forum.gif
Nikon D 40
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nikon D 40
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.12.06 19:26
 citēt
jūsu domas? atsauksmes?

pirkt/ nepirkt ??
Publicēts: 23.12.06 20:10
 citēt
Pentax K100D šobrīd labākais par mazu naudu - mazi trokšņi, normāla pentaprizma plus attēla stabilizators par nieka 400 ls.

www.dpreview.com...
Publicēts: 23.12.06 20:17
 citēt
d40 manupraat ir smagi apgraiziits d50! Tad jau labaak Pentax, vai Olimpus! Nudien!
Publicēts: 23.12.06 20:38
 citēt
nea fuj d40 nekādā gadījumā, ja vien tavs mērķis nav smagi iegrābties.
Tadjau topašu canonu, vai olimpu.
Publicēts: 23.12.06 20:52
 citēt
Ja tu pirksi dārgus (nu jaunus no 1000Ls) objektīvus vai lietotus nikon objektīvus, tad nē. citiem vārdiem sakot, tam nav kameras autofokusa motora, kurš ir iebūvēts visos izplatītākajos objektīvu modeļos.

Ja tu gribi vienkārši skaistas bildes, tad izlasi šo un ņem..

www.kenrockwell.com...

Ja tu gribi izmantot manuālos iestatījumus un tu tagad vari nosaukt vairākas fīčas, kuras tu zini, ka lietosi, vai domā, ka lietosi, skaties uz D80.

Ja kaut kas liekas apgraizīts, tad pasaki kas, un iepostē šeit, lai lietotāji pasaka, cik bieži ir lietojuši attiecīgo fīču. Piemēram, es gada laikā tā arī netiku izmantojis tos divus izņemtos AF punktus (virs un zem centra)...
Publicēts: 23.12.06 20:53
 citēt
p.s. A manuprāt BMW 1. sērija ir smagi apgraizīta!!!
Publicēts: 23.12.06 21:04
 citēt
p.s. A manuprāt BMW 1. sērija ir smagi apgraizīta!!!

ēbreji arī ir apgraizīti :D
Publicēts: 24.12.06 14:20
 citēt
Izlasīju šo te:

www.dpreview.com...

Galvenais secinājums - uzmanība jāpievērš tam, vai pārskatāmā nākotnē tiks izmantoti objektīvi bez autofokusa motora, piemēram, visi AF-D...

pasuti.lv...

Es, piemēram, konkrēti zinu, kuru no AF-D objektīviem es gribu un tāpēc arī zinu, ka priekš manis tas ir būtisks trūkums. No otras puses, ļoti lielai daļai pietiek ar 18-135 AFS vai 18-55 un 55-200 AFS, nemaz nerunājot par 18-200...

Pārējais viss iesākumam ir ļoti ok. Kamera tiem, kuriem tā ir pirmā D-SLR.
Publicēts: 24.12.06 15:11
 citēt
ieraudziju aizvakar gandriz nokritu - poket slr :lol:
Publicēts: 24.12.06 22:23
 citēt
d40 manupraat ir smagi apgraiziits d50! Tad jau labaak Pentax, vai Olimpus! Nudien!

es gan raksturotu d40 taa kaa - buutu panjemts d50 un iebaazts 350d korpusaa. taas dazhas fiicjas kuras vinjam no d50 ir nonjemtas un taas dazhas kas ir pieliktas nav buutiskas iesaaceejam. un ja veel iesaaceejs ir ar mazaam rocinjaam, tad shii buutu gana pienjemama izveele.
Publicēts: 25.12.06 14:58
 citēt

es gan raksturotu d40 taa kaa - buutu panjemts d50 un iebaazts 350d korpusaa. taas dazhas fiicjas kuras vinjam no d50 ir nonjemtas un taas dazhas kas ir pieliktas nav buutiskas iesaaceejam. un ja veel iesaaceejs ir ar mazaam rocinjaam, tad shii buutu gana pienjemama izveele.

nu arii taa var teikt ;)
Vaardu "apgraiziits" var saprast visaadaas nozimiees...shoreiz dereetu laikam vistieshaakaa...izmeera zinjaa apgraiziits :D
Publicēts: 29.12.06 19:12
 citēt
Imo, šis ir varen jauks aparāts. Apskatos par to pozitīvi izsakās. Galvenais trūkums - autofokuss darbojas ar ierobežotu objektīvu klāstu. Ja neko citu par kit stiklu negribēsi - ir ļoti ok. Ja gribēsi citus stiklus un naudiņas pamaz, tad labāk ņem D50. Nikon D50 attēlu kvalitāte esot sliktāka, toties pieejams daudz plašāks objektīvu klāsts.
Kanonistus un "izskatās pēc pēdējā sūda, bez paskaidrojumiem" iesaku ignorēt.

Vispār jau kits 18-55 šitam aparātam viduvējs, platajā galā ir lillā kāsti biki novērojami, stūri arī esot pamīksti.
Publicēts: 29.12.06 21:06
 citēt
Shadow
ieraudziju aizvakar gandriz nokritu - poket slr

Nuu, kaada kabata un i bijushi meegjinaajumi arii 1/2-kadra filmas SLR taisii - reportierim idealjnjiks.
Publicēts: 29.12.06 22:08
 citēt

Nu es arī ieraudziju olympus e-400 un arī ar draugu aprēcām ka kaut kāds pocket SLR
Publicēts: 29.12.06 22:42
 citēt

Nu es arī ieraudziju olympus e-400 un arī ar draugu aprēcām ka kaut kāds pocket SLR

pie tāda tāviengribas stiķēt klāt kādu 500mm objektīvu :D
Publicēts: 29.12.06 22:48
 citēt
Veči, jums laikam mazs aparāts sagādā varenus mazvērtības kompleksus?
Publicēts: 29.12.06 22:51
 citēt
ne jau kompleksus viņu tak neērti noturēt un tur visas tehnologijas pazuud...iespeejams...taadus taisa lai taadus "stulbenīšus" kā tu piesaistītu
Publicēts: 29.12.06 22:51
 citēt
poket ne poket, bet fakts paliek fakts, ka vai nu jāpērk ziepis max par 200 Ls, vai arii SLR, tie pa vidu ir meesli. apsveicu visus, kas no tiem sekmigi atbrivojusies un jutu lidzi dzilju nozeelu tiem, kas tajos iegraabusies... :D

p.s. Nesatraucaties, japanji no Nikona ir gudrai un vinji zina, ko dara...
Publicēts: 29.12.06 22:55
 citēt
nu es ar savu ixus 700 esmu apmierināts kaut pa 300ls pirkts un no tā laika piedāvājuma arī bija vislabākais...
Publicēts: 29.12.06 23:02
 citēt
es savu D50 pardevu, pielaavu domu, ka nopirksu temporary ziepi, bet kad vienaa pasakumaa bija jaafocee ar dazaada veida ziepjiem, tad teiksu godiigi, pec tresaa meeginaajuma sapratu, ka NO WAY BACK! ;) Tikai SLR! Un tas D40 ir apmeram taadaa izmeeraaa, kaa 12x suudi, bet D40 ir SLR.
Publicēts: 29.12.06 23:10
 citēt
Imo, šis ir varen jauks aparāts. Apskatos par to pozitīvi izsakās. Galvenais trūkums - autofokuss darbojas ar ierobežotu objektīvu klāstu. Ja neko citu par kit stiklu negribēsi - ir ļoti ok. Ja gribēsi citus stiklus un naudiņas pamaz, tad labāk ņem D50. Nikon D50 attēlu kvalitāte esot sliktāka, toties pieejams daudz plašāks objektīvu klāsts.
Kanonistus un "izskatās pēc pēdējā sūda, bez paskaidrojumiem" iesaku ignorēt.

Vispār jau kits 18-55 šitam aparātam viduvējs, platajā galā ir lillā kāsti biki novērojami, stūri arī esot pamīksti.

D40 ir the same matrica, kas D50... uzlabots ir image procesors, tas gan. Respektiivi, bildes converts uz JPG ir nedaudz savaadaaks, pareizak sakot, ir citi settingi kaa arii dafiga parametru, kuri tur iestraadaati, lai bilde taptu pec pogas nospiesanas, nevis stundaam chakarejoties ar RAWiem iistu viiru stilaa.
18-55 ir zajebis kruts vecit, iztestets praksee, protams, kaut kadi shiti varbut ar lupu ir redzami, bet toch, ar lupu... nerunajot par to, ka izliekumi ir minimaali.. tas ir pscec, kas notiek ar 12x zoom aparaatu atteeliem, kur kontuuras vienkarsi ir violetas...
no sevis varu teikt, ka 50-55 zuud asums, parejais ir ok. Varbut vari pateikt, vai optiski 18-55 II (D40) ir tas pats kas pirmaa versija (D50)? Vai vari pateikt, vai 17-55 ir labaks vai sliktaks?
Publicēts: 29.12.06 23:35
 citēt
ne jau kompleksus viņu tak neērti noturēt un tur visas tehnologijas pazuud...iespeejams...taadus taisa lai taadus "stulbenīšus" kā tu piesaistītu

Izcils viedoklis. Tu esi turējis rokās to D40?
Publicēts: 29.12.06 23:39
 citēt
>martink
Nu tu nogāzi. Vai es zinu? Es tikai esmu apskatus lasījis un testu fotogalerijas skatījies. :)
Sev ņemtu D40, tas pat ir forši, ka maziņš - ērtāk vazāt līdzi; tikai vot ar tiem objektīviem...
Publicēts: 30.12.06 09:36
 citēt
paturi rkā un tad redzētu kas ir forši ka maziņš...atklāti sakot k man pat 350D ir pa mazu līdz ar to arī 400D bet kad paņem 30D rokās tad tu jūti kad tev rokās ir fotoaparāts nevis knapi kaut ko turi un liekas kad izslīdēs
Publicēts: 30.12.06 12:50
 citēt
>musco
Biju veikalā, paspēlējos ar to D40. Normāls verķis, nekas no rokām ārā neslīd. Varbūt tev ir milzīga laucinieka ķepa ar pirkstiem kā cīsiņi :) Šis nav tas gadījums, kad izmērs traucētu. Man vairāk uzmanību piesaista objektīva plastmasīgā konstrukcija (Canonam nav ne par matu labāka), kas šķiet dramatiski sūdīga pēc Minoltas mf stiklu lietošanas.
Publicēts: 30.12.06 12:54
 citēt
es vēl neesmu pilngadīgs nemaz un laukos ne dzīvoju ne strādāju... :P
nu bet ja jau tevi tas piesaista un negrasies atkāpties tad kāda jēga te vispār trai celt...tāpat visi apliek to D40
Publicēts: 30.12.06 15:26
 citēt
man liekas galīgi neergonomisks aparāts :/

respektīvi, pie mana 350ā eosa, pieliekot zipeni, jau viņam tur visi smaguma centri mainās un neteikšu ka ir ''ļoti vieglī'' ar vinu važaties apārt. Iedomājamies vēl kādu pasmagāku objektīvu uzliksim uz tā mazā d40.
Be toties rokai muskuļus uzkačāsim :DD
Publicēts: 30.12.06 15:30
 citēt

Be toties rokai muskuļus uzkačāsim :DD

un kameru nometīsim :mrgreen:
Publicēts: 30.12.06 15:42
 citēt
Vai Nikon d40 ir stipri mazāks par 350D/400D? Pieņemu, ka šie aparāti vispār nav tēmēti tai auditorijai, kas karina megagaros stiklus klāt aparātam.
Btw, ja ir garais stikls, tāpat neviens netur aparātu tikai aiz bodija.
Liela, smaga zibspuldze gan varētu būt arguments lielāka vai mazāka bodija izvēlē.
Publicēts: 30.12.06 15:44
 citēt
megagaros nekarina bet garos tomēr karina...
Publicēts: 30.12.06 19:51
 citēt

ja tev ir šitāds tad jau var ņemt D40 vismaz zemē nenokritīs...
Publicēts: 30.12.06 20:53
 citēt
Imo, šitādu stiprinājumu izmanto tur, kur svarīgi, lai aparāts no rokām neizkrīt :)
Publicēts: 30.12.06 20:58
 citēt
nu D40 un e-400 lietotājiem tā būtu pilnīgā ikdiena ja nu fotoaparāts nav uz statīva :D
Publicēts: 30.12.06 21:11
 citēt
tev no rīta bija labāks garīgais...
noturēt jau var bet nu tikai pasaki kad ērtāk nav turēt 30D salīdzinoši ar 400D un nerunājot par D40
Publicēts: 30.12.06 21:25
 citēt
nu par D40 spriedu tikai pēc Shadow viedokļa bet pa to olypmus es redzēju un tiešam sanāk ziepis ar objektīvu! apmēram tāda arī bij reklāma žurnālā kad apkārt iet līnijas eos 350d d50 a-100 bet pa vidu mazais "ērtais" olympus...
Publicēts: 30.12.06 21:34
 citēt
>musco
Davai, izlasi internetā pāris lielos apskatus un tad vāries ...
Publicēts: 30.12.06 21:39
 citēt
>musco
Davai, izlasi internetā pāris lielos apskatus un tad vāries ...

vot ko es pateicu? netā rakstīs par to ko mani ir viegli noturēt un ko grūti? par to netā neko nerakstīs...ja runātu pa tehnoloģijām ok tad var lasīt tur rakstus bet nejau pa cilvēku komfortu kurš katram ir saādāks...citam labāk patīk mazs citam liels
Publicēts: 30.12.06 21:48
 citēt
Shadow visu iespaidu man sačakarēja par izmēriem...atvainojos kurus es AIZSKĀRU! nikon ir pielīdzinājies 400D izmēriem...pec Shadow tektā tiešām sapratu kad d40 ir tik pat liels kā olympus un tapēc nekur arī neskatijos... :wink:
Publicēts: 30.12.06 22:05
 citēt
paturi rkā un tad redzētu kas ir forši ka maziņš...atklāti sakot k man pat 350D ir pa mazu līdz ar to arī 400D bet kad paņem 30D rokās tad tu jūti kad tev rokās ir fotoaparāts nevis knapi kaut ko turi un liekas kad izslīdēs

D40 tiešām esot vērts paturēt rokā, jo pēc apskatnieku domām, izdevies neticami ērts un ergonomisks, neskatoties uz mazo izmēru.
Publicēts: 30.12.06 22:16
 citēt
nu izmēri ir uz mata kā 400D tikai laikam pa 1m zemāks ja nu vienīgi tas izvirzijums(nu tas kas ir tur kur tu turi kameru labajā rokā :) ) ir uztaisīts tād pamatīgs kad pirksti mav jāsaloka vai jāliek tālāk un viņš "piekļaujas" rokai
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):