forum.gif
UV filtru lietošana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / UV filtru lietošana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.12.06 23:07
 citēt
Vai kāds nevarētu uzcept fotoskolu par dažādu filtru lietošanu? T.i., kādi filtri ir, to variācijas, īpatnības, lietošana..

Pašlaik mani interesē - vai ir dažādas stiprības UV filtri un, ja ir, kā nosaka konkrētajā situācijā nepieciešamo. Vai UV filtra lietošana neietekmē bildes kvalitāti, ja pēc tā nebūtu bijusi nepieciešamība?
Publicēts: 23.12.06 23:08
 citēt
UV filtri = aizsargfiltri
Publicēts: 23.12.06 23:11
 citēt
Tik daudz jau sajēdzu - t.i., ultravioletajai gaismai, piem., kalnos..
A' kā ar pārējiem jautājumiem...
Publicēts: 23.12.06 23:16
 citēt
principā UV filtri aiztur tikai UV starus, tobiš, tos, kurus ar aci neredz.

jautājums ir tāds, vai digitālā fotoaparāta matrica redz UV filtrus... liekas, ka nē.

ietekme uz attēlu - minimāla... lai neteiktu, ka vairumā gadījumu nekāda

taisies uz kalniem braukt? tur varbūt...
Publicēts: 23.12.06 23:20
 citēt
1) Vai ir dažādas stiprības UV filtri?
2) P.S. muļķīgs jaut. - vai UV filtri darbojas pēc tā paša principa, kas brillēs (pie UV briļļu stikli kļūst tumšāki)?
Publicēts: 24.12.06 14:51
 citēt
UV filtri ir galīgi lieki, starp sensoru un filtru ir kārtīgs stikla klucis.UV iet tikai kvarca stiklam cauri.

cik nu mana saprashana saka, tad uv (retaak skylight) filtrus izmanto lai aizsargaatu objektiiva stiklu no skraapeejumiem. taa teikt leetaak nomainiit filtru nevis maksaat par objektiiva remontu.
Publicēts: 24.12.06 15:05
 citēt
principā jā - aizsardzība pret objektīva skrāpējumiem ir reālais praktiskais guvums no UV filtra, kas arī nav maz...
Publicēts: 25.12.06 00:36
 citēt
arii kautkaa leetaak sanaak, jo protect stikli ir daargaaki par uv. jautaajums tikai kapeec? :roll:
Publicēts: 31.12.06 19:02
 citēt
šodien iepostēju blogā nedaudz par 2 veidu filtriem. ja būs nepieciešamība no jūsu puses un gribēšana no manas, varētu uzrakstīt kaučko par krāsainajiem...?!
Publicēts: 01.01.07 12:51
 citēt
>bro-tip
Tak raksti tik augšā! Te zinību kāro pietiek.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):