forum.gif
Mazliet par Oļiku.....
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Mazliet par Oļiku.....
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.07.09 15:06 labots
 citēt
www.fotoblog.lv...

uz mazākforšiem fočikiem identisks troksnis ir pie ISO 10 000..........īpaši pavilka bilde nr 3, sākumā domāju, ka bliezts ar mobilu
Publicēts: 09.07.09 15:07 labots
 citēt
kas ir oljiks? :D
Publicēts: 09.07.09 15:08 labots
 citēt
Annirs:kas ir oljiks? :D

OLIMPUS !
PS es sapratu, ka mūsdienu fotosabiedrības nacisti ir Canonisti, Nikonisti varētu būt tipa japāņu alianse, abet Oļiki.........nu cietēji un nesaprastie....
Publicēts: 09.07.09 15:09
 citēt
Publicēts: 09.07.09 15:10
 citēt
NilsS Tev ir Olimpus?
Publicēts: 09.07.09 15:11 labots
 citēt
SL:NilsS Tev ir Olimpus?

nē. Man ir neforša kamera, kura daudz netrokšņo un tādēļ naktīs guļu labi....
Publicēts: 09.07.09 15:11
 citēt
nu tur ir 1600 ISO + nedaeksponeets. kamōn.
Publicēts: 09.07.09 15:12
 citēt
NilsS:
SL:NilsS Tev ir Olimpus?

nē. Man ir neforša kemera, kura daudz netrokšņo un tādēļ naktīs guļu labi....

Un Tev ir bijis Oļiks?
Publicēts: 09.07.09 15:14 labots
 citēt
SL:
NilsS:

nē. Man ir neforša kemera, kura daudz netrokšņo un tādēļ naktīs guļu labi....

Un Tev ir bijis Oļiks?

es neesmu TIK liels mazohists........lai pirktu mantu, kas nepatīk un gūtu no tā baudu :)
Publicēts: 09.07.09 15:14
 citēt
versatile, ar D3 arī pie ISO 6400 būtu bez trokšņiem, pie tam gana gaišs un ass, jo mierīgi varētu likt mazāku ekspozīcijas laiku. ar D100 būtu apmeram tāpat kā šai reportā.

laiks iet uz prieks priekšu, kamaras un cīņa ar trokšņiem attīstās... olympus remains... the same. :D
Publicēts: 09.07.09 15:16
 citēt
man ir 30D. man butu lidzigi ar ISO 3200.
D3 par 2,5-3kLs un kameru par ~300-500 Ls nav korekti salidzinat. pat ne delj nosaukuma.
Publicēts: 09.07.09 15:20
 citēt
500 LS = lietots D 5.....
Publicēts: 09.07.09 15:21
 citēt
NilsS redzams bijies pie Gudra kursos, par spamošanu forumā :) IMHO bezjēdzīgs topiks... Nu nav tik slikts tas oļiks kā dažs labs gribētu viņu iztēlot :)
Publicēts: 09.07.09 15:23
 citēt
mans 30D bija 120ls. price/performance, domajams, liidziigs, ja ne par labu 30niekam.
i pat sleedzi mainit netaisos. sakrashu tam pasham pieciitim vai sliktakaja gad 40niekam, un shito par IR kameru paproveshu partaisiit. nav žēl.

vienalga pastavu uz to, ka salidzinajums nekorekts. jaa, ir ko acis iebazt, kad Stulbis&CO sāk ļečīt ka fullfreim nah nav vajadzīgs, bet ne jau lai darītu otrādi. tas būtu tāpat kā nopirkt Ferrari un tad sākt atklāti ņirgāties par visiem pārējiem... nu, pastulbi, ne?
Publicēts: 09.07.09 15:25
 citēt
versatile, problēma jau ir tajā, ka olymopus īpašnieki domā, ka viņiem ir ferrary. ;)
Publicēts: 09.07.09 15:27
 citēt
alvils:versatile, problēma jau ir tajā, ka olymopus īpašnieki domā, ka viņiem ir ferrary. ;)

Nosauc kaut vienu, atskaitot Gudri ...
Publicēts: 09.07.09 15:27
 citēt
iedodiet man oljiku un es jums paraadiishu, ka arii ar oljiku var normaalas bildes uztaisiit
Publicēts: 09.07.09 15:28 labots
 citēt
grebcha:NilsS redzams bijies pie Gudra kursos, par spamošanu forumā :) IMHO bezjēdzīgs topiks... Nu nav tik slikts tas oļiks kā dažs labs gribētu viņu iztēlot :)

uzminēji, bija garlaicīgi un sagribējās paspamot :)
nekā personīga - arī ar Oļiku top kaudzēm labu bilžu :)
PS par kursiem bulšits, es te spamoju vēl tad, kad Gudra jaunskungs atradās citās neta sfērās
Publicēts: 09.07.09 15:28
 citēt
grebcha:
alvils:versatile, problēma jau ir tajā, ka olymopus īpašnieki domā, ka viņiem ir ferrary. ;)

Nosauc kaut vienu, atskaitot Gudri ...

paši pieteiksies :D
Publicēts: 09.07.09 15:28
 citēt
alvils:versatile, ar D3 arī pie ISO 6400 būtu bez trokšņiem, pie tam gana gaišs un ass, jo mierīgi varētu likt mazāku ekspozīcijas laiku. ar D100 būtu apmeram tāpat kā šai reportā.

laiks iet uz prieks priekšu, kamaras un cīņa ar trokšņiem attīstās... olympus remains... the same. :D

Nu,nu nevajag D3 glorificēt,šitādos apstākļos fonā pie 6400 būtu gana daudz trokšņu.
Publicēts: 09.07.09 15:29
 citēt
nu - kursh man iedos kaadu oljiku...
Publicēts: 09.07.09 15:29
 citēt
Jāpiekrīt versatilem.
Publicēts: 09.07.09 15:36
 citēt
Klau lielie lielo ISO piekritēji, cik tad bieži jūs bliežat uz 6400 ? Man 1,5 gadu laikā tikai vienreiz ir vajadzējis ISO 1600 (oļikam vairāk nav, bail pat domāt kas būtu ja 510 būtu opcija ISO 6400.)..
Publicēts: 09.07.09 15:38 labots
 citēt
grebcha:Klau lielie lielo ISO piekritēji, cik tad bieži jūs bliežat uz 6400 ? Man 1,5 gadu laikā tikai vienreiz ir vajadzējis ISO 1600 (oļikam vairāk nav, bail pat domāt kas būtu ja 510 būtu opcija ISO 6400.)..

ainavistam, vai studijas fotogrāfam vispār nevajadzētu vairāk ISO, kā 100, 99% gadījumu. Neatbildams jautājums, jo dažādi cilvēki bildē dažādos apstākļos
Publicēts: 09.07.09 15:40
 citēt
grebcha:Klau lielie lielo ISO piekritēji, cik tad bieži jūs bliežat uz 6400 ?
tādēļ nebliežam uz 6400, ka tie nolādētie trokšņi.
Publicēts: 09.07.09 16:33
 citēt
60uz5komats6:
alvils:versatile, ar D3 arī pie ISO 6400 būtu bez trokšņiem, pie tam gana gaišs un ass, jo mierīgi varētu likt mazāku ekspozīcijas laiku. ar D100 būtu apmeram tāpat kā šai reportā.

Nu,nu nevajag D3 glorificēt,šitādos apstākļos fonā pie 6400 būtu gana daudz trokšņu.

es pārbaudījis?
Publicēts: 09.07.09 16:33
 citēt
man bij oljiks

nu galiigaa dd ar to iso performanci
Publicēts: 09.07.09 16:41
 citēt
alvils:
60uz5komats6:the same. :D

es pārbaudījis?

Kādā ziņā,parbaudijis?
Publicēts: 09.07.09 16:44
 citēt
Kādā ziņā,parbaudijis?

paņēmis (D3) rokās, izgājis ārā, kad ir apmēram tāds pats tumšums/gaišums un sabildējis kaut ko uz iso 6400. esi?
Publicēts: 09.07.09 16:55
 citēt
alvils:
Kādā ziņā,parbaudijis?

paņēmis (D3) rokās, izgājis ārā, kad ir apmēram tāds pats tumšums/gaišums un sabildējis kaut ko uz iso 6400. esi?

Jā,pat uz 25600 esmu,bet praktiski bildējot augstāk par 3200 nav bijusi nepieciešamība likt.Spožā saulē arī 12800 ir tīri neko,bet tumsā ar ņedaģoru arī uz 1600 var sūdus saķert.
Publicēts: 09.07.09 17:03
 citēt
Tiešām to reportāžu nav korekti likt un teikt "re kādi trokšņi".
ISO 6400 ir noderīgs.

www.fotoblog.lv...

15 att. ISO 6400. Citiem fotogrāfiem bija pašvaki ar entry level kanoniem un nikoniem :D
Publicēts: 09.07.09 18:09
 citēt
saprāta balss..
Publicēts: 09.07.09 18:10
 citēt
mņa. man liekas, ka topiks tev tāds mazliet patizls un neorģināls sanācis :)
pats vairākus gadus bildēju tikai un vienīgi ar olympus. neko jaunu par troksni pie lielākiem iso neesi pateicis, visi to zin un olympus ir pie kā strādāt, ko viņi arī dara. nevarētu teikt, ka bildēju ļoti daudz, taču škrobe par ļoti trokšņainu attēlu man šajā laikā ir bijusi tikai pāris reizes. nu jā - reportāžas un smukumbildes nenormālā tumsā nefočēju un nedomāju, ka to darītu arī tad ja man būtu nikon/sony/pentax vai canon.
mani pilnībā apmierina olympus ergonomika, funkcijas un lieliskie objektīvi.
fakts, ka šī aparāta ražotāja nosaukums (un uzraksts uz fotoaparāta korpusa) vēsta "olympus", manuprāt absolūti nesamazina iespēju, ka ar to uzņemtās bildes puslīdz veiksmīgā fotografētāja/fotoaparāta sadarbībā var būt vismaz lieliskas.
Publicēts: 09.07.09 18:35
 citēt
Cik ORIĢINĀLI!
Varētu padomāt, ka ar citiem brendiem nevar nobildēt VĒL sūdīgāk?! :D
ĀRPRĀC!

No manas puses viena fotogrāfa atziņa, nevis kaut kādas mistiskas bildes...

"...my personal story NEW
Paul Binet

Hello,

In 2008, i was working mainly with a Olympus E3 (12-60 + 50-200). I have made a calendar with sexy girl for a beer company. In my head, my Olympus was not enough pro to do that work. I went to my camera store and i've buy a Canon 1ds mark III with a 16-35 f2,8 + 24-70 f2,8 and a 70-200 f2,8 IS. I have use this kit for about 8 month. I was not feeling good with this kit. Recently, one month ago, I have made a return with Olympus. All the Olympus system is so good. Sure you have some disadvantage but a lot more advantage. I have sold the canon body and all lens and flash to buy a Olympus E3 with a 12-60 ( i really like this lens) and a SHG 90-250 f2,8. This lens is simply amazing. Now i feel really happy with this kit. You know you have to feel good with your photo gear. Megapixel and frame per second are just a small part of a system. The thing i realize with this changement :

1 with very good lens, you can upscale with Fractal Print pro and obtain very good result to print large for some customer who need it

2 it's very important to feel good with your system no matter the brand

3 the lens is more important than the megapixel count. From my point of view, Zuiko have the best lens with Leica and Carl Zeiss

4 The dust system from Olympus is the only one who really work.

I have try a lot of system. Sony,Pentax,Olympus,Canon and Nikon.All i can say is they are all good with advantages and cons but for my, Olympus is the best system. I do portrait,food and wildlife. The Olympus system is very flexible and all my client apreciate it.

Honestly the size of the sensor is not so important. I used Canon 1ds mark III and the only place where i was seeing a big advantage it's when i was photographing at iso 800 and up. For all the color rendition and resolution the difference is small. If you want a big resolution, buy a medium format without anti-alias filter in front of the sensor and you will see a really big difference in sharpness. Otherwise the difference is more marginal. Spend your money in the glass and less on the body.

Paul Binet..."

Ko nu? :D

Atkal panesīsies brēka, redz, kādi Olympisti tādi un šādi, bet vispār ta jāapskatās spogulī un redzēs galveno apdalīto, apbižoto utt utml...
Bet to taču ne1 neatzīs, vai ne?
Publicēts: 09.07.09 18:51
 citēt
Kāda starpība cik liels sensors utt utml?!
Vienkārši viens parāda savu nepakautrēšo pateikt stulbumu!
Varētu padomāt, ka nevar netā atrast vēl sūdīgākas bildes, kas izdarītas ar visu brendu kamerām?
Es vēl saprastu, ja topika autors iepostētu kāda autoritatīva testētāja secinājumus. Tak, nē! Atrod kkādas bildes un... :D
PSC!
Bet JAUTRI GAN!

PALDIES!

P.S. It kā arī ar C vai N nevar dabūt trokšņainas bildes tādos pašos apstākļos? Es, piemēram, NEZINU kā jābildē tumsā! Kaut vai vienkārša iemesla pēc - jo man nebija tas iepriekš vajadzīgs.
Publicēts: 09.07.09 18:54
 citēt
tad mēs atradīsim citu pro, kas izteiksies tieši tā pat kā Binet :)

sensors bez trokšņiem izklausās fiziski neiespējams, ar mazāk trokšņiem ticamāk...
Publicēts: 09.07.09 19:11
 citēt
Neviens jau nestrīdas, ka neatradīs citu PRO!
Ar to es gribēju teikt, kas vienam ir super puper, otram - tas tāds nav! Tam vajag ko citu.
Un OTRĀDI!
Šeit daži labi NESAPROT šo niansīti! Pie tam, cepas par to kā pašam nav! Jautājums - KĀPĒC?!

Nu ir Oly lielāki trokšņi! UN?!
Tā taču mana izvēle ar ko bildēt!
Un mani nemāc komplexi tā dēļ, ka man ir Oly!
A dažiem, redz, kaut kāda skaudība, mazvērtības komplexi vai utt utml - un tāpēc jāceļ sava pašapziņa - redz, es kāds krutais! :D
Publicēts: 09.07.09 19:29
 citēt
esmu Canon lietotājs, ja varētu sākt visu no sākuma - būtu Nikon lietotājs. Tomēr īstais jautājums, vai tas manos darbos kaut ko izmainītu? (nedomāju, bet GRIBAS...)

Gudri - tāds sensors ir pretrunā ar fiziku. Es nesaku, ka nākotnē mēs nesasniegsim teju perfektus rezultātus, bet tur būs kaut kas, no kā būs jāatsakās bildes "tīrības" vārdā. Šī problēma ir pastāvējusi visu fotogrāfijas vēstures laiku un pats uzņemšanas process ir arī veidots uz šo pamatprincipu...
Publicēts: 09.07.09 19:53
 citēt
kad tantei būs riteņi, viņa varbūt būs tramvajs. bet pagaidām nav.
Publicēts: 09.07.09 21:05
 citēt
Gudris:
Annirs:nu - kursh man iedos kaadu oljiku...

Lai Tu sataisiitu pretīgas bildes un pēc tam viņu apdirstu :D

nee loh. man svariigs rezultaats, nevis kaut ko apdirst
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt