gneza:a tu zini kura bija pasaules mazaakaa kamera 193-tie liidz......................
precizeesim - seerijveidaa - vismazaakaa. Par to, ka tas joprojaam ir "igaunju" lepnums - es ceru, ka Gudris joko, ka TIK stulbs shamais nav
Igauņi Capu pasūtīja tālāk, VEFs to lietu noveda līdz galam, uz kara beigām pārveda iekārtas uz Vaciju, krievi pēc kara nop... un vienu laiku būvēja Kijevā pat..............
Annirs:recizeesim - seerijveidaa - vismazaakaa. Par to, ka tas joprojaam ir "igaunju" lepnums - es ceru, ka Gudris joko, ka TIK stulbs shamais nav
Igauņi Capu pasūtīja tālāk, VEFs to lietu noveda līdz galam, uz kara beigām pārveda iekārtas uz Vaciju, krievi pēc kara nop... un vienu laiku būvēja Kijevā pat..............
negatiiv, droshi zini? Manaa gjimenee beerniibaa bija abas - i minox i kiev, varbuut tas bija jaunaaks modelis, bet liidziiba - tikai mehaanikas principaa...
nu ne jau 1:1 kā piemēram Zorkij, Kijev, sāka ražot ne uzreiz pēc kara, un daudz ko izmainīja. es kādreiz Vefā strādāju un tai vefa muzejā n-tās reizes pabiju, tur vīriņš šitā stāstīja. pats to krievu brīnumu rokās neesmu turējis, Vef minox gan . vēl Vefs taisīja visu nepieciešamo, lai no filmiņas tiktu līdz bildej, fotopalielinātāju, un foto papīru ieskaitot
to saitu zinu. speciāli tagad nepētīju rakstu pēc atmiņas. kāpēc neuztaisīja 1;1 precīzi neatceros, bet tur bija problēmas, tāpēc sāka ražot ne uzreiz pēc kara, un stipri izmainītā versijā
'stroķītis"jau neizskatās slikti, bet nafig tās Pseidoretro stila mantiņas..........................., ja aizrauj veci aparāti, tad,nu kolekcionē, vai mēģini ar tiem bildēt. tas tā pie sevis
negatIvs:'stroķītis"jau neizskatās slikti, bet nafig tās Pseidoretro stila mantiņas..........................., ja aizrauj veci aparāti, tad,nu kolekcionē, vai mēģini ar tiem bildēt. tas tā pie sevis
kammon... taa tak ir maaksla - nekaa taada neeksistee.
šis gadījums nedaudz attiecās uz Latvijas vēsturi, kaut kādiem sasniegumiem, kuru nemaz tik daudz nav, un pirms mētāties ar linkiem un skaļiem topiku nosaukumiem, nebūtu bijis par skādi zināt arī kaut ko par VEF Minox
Gudris:Par Vef Minox man mācīja jau pamatskolā...bet citiem pasaulē tas ir tikpat intresanti kā manis augšup uzdotie jautājumi Tev
minēšu vienu piemēru. kad Rīgā viesojās Amerikāņu rok grupa "ZZ top" , viņi par to kameru zināja, par ko kāds no viņiem arī izteicās....... tas tā, ar to arī varētu beigt
Minox ir miniatūra fotokamera, ko 1936. gadā Rīgā izgudroja inženieris Valters Caps. 1937. gadā tās ražošanu uzsāka VEF, kur to ražoja līdz 1943. gadam. Pēc 2. pasaules kara, 1948. gadā tās ražošana tika atsākta Vācijā.
Lai arī sākotnēji tā bija paredzēta kā luksusprece, Minox atrada plašu pielietojumu kā spiegošanas kamera. 2. pasaules kara laikā to izmantoja gan ass valstu, gan sabiedroto aģenti. Vēlākie kameras modeļi šādi tika izmantoti līdz pat 1980-tajiem gadiem.