Tas taisnība, ka korpuss ir no Nikon D200, taču matrica ir Fuji! Kā jau teica Mandalay - 1. dinamiskais diapozons!!!; 2. - kas uz mani atstāja iespaidu - trokšņu līmenis pat pie ISO 2000!; 3. u.c. Es redzēju šo aparātu darbībā, kā arī salīdzināju daudzu Nikon un Canon testus un diemžēl neko līdzvērtīgu neatradu! Diemžēl - saku tāpēc, ka šo aparātu ir grūti dabūt, jo to vairs neražo! Jā, pie mīnusiem jāpiezīmē salīdzinoši lēna lielformāta failu (īpaši - RAW) rakstīšana atmiņā!
1. Tikai nedaudz lielāks hailaitos, kā citiem. Tumšajā daļās pašvaks. Un arī tikai tad, ja šancē raw. Jpeg švaks, mīksts, nav asuma. Jpeg DD ziņā pat Pentax K100D ieliek kloķi viennozīmīgi. Adobe nemāk labi apstrādāt raw, der tikai oriģinālā programma. 2. Muļķības! 2000 ir nelietojams, nr to ļoti izsmērē.
3. 5 D ir daudz labāks, nevis līdzvērtīgs, gan dd ziņā, gan trokšņu, gan tas, ka pilnā matrica, asuma dziļums, 3d efekts...
4. Bildes ir lietojamas tikai 6 mpix, 12 mpix gadījumā parādās kropļi.
Nestrīdos! Man, diemžēl, nav tik nopietnas pieredzes! Tas, ka 5D varētu būt labāks, nestrīdos, papētīšu! Diemžēl, pagaidām cena arī ir būtisks faktors!
Man ir Finepix S3 Pro. Dinamiskais diapozons un krāsas tiešām ir lieliski! Pārējais, kā jau iepriekš aprakstīts. Lēns!!!. S5 esot ātrāks. JPG dinamiskais diapozons tiešām atpaliek. Bildēju tikai RAWā. Nopirku lietotu par 400Ls. Par tādu cenu ainavām varētu būt pats labākais. Varbūt tagad arī S5 jau tirgojas par saprātīgām cenām.
Nē, tieši JPG! Ja runā par Jēkabpili, es runāju ar Stemi! Viņš man teica, ka strādā tikai JPG! Jā, arī kad pirku, izrādījās, ka pārdevējs ir fotogrāfs, kuram ir savam studija..., kad es viņam prasīju speciālo RAW konvertatoru, viņš man teica - "ak jā, te ir, taču es to nekad neesmu izmantojos, jo strādāju tikai JPG"!