Ui, labāk nē, savādāk dažam labam te točna parādīsies gribēšana uz mani.... Kā uz divpadsmit apstāsies, tā uz priekšu vairs neies....
Vai man vienīgajam liekas, ka es jau iepriekš zināju, kāda būs atbilde, kad pavaicāšu aplūkošanai kādu "bildi ar efektiem" superātro meistaru izpildījumā?
14.pants. Autora personiskās tiesības (1) Darba autoram ir neatsavināmas autora personiskās tiesības uz: 1) autorību — tiesības tikt atzītam par autoru; 2) izlemšanu, vai darbs tiks izziņots un kad tas tiks izziņots; 3) darba atsaukšanu — tiesības pieprasīt, lai darba izmantošana tiek pārtraukta, ar noteikumu, ka autors sedz zaudējumus, kas pārtraukšanas dēļ radušies izmantotājam; 4) vārdu — tiesības pieprasīt, lai viņa vārds būtu pienācīgi norādīts visās kopijās un jebkurā ar viņa darbu saistītā publiskā pasākumā, vai pieprasīt pseidonīma lietošanu vai anonimitāti;
!!! 5) darba neaizskaramību — tiesības atļaut vai aizliegt izdarīt jebkādus pārveidojumus, grozījumus un papildinājumus gan pašā darbā, gan tā nosaukumā;
[[[ Man, personīgi, besī ārā sabildētās blondīnes, kas pēcāk smalki un stundu no vietas koriģētās bildes ņem un sakruķī briesmīgi pārbagātinātām krāsām, pardedzina un vēl šo to darās - ir tādas]]]
6) pretdarbību (arī uz vienpusēju atkāpšanos no līguma, neatlīdzinot zaudējumus) jebkurai sava darba izkropļošanai, sagrozīšanai vai citādai pārveidošanai, kā arī tādai autora tiesību aizskaršanai, kas var kaitēt autora godam vai cieņai.
(2) Neviena no šā panta pirmajā daļā minētajām tiesībām autora dzīves laikā nevar pāriet citai personai.
[[[Pirms christe vēlas sava kāzu bildes sačakarēt, to autors jādabū zem zemes. Savādāk nekā]]]
Da nomierinieties, nekādas bildes neviens viņai nav taisījis! Tantīte iepostēja tēmu, gribēja pati nezin ko un pa lēto, blogeri viņu nolika vietā, un viņa, savukārt "lai atriebtos" paziņoja, ka labu labais meistars ir atrasts un visas bildes ir sataisītas. Tipiska oho.lv pusmūžnieces uzvedība!
[[[ Man, personīgi, besī ārā sabildētās blondīnes, kas pēcāk smalki un stundu no vietas koriģētās bildes ņem un sakruķī briesmīgi pārbagātinātām krāsām, pardedzina un vēl šo to darās - ir tādas]]]
Replika par plkst. 12 gan ar to visu nerīmējas. Norakstīsim to uz neveiklu koķetēriju. Visām tā smalki nesanāk.
Bet par "tjūningu" runājot, arī mani šausmina situācijas, kad čaklās rociņas pēc tam pielabo visu, vai tā būtu pašdarbība fotosalonā (tur, par laimi, ir iespēja neko nepaņemt, ja pieprasīts bez korekcijām) vai slikts monitors daiļavai, kura ņemta kadrā.
Portreti:Da nomierinieties, nekādas bildes neviens viņai nav taisījis! Tantīte iepostēja tēmu, gribēja pati nezin ko un pa lēto, blogeri viņu nolika vietā, un viņa, savukārt "lai atriebtos" paziņoja, ka labu labais meistars ir atrasts un visas bildes ir sataisītas. Tipiska oho.lv pusmūžnieces uzvedība!
Kā tu man patīc! :p ! šitāds izdomas bagāts, neatkāpīgs savas iedomātās taisnības spītīgi pierādošs vecis varētu būt labs tēvs.....
Ģīmenes fotoalbūms tomēr ir vēstures liecība. katram laikam savas fotogrāfijas un izteiksmes līzekļi... ja iejaucas kāda laba fotogrāfa labā darbā, kas atbilst laikam ar svešiem izteiksmes līzekļiem, mazliet tomēr tiek nograuts vēstures liecības autentiskums...
Annirs: PIRMAIS DIGITAALAA FOTOGRAAFA LIKUMS - IEMAACIES LIETOT POGU DELETE
Es ar cieņu nepiekritīšu šim domu graudam.
Pogu DELETE vajag lietot pēc bilžu ielādes datorā - ja iesācēji uzreiz pēc uzņemšanas bildi izdzēsīs, 90% viņi arī nesapratīs kādēļ to bildei izdzēsa un līdz ar to mācīšanās uzņemt labas bildes ilgs ilgāk. Ja bilde ir uzņemta slikti, tā ir jāpārfotografē nedzēšot ārā. Pēc tam uzņemtās bildes ir jāsalīdzina uz pietiekami lielā ekrāna (fotoaparāta ekrāniņš diemžēl nederēs), lai saprastu kādēļ viena bilde ir labāka par otru. Ir jāmēģina atrast elementi, kas izceļ vienu bildi, bet citu padara neinteresantu. Šādi mēs sevi mācam uzņēmt labāk kadrētas bildes.