ieskats pirmas dienas (piektdienas) notikumos: ieradas jau 96 cilveki, beidzas nametagi un programminas angliski lietuvieshu daudz un visi ritigi draudzigi, vakar pie ugunskura labi pasedejam lidz xx:00 (es aizgaju gulet 2, viss notika pilna spara) ieradushies ir ari visi pasniedzeji: Kundzinsh, Ramunas, Gundega; Lindu un Muzikantu gaidam sodien vieta lieliska: teltim skats no kalninja leja, istabinas ertas forsas dushu maz, redzes ka shodien visi attirisies
tuss pirmaja vakara nenormals: visas istabinas kozh, ara kozh, pie masinam pagalma dejo ...
Shadow:ieskats pirmas dienas (piektdienas) notikumos: ieradas jau 96 cilveki, beidzas nametagi un programminas angliski lietuvieshu daudz un visi ritigi draudzigi, vakar pie ugunskura labi pasedejam lidz xx:00 (es aizgaju gulet 2, viss notika pilna spara) ieradushies ir ari visi pasniedzeji: Kundzinsh, Ramunas, Gundega; Lindu un Muzikantu gaidam sodien vieta lieliska: teltim skats no kalninja leja, istabinas ertas forsas dushu maz, redzes ka shodien visi attirisies
tuss pirmaja vakara nenormals: visas istabinas kozh, ara kozh, pie masinam pagalma dejo ...
pagaidam viss pec plana!
Pirmās indes piles uz manām rētām Es taisni domāju, ka šogad būs ĪSTAIS tuss!!! bet man nekā LAI JUMS ARĪ VISĀ PAREJĀ VEICĀS TIK PAT LABI
Nu kur bildes no kādas lielas drakas? Jus ko aizlaizjat uz čangaļiem un neuzrīkojat kādā stūrī kārtīgu klopi? Tik nesak ka visju dienu Lexcijas torcijat ?
shodienas iiss paarskats: jau Ramunas ar Portretu un Nude Art runaja tik aizraujosi ka kavejam 0.5h pret planoto (kas radija nelielu haosu bet ir ok) atrastas jau 4 vietejas kanzhas ritgotavas Orientesanas konkursam, pagaidam nav zinu par kailam blondinem zirgu pajuga, bet lietuvietes ir pietiekami trakas lai domajams ko tadu realizetu Linda un Ramunas spilgtakie personazhi, Kundzina lekcijas nobeigums - transs (es nesapratu bet izskataijas iespaidigi), Sundew ari ieradija sasars un senders gan ta ari shodien nepamodas (arzemes padara vaaju) bet kautkas ar pirma vakara pie... tusesanu ir jaizdoma jo nogalinaja vismaz 1/5 dalibnieku pagaidam visi izgajushi Kraslavas ielas meklet shokolades kalnu un moskvichu ar litokiem, orgi gatavo gaismas vakara party un Lielajai Drukashanai (paldies tev epson!) pagaidam viss pec plana + nedaudz klaat
ipashais bonuss: lidz maksimai 48 sekundes ar auto
Disene labā, lietuvieši kkā pie ugunskura vēl sēž, pats dodos gulēt - rīt nepilni 300km ko ripināt, ik pa laikam pieturot dažādos apskates(foķēšanas) objektos
mmmmm tik pozitiivs prāts un oma ir atgriežoties no weekenda Krāslavā...gribas smaidiit! tie, kas nebija/netika palaida garām kolosālu tusiņu, lieliskus cilvēkus, agru celšanos un skaistas bildes,...un neaizmirstamas atmiņas. miljons paldies ikvienam tur satiktajam!
Un lielā paka uz mēles kūstošo "Mammas cepumu" mūsu draudziņu pārim - Alkšņiem!
... mani tikai nomoka viens jautājiens - kā tā var būt, ka 'Fotokudrai' tomēr biku labākas biudes, satūrīgāki lektori un tusētāji arī ??? ) ... kā saka 3 vienā !
glazers:... mani tikai nomoka viens jautājiens - kā tā var būt, ka 'Fotokudrai' tomēr biku labākas biudes, satūrīgāki lektori un tusētāji arī ??? ) ... kā saka 3 vienā !
CITA SKOLA vecīt citas SENAS un paaudzēm tradicijas DIEMŽĒL mums , VIŅIEM par laimi Varam tik mierināt sevi ar domu ka ESTIEM vispār NEKĀ NAV pat salidzinājumā ar MUMS , ja neskaita SKOLU kas ražo KADRUS EKSPORTAM Leišiem ir ļoti stingra un atstrādāta herarhija un foto izglītības sistēma jau no XX Gs 30 gadiem kas netika iznīcināta arī padomju laikos bet tik attistijās , msudienās tā ir nēmusi klāt vēl arī Rietumu skolas un principus paralēli saglabājot arī vecās tradīcijas. Viniem vienkarši KAUNS būtu rādīt 90% bilžu kas ir Blogā , jo tādas vienkarši JEBKURŠ stulbenis ar mobilku var sev majas uztasit . Citi vertibu kriterji . tādi musu "Mitblieži" tur izpelnās riktīgu apņirgšanu kā "Ja neko citu ar skuķi nevari vairs iesakt tad mēģini noknipsēt" Leiši būdami tuvāk Slāviem arī ir vairāk "Bara cilvēki" šiem pat5īk rīkot kolektīvus tusiņus un kolchozuss , pietam es jau pasmaidiju par "Angļu valodu" istenībā Leiši daudz labāk runā Krieviski ja VISPĀR runā kādā svešvalodā Vienkarši man gandrīz 9 gadus bij kantora filiāle Viļņā un braukāju tur ik pārnedēļas kontaktējos gan ar Fotografiem gan Mkaliniekiem pa darba lietām . Viņi uz Latviju sktās kā uz "Diletantu zemi" tādu ne ŠIS NE TAS , kā izteicās viens no viņu pasniezdējiem "Latvieši tipiski puskoka lēcēji , puse sagrābstās viduvēja līmeņa Rietumu skolas JŪTAS BAIG KRUTI , puse sagrābstās viduvēja līmeņa Krievu skaolas JŪTAS KRUTI " neviens neko isti LABI neprot bet visji jutas KRUTI DILETANTI kas jau visju uz pasaules zin Leitim skaitas KRUTA ja šis pats samacas un citiem pastasta un tad visji bara vel lien talak macities un čupieties un tā arvien uz auxsju . Latvijā ir "Gudru zeme" kur katrs muļkis kas iemācās iegūt tehniski pareiz noeksponētu kadru ar truli smaidošu čihs JŪTAS MEISTARS un VIŠDEGUNĪGI pamaca citus SAVĀM GLUPĪBĀM
Nu čau, draudziņi! Bija tik feini jūs atkal satikt!!! Mīļš paldies orgkomitejai par superpozitīvo pasākumu. Tāda kā mazuma piegarša...
Varbūt ir iespējams uzorganizēt, ka čaklie fotografētāji visas bildes saliek uz FTP servera kā toreiz pēc Fotobloga 2 gadu jubilejas? Tas būtu ērti un labi. Un kā mēs tiksim pie lietuviešu reportiem par Krāslavas plenēru? Trakoti interesē, kā tas viss izskatījās viņu acīm.
... mani ļoti pārsteidza un uzjautrināja 'dinidin' pirmajā vakarā jau tumsā pie ugunskura sauciens 'vai tiešām mani šeit neviens nepazīst ! (bet apkārt bija vieni 'braļukas' !
glazers:... mani ļoti pārsteidza un uzjautrināja 'dinidin' pirmajā vakarā jau tumsā pie ugunskura sauciens 'vai tiešām mani šeit neviens nepazīst ! (bet apkārt bija vieni 'braļukas' !
Nu ja nepazīst - nepazīst Toties sadraudzējos ar lietuviešiem un visu ko uzzināju par latviešiem, piemēram, ka, viņuprāt, mūsu mežos dzīvo PŪĶIS BAISULIS, ka mūsu ežus viņi sauc par ADATU GALVĀM un ka šamējiem dikti jancīgs un mīlīgs šķiet vārds BIZBIZMĀRĪTE.
glazers:... es tikai atceros vienu Leiti, kurš konstanti runāja tikai ne-krieviski !
Angliski ar "Pašvaki" vaine
Tas angliski runājošais lietuvietis bija Justas, es ar viņu "nopļāpāju" visas 3 dienas Anglene viņam toč laba, jo gadu mācījies Dānijā ERASMUS apmaiņas programmā, bet pārējiem leišiem, ar ko iznāca uzsist klačiņu, gan gāja švakāk. Šorīt ar Justas izdomājām - ai, pietiek ākstīties, davai, runājām kats savā dzimtajā valodā, un viens otru pārsteidzoši labi sapratām!
Tas angliski runājošais lietuvietis bija Justas, es ar viņu "nopļāpāju" visas 3 dienas Anglene viņam toč laba, jo gadu mācījies Dānijā ERASMUS apmaiņas programmā, bet pārējiem leišiem, ar ko iznāca uzsist klačiņu, gan gāja švakāk. Šorīt ar Justas izdomājām - ai, pietiek ākstīties, davai, runājām kats savā dzimtajā valodā, un viens otru pārsteidzoši labi sapratām!
Nu bet PROTAMS Tapec jau es ieņirdzi par "Lexciju angliski" mans novērojums ir ka LEIŠI svešvalodās IZŅEMOT KRIEVU runā daudz mazāk un sliktāk nekā tepat Latvijas jaunā paaudze kura ar runā tādā "Kārklu anglenē" , no biežajiem braucieniem uz Lietuvu varu tik teikt ja Leitis runā KAUTKĀDĀ SVEŠVALODĀ tad 7 no 10 hadijumiem tā būs Krievu , 2 Angļu 1 Poļu
back home kopaa nobraukti 750km, sodien pie stures +-10h (neprasiet...) Mis FOTOBLOG veiksmigi iegipseta Kraslavas sievieshu lauzto kaju uznemsanas nodaljaa un nogadata majas no tehnikas nekas netika salauzts, pazudis pagaidam ari izskatas ka nav pasakums izdevas, paldies tiek kas piedalijas riit siikaak
Shadow:back home kopaa nobraukti 750km, sodien pie stures +-10h (neprasiet...) Mis FOTOBLOG veiksmigi iegipseta Kraslavas sievieshu lauzto kaju uznemsanas nodaljaa un nogadata majas no tehnikas nekas netika salauzts, pazudis pagaidam ari izskatas ka nav pasakums izdevas, paldies tiek kas piedalijas riit siikaak