esmu tgd noleemusi atvadiities no savas "ieietaas" ziepenes un iegaadaaties kaadu spoguleni... kaadu juus man ieteiktu? Canonu vai Nikonu? tieshi kaadu modeli un ar kadu objektiivu? nu taa, lai trokshnju liimenis buutu peec iespeejas mazaaks
man tieshaam nav ne jausmas, kaadu lai peerk... jau ieprieksh paldies!
Princips ljoti vienkaarshais. Jo daargaaka kamera, jo labaaka. Un ar stikliem taspats. Abi brendi labi un tas ko Tev vajag zinaasi peec kaada laika, kad buusi lietojusi kameru. Tad arii naakosho pirksi ko gribeesi un bez ieteikumiem.
Vispār jau pagrūti izvēlēties. Kur nu, ja vēl brendu nezini. Volvo vai Mersis. Abi labi. Man bija vieglāk. Zināju, ka Nikon gribu. Kaut arī šķiet, ka dārgāks prieks. Tad objektīvu arī pagrūti izvēlēties. Viņu ir pietiekoši, lai saputrotos tajā visā Jāsāk tev gan bija ar budžetu. Ja nepiemini, tad nesvarīgs rādītājs. Ja brends lomu nespēlētu, tad es ņemtu Canon EOS 5D Mark II ar diviem gaišiem objektīviem
Gundega_ ar to bilžmašīnu tāpat kā ar autiņiem vai citām dārgākām lietiņām, nu paskat kaut vai blogā cik un kādi nav tie aparāti un kādas katram atšķirīgas bildes, šeit NEVIENS Tev nepateiks pareizi priekšā, nevienam nebūs taisnība slavējot vienu vai otru marku vai modeli. Cik cilvēku , tik pieredzes un tik viedokļu. Es pats mēģinu fotogrāfet ar Canon EOS 40D, it ka jau nav slikts aparāts , bet brīžam skatos ka daudzi ar to pasu EOS 350, 400 taisa tādus brīnumus , ka man par sevīm paliek kauns. Tas viss atkarājās vai ir dots vai nav dots lai sanāk, no mācīšanās, no gribēšanas, no paša pacietības un t.t. Es domāju ka atkarībā no budžeta ir ar kaut ko jāsāk un tad jau pate sapratīsi , kas it Tavs