pritons, da neviens tev neiedos universaalu formulu!!!!! ir tie, kam patiik canons, ir tie, kam Nikons utt. Es, piemeerma, izveelejos kakmeru - skatoties internetaa salikta sbildes ...... bildeem kuaram patika kvalitaate - apskatiiju ar ko fotografets ....
Pritons:Ta ari ne pie kadas skaidribas neesmu ticis!Ko tad lai isti perk, vai neperk?Panemt lietotu DSLR Canon`u, vai jaunu kompaktkameru?Ta vien liekas ka katrs grib paspidet ar savam zinashanam, bet isteniba te jau bik sak iet off topiks!
Es pirms pāris mēnešiem šeit nopirku Canon 350D kitu pa 120 Ls- (kā rezerves kameru). Sākumam ar kitu pietiek, labākai kvalitātei var pa kādiem 50 Ls fix'u 50/1,8 piepirkt. Bildē un lēnā garā krāj labāku optiku. Kad varēsi, nomainīsi body pret labāku, bet laba optika būs ilgākam laikam. Un ziepi arī tāpat var pa sviestmaizi nopirkt (ss.lv utt)- dēlam pirms 3 gadiem nopirku Canon A95 pa 40 Ls, sev pirms pāris gadiem -Canon S70 (60 Ls). Abi iet līdz šim bez vainas.
ciaps: mēģina te atrunāt, lai paliek pie ziepīša - laikam baidās no iespējas, ka parādīsies jauna konkurence!
Ak, Dievs! Šķiet, ka kāds to domā pavisam nopietni. Jāpaskatās ciaps albums. Ja nu mēs jau tagad kādu vēl nerealizēto traumējam, piereģistrējoties, fotografējot un "konkurējot" ...
Spoguļkamerām ir tik daudz nepilnību vēl. Tā kā kompim bez programmām.
Vienīgā programma, kas spogulenei vajadzīga, ir vēlamā vai pareizā slēdža un diafragmas attiecība - M režīms. Režīmi "skrejoša vāvere", "no lauvas bēgošs fotogrāfs", "skrejoša 8 gadus veca meitene", "skrejoša sešdesmitgadīga pasažiere" u.c. lai paliek pirkstos veiklākajiem.
Vienīgā programma, kas spogulenei vajadzīga, ir vēlamā vai pareizā slēdža un diafragmas attiecība - M režīms. Režīmi "skrejoša vāvere", "no lauvas bēgošs fotogrāfs", "skrejoša 8 gadus veca meitene", "skrejoša sešdesmitgadīga pasažiere" u.c. lai paliek pirkstos veiklākajiem.
Pterodaktils:Es pat nezinu ar ko salīdzināt - neviens negribēs uzskatīt sevi par stulbeni, pat es. Aiz tā fočē nevis auto režīmā, bet vai nu A vai S, retāk M režīmā. Lai gan sūda kompis kamerā ļautu labāk izdomāt fočēšanas režimu, tas ir tabu - tipa iesācējiem. Un jebkurš paskatoties ar nicīgu smaidu teiks - tas meitenēm. Vai ir kāds vērā likams arguments nelietot auto režīmu ar kuru var panākt asuma dziļumu uzliekot puķīti?
opisj: Režīmi "skrejoša vāvere", "no lauvas bēgošs fotogrāfs", "skrejoša 8 gadus veca meitene", "skrejoša sešdesmitgadīga pasažiere" u.c. lai paliek pirkstos veiklākajiem.
Nu labi...un ja skatas uz kompaktkameram!Man svariigs ir liels zooms, lai varetu bildet ari attalakus objektus!Apsveru ari to cenas faktoru - tas iznak stipri vien letak!Ja kkad bus tadi lidzekli, tad varbut ari var panemt slr!
Lai nu ka?Ko tad labak izveleties no shis like-SLR klases?Cik skatijos tad labas atsauksmes ir par Panasonic DMC-FZ28! Ari x-net piedavajums skiet tiri pievilciigs: xnet.lv...
Varbut Nikon P90?tomer tam nav RAW un cenas starpiiba arii ir krietni liela!
Man jau labāk patīk senāki profesionāli fočuki, kuri nokļuvuši nežēlastībā aiz laika gara - paaudžu maiņas. Ja vari sameklēt to sony f-828 par 120 Ls - vīlies nebūsi. Varbūt pat 20 Ls nokaulēsi. Žēl tā vīra - izskatās, ka fočuks tiešām viņam mīļš.
Sony 828 paņemtu par latiem 80 - vakardiena, Mētājas zem galda sasista - bet kamēr bija - uh! Pa 120 redzēju ss,lv vecītis rakstīja, ka izņems sludiņu, ja nopārdos. Vai arī tiks pie naudas caur filmu kameru.
Ar kamerām ir līdzīgi kā ar telefoniem - ja ņem jaunāko - riskē zaudēt daudz, ja neseko līdzi laikam. Ja ņem vecu un pārbaudītu - par to pašu pārdosi līdzīgi domājošam. Es parasti hobijam naudu nēesmu taupījis. Ja kas patīk - pērku. Budžeta robežās. Patausti, pafočē. Gan jau kāda kamera iepatiksies. Kamēr nēesi nopircis - esi šefs. Nopirksi - būsi kameras vergs.
Pritons:Brendu man tocna nevajag...un arii bez 26x zooma iztikshu, viss ko gribeju zinat ir par kvalitati, bet cik saprotu, tad viss viens!ko gribi to nem!
Nu es arī gribu pievienoties.Pirms es iegādājos Nikon-D40,tāpatās daudz lasīju citu izteikumus,skatījos to fotogrāfu bildes,kas fotografētas tieši ar Nikon D-40 ,tāpat citi rakstīja,ka nāksies izdot ap 1000 Ls un staipīt līdzi smagu somu u.t.t. Tās visas ir pilnīgas muļķības,ja to attiecina uz visiem spoguļkameru īpašniekiem,Jā,ja tas ir maizes darbs tad varbūt tā ir,bet ģimenes vajadzībām,dabas ,cilvēku,svinību fotografēšanai,Nikon-D40 ir ļoti labs.Un arī lēti,pat komplektā ar ārējo zibspuldzi SB-400. Ir protams daudz labu,,ziepīšu,, bet nofotografēt rallija mašīnu lecot tramplīnā,vai bērnus lēkājot uz batuta,vai īstajā laikā piefiksēt sveicēja buču jubilāram var tikai ar spoguļkameru. Un tādi momenti dzīvē katram var gadīties.
fotoamatieris: Ir protams daudz labu,,ziepīšu,, bet nofotografēt rallija mašīnu lecot tramplīnā,vai bērnus lēkājot uz batuta,vai īstajā laikā piefiksēt sveicēja buču jubilāram var tikai ar spoguļkameru. Un tādi momenti dzīvē katram var gadīties.
Kā ta nevar, dažš labs ar ziepjutauku labāk "noķers momentu" nekā ar spoguli! :>
fotoamatieris: Ir protams daudz labu,,ziepīšu,, bet nofotografēt rallija mašīnu lecot tramplīnā,vai bērnus lēkājot uz batuta,vai īstajā laikā piefiksēt sveicēja buču jubilāram var tikai ar spoguļkameru. Un tādi momenti dzīvē katram var gadīties.
Kā ta nevar, dažš labs ar ziepjutauku labāk "noķers momentu" nekā ar spoguli! :>
esmu gatavs saderēt, ka nekas tur nevienam ziepim ātrāks nebūs !
Neko, panemu to DMC-FZ28...jagaida, kad atsuutiis!Domaju, ka kadam laikam pietiks, piekam video ar shad tad sanak pafilmet, nejau ko ipashu, vnk ta pat!Jastas ka bus ar naudu, uz ziemu jau isti jegas vienalga nav fociku pirkt, ta ka mosk pavasarii izdomaju kadu slr panemt!