forum.gif
Kā mēs Vitu saslapinājām...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā mēs Vitu saslapinājām...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.07.09 09:54 labots
 citēt
Bijām plenēriņā... www.youtube.com...
Publicēts: 24.07.09 10:03
 citēt
Visi iemācījušies Av režīmā bildēt,visu laiku tiek uzsvērts.Pasākums jauks izskatās bijis un kameru zem ūdens arī esi palicis.Varbūt uztaisi filmu kā izskatās fotogrāfi un modeles,ja skatpunkts ir zem ūdens.
Publicēts: 24.07.09 10:07
 citēt
ekoists:Visi iemācījušies Av režīmā bildēt,

Uz ko nu kurš skatās! :D
Publicēts: 24.07.09 10:10
 citēt
tādā gaismā kaut kas arī sanācis? A kur zibenes un pārējais? :)
Publicēts: 24.07.09 10:15
 citēt
Mandalay:tādā gaismā kaut kas arī sanācis? A kur zibenes un pārējais? :)

Dotajai grupai pirmais plenērs, tajā mācās veidot kadru, zibspuldzes lieto divos nākošajos.
Patiesībā man ir safilmēti arī citu gadu gaismošanas plenēri, būs jāsamontē kaut kad...!
Publicēts: 24.07.09 10:16
 citēt
Ko parāda,to arī skatās:)
Publicēts: 24.07.09 10:25 labots
 citēt
Mandalay:tādā gaismā kaut kas arī sanācis?
www.fotoblog.lv... . www.fotoblog.lv... .
Publicēts: 24.07.09 10:30
 citēt
Gudris:diezgan garlaicīgi un pa ilgu ar 1.30 min pietiktu...varēji seksīgaak safilmēt...tuvplāniņus vairāk..acis, pupi, utt upp :D...a tā jau modele Tev smukiņa trāpījusies :)

Pašiem dalībniekiem arī 4 minūtes varētu būt interesantas. Par pupiņiem- es jau filmēju ne tikai priekš tevis!
Publicēts: 24.07.09 10:32
 citēt
Feina filminja sanaakusi
Publicēts: 24.07.09 10:32
 citēt
ekoists:Visi iemācījušies Av režīmā bildēt

Nu, tam jau kursi arī ir paredzēti, lai iemācītos sākumā vismaz to! Tev varbūt tas liekas pavisam elementāri, bet ne visiem tā liekas, kad nopērk pirmo kameru...
Publicēts: 24.07.09 10:42
 citēt
dēlis, ar tukšām kedām finālā arī nav slikti................
Publicēts: 24.07.09 10:43
 citēt
Bet es jau par to arī rakstu,tur nav skepses.Domāju,ka ir diezgan svarīgi apzināties un strādāt ar kameras režīmiem.
Publicēts: 24.07.09 10:44
 citēt
tur šitā ar fotoaparātiem pa jūru ņēmāties?
Publicēts: 24.07.09 10:45
 citēt
Eh, vajadzēja kursos vasarā iet :D
Publicēts: 24.07.09 10:46
 citēt
Berzciems?
Publicēts: 24.07.09 10:53 labots
 citēt
kaa jaalieto A biezhi nepaliidz, ja (un visbiezhaak jau moderniem stikliem to virsuu neliek) cilveeks nevar saprast vienkaarshu sheemu par asuma dziljumu. agraak bija vienkaarshaak - tu izpeetiiji savu tehniku vizuaali un paarsvaraa jau pielec - kas tien par cipariem uz objektiiva. citiem veel bija par liinijas savilktas - dlja osobo tupih...
Publicēts: 24.07.09 10:55
 citēt
ritikoff:Berzciems?

Aha!
Publicēts: 24.07.09 10:56
 citēt
Uggga:Eh, vajadzēja kursos vasarā iet :D

Var jau pa otram lāgam! :)
Publicēts: 24.07.09 11:03
 citēt
Berzciems ir mans krajs, tur Engures pagasta daudz interesantu tocjku kur plenerus rikot... :)
Publicēts: 24.07.09 11:06
 citēt
ritikoff:Berzciems ir mans krajs, tur Engures pagasta daudz interesantu tocjku kur plenerus rikot... :)

Bērzciemā tikai kādus trīs- četrus plenērus pavisam esmu uzrīkojis, pārsvarā Engures ostā. Tos gan nevar vairs saskaitīt...
Publicēts: 24.07.09 11:10
 citēt
Video un action saturs nedaudz velk uz proletārisku lētumu. Toties par meitenēm.
Publicēts: 24.07.09 11:12
 citēt
opisj:Video un action saturs nedaudz velk uz proletārisku lētumu. Toties par meitenēm.

Man prieks, ka tev arī patīk!:)
Publicēts: 24.07.09 11:31
 citēt
Ar ko filmee un ar ko kopaa montee?
Publicēts: 24.07.09 11:56
 citēt
Lutums:Ar ko filmee un ar ko kopaa montee?

Pagaidām tikai eksperimentēju. Mana pieredze ir šāda: Ja filmē ar fudžik ziepi, šamais piedāvā tikai 4:3 formātu, bet zūmu var grozīt ar roku. Pārsvarā ziepji vispār zūmu filmējot nepiedāvā (daži Sony un Canon tomēr piedāvā). Vēl ziepjiem ir slikti cmos rolling shutter (spogulenēm vēl sliktāk)- attēls vairāk vai mazāk viļņojas.

Slikti ziepjos ir arī optiskā stabilizācija- panējot attēls pārvietojas ar lecieniem. Vēl ziepji ir ļoti viegli un tāpēc video kratās.

No tā izriet, ka vajag camcorderi. Ērtākie ir ar hdd, nav jāčakarējas ar lentes tīšanu un lēnu pārrakstīšanu uz kompi. Man ir Sony 40 gb. Pietiktu arī ar 10gb. Vēl esmu provējis JVC- ļoti vājš AWB, attēls ir pārsvarā dzeltens, vispār arī ar manuālo wb, kaut arī optika laba.
Neiesaku arī Panasonic- tie un JVC ražo mod. failus, kurus neviena montāžas programma neņem pretī. Tie ir parasti mpeg-2, tos var pārsaukt par mpg., bet pārsaukt 100 failus nav nekāds prieka darbs.

Montāžai esmu izmēģinājis dažādas programmas, tomēr neviena nav super ērta un universāla. Neesmu mēģinājis final cut pro, par to gan ir vislabākās atsauksmes. Svarīgi, lai programma piedāvātu deinterlacēšanu pie renderēšanas.

Svarīgi nav tas, AR KO montēt, bet gan KĀ- projektu vajag apstrādāt dabīgajā rezolūcijā, un pēc tam Jutūbei un Vimeo upsaizot uz 720p HD kviktaimu ar apmēram 3000 bitreitu, 60 kvalitāti, h.264 kodeku, 25 kadri (ja ntsc kamera- 29.99) audio AAC 44khz, kvadrātisks pikselis (1.0 nevis 1.422 kā PAL oriģināli) obligāti deinterlacējot video (novāc horizontālās strīpas no video).

Montāžai kā ērtāko varu ieteikt Pinnacle 12 Ultimate. Tomēr tā nespēj renderēt finālā uz quicktime formātu, var renderēt uz mp4, tam nedaudz zemāka kvalitāte sanāk jutūbē. Neesmu provējis flash, bet arī varētu būt ok kvalitāte internetam. Efektu un iespēju ziņā pilnīgākā Premiere Pro+ After Effects (windows aparātiem)- uztur daudzceliņu audio, video u.c. Vai Final Cut Pro (apple kompjūteriem). Bet Premiere Pro ir dārga. Premiere Elements lētāka, bet LV to protams nevar nopirkt ar disku un visu kā vajadzīgs, tikai uz pasūtījumu.
Vēl laba ir Sony Vegas (pašlaik Sony ir akcija- pērkot kameru, dod līdz bez maksas Sony Vegas programmu- laba un legāla iespēja!) Bet tā arī nerenderē finālā quicktime, tikai mp4.
Publicēts: 24.07.09 12:28
 citēt
Gudris:Adobe premiere pro ir viss vienkāršākā un labākā...vienīgi man taa krekotā versija bieži uzkaras procesa vidū !

Kāda procesa? :D
Publicēts: 24.07.09 12:34
 citēt
Mums anglji un ungaari klipus montee ar Avid - cik paskatiijos - ljoti nopietni... anglji vispaar peedeejo gadu laikaa prieksh glaxo paari pa 1000 klipiem sataisiijushi....
Publicēts: 24.07.09 12:51
 citēt
Annirs:Mums anglji un ungaari klipus montee ar Avid - cik paskatiijos - ljoti nopietni... anglji vispaar peedeejo gadu laikaa prieksh glaxo paari pa 1000 klipiem sataisiijushi....

Neskatoties uz to, ka Avid Xpress Pro skaitās ļoti profesionāla programma, tā nesaprot mpg. failus. Montē viņi avi. un dažus profesionālos formātus.

Profesionālās programmas parasti ir diezgan neērtas- mazi timeline lodziņi, neērti ar peli strādāt, viņas paredzētas montāžas galdiem, speciāliem interfeisiem.
Publicēts: 24.07.09 12:53 labots
 citēt
varbuut, bet par eertumu - iespeejams ka tas ir profesionalitaates jautaajums, jo tas dzeks ar ko straadaaju, ar parastu klaviatuuru un peli straadaaja kaa rakjete... iedomaajies - neliela studija, bet divaas dienaas samontee visus klipu variantus 5 valstiim.... un izejas punkts ir melnais materiaals kasetee , apmeeram 3 stundu safilmeetais materiaals.
Publicēts: 24.07.09 13:36
 citēt
Portreti, mosh vari paskaidrot nafiga tas MOD fails uz parastaa WMP nerada pareizo izmeru - uzfilmets ir 16:9 bet WMP parada 4:3
Jap un QuickTime MOD failus ari neatpazist ari ar visu to, ka pardeve uz MPG
Man ir HDD 40GB JVC, par WB ir taa, ka es vinu pirms filmeshanas piereguleju ar roku.
Publicēts: 24.07.09 14:30
 citēt
Lutums:Portreti, mosh vari paskaidrot nafiga tas MOD fails uz parastaa WMP nerada pareizo izmeru - uzfilmets ir 16:9 bet WMP parada 4:3
Man ir HDD 40GB JVC, par WB ir taa, ka es vinu pirms filmeshanas piereguleju ar roku.

Uzfilmēts ir ar 1.422 aspekta pikseli, bet rāda 1.0 pikseli. Ja neesi neko renderējis, vaina kodekā. Pamēģini VLC pleijeri!
Publicēts: 24.07.09 14:33
 citēt
Lutums:

Loģiski! mpg ir windows formāts. Pamēģini pārdevēt par mp4! Vai nokačā Windows7 RC no Microsoft mājaslapas, tā pleijeris lasa visu, arī quicktime, ko agrāk neviens windows nedarīja!
Publicēts: 24.07.09 14:33
 citēt
Man vienai lētai kamerai arī ir .mod faili. un ir diezgan piela problēma ar to konvertēšanu saprotamā formātā. Jebkurā gadījumā ar video kamerām ir līdzīgi kā ar fotoaparātiem. Savukārt ar video formātiem ir pilnīgi kaut kas nesaprotams. Īpaši tām kamerām kas raksta uz diskiem vai atmiņas kartēm. Kad pērk kameru, ir jāzin ar kādu softu tad tiks viss montēts kopā. Pat tāds sīkums kā sagatavošana internetam ir diezgan ķēpīga un ilga lieta
Publicēts: 24.07.09 14:44 labots
 citēt
off topic's :)

www.youtube.com...
Publicēts: 24.07.09 14:47
 citēt
ArmandsK:off topic's :)

[url=http://www.youtube.com/watch?v=khpPpOKDNso

Tu]http://www.youtube.com/watch?v=khpPpOKDNso

Tu[/url] esi par traku audio sakompresējis, tāpēc tāda metāliska skaņa.
Publicēts: 24.07.09 14:49
 citēt
Portreti:
ArmandsK:off topic's :)

[url=http://www.youtube.com/watch?v=khpPpOKDNso

Tu]http://www.youtube.com/watch?v=khpPpOKDNso

Tu[/url] esi par traku audio sakompresējis, tāpēc tāda metāliska skaņa.

es domāju, ka tā ir norma šim verķim :D
Publicēts: 24.07.09 16:44
 citēt
jāpiekrīt te vienam teicēja,. ka pa garu - vienā dziesmā vajadzēja salikt. Ramštaina pus dziesma ar to serenēdi īst ieiet kopā
Publicēts: 24.07.09 17:02
 citēt
Portreti:
Lutums:Portreti, mosh vari paskaidrot nafiga tas MOD fails uz parastaa WMP nerada pareizo izmeru - uzfilmets ir 16:9 bet WMP parada 4:3

Uzfilmēts ir ar 1.422 aspekta pikseli, bet rāda 1.0 pikseli. Ja neesi neko renderējis, vaina kodekā. Pamēģini VLC pleijeri!

VLC ir vienigais kursh rada - visi parejie nerada, nefiga nevaru iebraukt nafigam taa :(
Par QuickTime, parsaucu, bet tapat neka :(
Latvija iznemot datuve.lv ir kads video forums kur mulki palaist?
Publicēts: 24.07.09 17:07
 citēt
Lutums:
Portreti:

VLC ir vienigais kursh rada - visi parejie nerada, nefiga nevaru iebraukt nafigam taa :(
Par QuickTime, parsaucu, bet tapat neka :(
Latvija iznemot datuve.lv ir kads video forums kur mulki palaist?

Jau paskaidoju- vaina ir pikseļa aspektā, jābūt atbilstošam renderim! Palasi gūgli!!!!!!!! Vai nāc uz kursiem! :D:D:D

Vienkārši VLC pats izlabo tavu kļūdu, muļķudrošs.
Publicēts: 24.07.09 17:08
 citēt
P.S. Nedomāju, ka Latvijā ir kāds video veltīts forums! Pārāk sarežģīti. Nav tā kā foto- nospied podziņu un fotoblogā iekšā!:)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):