forum.gif
Pasaule mazāka fotokamera ?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pasaule mazāka fotokamera ?!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.07.09 20:42
 citēt
a tu zini kura bija pasaules mazaakaa kamera 193-tie liidz......................
Publicēts: 21.07.09 21:10
 citēt
gneza:a tu zini kura bija pasaules mazaakaa kamera 193-tie liidz......................
precizeesim - seerijveidaa - vismazaakaa. Par to, ka tas joprojaam ir "igaunju" lepnums - es ceru, ka Gudris joko, ka TIK stulbs shamais nav :D
Publicēts: 21.07.09 21:16
 citēt
Annirs:
gneza:a tu zini kura bija pasaules mazaakaa kamera 193-tie liidz......................
precizeesim - seerijveidaa - vismazaakaa. Par to, ka tas joprojaam ir "igaunju" lepnums - es ceru, ka Gudris joko, ka TIK stulbs shamais nav :D
Igauņi Capu pasūtīja tālāk, VEFs to lietu noveda līdz galam, uz kara beigām pārveda iekārtas uz Vaciju, krievi pēc kara nop... un vienu laiku būvēja Kijevā pat..............
Publicēts: 21.07.09 21:18
 citēt
negatIvs:
Annirs:recizeesim - seerijveidaa - vismazaakaa. Par to, ka tas joprojaam ir "igaunju" lepnums - es ceru, ka Gudris joko, ka TIK stulbs shamais nav :D
Igauņi Capu pasūtīja tālāk, VEFs to lietu noveda līdz galam, uz kara beigām pārveda iekārtas uz Vaciju, krievi pēc kara nop... un vienu laiku būvēja Kijevā pat..............
negatiiv, droshi zini? Manaa gjimenee beerniibaa bija abas - i minox i kiev, varbuut tas bija jaunaaks modelis, bet liidziiba - tikai mehaanikas principaa...
Publicēts: 21.07.09 21:23
 citēt
Kiev 30 man ari ir - vismaz vecteva kolekcija bija. vizuali nepavisam nav lidzigs minoxam.
Publicēts: 21.07.09 21:28
 citēt
nu ne jau 1:1 kā piemēram Zorkij, Kijev, sāka ražot ne uzreiz pēc kara, un daudz ko izmainīja. es kādreiz Vefā strādāju un tai vefa muzejā n-tās reizes pabiju, tur vīriņš šitā stāstīja. pats to krievu brīnumu rokās neesmu turējis, Vef minox gan . vēl Vefs taisīja visu nepieciešamo, lai no filmiņas tiktu līdz bildej, fotopalielinātāju, un foto papīru ieskaitot
Publicēts: 21.07.09 21:30 labots
 citēt

es taa leeshu, ka kiev bija gandriiz 2x lielaaka un smagaaka
Publicēts: 21.07.09 21:31
 citēt
ja kas - labs saits ar krievu tehniku www.rus-camera.com
Publicēts: 21.07.09 21:36
 citēt
to saitu zinu. speciāli tagad nepētīju rakstu pēc atmiņas. kāpēc neuztaisīja 1;1 precīzi neatceros, bet tur bija problēmas, tāpēc sāka ražot ne uzreiz pēc kara, un stipri izmainītā versijā
Publicēts: 21.07.09 21:39
 citēt
ja var ticeet saitam, tad tikai 15 gadus peec kara... ilgi naacaas domaat KAA :D
Publicēts: 21.07.09 21:44
 citēt
Annirs:ja var ticeet saitam, tad tikai 15 gadus peec kara... ilgi naacaas domaat KAA :D
nuja viņiem jau vajag, lai iekustētos, pilnu iekārtu komplektu, detaļas un vācu inženierus
Publicēts: 22.07.09 11:36
 citēt
bet nu baigi stiliigs... pat sagribeejaas :)
Publicēts: 22.07.09 11:36
 citēt
rixweber:bet nu baigi stiliigs... pat sagribeejaas :)
minoxu vai kiev sagribeejaas?
Publicēts: 22.07.09 11:44
 citēt
minox
lai gan kijevaa ar neesmu bijis... ;)
Publicēts: 22.07.09 18:14
 citēt
versatile:Kiev 30 man ari ir - vismaz vecteva kolekcija bija. vizuali nepavisam nav lidzigs minoxam.
kā ne, tikai kantaināks.
Publicēts: 22.07.09 18:22
 citēt
harald - paskaties abas bildes augstaak - minox un pirmais kiev
Publicēts: 22.07.09 18:25 labots
 citēt
Gudris:

a domaa, buutu pa speekam ar shaadu "strokjiiti" meitas izgjeerbt? :)))
Publicēts: 22.07.09 18:32
 citēt
'stroķītis"jau neizskatās slikti, bet nafig tās Pseidoretro stila mantiņas..........................., ja aizrauj veci aparāti, tad,nu kolekcionē, vai mēģini ar tiem bildēt. tas tā pie sevis
Publicēts: 22.07.09 18:37
 citēt
negatIvs:'stroķītis"jau neizskatās slikti, bet nafig tās Pseidoretro stila mantiņas..........................., ja aizrauj veci aparāti, tad,nu kolekcionē, vai mēģini ar tiem bildēt. tas tā pie sevis
kammon... taa tak ir maaksla - nekaa taada neeksistee.
Publicēts: 22.07.09 20:25
 citēt
Gudris:

Minox ir igauņu lepnums joprojām :D

Debiils vai izliecies??
Publicēts: 22.07.09 20:30
 citēt
Jonatans:
Gudris:

Minox ir igauņu lepnums joprojām :D

Debiils vai izliecies??

Es arī biš pa šito ierēcu.. :D :D

Interesanti zināt būtu cik daudzi zin vispār kas ir Minox izgudrotājs un valsts Kurā viņš tika sākts ražot?
Publicēts: 22.07.09 23:22
 citēt
Gudris:

Interesanti zināt būtu cik daudzi zin vispār kas ir Minox izgudrotājs un valsts Kurā viņš tika sākts ražot?

a Tu zini kas izgrudroja mobīlo telefonu vai Tu zini kas izdomāja pirmo rokas pulksteni ? es domāju ka visiem citiem tas ir tik pat aktuāls jautājums :)
tāds projekts, būtu jāzin, vismaz tiem, kas kaut nedaudz par fotogrāfiju, un foto tehniku interesējās.
Publicēts: 22.07.09 23:32
 citēt
Annirs:harald - paskaties abas bildes augstaak - minox un pirmais kiev
nav tādas vajadzības - abus esmu natūrā redzējis un ar 2 Kijevām darījis to, ko latviski nevar pateikt - "imetj" krieviski un "to own" angliski!
Publicēts: 22.07.09 23:41
 citēt
šis gadījums nedaudz attiecās uz Latvijas vēsturi, kaut kādiem sasniegumiem, kuru nemaz tik daudz nav, un pirms mētāties ar linkiem un skaļiem topiku nosaukumiem, nebūtu bijis par skādi zināt arī kaut ko par VEF Minox
Publicēts: 22.07.09 23:57
 citēt
Gudris:Par Vef Minox man mācīja jau pamatskolā...bet citiem pasaulē tas ir tikpat intresanti kā manis augšup uzdotie jautājumi Tev :)
minēšu vienu piemēru. kad Rīgā viesojās Amerikāņu rok grupa "ZZ top" , viņi par to kameru zināja, par ko kāds no viņiem arī izteicās....... tas tā, ar to arī varētu beigt
Publicēts: 23.07.09 00:03
 citēt
varētu padomāt ka gudris zina kas ir ZZ Top...
p.s. tas bija Rock Summer ietvaros,ja?
Publicēts: 23.07.09 00:18
 citēt
Gudri - nejau fotograafeeshanas veesturi ar fototehnikas attiistiibas veesturi
Publicēts: 23.07.09 00:18
 citēt
shvaboc:varētu padomāt ka gudris zina kas ir ZZ Top...
p.s. tas bija Rock Summer ietvaros,ja?
neatceros precīzi, tas bija pasen, tas bija viņu koncerts. vispār normāli džeki
Publicēts: 23.07.09 08:54
 citēt
Gudris:Negativs paskaties pasaules foto vēstures hronikas...nekur nav pieminēts nedz Minox nedz Caps...pasaules foto vēsturē tas nav nozīmīgs punkts :)

Annirs:Gudri - nejau fotograafeeshanas veesturi ar fototehnikas attiistiibas veesturi

Šamējam faķīram bieži sanāk sajaukt pašu govi ar pienu, ko tā dod... ;)
Publicēts: 23.07.09 11:31
 citēt
Visu jau nevar zināt...
Daži labi arī Bindi nezina - nu un?
Publicēts: 23.07.09 19:32
 citēt
Minox
Vikipēdijas raksts

Minox ir miniatūra fotokamera, ko 1936. gadā Rīgā izgudroja inženieris Valters Caps. 1937. gadā tās ražošanu uzsāka VEF, kur to ražoja līdz 1943. gadam. Pēc 2. pasaules kara, 1948. gadā tās ražošana tika atsākta Vācijā.

Lai arī sākotnēji tā bija paredzēta kā luksusprece, Minox atrada plašu pielietojumu kā spiegošanas kamera. 2. pasaules kara laikā to izmantoja gan ass valstu, gan sabiedroto aģenti. Vēlākie kameras modeļi šādi tika izmantoti līdz pat 1980-tajiem gadiem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):