shtelle taada. pirms kada laika pabildeju smilshuvetraa. tad pec tam kko bildeju un skatos ir jee.. sudi uz matricas. iztiriju. bet putelki uz bildes enivej ir. interesantakais tas, ka piemeram uz garo ekspoziciju pie ciet diafragmas puteklus neredz( tas ir ka parasti parbauda matricas tiribu (f22 un ~4 sekundes) putekli paradas uz f 9-18 un atruma 1/30 un lidzigi.
iztirijam velreiz matricu( ar saspiesto gaisu) un tapat pie ta pasha 1/30
ar gaisu ne visu var dabūt nost.. pats nomocījos kamēr knapi knapi vienu lielu treknu putekli no matricas nopūtu lai pilnībā notīrītu jālieto kāds no tīrīšanas šķīdumiem (piemēram, eclipse) un atbilstošs sensor swab ar nepūkojošos materiālu. Risks - var sašvīkāt matricu
ironia:portreti, pie shadiem raditajiem nekas neparadas, ka jau teicu augstaak. paradas putekli pie lenaka atruma un mazaka f.
Tas, ka tu saisti slēdža ātrumu ar putekļiem uz bildes, vien jau liecina par to, ka tu nekā nejēdz no šīm štellēm! Ja joprojām netiec nekādā galā, atved fočuku man un es tev 15 minūšu laikā nodiagnosticēšu putekļu atrašanās vietas un esamību kā tādu!
man tikko bij tā, ka bij pamatīgi netīrs, ar pirmo reizi notīriju un palika viens maaazs punktins pēc portretu teorijas apakšējā stūrī (būtībā parasti tumšs bildēs) , bet nēē, vajadzēja to ar notīrīt, pēc tam parādījās jauni un jauni kādas 15 reizes tīriju un tā beigās apnika :| hwz kas pa vainu, bij pat tā, ka fočē pret zilām debesīm un 2 no 3 kadriem nav tas plekis :o nezinu kāpēc tā :| tika gan pūsts gan tīrīts ar slapjo un lipīgo - visu
portreti negudro ko es zinu un ko ne. neesmu latvijaa un neko nevaru atvest, ja butu latvijaa sen jau sho problemu atrisinatu. te mistiska servisaa maksat naudu ne mazu negribu. sledz atrumu es ar putekliem nesaistu, neputro ludzu ne man ne citiem galvu un necentie but pargudrs.
es saku pie kadiem raditajiem paradas un pie kadiem ne. pie standarta proceduras, kuru noradiji pats putekli neparadas, bet tie paradas pie citiem. pec tevis noraditajiem cipariem matrica izskatas tira.