forum.gif
Gudris un jpeg. :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Gudris un jpeg. :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.07.09 23:17
 citēt
Anniram dikti feini sanācis :D
Publicēts: 14.07.09 23:18 labots
 citēt
Gudris , a tu divos gājienos , no sākuma paprovē uz 28Mpix uzlikt un tad vēlreiz no 28 pacelt 2.8x uz 50.4Mpix . Līdz 28 taču kvalitāte nezūd , tad nezudīs arī līdz 50.4 , bet galvenais to darīt ar 2.8x piegājienu .
Publicēts: 14.07.09 23:19
 citēt
Gudris:
daiga35:Anniram dikti feini sanācis :D

Tev ar viņu vienā palātā būs jautri :p

man manā palātā jau tāpat jautri ;)
Publicēts: 14.07.09 23:22
 citēt
Gudri,a tu kalkulatoru paņem....
Publicēts: 14.07.09 23:24
 citēt
Gudris:Slimīgi ja godīgi...tiem kas šitā kropļo bildes ir kaut kāda psihes problēma...kaut kad sen pa tv rādīja tik žēl neatceros kas konkrēti tā par kaiti bij :/

Agrāk domāju, ka fotogrāfs nobildē un tā gala bilde ir māksla, un žoperus uzskatīju par slimiem.
Tagad esu viens no viņiem un domāju, ka retušs ir slimīgi, līdz nevajag bildēt cilvēkus..
..kur parādās cilvēki, tur jau sākas slimības, tik cik nu kuram lielā mērā.

Eltonam vispār nez kur vajadzētu ārstēties.. viņš jau kropļo vairākas bildes vienā :D :D :D
Publicēts: 14.07.09 23:36
 citēt
taa... skaidrs... ar platlenjkji fotografeet - taa ir diagnoze... gudri - kaads ir atljautais fokusa ataalums?
Publicēts: 14.07.09 23:40
 citēt
bet gudri... ar to tak baigi jaaskraida... liidz 200. piemeeram, ne?
Publicēts: 14.07.09 23:42
 citēt
a mans variants nav labaaks par origjinaalu?
Publicēts: 14.07.09 23:42
 citēt
Gudris:50 mm uz FF
un cik uz kropa?
Publicēts: 15.07.09 00:50
 citēt
DDDha jā? jautri gan... Kad nestāv pazūd humora izjūta k/k tā - vai tomēr otrādi... tulīt redzēsim ko Annirsa sieva teiks, par hum-iz-tu. DDD
Publicēts: 15.07.09 07:38 labots
 citēt
Alloxam arii niez - gribas ieliist kaut ko pateikt :D

ps. ja kas - es neesmu preceejies :D
Publicēts: 16.07.09 01:58
 citēt
konkreetajai bildei po jpg vai raws, bet gadaas kad jpg ir izdedzinaatas debesis, ko ar shadows/highlights nevar glaabt, kameer rawaa vinjas tur ir... bet nu lai vienmeer bildeetu rawaa jaabuut mazohistam.
Publicēts: 16.07.09 02:00
 citēt
Sigizmund-Annirs, zinu kā tu просто "СЮР-ПрИЗ прироДЫ" www.youtube.com... www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.07.09 09:45 labots
 citēt
Alloxa:Sigizmund-Annirs, zinu kā tu просто "СЮР-ПрИЗ прироДЫ"
uuu... taatad tomeer dziivs! peec "kliiniskaas naaves" (ilgais vasaras klusums) taads miiliigs esi palicis.... jauki
... ceru ka esi jauki straadaajis lai tagad muus prieceetu ar bildeem!

ps. shis bija topiks par citu teemu - garbi ar mani miiliigi parunaaties - uztaisi jaunu topiku.
Publicēts: 16.07.09 10:41
 citēt
waldis:konkreetajai bildei po jpg vai raws, bet gadaas kad jpg ir izdedzinaatas debesis, ko ar shadows/highlights nevar glaabt, kameer rawaa vinjas tur ir... bet nu lai vienmeer bildeetu rawaa jaabuut mazohistam.

re, ko tik par sevi nesanāk uzzināt........
man atkal mazohisti šķiet tie, kas pa vienai bildītei knibina vaļā šopā, kad ir tik ērta proga, kā lightroom
Publicēts: 16.07.09 12:55
 citēt
Voblin SJITO cepienu es saprotu :):) PAMACOSJI pat Blogpublikai :):)
Publicēts: 17.07.09 23:19
 citēt
man jau sāka likties ka raws ir glābiņš tiem, kas uzreiz no fočuka nevar baudāmu jepegu izdabūt. jafičo un jāšopo raws kamēr bilde par konfekti nepārtop, savādāk jepegs zīž... bet laikam jau nav tik traki =]

waldis, kam vispār vajag rawu, ja bildes beidzamais variants būs 900px pa garāko malu?
mazohisms ir tad, kad fočukā atmiņas kartes pietiek ~50 rawiem, jeb tad, kad no sūdaina jepega konču gribās dabūt...

un vispār, ja ir fotošops, tablets un prasme zīmēt, tad arī no blank layer var smuku bildi uztaisīt =]
Publicēts: 18.07.09 00:21
 citēt
pat ja bilde buus 630pix, paardedzinaatais plekjis paliks par plekji.
par atminjas karteem - kad man bija 512MB kartes, bildeeju mazaak, bet "domajau liidzi" (peetiju histogrammas, dzeesu braakjus). Tagad 8GB un bildee kaut burstaa... peec tam tikai izveeleeties vienu no n gandriiz vienaadaam bildeem :(
Publicēts: 18.07.09 11:21
 citēt
eeelmars:
Bet viss cepiens man patīk, tas ir kā mēģināt noskaidrot spalvas krāsu teļam, apskatot kotleti... D)

Muahahaha! ;)
Publicēts: 19.07.09 16:50 labots
 citēt
Tu man Gudri pastaasti kaada jeega Tev no 10mpix sensora izvilkt 2x lielaaku bildi un vispaar kaapeec Tu no 2x lielaakas bildes, kurai tad jau ir 2x lielaaki kvalitaates zudumi, apgriez malas?
vai malu apgrieshana no maaksliigi palielinaata faila Tev galarezultaataa dod kaadu labumu?
Publicēts: 19.07.09 17:57
 citēt
Gudris , - šeit tev palīdzēs www.visionexpress.lv ;)
Publicēts: 19.07.09 18:49 labots
 citēt
Gudris:par kvalitātes zudumiem vēl zinātnieki strīdas ;)

Rawam kvalitātes zudumi nav nekādi līdz 28 no 10 mpix...vismaz es neredzu :)

ja ir 10 mpix bilde, tad ir! nekādi 28 mpix tur NEKĀDI nesanāk.
Izejmateriāls JPEG, TIFF, whatever, kaut vai RAW... Cik-reiz-cik pixeļi ir, tik ir...

Kādā vecā multenē bij epizode par cepuru izgatavošanu no vienas aunādas:
Vienu var? - var!
A divas? - Arī var...
A trīs? - nūū... kaut kā jau var...
A desmit? - Protams!
Līkop!
Un sanāk desmit mazi peņģeroti, ko uz plikā pleša satupināt...

P.S.
Vienīgā matemātika kur 10 vienāds ar 28 ir šī:
ja pie 10 kg sūdu pieskaita 18 kg zaptes, sanāk - 28 kg sūdu... ;)
Publicēts: 20.07.09 22:05
 citēt
sviests, cik var cepties ap muļķībām? n-tie topiki un visi pa galvu un kaklu steidzas iegrozīt smadzenes vietā.. a joks ta tāds ka nav ko iegrozīt :D
Publicēts: 21.07.09 02:32
 citēt
Man domāt, ka gudris tālu tiks. Ja jau tagad spēj piesaistīt visu intelekta uzmanību. Un nav jau nemaz tik slikta pieeja. Ir ideja un mauc. Rodas šaubas, iespamo jaunu topiku, salasās, pastrīdās un mauc tālāk.
Gudrs tas gudris :)
Bet var būt arī pilnīgi otrādāk.
Publicēts: 21.07.09 12:18
 citēt
Gudrim gudrs raws visu saglabā iekš vektoriem un ta jau po kaut 100 mega piseļus var taisīt :D
Publicēts: 21.07.09 19:18
 citēt
jons:Man domāt, ka gudris tālu tiks. Ja jau tagad spēj piesaistīt visu intelekta uzmanību. Un nav jau nemaz tik slikta pieeja. Ir ideja un mauc. Rodas šaubas, iespamo jaunu topiku, salasās, pastrīdās un mauc tālāk.
Gudrs tas gudris :)
Bet var būt arī pilnīgi otrādāk.

Man domāt ka aiz segvārda Gudris slēpjas fotogrāfu kompānija, kas uz maiņām pamatīgi dropē. Kā pienāk nākamā kārta dropēt tā šauj uz jūrmalu bildēties + vēlak cept smieklīgus topikus :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas