teikshu iisi, saakumaa var pirkt praktiski jebkuru standarta spoguleni cenu kategorijaa ap 300 Ls ( canon, oly vai nikon) , JO vinjas visas praktiski ir vienaadas )
sundew:teikshu iisi, saakumaa var pirkt praktiski jebkuru standarta spoguleni cenu kategorijaa ap 300 Ls ( canon, oly vai nikon) , JO vinjas visas praktiski ir vienaadas )
sundew:teikshu iisi, saakumaa var pirkt praktiski jebkuru standarta spoguleni cenu kategorijaa ap 300 Ls ( canon, oly vai nikon) , JO vinjas visas praktiski ir vienaadas )
Piekrītu par visiem 100 ,vēl jo vairāk,arī mana pirmā spogulene bija E-300 .Mēģināšu izklāstīt savu ceļu DSRL iegādē,varbūt tas palīdz .Pirms gadiem 5-iem materiālais stāvoklis beidzot atļāva nopirkt ko nopietnāku.Pārlēcu no filmu ziepja uz spoguli.Tājā brīdī bija 2-as alternatīvas. Pa apmērām vienādu cenu E-300 dubultkits(t.i.ar diviem objektīviem)un pliks 350D bodijs.Tikko iznākušo D70s neizskatīju,cena bija štuka lati par pliku bodiju,līdzīgi arī 30D.Lietotu pirkt nebiju gatavs.Ņemot vērā ka tā sauktie standarta (jeb KIT(komplektā nākošie))objektīvi Oly ir labāki par līdzīgiem Canoniskajiem,izbūries cauri kaudzei internetresursu paņēmu Oly.Nu un sākās standartceļš-saulrieti,dabasskati,tusiņi,cilvēki,cope-zivis.Pēc nepilni 2 gadi sapratu-vajag ko labāku,nez no kurienes izlīda bērnībsdienu aizraušanās -putni!Sapratu ka gribu tos bildēt!Ar 40-150 skaidrs-putniem par īsu ,te nu sākās tas ,pēc kā atpakaļceļa vairs nav,labi čomi,putnubildētāji ,izfīrēja tikko iznākušo E-510 + sigma 135-400(510-tajam IS bodijā(novērš roku trīcēšanu,kas garfokusa objektīviem ir ļoti svarīgi),nu un 400 mm ņemot vērā Oly 2x kropa faktoru-t.i.baisi teorētiskie 800 mm !!!Klāt paķēru jau Oly PRO klases 14-54,(ideāls priekš mana nu jau otrā galvenā hobija-copes).Tas viss kopā bija krietni lētāk kā it kā alternatīvais C 100-400 IS ar jebkuru Canon bodiju .Sigmas 80-400 OS neizskatīju kā alternatīvu,čoms kam bija ,vērtēja -draņķis!Laimīgi pārdeva! Vēl pēc laiciņa ebay-ā izcīniju nākamo PRO no Oly 50-200,fantastisks stikls!Superīgs no slēpņa tuvajās distancēs,gaišs,mitrumdrošs! Pie tā jāatgriežas īpaši,pilnīgi droši ,Dabas bildētājam tas ir ļoottii svarīgi.Pārliecinājos par to ar ļoti bēdīgu pieredzi.Steigā raujot ārā foķi no somas,neaizvēru raiferi,noliku somu krastā un...Mana sigma 135-400 skaisti ieripoja upē! Sekoja 2-3 mēnešu remonts kura laikā nopirku 2x konvertoru ,tā pārvēršot 50-200 par 100-400(nu nrvarēju iztikt tik ilgi bez 400 mm ),piedāvāja arī mazlietotu par ļoti labu cenu. Putnu bildēšana jau sāka pieņemt bezmaz fanātisku raksturu,sasmēlos visādas idejas par peldošajiem slēpņiem,sapratu-vajadzīgs arī mitrumdrošs bodijs.Alternatīvu jau vairs nebija ,divi PRO klases stikli no Oly,konvertors,zibspuldze,sieva arī pamatīgi aizrāvusies ar fotografēšanu(tā bija jārauj viens otram no rokām).Jāņem E-3(tajā brīdī vēl akcija,pērc E-3 un dabū līdz kādu no 4-iem Oly produktiem,izvēlējos tikko iznākušo platleņķi 9-18)čomi atkal palīdzēja(izpalīdzīgi tie putnbildētāji-putnbildētājiem ),un esmu apmierināts kā zilonis!!! Naizinu pirkt Oly,kā tūlīt daudzi forumrējēji padomās! Saproti vienu,spogulis tas ir process,nebeidzams process,tikko būsi spērusi nākamo soli pēc kautkāda KIT iegādes,atpakaļceļa nebūs! Ja man tagad būtu 1.500 un nebūtu nekā ,ņemtu C,N gaišu 70-200 F2.8(bodijs att.40D,vai D300),kādu fiksi portretnieku,pēc tam plato zūmu(pārāk neorentējos C,N)faktiski var arī Sigmas ,Tamrona,Tolkinas apm.18-50 F2.8),vai arī alternatīva-lietots 400D(D80)ar standarstikliem ,lētučiem,lai saprastu ko īsti vajag un ko vēlies!Jo,atkārtošos,pēc tam atpakaļceļa vairs nav! Personīgi vairāk sliektos uz N(kā rakstīts vienā krievu saitā AF ne no šis pasaules),bet tas būs dārgāk kā C.Ja interesē Oly ,var rakstīt personīgi.