Sveiki! Esmu nonācis pie secinājuma, ka beidzot derētu iegādāties spoguļkameru!Līdz šim jau kādus 5 gadus focēju ar ziepi, bet nu beidzot ir iespēja un līdzekļi, ko ieguldīt normālākā kamerā! Kā jau iesācējs šajā jomā nezinu uz ko īsti vērst uzmanību un gribu pieminēt, ka naudas ierobežojums ir nedaudz virs 300Ls!Diemžēl vairāk līdzekļu tam nevaru atvēlēt! Pagaidām esmu apskatījis dažus modeļus, taču lasot citus foruma topikus par īsti labiem tie netiek atzīti!Piemēram Olypus E-520!Kaut arī ziepenieku vidū mani favorīti ir bijuši canon, saprotu, ka canon spoguleni ar saviem līdzekļiem nenopirkšu. Apsveru sākumam iegādāties kādu kit un vēlāk domāt par kaut ko citu!
Ņemiet vērā, ka esmu iesācējs, tāpēc man nav pārāk augstas prasības.Lūdzu padalieties ar savām domām!
Parunā ar ļaudīm, kuri vēlas atteikties no spoguļkamerām un pāriet uz kompatklasi. Tādu nebūs mazums. Ļoti daudzos gadījumos kompaktkameras kabina iekšā spoguļkamerām. Nu jau spoguļkameras ir vakardiena, kā lenšu magnetofoni pret mp3 un mp4. Tā ka vēl kādu brīdi padomā.
briedis:Tas nu gan man ir jaunums - "Nu jau spoguļkameras ir vakardiena" Vari pastāstīt sīkāk?
Manuprāt ar to bija domāts, ka priekš Pokemon Vulgaris - spogulene ir liels smags nekvalitatīvu bilžu ģenerators, kuru grūti staipīt līdzi... Zināmā mērā es arī sadalu šādu viedokli, jo ne uz vienu vien šādu tipu esmu uzrāvies, kas pasaka, kamučas ziepim labākas biužas... Un vēl spogulene jau nenodrošina pēc noklusējuma labākas bildes par ziepi, tā dod iespēju iegūt galvastiesu labākas bildes un tas nav viens un tas pats...
Varu - tie ir brendi, kas cīnās par stiklu, bliceņu un citu "jūrassūdu" tirgu. Kopš nepārdod filmiņas, tirgus apstājas pie tā, ka pārdod kameru un čau - visu pārējo klients dara pats - kompis un viss. Vai nesīs izdrukāt kādu bildi, vai nē - tas nav zināms. Lielāko peļņu sastāda piesaiste brendam - stikliem etc. Nikon ar savu lēto d40 kampaņu daudzus ievilka spoguļkameru piekritējos. Tikai lai piesaistītu tehnoloģijai, kas ļauj pārdot daudz vairāk "jūrassūdu". Cik daudz spoguļkameru īpašnieku publicē savas bildes žurnālos? Cik drukā lielākas par 10x16 cm? To, ko lielākā daļa dara ar 2kg smagu aprīkojumu var izdarīrt ar 500gr smagu kompaktkameru. Ar stipri labāku kvalitāti un zemāku pašizmaksu. Bet reklāmai ir liela loma - re ka puisis meklē spoguļkameru, cerībā, ka tā atrisinās viņa problēmas.
Domāju, ka esmu jau kļuvis nepopulārs aizskarot tabu - spoguļkameru, piedāvāju jebkuram pārbaudīt bildes - bildētas ar kompaktkameru un spoguļkameru. Šim pasākumam par godu esmu ar mieru pat iepirkt kompaktkameru, lai gan vēl ir sievas LUMIX, ko varētu izmantot derībām.
cilvēks te prasa KĀDU pirkt, nevis PIRKT vai NEPIRKT. mēģina te atrunāt, lai paliek pie ziepīša - laikam baidās no iespējas, ka parādīsies jauna konkurence!
Lai nu ka tikai vies no jums ir kaut cik atbildeja uz manu jautajumu!Par to, ka ziepim ir gana labas kvalitates bildes gimenes albumam es piekritu, bet seit ir arii cits faktors, tas, ka labs ziepis maxaa gandriz tik pat daudz cik sakuma limena spogulene!Tada gadadijuma es labak samaksaju dargak un iegustu ari ko labaaku!
Tapēc, ka esmu nopircis. Ar laiku rodas sajēga un savs viedoklis. Pardot par to cenu, par kadu nopirku vairs nevaru - lieli zaudējumi uz stikliem, gaismām. Spoguļkamerām ir tik daudz nepilnību vēl. Tā kā kompim bez programmām. Un tik daudz lieka, par ko maksā un neizmanto. Nezinu nevienu, kurš izmanto HDMI. Tāpat arī nevienu, kurš rediģē bildes fočukā. Bet tas ir cenā. Es nemēģinu nevienu atrunāt pirkt vienu vai otru brendu - izvēli izdara katrs pats. Un teksts bija: "beidzot derētu iegādāties spoguļkameru!Līdz šim jau kādus 5 gadus focēju ar ziepi, bet nu beidzot ir iespēja un līdzekļi, ko ieguldīt normālākā kamerā!" Nevis normālāku kompaktklases kameru, bet spoguļkameru. Nevis kompaktklases kameru ar ārējo zibspuldzi, bet tieši spoguļkameru. Jūti akcentus? Tas nozīmē, ka spoguļkamera ir Dievs! Tā ļāva redzēt to, ko uzņemsi filmiņas laikos. To dara jebkura kompaktkamera šodien.
Viens te nesen SS tirgoja sony f828 par 120Ls, manā uztverē lielisks kompromiss starp ziepi un spoguļkameru, bet nu septiņi gadi digitālajā laikmetā ir gana ilgs laiks.
g9/g10/Sx1/sx100,tikai tur zibens nesanāk tajos 300ls iekšā. un vispār,piekrītu ka spogulis ikdienā ir pilnīgi nelietojama kamera,kas aizņem daudz vietas,ir smaga un liek apstrādāt bildes. Tikai es ar tādu sāku (uz filmas) un sportu bildēt ar ko citu nevaru. Ikdienas lietotājam nenovēlu staipīt apkārt pat to pašu d40
P.S. Arī es sāku uz Nikon analogās spogulenes 90-tajos gados, pa starpām bija digitālie: toshiba, OLY Camedia, sony, bet visu laiku kā elks gaisā virmoja nikon digitālā spoguļkamera. Tad D40 , kā mazākā un vienkāršākā spogulene - kompromiss starp ziepi un spoguļkameru, nu d90. Atdod velnam mazo pirkstiņu…
Pterodaktils:Ir gadījies, ka kāds paceļ muti pret spogulenēm? Un vai varētu būt alternatīva ap 300Ls kompaktklasei ar ārējo bliceni?
ārējā blice tāpat jāpērk atsevišķi, komplektā vis nenāks. Jā, ir gadījies, skatīt ss.lv, pa šādu cenu ( 300 LS ) sanāks sākot no MARK I ar 4 mpix bildēm, līdz 30 D + kitam un cf kartei ar vēl kādiem probambasiem, arī citām sistēmām līdzīgā cenā šis tas atrodams. Protams, ja cilvēks neorientējas izvēlē, var nopirkt šaizi, bet var trāpīt arī uz iesācējam nepieklājīgi labu komplektu. Salīdzināt ziepjus un DSLR ir stulbi - uzliec kaut vai lētāko fiksu, tipa 50 1.8 F, sabliez portretus un ziepji skaudībā iet slīcināties. AF ātrums, precizitāte, ergonomika utt - ir gan salīdzināmas vērtības
350D ir pat ljoti normals aparats. jaa, tizla ekspokompensaacija jaa, tizlas menu jaa, debiili ISO solji jaa, siiks suuds jaa, bacha atri sezhas (2x mazak tur neka 30d) jaa, mazak kadru sekundee jaa, veel dafiga siikumu
BET bildeet ar vinju var un bildes ari krutas var sataisiit. pat sasars saaka ar 400D, no kura iegaades es vinju ar lidzigiem argumentiem ka mes sheit tagad, megjinaju atrunaat.
Bet tad kads ir secinajums?Ja nevari ieguldit vismaz 1000 Ls uz spoguleni nemaz neskatiities?Par to svaru ta ir cita lieta...dabiigi, ka uz tusinu tadu kluci nenesisi....tadam gadijumam var turet veco ixus!
Labi objektīvi maksās dārgi,bet kalpos ilgu laiku.Piemēram tas pats Canon 70-200 f/2,8 tiek ražots jau vairāk kā 10 gadus,turklāt pirmie eksemplāri ārā vēl īsti nejūk.
Un man bija apriebies staipīt līdzi divas kameras, vairākus stiklus, zibspuldzi, statīvus un aķīšus. Un kuru gan neņemsi līdzi? Tapēc es par vakardienu. Mazāk jūrassūdu, mazāk problēmu. Gan ar matricu netīrību mainot stiklus apšaubāmos atmosfēras apstākļos, gan ar bēdām zādzību gadījumos.
Galu galā cilvēkam ir iespēja padomāt - laimīgs ir izvēloties, vēlāk jādzīvo ar savu izvēli. Dodiet vēl vairāk izvēles iespējas puisim! Nezinu, ar ko līdz šim fočējis - varbūt ar kodak vai casio, domāju, ka būtu lietderīgi ļaut pamēģināt sevi izteikt ar tām pašām g9/g10/Sx1/sx100, noteikti arī nikonam ir savas kompaktklases kameras, arī sony un oly. Vienkārši domāju, ka spoguļkameru loma fotogrāfijā ir pārspīlēta. Bet nu tas ir mans viedoklis, kaut arī pats lietoju spoguļkameru. Bet daudzi man zināmie fotogrāfi neuzstāda asumu paši, bet lieto autofokusu. Es arī aiz švaki palikušās redzes. Tad nu spoguļkamera palikusi tikai kadrēšanai.
NilsS: sabliez portretus un ziepji skaudībā iet slīcināties. AF ātrums, precizitāte, ergonomika utt - ir gan salīdzināmas vērtības
Es: 2.8 maksā vairāk par kameru. Portretu, tādu, lai iet slīcināties spoguļu īpašnieki var uzbliezt ar kompaktkameru. Es ņerījos. Ne nu pāriešu uz kompaktkameru, ne nu kā. Lai skudru pūznis būvējas lielāks, tas jākužina. A te skudras aptaukojušās.
Da es takš tikai ņerījos, lai saceltu lielāku trauksmi. Biju cerējis, ka te visi ar putām uz lūpām aizstāvēs savu izmesto naudu un kliegs, ka nekas cits nekam neder. Da var visu un ar visu. Pat sportu ar smenu var sabildēt, ja ir gaisma un asa filma. A ko darīt ja līst lietus un kadrus vajag?
Pterodaktils:Galu galā cilvēkam ir iespēja padomāt - laimīgs ir izvēloties, vēlāk jādzīvo ar savu izvēli.
Es: 2.8 maksā vairāk par kameru. Portretu, tādu, lai iet slīcināties spoguļu īpašnieki var uzbliezt ar kompaktkameru. Es ņerījos. Ne nu pāriešu uz kompaktkameru, ne nu kā. Lai skudru pūznis būvējas lielāks, tas jākužina. A te skudras aptaukojušās.
Davai, lai nebūtu pliki apgalvojumi - bildes studijā, lūdzu. Un 50 1.8 F fikss C sistēmai maksā ap 60 LS. Jauns......esmu redzējis tiešām lieliskas bildes, kas tapušas ar manis minēto komplektu, tepat, pirms kāda laika bija links uz tām ! Gaidu bildes, nevis atbildes no Arheopatriksa....
Es pat nezinu ar ko salīdzināt - neviens negribēs uzskatīt sevi par stulbeni, pat es. Aiz tā fočē nevis auto režīmā, bet vai nu A vai S, retāk M režīmā. Lai gan sūda kompis kamerā ļautu labāk izdomāt fočēšanas režimu, tas ir tabu - tipa iesācējiem. Un jebkurš paskatoties ar nicīgu smaidu teiks - tas meitenēm. Vai ir kāds vērā likams arguments nelietot auto režīmu ar kuru var panākt asuma dziļumu uzliekot puķīti?
Negribu sākt kārtējos "gāganu karus", taču Oly iesācējam ar nākotnes perspektīvu neieteiktu, lai arī cik izcila optika tam Oļam nebūtu. Nu nevar tā izcilā optika no "ziepjveidīgās matricas" neko nopietnu izspiest. Protams- iesācējam Oly nav ne vainas. Viss jābeidz, tūlīt dabūšu pa kaklu no oli -go- faniem...))
es gan biezhi lietoju automaatisko rezhiimu - ja ir labi laika apstaaklji un ja nav jaregulee asuma dziljums un piemeeram uudens teceeshanai ... Un NEMAZ no taa nekaunos!
Ta ari ne pie kadas skaidribas neesmu ticis!Ko tad lai isti perk, vai neperk?Panemt lietotu DSLR Canon`u, vai jaunu kompaktkameru?Ta vien liekas ka katrs grib paspidet ar savam zinashanam, bet isteniba te jau bik sak iet off topiks!
Saprotu pterodaktiļa vēlmi pakaitināt tautu, bet principā nesaprotu nepieciešamību izvēlei vai nu/vai nu (attiecībā uz dSLR vai ziepja izvēli). Labāk un/un, jo sevišķi mūsdienās, kad ne cena, ne piedāvājums vairs nav problēma . Kādēļ braukt uz bodi ar fūri, ja var aizbraukt ar kompaktklases vieglo autiņu? Man personīgi ir gan ziepis Canon S70), gan dSLR (40D) un tie brīnišķīgi viens otru papildina. Ko es nepirktu un neieteiktu citiem- "biezos" (advancētos) megazūmus- gabarīti un cena kā sākumlīmeņa dSLR , bet tā iespējas nopietnam fotomīlim ļoti ātri būs "pa īsu", pārdot bez zaudējuma nevar. Bet kabatas ziepītis vienmēr noderēs.