forum.gif
putekli, bet KUR?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / putekli, bet KUR?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.07.09 20:21
 citēt
shtelle taada. pirms kada laika pabildeju smilshuvetraa. tad pec tam kko bildeju un skatos ir jee.. sudi uz matricas. iztiriju. bet putelki uz bildes enivej ir.
interesantakais tas, ka piemeram uz garo ekspoziciju pie ciet diafragmas puteklus neredz( tas ir ka parasti parbauda matricas tiribu (f22 un ~4 sekundes)
putekli paradas uz f 9-18 un atruma 1/30 un lidzigi.

iztirijam velreiz matricu( ar saspiesto gaisu) un tapat pie ta pasha 1/30

ir idejas? (stiklu tiribu nepiemninet)
Publicēts: 07.07.09 20:27
 citēt
ar gaisu ne visu var dabūt nost.. pats nomocījos kamēr knapi knapi vienu lielu treknu putekli no matricas nopūtu :)
lai pilnībā notīrītu jālieto kāds no tīrīšanas šķīdumiem (piemēram, eclipse) un atbilstošs sensor swab ar nepūkojošos materiālu.
Risks - var sašvīkāt matricu
Publicēts: 07.07.09 20:28
 citēt
ironia:pie ciet diafragmas puteklus neredz( tas ir ka parasti parbauda matricas tiribu (f22 un ~4 sekundes)

Zūms ārā, M fokuss uz bezgalību, f22, pamēģini vēlreiz!
Publicēts: 07.07.09 20:41
 citēt
portreti, pie shadiem raditajiem nekas neparadas, ka jau teicu augstaak. paradas putekli pie lenaka atruma un mazaka f.
Publicēts: 07.07.09 21:21
 citēt
ironia:portreti, pie shadiem raditajiem nekas neparadas, ka jau teicu augstaak. paradas putekli pie lenaka atruma un mazaka f.

Tas, ka tu saisti slēdža ātrumu ar putekļiem uz bildes, vien jau liecina par to, ka tu nekā nejēdz no šīm štellēm! Ja joprojām netiec nekādā galā, atved fočuku man un es tev 15 minūšu laikā nodiagnosticēšu putekļu atrašanās vietas un esamību kā tādu!
Publicēts: 07.07.09 21:29
 citēt
man tikko bij tā, ka bij pamatīgi netīrs, ar pirmo reizi notīriju un palika viens maaazs punktins pēc portretu teorijas apakšējā stūrī (būtībā parasti tumšs bildēs) , bet nēē, vajadzēja to ar notīrīt, pēc tam parādījās jauni un jauni :D kādas 15 reizes tīriju un tā beigās apnika :| hwz kas pa vainu, bij pat tā, ka fočē pret zilām debesīm un 2 no 3 kadriem nav tas plekis :o nezinu kāpēc tā :| tika gan pūsts gan tīrīts ar slapjo un lipīgo - visu :D
Publicēts: 07.07.09 21:53
 citēt
portreti negudro ko es zinu un ko ne. neesmu latvijaa un neko nevaru atvest, ja butu latvijaa sen jau sho problemu atrisinatu. te mistiska servisaa maksat naudu ne mazu negribu. sledz atrumu es ar putekliem nesaistu, neputro ludzu ne man ne citiem galvu un necentie but pargudrs.

es saku pie kadiem raditajiem paradas un pie kadiem ne.
pie standarta proceduras, kuru noradiji pats putekli neparadas, bet tie paradas pie citiem. pec tevis noraditajiem cipariem matrica izskatas tira.
Publicēts: 07.07.09 22:55
 citēt
Gudris:Mosh vienkārši monitors netīrs ?

man tā bieži gadās retušejot modeļu ādu...5 reizes kloneeju ciet vienu plankumu bet nekaadi neiet nost...beigaas izraadaas pleķis uz monitora :D

Ar ko Tu pie monitora nodarbojies, ka bieži netīrs? :D
Publicēts: 07.07.09 23:02
 citēt
Uggga:
Gudris:Mosh vienkārši monitors netīrs ?

man tā bieži gadās retušejot modeļu ādu...5 reizes kloneeju ciet vienu plankumu bet nekaadi neiet nost...beigaas izraadaas pleķis uz monitora :D

Ar ko Tu pie monitora nodarbojies, ka bieži netīrs? :D

www.dailymotion.com...

SMAIDAM
Publicēts: 07.07.09 23:21
 citēt
Gudris:... 5 reizes kloneeju ciet vienu plankumu bet nekaadi neiet nost...beigaas izraadaas pleķis uz monitora :D
mans frends atkaliņās regulē moni un regulē, a bilde kā ir, tā paliek mīksta kā baznīckunga sūds un neasa. izrādās - brilles noķēzījušās.
Publicēts: 07.07.09 23:23
 citēt
riktigi netirs monis ir, pie tam abi monji un vel idenitiskaa vietaa un baigi labi klonejas ciet :D
Publicēts: 07.07.09 23:24
 citēt
Tu saki uz bildes plekji... varbuut printeris vainiigs?
Publicēts: 07.07.09 23:50
 citēt
Annirs:Tu saki uz bildes plekji... varbuut printeris vainiigs?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 08.07.09 00:20
 citēt
veel vareetu buut puteklju eerciites, kamer tiiri taas nolien malaa, kaa uzliec objektiivu - aa hrjebash - uz matricas apakalj
Publicēts: 08.07.09 07:36
 citēt
eel vareetu buut puteklju eerciites, kamer tiiri taas nolien malaa, kaa uzliec objektiivu - aa hrjebash - uz matricas apakalj

LABAIS !!!! :) :) :)
Publicēts: 08.07.09 08:28
 citēt
Annirs:veel vareetu buut puteklju eerciites, kamer tiiri taas nolien malaa, kaa uzliec objektiivu - aa hrjebash - uz matricas apakalj

Putekļu ērcītes var iztīrīt ar Kirby....
Publicēts: 08.07.09 08:32
 citēt
pičiņu pačiņu kamerai. :)
Publicēts: 09.07.09 10:43
 citēt
nu, laukos skalojot filmas akas ūdenī, gadās, ka kaut kādas amēbas noēd želatīnu. bet tas cits gadījums.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):