JRJ:Apmācībās katram savas prioritātes! Man interesanti būtu Razumovski un Titjaevu paklausīt. Interesanti ka viņiem meistaklases sanāk pat lētāk par Arhipova klasēm. Un pēc darbiem spriežot es teiktu ka Razumovska darbs ar modelēm pārspļauj Arhipovu 100x , Tijaeva tehniskais piegājiens 100x . Laikam sākumā tāpēc bij uzdots jautājums - kur tas fenomens kad ir krietni labāki meistari kas prasa tik pat vai pat mazāk par Arhipovu ? Paradox!? Nē! Ir pieprasījums - būs piedāvājums! Katrs izvēlās viņam piemērotāko.
Portreti , par abām frāzēm augstāk pilnībā piekrītu. No citas puses ir paziņas kuri fotogrāfē MetArt un tam līdzīgām lapām , un izrādīja interesi Arhipova meistarklasēm.
Cik es saprotu Arhipovs ir diezgan sen šajā biznesā un skaidrs ka viņa daudz kas zin un portfolio viņam arī ir milzīgs. Un tas ir pilnīgi normāli ka no 1000 bildem, viena ir ļoti kruta. Es domaju ka jebkads no mums uztaisot 100 fotosesijas ar ļjoti skaistam sievietem varēs leleties ar vairakiem šedevriem. Tas ir pilnīgi normāli un nekāda fenomena te nav.
Kāds šovinists reiz teica: tā tauta dzīvo kokos un ēd sēnes. Muļķības! Dzīvo krūmos un neko neēd, jo visu naudu par kailfoto kursiem atdod.
Ja tas viss var noteikt foto standartu pusei fotobloga, lai tiek. Vairums jau nepievērš uzmanību pat tam, ko ēd, kur nu vēl tam, kur iekāpj ar acīm un apguļas ar kameru. Vienu reizi kāds celsies un vedīs ārā tās meitenes no krūmiem, salasīs no baļķiem un izglābs no graustiem. Mārketings dīda pat ne-vizuālistus. Bildes taču taisa kamera, kas arī tās apstrādā. Bet, kad sanāks kā, teiksim, www.bmatussiere.com , tad varēs nopirkt Amazon.com lielā formātā.
Secinajums? Ka Sokolova kungs visu saprot no pasa sakuma! Vienkarsi pieregistrejas, lai uzsakt diskusiju? Un tad ka sapratis ka situcaija tomer nav tada ka bija prognozeta ciks un uzrakstija rezume!
A Tu sev jautajumu esi uzdevis kam patik tava ka tu sauc dailrade? Pedejo laiku ir paugstinajas cilveku skaitlis ar Octavian sindromu, ienakt, uzraksit un tad sedet priecaties kas es meistars izdomaju topiku, visi paplapa, sadirsas un no ta man bus uzmaniba! Smiekligi nav?
Pienemsim es paskatijos tavu portfolio, nu ja, Montaznieks S, skaisti, krasaini, bet tas ari viss, neruna tavas bildes ar manim! Ka lellu veikala, viss tads plastmasigs un sintetisks, nu un? Vai tad man tagad ari bija javelta tev postu, apmeram tadu: Eu, Sokolovs tur riko kaut kadas nodarbibas, vai kadam ta montaza patik, vai ko tamlidzigu?
Dansig-man pirms vairākiem gadiem piedāvāja pat mpar mazāku cenu,nekā pārējiem,Bet padomā,ja mēs uztaisītu trīs dienu plenēru par 500 ls divatā,pieaicinātu meitenes,sapirktu lērumu alkoholu un ģenerētu paši savas idejas,vai nebūtu daudz radošāks process?Man patīk pašam vērot,domāt,ieraudzīt un tērēt naudu pēc saviem ieskatiem.
ekoists, nu ja tev patiik vienatnee - tad tev tads pleneers nav vajadziigs, bet man pat ljoti patiik piemeram saucamaa "aukstaa dusha", kad paziistami fotograafi par citu autoru bildeem analizee un izskaa tik dazhaadus viedokljus P.S> ar ko tad biji izpelniijies to stipri mazaako summu!??!
ritikoff - pasmiesimies par Tavu latvieshu valodu - Tu esi augonis galjas tirguu. viss ko Tu sarakstiiji par mani - vari ar to apmierinaaties - lai paliek uz Tavs "psihologa" sirdsapzinjas, BET - diemzheel/par laimi - Tavi galjas shedevri tomeer ir mazaak skatiiti veerteeti par maniem suudiem. smiekligi vai ne? a varbuut ironiski?
bet atkaartoshu vienu veco domu - taisi vien savas galjas bildes - ir cilveeki, kam taas vajadziigas - piem. meistari servisaa - es ljoti noveerteeju, ja man autinju salabo kaartiigi un man pofig, ja tas meistars drusku pasiekalojas gar meitenju bildeem. so do you - par procesu - jo laikam neko vairaak nespeej.
Дорогой мой жизнью обиженый Аннир, дай бог тебе здоровья и мозгов что бы ты так свободно говорил на трёх языках как я! Свою часть негативных эмоций оставь жене и детям, их можешь учить, а чтио и как мне делать я решу без твоей помощи! Сиди спокойно, а то пломбы повылетают и клавиатуру забрызгаешь слюнами зависти!
А на десерт тебе, сказу как есть! Мне глубоко плеват; на все ети ваши оценки и количество просмотроов! Да мне нравится делать то что я делаю и как я делаю, но меня бесят ублюдки которые из за своей зависти и комплексов лезут учит; меня жизни, в которой сами эти учителя ничего не достигли! А теперь раслабся великий учитель, я тебе не мясо и не прыщь! Следи за словопоносом!
Es teicu,ka cena ir nesamērīgi augsta Latvijas tirgum un vidējam Latvijas fotogrāfam,šie bija ar mieru samazināt manuprāt uz pusi,bet tik un tā atteicu.Tu taču zini cik maksā augstskolā studijas par gadu.Tusiņš par 250 ls trīs dienas manuprāt ir neadekvāti,es katru sestdienu tusējos pa kāzām,pietiek sabiedrības.
Par Arhipovu (manas domas) - kā cilvēks - kaut kas starp neitrāli un nepatīk (spriežot pēc tās vienas reizes kad tikos ar viņu) - kā fotogrāfs - dažas bildes aizrauj, ne pa jokam, noteikti ir ko no viņa mācīties, un pieredze arī viņam milzīga savā jomā, labprāt pabūtu kādā no viņa meistarklasēm, bet kā jau Ekoists teica, labāk šo naudu ieguldu 1/4 augstskolas maksā par gadu. - kā biznesmenis - cepuri nost (labs pārdevējs pat Eskimosam ledu pārdos)
Arhipovs normals KRIEVU stila profs , daudzus tadus pazistu . Krievu ne tas kas KRIEVISKI runa be tas kas KRIEVS PEC IZPAUSME , ariskjigs vulgars brutals rupsj pec butibas BET bohemists pec GARA stila un funktiera. Nu tads savdabigs "Pomeščiks" kas drazj krestjankas un runa ka kucieris BET kad savacas sabiedraiba runa DASS , NUSS , IZVOLTJES Vienu reiz esmu saskaries ta pasja reize Krievija kada pasakuma laikaa. DARBS AR MODELJIEM tads stils apmeram ka Jenkju spices vecjiem MODELIS PRIEKSMETS ar kur veido naudu PRECI. Man vinja stils brizjam liekas pagarlaicigs bet daudzi darbi GENIALI , pilnig noteikt garstavokla cilveks . Esmu ar daudziem cilvekiem runajis kas ar vinju STRADA nevis TUSSE , novertejums no KLAJAS NEPATIKAS lidz LABAIS DZEKS , bet ka CILVEKS NO KA MACITIES pilnig noteikt IESAKU tiesji pasju stilu un funktieri un KA PIEIET DARBAM / PAREJAM . pie mums demzel tas maz noder jo PIRMKART mums pilnigi cita mentalitate gan MUMS gan PASAUTITAJIEM , un ari tie kas itka KRIEVI salidzinajuma ar ARHIPOVA KRIEVU DVESELI ir zin tadi Kieviski runajosji latviesji Ta teikt PANEMIENUS var iemacit DOMAT / DVESEL nu nesanakss , tur vaig IEDZOMT Iesaku apmeklet , pats gan niesju , zinu ka man tas nekad nenoders un vairuma no jums JUS NEEST ARHIPOVS un nakda tadi nebusiet
Publicēts: 11.07.09 14:43 citēt Par Arhipovu (manas domas) - kā cilvēks - kaut kas starp neitrāli un nepatīk (spriežot pēc tās vienas reizes kad tikos ar viņu) - kā fotogrāfs - dažas bildes aizrauj, ne pa jokam, noteikti ir ko no viņa mācīties, un pieredze arī viņam milzīga savā jomā, labprāt pabūtu kādā no viņa meistarklasēm, bet kā jau Ekoists teica, labāk šo naudu ieguldu 1/4 augstskolas maksā par gadu. - kā biznesmenis - cepuri nost (labs pārdevējs pat Eskimosam ledu pārdos)
Oskarz
Tapat arī Fotoblogā...man pēdējā bilde "Amazone" aizgāja uz urā un jau nedēļu stāv topa augšgalā blakus krutajiem putniņiem ...bet ieliku es to bildi fotodomā tur man par tādu "huiņu" vispār neviens nebalsoja...lūk ko es domāju ar lokālā mēroga zvaigznēm
es jau zinaaju ka Tev vajadziigs tas urraaa... reedz shii bilde www.fotoblog.lv... ir 168 reizes labaaka, paskaties uz emocijaam, gaismu, kopeejo kraasu gammu, fonu, bet nav pliku pupu... taa ka nonjem savai amazonei plikupupu koeficentu nost...
Pēc bildēm Arhipovs izsktās diezgan kolorīts tips. Bildes ar smukas sanāk, bet tos simtus maksāt lai plikas meičas lielā barā pabildētu, vismaz man liekas padārgi. Aptuveni tik pat nelietderīgi pavadīts laiks kā aukstās dušas metode, kur viena amatiera bildrs citi līdzīgi komentē. Daudz labāk ir domāt, gatavoties, bildēt un vērtēt. Un izglītības nolūkā skatīties citas, vēlams labākas bildes.
Pliku meiču bildēšana ir tik pat sena kā fotogrāfija vispār. Jau vairāk kā 100 gadus atpakaļ meičas ir sabildētas visos iespējamos veidos. Tā ka vienīgais ar ko var izcelties ir IDEJA. Bet sava niša ir arĪ smukbilžu bildētājiem. Tik nez kāpēc viņi ļoti pārspīlē savu nozīmi. slaveni ar to nekļūsiet. Pat šeit pieminētais ex-ministrs Roze sabiedrībā bija plaši pazīstams tādēļ ka bija viens no ZS līderiem. Foto aspekts bija ne pārāk veiksmīgs mārketinga triks Nekā personīga iešūpošanai. Plikas meičas bildē diezgan daudz sabiedrībā zināmu pusmūža veču. Un par to dzeltenā prese neraksta, jo maz kuru tas interesē.
Gudris!!!!! Shajaa tekstaa: Un vispār ja tā paskatās parasto cilvēku sabiderībā un pajautā kādu slavenu fotogrāfu viņš zin: 80% domāu ka atbildēs Binde(kailfoto) Kondrašins(kailfoto) Sokolovs(kailfoto) Grundmanis(kailfoto) Roze((kailfoto) varu derēt ja roze bildētu tikai smukas puķītes nevienam žurnālistam tas neintresētu ) utt upp
respektīvi sabiedrībā tie populārākie tomēr ir kailfoto meistari...ainavisti un putniņbildētāji plašākam sabiedrības lokam tomēr mazāk intresanti
tu nosauci pasauleee labi atpaziistamus cilveekus?!??!?! Ari ipar A.Egliiti, arii par I. Ruku un veel citiem latvieshu fotograafeim runa aun daudz ..... tikai zinaamas aprindaas , dabiski ..... UN ..... kaapeec Bindem buutu jaadomaa/jaafotografee muusdieniigaak!??!?! A tas ir kaaa? Vari noformuleet?
dansiga:Gudris!!!!! Shajaa tekstaa: Un vispār ja tā paskatās parasto cilvēku sabiderībā un pajautā kādu slavenu fotogrāfu viņš zin: 80% domāu ka atbildēs Binde(kailfoto) Kondrašins(kailfoto) Sokolovs(kailfoto) Grundmanis(kailfoto) Roze((kailfoto) varu derēt ja roze bildētu tikai smukas puķītes nevienam žurnālistam tas neintresētu ) utt upp
respektīvi sabiedrībā tie populārākie tomēr ir kailfoto meistari...ainavisti un putniņbildētāji plašākam sabiedrības lokam tomēr mazāk intresanti
tu nosauci pasauleee labi atpaziistamus cilveekus?!??!?! Ari ipar A.Egliiti, arii par I. Ruku un veel citiem latvieshu fotograafeim runa aun daudz ..... tikai zinaamas aprindaas , dabiski ..... UN ..... kaapeec Bindem buutu jaadomaa/jaafotografee muusdieniigaak!??!?! A tas ir kaaa? Vari noformuleet?
bindem ar digi oljiku buutu jaatvarsta jaunas meichas pa rudziem
dansiga - Tu arii esi tajos 50-60gadiigajos luzeros kurus piemineeja tas rikikii...
Annirs, nu vinjsh lai domaa ko grib ;-)))) ... es shinii sakaraa atcereejos visnu 20gadiigu puisi, kursh stopeej aun es panjeemu mashiinaa .... braucama un runajaam ij par internetu ij par visadaam programmam .. shis teica - vot aizbraukshu maajas un pastaastiishu mammai ar kaadu gudru kundziiti braucu ;-)))))))))))
dansiga:Annirs, nu vinjsh lai domaa ko grib ;-)))) ... es shinii sakaraa atcereejos visnu 20gadiigu puisi, kursh stopeej aun es panjeemu mashiinaa .... braucama un runajaam ij par internetu ij par visadaam programmam .. shis teica - vot aizbraukshu maajas un pastaastiishu mammai ar kaadu gudru kundziiti braucu ;-)))))))))))
par to nav shaubu!!!! To mees visi znaam.. man te taa privatly pajautaaja -par ko cepiens... a cepiens par to pashu galju... un ka cilveeki, kas parastaa fotoaparaataa pat filminju nevareetu ielikt, par kaut kaadu kompoziiciju pat nerunaajot vai gaismaam... uzreiz sevi nosauc par augoshiem... tikai taapeec, ka ir digitaals fotoaparaats un stulbu meitenju tiikojums peec vieglas dziives, kaa rezultaataa top pilniigi tukshas bildes.. a ar stopeetaajiem uzmaniigi, viena mana pazinja gulj zem zemes kopaa ar savu labo sirdi... un gudriibu
Annirs, es pati ar stopiem no Veneecijas paris gadus atpakaklj atbraucu ;-0))) A visaadus "augoshos"un leciigos - es vienkaarshi nenjemu galvaa - tikai pasmaidu un absoluuti necepos;-) shad tad tik uznaak veelme parunaat - tad gan laikam izklausaas ka cepos, kaut gan patieisbaa jaadzird intonaacija ;-)))
dievinu skaistas krūtis bet staigāt uz meistarklašēm ... - - - sen nebiju lasījis forumu, īpaši gudru nu paņēma ... beigts, fanoju, pat karsti palika no šāda lidojuma
Kawazoe-Taiki: dievinu skaistas krūtis bet staigāt uz meistarklašēm ... - - - sen nebiju lasījis forumu, īpaši gudru nu paņēma ... beigts, fanoju, pat karsti palika no šāda lidojuma
Otrs, lai cik arī paradoksāli nebūtu lielākā daļa negrib neko darīt un mācīties, bet aizbraukt uz pasākumu kur viss jau saorganizēts, meitenes ideja vieta utt.... Vis kas dalībniekiem atliek bildēt... Arhipovs vēl modeles izkustina utt.