Es sveiks! Jautājums jau nav no vecajiem , ierosinājumi ar no fotogrāfiem atšķirās , kas mani izbrīnija. Jautājums ir pa visam vienkāršs , kā lai nobildē kustīgu bildi , pieņemsim moci motokrosa sacensībās ? Pieņemsim , ka saule ir 30 grādu leņķī aiz muguras , ko biju izlasījis vienā gudrā fotoskolā - paldies Gudrim , ir noderējis . Viens man saka režīms jāliek Tv un jāregulē vismaz 250 / iso 100 / picture style standard / AF mode Al Focus / Metering mode - Partial metering / White Balance AWB (pieņemot , ka ir normāla saulaina diena , nav apmākusies. Cits man atkal saka , liec Av , regulē diafragmu uz pašu mazāko cik vari iso 400 un pārējie parametri nemainīgi , cits vēl man ieteica P režīmā bildēt. Fotogrāfi bija no fotoblog.lv un vēl citiem foto saitiem , bet paklausieties kādā tad režīmā lai es bildēju , lai dabūtu normālu skaidru samērā asu cik n utas ir iespējams no rokas bildētu bildi ?
mīlīt, tak apreģeļis - veianm patīk ka izplūdis fons, un ass objekts, vienam patīk pavilkt objektam līdzi, lai parādītu ātrumu, vienam moš, ka viss ass, cits no apakšas bildē...
nav tādu kameras settingu ar kuriem vot nu garantēti sanāks sporta bilde, nu nav...
PS. pieņemot, ka daudz maz gaišs - es vismaz lai trenētos liktu virsū objektīvu ar USM, fokuss servo režīmā, Tv, 1/60, ISO pec vajadzibas, fragma automaataa, un vilktu līdzi močiem.
nu blje, nav tachu viena pareiza varianta. Brauc uz sacensiibaam izmeegini visus, izproti katru, lai saprastu, kad tas ir jaaizmanto un tad tik bliez. tev tochna viss ar karoti jaaielej
Paldies par ierosinājumiem , konkrētas lietas nemācējāt gan pateikt , ja es teicu gribu asu objektu , pa fonu nospļauties, negribu neko vilkt un neko tādu. Problēma ir viena iepriekš tas nebija nekur runāts un fotoskolas "mīlīši" arī nav te
arī tā nebija atbilde, bet bik iepriekš...Jo vairāk mēģināsi atcerēties katram gadījumam kaut kādus uzstādījumus, jo vairāk saiesi putrā. Tev jāizprot to visu knibuļu sakarība, ko katrs uzstādījums maina. Kad sapratīsi, šādus jautājumu neuzdosi. nav šablonu. kā vēlies, tā bildē. Palasi fotopamatus. Ps, ja pēc gada vēl nesapratīsi, labāk nodarbojies ar motokrosu ...
Paskaties uzmanīgi pievienotajā bildē! Tev jāpagriež tas aplītis uz fotoaparāta tā, lai skrienošais cilvēciņš (nevis burts "P") būtu pretī svītriņai. Vienkārši bildi, kurā sporta režīms būtu jau ieslēgts, ātrumā gūglē neatradu...
Portreti:Paskaties uzmanīgi pievienotajā bildē! Tev jāpagriež tas aplītis uz fotoaparāta tā, lai skrienošais cilvēciņš (nevis burts "P") būtu pretī svītriņai. Vienkārši bildi, kurā sporta režīms būtu jau ieslēgts, ātrumā gūglē neatradu...
Tas arī būs īstais režīms priekš tevis! [url=http://www.megapixel.net/reviews/oly-e520/gfx/olympus_e-520_char06.jpg
Da[/url] mēsls tas skrienošais cilvēciņš... Liec uz M saliec kā pieklājas un mauc... slēdzi gan neliet ātru, max līdz 1/100-160... AF AI Servo utt.. Pavelc līdz...
tak vienkaarshi vinjam visu laiku fokuseeshanaas ir uz continious un suuda objektiivs nejeedz fokuseeties uzliec uz servo nofokuseejies uz kaadu vietu un kad tajaa vietaa ir mashiina spied, buus tev asa. ej skaties manas rallija reportaazhas, tur visas ir taa focheetas, arii, kad man bija ziepiitis
miller31:tak vienkaarshi vinjam visu laiku fokuseeshanaas ir uz continious un suuda objektiivs nejeedz fokuseeties uzliec uz servo nofokuseejies uz kaadu vietu un kad tajaa vietaa ir mashiina spied, buus tev asa. ej skaties manas rallija reportaazhas, tur visas ir taa focheetas arii, kad man bija ziepiitis
Octavian:Kāda problēma, uzliec normālu ātrumu 120-160, ISO 200-400, f7-9 un AF punktus uz pilnu nolasīšanu (izvērtējošā mērīšana) un bliez, lielā saulē neviens nebildē, tad nogriez kontrastu nedaudz. Tas uz ātru roku...
kaa lielaa saulee neviens nebildee??? Ja spilgta saule, tad visi fotograafi maajaas seezh un suuta zinjas sv. Pēterim, lai mākoņus atsūta. Liela dalja vasaras ralliju un motokrosu iekriit spilgtaa saulee, ar lieliem putekljiem un sanaak daudz efektiigaakas bildes nekaa, pa mitru celju vai trasi
Octavian:Kāda problēma, uzliec normālu ātrumu 120-160, ISO 200-400, f7-9 un AF punktus uz pilnu nolasīšanu (izvērtējošā mērīšana) un bliez, lielā saulē neviens nebildē, tad nogriez kontrastu nedaudz. Tas uz ātru roku...
vispār šis būtu mazs ātrums kas nozīmē, ka ir jābūt iemaņām "vilkt līdzi". PPārējie universālie cipari tiešam der vidēji pelēkai dienai.
Morsitis:nu re, atkal atgriežamies, pie tā, ka NAV universālas receptes
tieshi taa paaraak dinamisks un mainiigs ir auto un moto sports, lai viens variants dereetu visam. Labaakais variants ir braukt uz maximaali daudz sacensiibaam bildeet un kraat pieredzi. Kurs brauks uz Louna Eesti? Man iet garām jābrauc uz Positivus festu