forum.gif
Fototehnikas lietus aizsargi (rain covers)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fototehnikas lietus aizsargi (rain covers)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.07.09 18:11 labots
 citēt
Vēlētos uzzināt, vai un ko fotobloga tauta izmanto savu fotoaparātu un objektīvu aizsargāšanai no tieša mitruma, fotografējot lietus laikā. Varbūt ir labas idejas "hand made" uzpariktēm vai arī cenas/kvalitātes attiecībā zināmi labi rūpnieciski ražotie izstrādājumi?
Publicēts: 20.07.09 18:12
 citēt
tad kad lietus parsteidz negaidot - izurbinam polietileelna maisinjaa caurumu objektiivu kur iebaazt un fotografeejam taalaak ;-)
Publicēts: 20.07.09 18:14
 citēt
dansiga:tad kad lietus parsteidz negaidot - izurbinam polietileelna maisinjaa caurumu objektiivu kur iebaazt un fotografeejam taalaak ;-)

dansig, iespējams, tas tomēr neglābs no lietus piļu nokļūšanas uz objektīva/filtra vējainā laikā. :(
Publicēts: 20.07.09 18:26
 citēt
Wave, no taa gan neglaabj. No taa neglaabs nekas! Buus tev pleeve priekshaa - arii uz taas buus tie pilieni! BFSaa var nopirkt lietusaizsargus ..... Tik cik ka eertaak lietot - bet no pilieniem objektiivaaa neziasargaa gan. Jaalieto objektiivs, kuram der dziljaaka saules blende vai nu liellssss lielssss lietussargds un dziivs lietussarga tureetaajs jaavadaa liidzi:-)
Publicēts: 20.07.09 19:19
 citēt
Vislabākā uzparikte aparāta aizsardzībai no lietus ir lietussargs!!!
Publicēts: 20.07.09 19:19
 citēt
Oi, te jau tas ir pateikts...
Publicēts: 20.07.09 19:22
 citēt
p.s. Ja iet runa par kāda pasākuma bildēšanu lietus laikā, tad pilnīgi bez ironijas - ņem lielu lietussargu un daries. Pašam bieži vien ir iznācis to izmantot. Diez cik ērti jau nav, taču darboties var.
Publicēts: 21.07.09 05:22
 citēt
Vajag pro aparātus lietot, tad nebūs jābaidās no lietus ... youtubā redzēju, kā D3 saklo dušā, aplej ar kartu kafiju, iebāž mikroviņļnu krāsni ... un nekas ... ar savu es tādu testu negribu veikt, bet nu no lietus nebaidos ... ā nu vienīgi ar zipeni jāuzmanās to gan var nosvilināt.
Publicēts: 21.07.09 07:30
 citēt
REZ:... youtubā redzēju, kā D3 skalo dušā, aplej ar kartu kafiju
bojevikos ne to 1-n dabon redzēt!:-)
Publicēts: 21.07.09 08:48
 citēt
REZ:Vajag pro aparātus lietot, tad nebūs jābaidās no lietus ... youtubā redzēju, kā D3 saklo dušā, aplej ar kartu kafiju, iebāž mikroviņļnu krāsni ... un nekas ... ar savu es tādu testu negribu veikt, bet nu no lietus nebaidos ... ā nu vienīgi ar zipeni jāuzmanās to gan var nosvilināt.
Pietiek arī ar E-3 ;)
Publicēts: 21.07.09 09:25
 citēt
jā. e-3 savu pirmo riktīgo lietus testu svētdien izturēja godam :) !
Publicēts: 21.07.09 10:23
 citēt
REZ:Vajag pro aparātus lietot, tad nebūs jābaidās no lietus ... youtubā redzēju, kā D3 saklo dušā, aplej ar kartu kafiju, iebāž mikroviņļnu krāsni ... un nekas ... ar savu es tādu testu negribu veikt, bet nu no lietus nebaidos ... ā nu vienīgi ar zipeni jāuzmanās to gan var nosvilināt.

Es neprasīju regulēt, kādi aparāti jālieto, cienītais. Laipni atļauju Tev savu fotoaparātu mazgāt i dušā, i dubļos, neaizmirsti zemē ar iemīt. :)
Publicēts: 21.07.09 10:58
 citēt
Celofāna maisiņš vai lietussargs.
Par cik fotografējot lietussargu turēt ir samērā neērti, redzēju kā viens fotogrāfs lietus laikā brīvdabas muzejā izpildījās - aizbāza lietussarga kātu sev aiz krekla uz muguras (aiz apkakles). Izskatījās mazliet spocīgi, toties abas rokas brīvas.

Rūpnieciski ražotiem objektīvu un SLR pārsegiem cenu amplitūda ir no pārdesmit USD līdz vairākiem simtiem. Pievienojot meklētājā pie "SLR rain cover" maģisko burtu kombināciju DIY mēs iegūstam vienreizēju iespēju uzražot minēto pārsegu pašu rokām, jo nekādas dižās kosmiskās tehnoloģijas tur netiek izmantotas.

Pēc pēdējām lietavām man arī radās doma uzkonstruēt lietus mici savam aparātam. Es par pamatu izmantošu caurspīdīgu hidromaisu (drybag) no laivotāju inventāra. Noskatīju, ka Ceļotāja veikalā tādu var iepirkt par padsmit latiem.
Publicēts: 21.07.09 11:29
 citēt
Paldies Snow, par konstruktīvu atbildi.
Reku forelljjankas profilbildē ir redzams monstrozs lietus aizsargs, izstās pēc StormJacketa vai tml., maksā ganjau ka ar ap simtiņu. :) Nu lūk, par cik lētākie izstrādājumi nepārliecina, lietussargs būs neparocīgs, ar domāju uzkonstruēt pats kautko. Hamas izstrādājumam bij interesants risinājums ar kronšteinu, spraužamu zipenes tupelē, tik jāuztaisa tas kronšteins tāds, lai netraucētu kadrēt vertikāli. Te ir dažādi coveri savākti vienkopus, idejai var aplūrēt :)
www.twenga.co.uk...
Publicēts: 21.07.09 11:37
 citēt
Tad kad bija slapjš sniegs, tad paņēmu un visu fočiku ietinu pārtikas plēvē. Skatu meklētāju neaizklājot- atstājot tur tieši caurumu, izmantoju M42 objektīvu, jo tam taču nekāda elektronika iekšā nav un arī uz tā šo to uztinu.
Galvenais, ka īpaši nevar pamanīt un viss sauss!!
Publicēts: 21.07.09 14:24
 citēt
Forelljjankas attēla redzamais faktiski nemaksā neko! :D Veca copes veste+ veca copes lietus jaka+ darbā nosperti mākslīgie augi + kāda nedēļa pie šujmašīnas Singer! ;) Nu labi raibā cepurīte -2.50 ;)
Ja ir nauda un slinkums,vai šūtmākas trūkums var meklēt Jeņķos(cabelas.com,ebay un t.t.)3D mednieku apģērbu.Eiropa neko nepiedāvā diemžēl :( ,bet tas jau ne par tēmu īstenībā ;)
Publicēts: 21.07.09 14:28
 citēt
Te ir risinājums aizsardzībai no lietus: store.birdsasart.com... pats gan lietoju nedaudz citu risinājumu
Publicēts: 21.07.09 14:29
 citēt

Nosvilināšana nebūtu NEKAS salidzinājumā ar auxssprieguma stravas belzienu LIETOTĀJAM:):)
Publicēts: 21.07.09 15:05
 citēt
Lunis:

Nosvilināšana nebūtu NEKAS salidzinājumā ar auxssprieguma stravas belzienu LIETOTĀJAM:):)

Jā, man bija tādas aizdomas, ka var gadīties ... mmm tad jau zipeni var pārtaisīt par labu elektrošoku... ne?
Publicēts: 22.07.09 22:59
 citēt
Es domāju ka šis varētu būt labākais risinājums
www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 23.07.09 02:17
 citēt
olympus e3 + oly pro stikli! :)
Publicēts: 23.07.09 03:02 labots
 citēt
es nesaprotu, ko tie olimPisti tā diršas par to, ka viņu brendu, lūk, nepelnīti nodiršot.
Te cilvēks atnāk ar normālu jautājumu - kā pasargāt viņa esošo tehniku - kāda nu ir pieejama/iegādāta/var atļauties/uzdāvināta - no lietus.
A te atvelkas bariņš *****u, un, neko citu pateikt nejēdzot, sāk spamot. pie kam, par lietām, uz kurām, visdrīzāk, tikai caur veikala skatlogu siekalojušies.

nu tad nepīkstiet, mīlīši, ka pēc šitā jums vēl virsū kāds dirš.
Publicēts: 23.07.09 08:20
 citēt
versatile:es nesaprotu, ko tie olimPisti tā diršas par to, ka viņu brendu, lūk, nepelnīti nodiršot.
Te cilvēks atnāk ar normālu jautājumu - kā pasargāt viņa esošo tehniku - kāda nu ir pieejama/iegādāta/var atļauties/uzdāvināta - no lietus.
A te atvelkas bariņš *****u, un, neko citu pateikt nejēdzot, sāk spamot. pie kam, par lietām, uz kurām, visdrīzāk, tikai caur veikala skatlogu siekalojušies.

nu tad nepīkstiet, mīlīši, ka pēc šitā jums vēl virsū kāds dirš.
Kā mežā sauc,tā atskan!(Latviešu sakāmvārds). ;) Spams,spams un spams t.i. bloga foruma neatņemama sastāvdaļa,neba nu oly lietotāji vienīgie,te 8un citos topikos.
Jā,Waldis bildē ar Canon ! :D :D :D
Publicēts: 23.07.09 22:47
 citēt
Pasen bija vajadzība kaut kādu vecu krāmu aizsargāt no lietus.Toreiz nopirku pabiezu lietusmēteli(pārdevējs solija, ka ūdeni cauri vispār nelaižot) un tad to lietusmēteli sagriezu un tad ar gludekli sakausēju kopā vajadzīgajā formā.Pasākums gan bija smirdīgs, bet deva rezultātu :D
Tikko ienāca prātā ,ka var nopirkt lielu(nu tiešām milzīgu) lietusmēteli vai jaku, kurai galā ir gumija, kas savelkās ap roku.Tad tajā rokā iebāzt fotokameru un gumiju savilkt ap objektīva galu.Vēl blendi uzmaukt un gan jau ka tā varētu, tikai liekas ka diezko ērti nebūtu.
Publicēts: 24.07.09 08:50
 citēt
Eidzii:Pasen bija vajadzība kaut kādu vecu krāmu aizsargāt no lietus.Toreiz nopirku pabiezu lietusmēteli(pārdevējs solija, ka ūdeni cauri vispār nelaižot) un tad to lietusmēteli sagriezu un tad ar gludekli sakausēju kopā vajadzīgajā formā.Pasākums gan bija smirdīgs, bet deva rezultātu :D
Tikko ienāca prātā ,ka var nopirkt lielu(nu tiešām milzīgu) lietusmēteli vai jaku, kurai galā ir gumija, kas savelkās ap roku.Tad tajā rokā iebāzt fotokameru un gumiju savilkt ap objektīva galu.Vēl blendi uzmaukt un gan jau ka tā varētu, tikai liekas ka diezko ērti nebūtu.
Skat.manu profilbildi(palielinātu).Kā domā,kas tas ir,no kā rēgojas tas sigma 135-400 ? ;)
Rokas gumija kā reiz smuki sēd uz saules blendes,tā kā jaciņa tāda gumijota,nemaz arī neslīd nost!Esmu sēdējis baisā lietū,pats slapjš kā žurka,foķim nekas.Galvenais nosacījums "nešaut" leņķī uz augšu ,pa lidojošiem!;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):