Peec vairaaku gadu fotografeeshanas ar Canon fotoaparaatu noleemu nopirkt kaut ko jeedziigaaku, apnika ciiniities ar plastmasiigajaam bildeem, un neapmierina komplektaa esoshais objektiivs. vienu briidi domaaju par Nicon, bet arii tam ar objektiiviem diez kas nav, arii komplektaa tikai viens. Olympus piedaavaa divus objektiivus komplektaa, bet tas varbuut ir miinuss, jo tos mainot, fotoaparaataa var iekrist gruzji. varbuut kaads vareetu paliidzeet izveeleeties
starp citu - aizbaaznim var uztaisiit mazu cauruminju un mochiit pinhole... bet tad vienalga kuru brendu njemt. ps. es gan neesmu dzirdeejis par taadiem Nicon, bet gan jau ka derees arii tas...
bet par canon skaidrs - plastmasiigas bildes... ar shito gan jaaveershas pie ruudiitaakajiem canonistiem. uztaisi jaunu topiku forumaa ar nosaukumu "can0n taisa plastmasiigas bildes" un vinji visi saskries kaa bites uz medus.
Jau atkal prātniecība panesusies.... Neko dižu nepalīdzēšu, bet daži vērojumi ir. 1. Objektīvi agri vai vēlu būs jāmaina tā vai tā, tāpēc dubultkitu skaitu par izdevīgu, vismaz Oly variantā. 2. Cik dzirdētas kanoniķu žēlabas par labu stiklu dārdzību, lēto un kitenieku sliktumu, tā ar savu olīti knibinos olympiskā mierā. 3. Kad sev izvēlējos, viens no pēdējiem argumentiem (ne galvenais) bij divu profesionālu nikonistu vaimanas par saviem stikliem. 4. Ja gribi daudz pa tumsu un sportu, tad iepriekšējie punkti neskaitās. Sliktā gaismā olīša matrica tālu no ideāla, bet jaunākos modeļus nezinu – varbūt labojušies.
varbuut pameegjinaat ar kaadu citu objektiivu, un pagaidaam nepirkt Olymus. varbuut ir kaads labs, ne paaraak daargs, taads, lai var ar divaam zibspuldzeem fotografeet, un bilde neiznaak par gaishju
gneza:Peec vairaaku gadu fotografeeshanas ar Canon fotoaparaatu noleemu nopirkt kaut ko jeedziigaaku, apnika ciiniities ar plastmasiigajaam bildeem, un neapmierina komplektaa esoshais objektiivs. vienu briidi domaaju par Nicon, bet arii tam ar objektiiviem diez kas nav, arii komplektaa tikai viens. Olympus piedaavaa divus objektiivus komplektaa, bet tas varbuut ir miinuss, jo tos mainot, fotoaparaataa var iekrist gruzji. varbuut kaads vareetu paliidzeet izveeleeties
jautājums : a cik tad tu nopietni fotogrāfē, ka Tevi neapmieriņa Nikon piedāvātais stiklu klāsts un kāpēc tieši? kas nikonam nav tāds ko Tu ir plānojis iegādātīes?
If you worry about unimportant minutiae like sharpness, resolution and noise, please don't waste any more time with small format DSLRs. Step up to at least a full frame or FX DSLR. There will be no more whining accepted about performance of piddly-format cameras anymore.
Gudris:Annirs salīdzinājumā ar Canon un Nikon lētajiem stikliem oly visi ir ļoti smaržīgi
Olympus makes a Zuiko 7-14mm for the 4/3 system. It covers an ultra-ultra wide angle of view, similar to a 14-28mm on 35mm film or FX, but the 4/3 system is an even smaller (2x crop factor) sensor than anything else I've discussed here and subject to even more sharpness degradation, crucial for the huge prints that scale demands for most ultrawide shots.
mjā, ja runa ir par platajiem galiem, baigi bēdīgi sanāk... bet toties tas 2x cropa aspekts ir izdevīgs, dodoties putnu un meža zvēru medībās, kad uzliekot 400mm stiklu, tas ir gandrīz kā 800mm
pērc SONY un tikai ! Viss cits ir pupu mizas....katrs zaķis gribēs iekļūt tā pikseļos......pašam ar izredzes paverās......jāprot tik lietā likt PS zibspuldzi soņkam var uzspraust, vēsta autoritatīvi, profesionāļu apstiprināti pētījumi. Nu, varbūt ne katram to vajag provēt darīt mājā.....
es domaaju, ka shii Gudra atziishanaas par savu olimpu buus vislabaakaa ekskursija toposhajam meitenju bildeetaajam: Jā jā tipa es nezinu kā izskatas smuki noeksponeta bilde....vienkārši jūs nosākuma pamēģinaat paši bildēt ar ārēji zipeni caur bjūtī diš un smirdīgu kit objektīvu kam mainas diefragma pie katra zūma mm...tādos apstākļos pie katras bildes dabūt smuku expo ir veiksmes faktors...tāpēc es bildēju raw un īpaši par to nebēdāju...tapat no vienas sesijas taisu ne vairak par 10 bildēm un nav grūti katru bildi smuki caur raw apstrādāt !
Annir nu nevajag jau tā! Tas i apsveicami ja var iziet uz kvalitati ar 10 bildēm nefig kalnus ar rawiem ko čakarēt nedēļu. Oly tas krops uz tālo galu ir laba priekšrocība, objektīvi ar mazāk sver, bet nu otra sliktā puse ir matricas izmērs un visi izrietošie cēloņi. Runga ar 2 galiem.
tas, par to diafragmu, ir hīts ! To, ka varētu aizgriezt ciet un miers, jaunietis neiedomājās kam domāts displejs un poga info ( vismaz C tāda ir ) ar zin tikai lūzeri
Gudris:Visam ir savi plusi un mīnusi...galvenais tehniku pielāgot savām vajadzībām nevis pašam pielāgoties tehnikai...ka bieži tiek novērots
Beidzot kaut kas prātīgs no Gudra mutes (pirkstiem)! Vēl tik jāpiebilst, ka šīs atziņas par to, kas ir vajadzīgs un kas kam jāpielāgo, nāk ar gadu garu pieredzi. Grāmatas un citi ieteikumi šai sakarā skaidrību nevar dot vairāk par 34%
To, ka varētu aizgriezt ciet un miers, jaunietis neiedomājās
paldies...a to es ta ka idiņš ņemos
nē, nu man ar šādām problēmām nav jāsaskarās, smirdīgais Canons ražo tizlus FF aparātus un zūmus ar fiksētu F 2.8....un fiksus ar, bet tā kā tiem NAV smuks blūrs un gaismu ar vāc ne tā, tad tas neskaitās tā ka es te tik tā pavāvuļoju savā nodabā, neba man ar gudri mērīties prasmēs valdīt pikseļus