forum.gif
Kustīgas bildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kustīgas bildes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.07.09 18:56
 citēt
Es sveiks! Jautājums jau nav no vecajiem , ierosinājumi ar no fotogrāfiem atšķirās , kas mani izbrīnija. Jautājums ir pa visam vienkāršs , kā lai nobildē kustīgu bildi , pieņemsim moci motokrosa sacensībās ? Pieņemsim , ka saule ir 30 grādu leņķī aiz muguras , ko biju izlasījis vienā gudrā fotoskolā - paldies Gudrim , ir noderējis . Viens man saka režīms jāliek Tv un jāregulē vismaz 250 / iso 100 / picture style standard / AF mode Al Focus / Metering mode - Partial metering / White Balance AWB (pieņemot , ka ir normāla saulaina diena , nav apmākusies. Cits man atkal saka , liec Av , regulē diafragmu uz pašu mazāko cik vari iso 400 un pārējie parametri nemainīgi , cits vēl man ieteica P režīmā bildēt. Fotogrāfi bija no fotoblog.lv un vēl citiem foto saitiem , bet paklausieties kādā tad režīmā lai es bildēju , lai dabūtu normālu skaidru samērā asu cik n utas ir iespējams no rokas bildētu bildi ?
Publicēts: 10.07.09 18:58
 citēt
mīlīt, tak apreģeļis - veianm patīk ka izplūdis fons, un ass objekts, vienam patīk pavilkt objektam līdzi, lai parādītu ātrumu, vienam moš, ka viss ass, cits no apakšas bildē...

nav tādu kameras settingu ar kuriem vot nu garantēti sanāks sporta bilde, nu nav...
Publicēts: 10.07.09 18:59
 citēt
PS. pieņemot, ka daudz maz gaišs - es vismaz lai trenētos liktu virsū objektīvu ar USM, fokuss servo režīmā, Tv, 1/60, ISO pec vajadzibas, fragma automaataa, un vilktu līdzi močiem.
Publicēts: 10.07.09 19:15
 citēt
nu blje, nav tachu viena pareiza varianta. Brauc uz sacensiibaam izmeegini visus, izproti katru, lai saprastu, kad tas ir jaaizmanto un tad tik bliez.
tev tochna viss ar karoti jaaielej
Publicēts: 10.07.09 19:18
 citēt
zinot tevi ieteikshu nemaz nemeegjinaat. velti arii ko staastiit vai maaciit-jeega nekaada.
Publicēts: 10.07.09 19:25
 citēt
Gudris:
zo:zinot tevi ieteikshu nemaz nemeegjinaat. velti arii ko staastiit vai maaciit-jeega nekaada.

da labi...puika vismaz cenšas...paaugsies vēl pats prasīsi padomu :)

kāda iespēja?
Publicēts: 10.07.09 19:38
 citēt
Ja, ka tad, shitas un Zavadskis... shitam Trekterim visu ar trekteri mute jalej!
Publicēts: 10.07.09 19:39
 citēt
versatile:Ja, ka tad, shitas un Zavadskis... shitam Trekterim visu ar trekteri mute jalej!

:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 10.07.09 20:53
 citēt
Paldies par ierosinājumiem , konkrētas lietas nemācējāt gan pateikt , ja es teicu gribu asu objektu , pa fonu nospļauties, negribu neko vilkt un neko tādu. Problēma ir viena iepriekš tas nebija nekur runāts un fotoskolas "mīlīši" arī nav te :(
Publicēts: 10.07.09 20:55
 citēt
nu ja vajag pilnīgi statisku objektu,tad Tv un vismaz 1/400,iso pielasi pēc vajadzības vai atstāj automātā.
Jēga gan no tā visa maza,bildes sūdīgas.
Publicēts: 10.07.09 20:59
 citēt
Paldies pa normālāko komentāru šajā diskusijā :)
Publicēts: 10.07.09 21:18
 citēt
arī tā nebija atbilde, bet bik iepriekš...Jo vairāk mēģināsi atcerēties katram gadījumam kaut kādus uzstādījumus, jo vairāk saiesi putrā. Tev jāizprot to visu knibuļu sakarība, ko katrs uzstādījums maina. Kad sapratīsi, šādus jautājumu neuzdosi. nav šablonu. kā vēlies, tā bildē. Palasi fotopamatus.
Ps, ja pēc gada vēl nesapratīsi, labāk nodarbojies ar motokrosu ...
Publicēts: 11.07.09 01:13
 citēt
Dieva dēļ tad kāds masterpiece lai uztaise aka FotoSkolu , kā bildēt kustīgus objektus no rokas / un ar statīvu
Publicēts: 11.07.09 01:15
 citēt
ieraksti googlē: motorsport photography tutorial un vismaz bāzi apgūsi.
Publicēts: 11.07.09 01:17
 citēt
Esmu jau netā skatījis tie varianti kā teicu ir dažādi, nu davai profiņi parādiet ko spējat , kas jums uztaisīt vienu fotoskolu ar piemēriem , aiziet ;)
Publicēts: 11.07.09 10:44
 citēt
Octavian:Palasījos, pārsmējos.... Katrā režīmā savi efekti, pasaki kādu bildi gribi, pateikšu kas jāregulē?

Jau trešo reizi saku, gribu asu bildi bildējot no rokas , saulains laiks .
Publicēts: 11.07.09 10:49
 citēt
1/500 un uz augšu, F 7.1 - 9, ISO 200-400
Publicēts: 11.07.09 10:53 labots
 citēt
Paskaties uzmanīgi pievienotajā bildē! Tev jāpagriež tas aplītis uz fotoaparāta tā, lai skrienošais cilvēciņš (nevis burts "P") būtu pretī svītriņai. Vienkārši bildi, kurā sporta režīms būtu jau ieslēgts, ātrumā gūglē neatradu...

Tas arī būs īstais režīms priekš tevis!
Publicēts: 11.07.09 11:02 labots
 citēt
Vot jums iemesls taisīt fotoskolu , pierādīt savu varenību , vunderkinderi :D
Publicēts: 11.07.09 11:45
 citēt
Portreti:Paskaties uzmanīgi pievienotajā bildē! Tev jāpagriež tas aplītis uz fotoaparāta tā, lai skrienošais cilvēciņš (nevis burts "P") būtu pretī svītriņai. Vienkārši bildi, kurā sporta režīms būtu jau ieslēgts, ātrumā gūglē neatradu...

Tas arī būs īstais režīms priekš tevis! [url=http://www.megapixel.net/reviews/oly-e520/gfx/olympus_e-520_char06.jpg
.

Da]http://www.megapixel.net/reviews/oly-e520/gfx/olympus_e-520_char06.jpg.

Da[/url] mēsls tas skrienošais cilvēciņš...
Liec uz M saliec kā pieklājas un mauc... slēdzi gan neliet ātru, max līdz 1/100-160... AF AI Servo utt.. Pavelc līdz...
Publicēts: 11.07.09 11:55
 citēt
Janbo:Vot jums iemesls taisīt fotoskolu , pierādīt savu varenību , vunderkinderi :D

Tev tas nelīdzēs tāpat, ja jau tavai saprašanai ir par sarežģītu frāze "vilkt līdzi..."

Griez vien rimbulīti uz skrejošo cilvēciņu, un gaidi saulainu dienu, viss būs štokos, nekas neizplūdīs! :)
Publicēts: 11.07.09 12:06 labots
 citēt
tak vienkaarshi vinjam visu laiku fokuseeshanaas ir uz continious un suuda objektiivs nejeedz fokuseeties
uzliec uz servo nofokuseejies uz kaadu vietu un kad tajaa vietaa ir mashiina spied, buus tev asa.
ej skaties manas rallija reportaazhas, tur visas ir taa focheetas, arii, kad man bija ziepiitis
Publicēts: 11.07.09 12:13
 citēt
miller31:tak vienkaarshi vinjam visu laiku fokuseeshanaas ir uz continious un suuda objektiivs nejeedz fokuseeties
uzliec uz servo nofokuseejies uz kaadu vietu un kad tajaa vietaa ir mashiina spied, buus tev asa.
ej skaties manas rallija reportaazhas, tur visas ir taa focheetas arii, kad man bija ziepiitis

Par sarežģītu! Slēdz skrienošo cilvēciņu!:)
Publicēts: 11.07.09 17:33
 citēt
sāku rakstīt atbildi, bet beigās sanāca skoliņa, tb pieredzes izklāsts..
Publicēts: 12.07.09 11:52
 citēt
Morsitis:sāku rakstīt atbildi, bet beigās sanāca skoliņa, tb pieredzes izklāsts..

Paldies vēlreiz :) Lietotājam Portreti , ir liela mute , bet maza darīšana , tas jau saprotams , proo kā nekā (giggle)
Publicēts: 12.07.09 11:57
 citēt
Janbo:
Morsitis:sāku rakstīt atbildi, bet beigās sanāca skoliņa, tb pieredzes izklāsts..

Paldies vēlreiz :) Lietotājam Portreti , ir liela mute , bet maza darīšana , tas jau saprotams , proo kā nekā (giggle)

Nu, kaut ko nofočēji arī? :)
Publicēts: 14.07.09 11:44
 citēt
Octavian:Kāda problēma, uzliec normālu ātrumu 120-160, ISO 200-400, f7-9 un AF punktus uz pilnu nolasīšanu (izvērtējošā mērīšana) un bliez, lielā saulē neviens nebildē, tad nogriez kontrastu nedaudz. Tas uz ātru roku...

kaa lielaa saulee neviens nebildee??? Ja spilgta saule, tad visi fotograafi maajaas seezh un suuta zinjas sv. Pēterim, lai mākoņus atsūta. Liela dalja vasaras ralliju un motokrosu iekriit spilgtaa saulee, ar lieliem putekljiem un sanaak daudz efektiigaakas bildes nekaa, pa mitru celju vai trasi
Publicēts: 14.07.09 11:48
 citēt
Octavian:Kāda problēma, uzliec normālu ātrumu 120-160, ISO 200-400, f7-9 un AF punktus uz pilnu nolasīšanu (izvērtējošā mērīšana) un bliez, lielā saulē neviens nebildē, tad nogriez kontrastu nedaudz. Tas uz ātru roku...

vispār šis būtu mazs ātrums ;) kas nozīmē, ka ir jābūt iemaņām "vilkt līdzi". PPārējie universālie cipari tiešam der vidēji pelēkai dienai.
Publicēts: 14.07.09 11:58
 citēt
nu re, atkal atgriežamies, pie tā, ka NAV universālas receptes ;)
Publicēts: 14.07.09 12:02
 citēt
Morsitis:nu re, atkal atgriežamies, pie tā, ka NAV universālas receptes ;)

tieshi taa paaraak dinamisks un mainiigs ir auto un moto sports, lai viens variants dereetu visam. Labaakais variants ir braukt uz maximaali daudz sacensiibaam bildeet un kraat pieredzi. Kurs brauks uz Louna Eesti? Man iet garām jābrauc uz Positivus festu :D
Publicēts: 14.07.09 12:04
 citēt
man i paredzētsbildēt lēni kustošus objektus šo nedēļas nogali :)
Publicēts: 14.07.09 12:13
 citēt
Louna esti par tālu un naudas par maz :(
Publicēts: 14.07.09 12:23
 citēt
tak kur probleemas, ielikt filmu ar lielaaku kontrastu, utt...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):