forum.gif
nezinu, kuru spoguleni lai peerk...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / nezinu, kuru spoguleni lai peerk...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.07.09 00:38
 citēt
esmu tgd noleemusi atvadiities no savas "ieietaas" ziepenes un iegaadaaties kaadu spoguleni... :D
kaadu juus man ieteiktu? Canonu vai Nikonu? tieshi kaadu modeli un ar kadu objektiivu? :)
nu taa, lai trokshnju liimenis buutu peec iespeejas mazaaks :)

man tieshaam nav ne jausmas, kaadu lai peerk...:(
jau ieprieksh paldies! ;)
Publicēts: 22.07.09 00:39
 citēt
pag,bet kas tieši neapmierina esošajā ziepī,bez trokšņiem?
Galu galā,spoguli var pielāgot gandrīz jebkādam uzdevumam,bet tikai ar kādiem līdzekļiem...
Publicēts: 22.07.09 00:41
 citēt
mani neapmierina "ziepja" tehniskais staavoklis :D
Publicēts: 22.07.09 00:43
 citēt
tehniskais stāvoklis jebkurai kamerai var gadīties krimināls.es par iespējām tomēr biju domājies.
Publicēts: 22.07.09 00:45
 citēt
nee, nu ar iespeejaam viss kaartiibaa, bet gribeetos ko savaadaaku, tomeer spogulene ir un paliek spogulene salidzinaajumaa ar ziepi :D
Publicēts: 22.07.09 00:45
 citēt
Skaidrs,tātad spoguli pirkt nevajag.
Publicēts: 22.07.09 00:49
 citēt
:D:D

tu mani paarprati :D
nee, nu c'mmon , kaadi buutu Tavi ieteikumi sakaraa ar iecereeto pirkumu? ;)
Publicēts: 22.07.09 00:52 labots
 citēt
Mans ieteikums būtu palasīt forumā jau esošās n-desmit tēmas ar līdzīgiem nosaujumiem - viedoklis tur rakstījušajiem diez vai manījies. ;)
Publicēts: 22.07.09 01:01
 citēt
paldies, Wind_Chaser, paskatiishos :)
Publicēts: 22.07.09 01:05
 citēt
Mans ieteikums: ja nejūti ka ziepis tīri tehniski tevi ierobežo,tad nepērc spoguli.
Publicēts: 22.07.09 01:11
 citēt
kaapeec nee?
Publicēts: 22.07.09 01:13
 citēt
Esi gatava ieguldīt lielas naudas summas objektīvos,zibspuldzēs un visā citā drazā,kā arī nepārtraukti vilkt uz aukšu teorētiskās un praktiskās zināšanas par bildēšanu?
Turklāt,ikdienā spoguli staipīt līdzi nu galīgi nav ērti.
Publicēts: 22.07.09 07:40
 citēt
mazāk ticies pēc trokšniem neesamību.
Drīzāk uz ērtumu, lai butu pieejamas normālas pogas M/Av/Tv un tt.

Nikons ir visertakais, ja grib fiksi viskautko saregulet. Korpus ari labak patika (nu vismaz 300-ais).
Mēģini sadabut veco nikonu d200, nenozelosi.
Publicēts: 22.07.09 08:11
 citēt
Vot nesaprotu, kādēļ būtu jāatrunā cilvēks no spoguļa iegādes. Ja vēlies, tad pērc nost. Tikai, lai saprastu, ko ieteikt, būtu vēlams zināt budžetu. Ja vari pavilkt 300 Nikonu, tad ņem ciet. Ja nē, tad D90 vai Canon 500d. Vēl pastāv arī Pentax, Sony un Oly kameras, ar kurām arī iespējams bildēt.
Ja vēlies labu cenas/veiktspējas attiecību un stiklus sakarīgās cenās un ja Tev nav jābildē sports, ņem Pentax k20d
Publicēts: 22.07.09 08:37
 citēt
nekas, drīz visu apskaidros, lai džeki izguļās................
Publicēts: 22.07.09 09:03
 citēt
Ja vari šim pasākumam ziedot 3000-4000 Ls, tad ir jēga sākt šo pasākumu.
Spogulene Tev ir nepieciešama tikai tad , ja jūti spiedošu nepieciešamību pēc maināmiem stikliem: 10-22, 24-70, 70-200.
Sākumam! Paskaties, cik šie stikliņi maksā !
Ja Onka bagāts, tad viss štokos ....
Publicēts: 22.07.09 09:11
 citēt
Nevajag uzreiz 3-4 tūkst. ieguldīt.
Piemēram šāds komplekts sanāks ap 2000 Ls:
Pentax k20d body ~500 Ls
Pentax 16-50/2,8 ~600 Ls
Pentax 50-135/2,8 ~600 Ls
Metz 58 AF-1 ~270 Ls

Pie tam izvēloties lētākus stiklus var minētās izmaksas vēl krietni samazināt.
Publicēts: 22.07.09 09:22
 citēt
paskatiijos ko fotografee - Tev ideaals komplekts buutu nikon d80 un 50 1:1,8 kopaa ar 500 naudinjas. peec tam var njemt klaat plataaku vai garaaku stiklu - uz kuru pusi sirds velk.
Publicēts: 22.07.09 09:46 labots
 citēt
Gundega_:esmu tgd noleemusi atvadiities no savas "ieietaas" ziepenes un iegaadaaties kaadu spoguleni... :D
kaadu juus man ieteiktu? Canonu vai Nikonu? tieshi kaadu modeli un ar kadu objektiivu? :)

Canon EOS 5D vai 5D MarkII. Objektīvi jāiegādājas atkarībā no tā, ko vēlies fotogrāfēt- 70-200 2.8 ja portretus, 16-35 2.8 ja ainavas. 50 1.2; 85 1.2 vai 135 2.0 ja patīk fotogrāfēt bez zibspuldzēm vai diskotēkā.
Publicēts: 22.07.09 09:48
 citēt
ImkaSm:Ja vari šim pasākumam ziedot 3000-4000 Ls, tad ir jēga sākt šo pasākumu.

Ko tad tik maz? Tādi pieticīgi kļuvuši. Vai tiešām krīze?

Annirs:Tev ideaals komplekts buutu nikon d80 un 50 1:1,8 kopaa ar 500 naudinjas. peec tam var njemt klaat plataaku vai garaaku stiklu - uz kuru pusi sirds velk.

Piekrītu par visiem 100%.
Publicēts: 22.07.09 09:52
 citēt
portreti - a nafig lielu naudu izdot par iespeeju kljuut nelaimiigam? taa ir ierasta prakse dziivee - cilveeks tiiri cieshami kaut ko rosaas, fochee ar ziepi, tad nopeerk daargu spoguleni un ir galiigaa pakaljaa... (nekaada naida - canon, nikon vai hujikon)
d80 bija ideaals price/performance aparaats pirms paaris gadiem un ttagad ir kljuvis veel ideaalaaks cenas deelj, bet ne ar ko sliktaaks par "jaunajiem" modeljiem, kur paarbaazts ar nevajadziigaam fiichaam un biezhi! vairaak pikselju = kas parasti noziimee arii mazaaku katru pikseli un = lielaaku troksni...
Publicēts: 22.07.09 09:57
 citēt
negatIvs:nekas, drīz visu apskaidros, lai džeki izguļās................

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 22.07.09 09:59
 citēt
Annirs:portreti - a nafig lielu naudu izdot par iespeeju kljuut nelaimiigam? taa ir ierasta prakse dziivee - cilveeks tiiri cieshami kaut ko rosaas, fochee ar ziepi, tad nopeerk daargu spoguleni un ir galiigaa pakaljaa... (nekaada naida - canon, nikon vai hujikon)
d80 bija ideaals price/performance aparaats pirms paaris gadiem un ttagad ir kljuvis veel ideaalaaks cenas deelj, bet ne ar ko sliktaaks par "jaunajiem" modeljiem, kur paarbaazts ar nevajadziigaam fiichaam un biezhi! vairaak pikselju = kas parasti noziimee arii mazaaku katru pikseli un = lielaaku troksni...

Visu tavu garo tekstu nelasīju, pietika ar "nafig naudu izdot".

Es tev uzprasīšu- a nafig PELNĪT naudu, ja viņu pēc tam netērēt!!!!!!????

Padomu devu pēc savas pieredzes. Mana pieredze liecina, ka crop aparātos parasti ir švakākas kvalitātes matricas, nekā fullframe, gan detalizācijas, gan krāsu ziņā. Arī telpiskuma efekts bildē palielinās, ar mazāku asuma dziļumu.
Publicēts: 22.07.09 09:59 labots
 citēt
Portreti:
Gundega_:esmu tgd noleemusi atvadiities no savas "ieietaas" ziepenes un iegaadaaties kaadu spoguleni... :D

Canon EOS 5D vai 5D MarkII. Objektīvi jāiegādājas atkarībā no tā, ko vēlies fotogrāfēt- 70-200 2.8 ja portretus, 16-35 2.8 ja ainavas. 50 1.2; 85 1.2 vai 135 2.0 ja patīk fotogrāfēt bez zibspuldzēm vai diskotēkā.

Lielisks ieteikums :) meiča/vecāki/boifrends tiks izputināti nākamo gadu laikā :)
Lai interesantāk, no savas puses piebildīšu, ka ir tāds Canon MARK III Ds, arī dikti labs.
Pēdējais IZCILI labi fočē puķukus, kaķukus, bērņukus un saulrietus !
Mīnuss - nav smaida ķeršanas funkcija........
Publicēts: 22.07.09 10:05
 citēt
NilsS:
Portreti:

Lielisks ieteikums :) meiča/vecāki/boifrends tiks izputināti nākamo gadu laikā :)
Lai interesantāk, no savas puses piebildīšu, ka ir tāds Canon MARK III Ds, arī dikti labs.
Pēdējais IZCILI labi fočē puķukus, kaķukus, bērņukus un saulrietus !
Mīnuss - nav smaida ķeršanas funkcija........

Nomierinies! Visi taču nav nabagi!!! Varbūt meiča vai tante ir Anrijam brūte vai tamlīdzīgi. Vai dzīvo Kolumbijā, vai...

Morāle: konkrēts jautājums prasa konkrētu atbildi, nevis spriedelēšanu par to "cik pelni"!
Publicēts: 22.07.09 10:12 labots
 citēt
Deru Juri uz čiriku, ka šis gadījums ir ar budžetu + - 300 LS !
Aivaru meičas dodās uz bodīti pa taisno un jāj smadzenes bodniekiem :)
Morāle - precīzi noformulē vēlmes/finanses uzdodot jautājumus blogā
Publicēts: 22.07.09 10:17
 citēt
Portreti:
Morāle: konkrēts jautājums prasa konkrētu atbildi, nevis spriedelēšanu par to "cik pelni"!

1. paskaties - ko meicha bildee.
2. Ir tak veel daargaaki/labaaki aparaati... kaapeec tik pieticiigi?
3. Konkreets jautaajums = konkreeta atbilde! Tieshi taa... palasi ko meiitene raksta...

varbuut vajag nolaisties drusku no profesionaalaas iedomiibas dodot padomus? Meitene neizskataas peec celtnieciibas nozaree straadaajoshas :D
Publicēts: 22.07.09 10:20 labots
 citēt
labi!
Apskatījos Gundegas bildes , secināju:
Minimums un sākums spogulenei būtu 24-70mm f2.8, un protams-full frame !!!
Publicēts: 22.07.09 11:15
 citēt
Viņai nav tikai portreti ! 24mm nav platleņķis ! Var ļoti labi taisīt portretus arī uz 70mm, tamdēļ arī tas f2.8 vajadzīgs utt.
Portretiem daži vispār atzīst tikai 50mm... utt.
Publicēts: 22.07.09 11:47 labots
 citēt
ImkaSm:Viņai nav tikai portreti ! 24mm nav platleņķis ! Var ļoti labi taisīt portretus arī uz 70mm, tamdēļ arī tas f2.8 vajadzīgs utt.

daži portretus bliež arī ar 16 mm un neko - kam ir iekšā, arī rezultāts čoins. Klasiski tiešām portretnieks sākas no 50 mm un tālāk. Visi cipari uz FF, protams
Publicēts: 22.07.09 12:06
 citēt
ImkaSm:Viņai nav tikai portreti ! 24mm nav platleņķis ! Var ļoti labi taisīt portretus arī uz 70mm, tamdēļ arī tas f2.8 vajadzīgs utt.

Vienīgais, ko var tikai palabot 24 ir platleņķis... Viss līdz 50 mm uz FF skaitās platleņķis.
Bet tā - portretu var nobildēt gan ar 14 mm gan ar 400 mm
Piekrītu - specifiski, bet, kam ir ķēriens, tiem sanāk pat ļoti...
Publicēts: 22.07.09 12:11
 citēt
ir ga. no 50 (kaut gan tagad speci saka - apmeeram 45) uz leju kropljo vienaa virzioenaa, uz augshu - otraa - tikai tas nav tik labi pamanaams. ar 300nieku nobliezhot seju - izskataas ljoti plakani...
Publicēts: 22.07.09 12:13
 citēt
zaudeesi :P :D
Publicēts: 22.07.09 12:15
 citēt
jūtu,drīz sanāks megatopiks.
Publicēts: 22.07.09 12:17
 citēt
Gundega_:zaudeesi :P :D
nu tad nevaag chakaeet spamerus - vajag noraadiit cenu diapazonu un basta.
Publicēts: 22.07.09 12:20
 citēt
Gundega_:zaudeesi :P :D

tad pieraksti blociņā Jura doto sarakstiņu un dur pakaļ :)
Publicēts: 22.07.09 12:23
 citēt
taatad kkur liidz 1500 :)
Publicēts: 22.07.09 12:24
 citēt
A tad kad sagribēsi precēties arī forumā rakstīsi, kuru labāk izvēlēties Pēteri vai Jāni ?
Publicēts: 22.07.09 12:27
 citēt
a vispaar jau man izklausaas shitais viss taa gudri/tupi.... ir 1500 rublji un forumaa teelo neziniiti... whatafak...
Publicēts: 22.07.09 12:28
 citēt
Juri jāprecē :*
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info: