forum.gif
Info fototirgoņiem (lielajiem)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Info fototirgoņiem (lielajiem)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.07.09 12:03
 citēt
Ja nu kāds ir palaidis garām, tad te IUB lapā ir nopublicēts fotolietu iepirkums.

www.iub.gov.lv...=

21.07.2009 Vidzemes Augstskola Elektrotehnikas un programmatūras piegāde projekta "Vidzemes tālākizglītības tehnoloģiju centra izveide" ietvaros

Pārējie var mēģināt atrast pērli, kā tiek tulkots "Ultrasonic" :)
Publicēts: 24.07.09 12:12
 citēt
norm pa 96k iepirkās, bet nekur neatradu to ultrasonic, vai sīkāku preču uzskaitījumu... :(
Publicēts: 24.07.09 12:15
 citēt
briedis:norm pa 96k iepirkās, bet nekur neatradu to ultrasonic, vai sīkāku preču uzskaitījumu... :(
Ieej nolikuma 1. pielikumā un tur atradīsi: 4. Fokusa regulēšana - Iebūvēta automātiska fokusa meklēšanas sistēma ar virsskaņas dzinēju :)
Publicēts: 24.07.09 12:36
 citēt
Eh, tāda naudas raušana..

Protams, vajag 70-200/2.8 IS, kad pilnībān oteikti pietiktu ar 70-200/4
Un vēl "Efektīvo pikseļu skaits - 12,2 ne mazāk"

Bet nu norm norm, kādam no tā visa noteikti foršs kumoss atleks :)
Publicēts: 24.07.09 12:42
 citēt
shajaa valstii no visa atlecot padsmit prochi... ja budzets ir miljardi... secinaajumi rodas pashi... arbuut taapeec arii VINJI tik spiitiigi turas savaas vietaas....
Publicēts: 24.07.09 12:48
 citēt
nu karoč,
idioti ir tie kas sastāda speceni, jo tagad šajos laikos visi viens otram ir gatavi rīkli pārgriezt, tātad konkurss tiks apstrīdēts, jo kas ta nikon, sony, olympus un citiem pārstāvjiem negribas šo kumosu?

un vēl - būtu interesanti uzzināt rezultātus pa pozīcijām pa cik uzvarēts.
Ja būtu demokrātiskāka specene, ta jau kādi pakautos savā starpā un mēs redzētu skaistas cenas.
Ja tā arī paliks - saderam, ka cenas būs lielākas nekā veikalos :D
Publicēts: 24.07.09 12:51
 citēt
nu konkursam te liela jēga nav, uzvarētājs jau tāpat prognozējams, un nekāda lielā varka uz visu šo pasākumu nesanāk. ok, atbirst visādi ķap ļap tirgoņi kas velk tehniku no ru, un usa, tātad viss ies caur vairumnieks + mazs procents...un vispār skaitot naudu cita kabatā, paša maciņš biezāks netaps:)
Publicēts: 24.07.09 12:57
 citēt
arii maza varka un taadu apjomu ir ok. piedzen noteikumus konkreetai firmai un rulle. kaut vai njemot CIK maz shodien paardod pro tehniku... taads pasuutiijums ir mega pasuutiijums. un nebriinos ja cenas buus lielaakas kaa elkoraa - parasti jau atmazgaajas, ka buus visaadi "servisi" - tipa nopliisa - dod jaunu kameer remontee utttt
Publicēts: 24.07.09 13:01
 citēt
Var redzēt, ka te cilvēkiem maza sajēga par valsts iepirkumiem
Publicēts: 24.07.09 13:10
 citēt
ak34:Var redzēt, ka te cilvēkiem maza sajēga par valsts iepirkumiem
Nu tad pastaasti mums! (man pietiek, ka esmu bijis par ekspertu vienaa iepirkumaa ek.ministrijaa drukas darbiem.... gluzhi no gaisa jau ar negraabju savas domas)
Publicēts: 24.07.09 14:48
 citēt
Iepirkumi ir ļoti sarežģīta lieta un prieka tur ir maz. No malas jau izskatās, ka tik vien kā kaut ko tai valstij nozagt, bet patiesībā tur papīru, komisiju, kašķu, protokolu un pārsūdzību ir vairāk nekā sajēgas.

90% iepirkumu visas nelaimes un pārpratumi sākas ar to, ka pasūtītājs kaut kur pēkšņi dabū naudu, tad ātrumā pats nezin, ko vēlas iepirkt un pat ja zin, tad juridiski pareizi noformulēt to nespēj. Ir arī otra galējība, kad piesakoties uz ES vai valsts naudu, projekts tiek izzīsts no pirksta, tiek taisīti greizi aprēķini un patiesās vajadzības līdz galam netiek apzinātas, bet saņemot to naudu, mainīt vairs neko nevar un jāpērk tas, kas bija pieprasīts (kaut kad). Šis kā reiz izskatās pēc tāda gadījuma.

Savukārt pretendentu mīļākais grābeklis ir līdz galam nesaprast vai savlaicīgi nepasūdzēties par iepirkuma tehnisko specifikāciju, tad uztaisīt greizu piedāvājumu un beigās pārsūdzēt iepirkuma rezultātus Iepirkumu uzraudzības birojā ar tēzi "es zinu, ka tik lēti viņš to nevar, tātad viņi zog, bet es esmu princis baltā zirgā".
Publicēts: 24.07.09 15:17
 citēt
patiesiba jau bish ir kur tai specenei piekasities ari no IUB puses toeretiski, bet nu taa...

un padomajam - iedomajamies katrs sevi tada centra vaditaja/atbildiigaa lomaa. iedomajamies, ka pusi dzives ar canonu bildeets. nu un tagad jataisa iepirkums. logjiski, ka tiks rakstits prieksh canona. blago, ka FF vismaz nepieprasa...
Publicēts: 24.07.09 16:13 labots
 citēt
Annir, esmu taisījis vairākus nolikumus, vairākos iepirkumos piedalījies - gan zaudējis, gan vinnējis, vairākas reizes bijis IUB utt. Nav tā, ka aiziesi un sarunāsi visu un vinnēsi. Vienmēr atradīsies kāds, kas gribēs traucēt dzīvot.

Savukārt runājot par šo iepirkumu -- tur būs daudz sūdzību un gan jau ka nolikumu hvz cik reizes mainīs. Mans pieņēmums, ka taisījuši paši vai arī palūguši kādam lētam amatierim --- atvēru tehnisko specifikāciju un pirmajos teikumos ieraudzīju pamatu kārtīgai vēstulei pasūtītājam prasot to mainīt. Gan jau ka pārējais nolikums ir tāds pats. Var redzēt, ka to amatieri taisījuši un pat jau kaut ko ir sarunājuši -- pēc šāda nolikuma izskatās, ka tā bijusi bezjēdzīga laika un resursu tērēšana. Pie lielas vēlmes traucēt dzīvot, tādu pasākumu var pat norakt vai vismaz iekavēt par vismaz 1/2 gadu.
Publicēts: 24.07.09 17:16
 citēt
Puuu:...un vispār skaitot naudu cita kabatā, paša maciņš biezāks netaps:)
bet nekā neētiska nav savas naudas skaitīšanā. arī, ja kāds to no3.14zdojis un ielicis savā kabatā.
Publicēts: 24.07.09 17:24
 citēt
Laikam sāc runāt par ko gribi, viss beidzas ar valsts lamāšanu :), ok, tāds laiks, neko nevar darīt.

Topiku aizsāku tik tiešām, ja nu kāds tirgonis nav pamanījis, bet pārējiem gardi nosmieties par to, ja pērk ne par savu naudu, tad 5 gab. kameras, 5 gab. 70-200/2,8 IS ar VIRSSKAŅAS DZINĒJU (citāts no nolikuma), 5 zibspuldzes, nepaskatījos, droši vien jau vismaz 580. Ja tādi diletanti ir pie lielu naudu tērēšanas, par kādu ekonomiku šajā valstī var būt runa? Jautājums ir tikai viens: kāpēc tas viss šeit ir TIK greizi?

P.S. Varbūt tiešām izņemt nolikumu un aizsūtīt jautājumu: vai obligāti jābūt VIRSSKAŅAS dzinējam, vai nevar to aizstāt ar iekšdedzes dzinēju? Lai domā... :)
Publicēts: 24.07.09 17:27
 citēt
ultraskaņas motoram un daudz kam citam ir pamatojums. problēmas ir ar sīkumiem. Neredzu ar neko sliktu, ja skola pirktu 1Ds markus ar labiem objektīviem. mācību nolūkiem kaut vai 400/2.8 pērk -- nav žēl
Publicēts: 24.07.09 17:36
 citēt
ak34, jautajums, par kadiem lidzekljiem to skola dara. un, ja par valsts naudu, tad jautajums - kas tiek maaciiti?
jo ir pieredze, ka shaada "skolas" tehnika tiek reaali nodziita komercijaa.
ja runaa par foto, tad man pat atruma nenak prata, kapec MAACIIBAAS butu vajadziigs 2.8 L IS USM stikls - ar to kompoziciju labaak neapguusi kaa ar, piemeram, 4 L USM.

bet nu, lai jau.
ka jau pats teici, te vel bus kasishanas. 17-85 piemineshana vien ir ta verta lai rakstitu pretenziju :)
Publicēts: 24.07.09 17:37 labots
 citēt
vaardaa nemineeshu skolu, bet draugs apreceeja taas skolas direktora meitu. lieki piebilst, ka dators maajaas bija atnests no skolas un arii remonta izejvielas dziivoklim. Mees no taa maacamies, bet maaciibu noluukiem jau nav zheel....

jautaajums tikai - ko maacamies - laikam ja nemiileet sho valsti/rezhiimu

Veel treknajos gados straadaaju vienaa kompaaniaa =- davai peerkam tehniku! Taa - printeris - visdaargaakais kraasu laazernieks. Kopeetaajs - visdaargaakais kraasu laazernieks. Nafig? Kopeesim kompaktdisku vaacinjus, jo viens no klientiem bija muuzikas veikals un caur biroju katru dienu gaaja chupa cd un dvd... Un visiem bija pofig, neviens naudu neskaitiija. Un arii kameru krutu nopirka, jo es teicu ka shad tad vajag fotografeet... nu reizi divos meeneshos arii savaadzeejaas... adn so what? Galvenais bija forsha peljnja...

Muusu valstii ir taapat, bija tak ierasts, nu uudens liidz celjiem - davai... budzets jaaizteeree, gada beigaas tika pirkts uz nebeedu visaadas lietas, ka tik nenogriezh naakamajaa...

Un ja pasuuta, kaapeec nepasuutiit viskrutaako? Ne jau no savas kabatas maksaa.....
Publicēts: 24.07.09 17:45
 citēt
versatile, lai šo sistēmu likvidētu, ir jālikvidē valsts augstskolas un daudzas citas valsts iestādes. ;) Jāmaina arī cilvēku domāšana, jo daudziem "aizņemties" no darba devēja (valsts vai privāta) liekas pašsaprotami.

Un Annir, tā arī neatbildēji -- kāda ir tava saistība ar Latvijā uzņemamo kino?

P.S. Šajā diskusijā principā man ir labāk pasēdēt malā un palasīt, ko tauta raksta. Savādāk pateikšu kaut ko lieku.
Publicēts: 24.07.09 17:46
 citēt
virskaņas dzinējs... mjā...
Publicēts: 24.07.09 18:00
 citēt
ak34:versatile, lai šo sistēmu likvidētu, ir jālikvidē valsts augstskolas un daudzas citas valsts iestādes. ;) Jāmaina arī cilvēku domāšana, jo daudziem "aizņemties" no darba devēja (valsts vai privāta) liekas pašsaprotami.

Un Annir, tā arī neatbildēji -- kāda ir tava saistība ar Latvijā uzņemamo kino?

P.S. Šajā diskusijā principā man ir labāk pasēdēt malā un palasīt, ko tauta raksta. Savādāk pateikšu kaut ko lieku.
palaidu garaam jautaajumu. uzrakstiishu uz pm
Publicēts: 24.07.09 18:03
 citēt
ak34:mācību nolūkiem kaut vai 400/2.8 pērk -- nav žēl
man a nav žēl. man pat nav žēl, ka Zaķis, kura senči vēl TO nedarīja, kad es jau tīstīju filmas ar bezsulfīta Pirokatehīna attīstītājiem un kurš šodien nezina, kas diafragma, bildē ar 4X krutāku un dārgāku kameru, kā es.
Publicēts: 24.07.09 18:08
 citēt
haralds:
ak34:mācību nolūkiem kaut vai 400/2.8 pērk -- nav žēl
man a nav žēl. man pat nav žēl, ka Zaķis, kura senči vēl TO nedarīja, kad es jau tīstīju filmas ar bezsulfīta Pirokatehīna attīstītājiem un kurš šodien nezina, kas diafragma, bildē ar 4X krutāku un dārgāku kameru, kā es.
ja zakjis ar lielo burtu tad laikam uzvaards... par kuru Zakji iet runa?
Publicēts: 24.07.09 18:10
 citēt
Esmu kadreiz daudz piedalijies iepirkumos un 99% gadijumu vinnējis , to taču dara samērā elementāri ko tur daudz galvu lauzīt :):) Piedāvājuma PIRMKĀRT jābūt exsklūzivam un Izdevīgam ABPUSEJI :):)
Publicēts: 24.07.09 18:35
 citēt
Annirs:ja zakjis ar lielo burtu tad laikam uzvaards... par kuru Zakji iet runa?
nav ne Alnis, ne Olafs. es 1-kārši rakstu vārdu "zaķis" ar kapitālo burtu, ja konkrētu domāju - patīk man tie zaķi. es arī angliešu valodā "You" rakstu ar lielo un par lopiņi nesaku "it", bet "he".
Publicēts: 24.07.09 20:13
 citēt
harald, man ar gribas vienmēr kaut ko krutāku - savādāk ar pavisam vecāmkamerām bildēju. Un objektīvi ar -- bieži vien ne pārāk piemēroti konkrētam darbam. Bet ar to kas ir pieejams, ir jāstrādā. Un par to attīstītāju traki -- iedomājos, ka pavisam vecs palicis esmu. Ar varu teikt, ka filmas pats tīstīju, kad lielai daļai šejieniešu vecāki TO vēl nedarīja. :D
Publicēts: 24.07.09 20:15
 citēt
Lunis:Esmu kadreiz daudz piedalijies iepirkumos un 99% gadijumu vinnējis , to taču dara samērā elementāri ko tur daudz galvu lauzīt :):) Piedāvājuma PIRMKĀRT jābūt exsklūzivam un Izdevīgam ABPUSEJI :):)

Tad tu nēesi lasījis mūsu likumu par iepirkumiem :D Turklāt ja darījumam jābūt tikai abpusēji izdevīgam, tad vēl ir pavisam labi. Bet bieži vien gadās, ka jāizdomā veids darījumu padarīt desmitpusīgi izdevīgam. Tad nu kasi pakausi ....
Publicēts: 24.07.09 23:50 labots
 citēt
ak34:
Lunis:Esmu kadreiz daudz piedalijies iepirkumos un 99% gadijumu vinnējis , to taču dara samērā elementāri ko tur daudz galvu lauzīt :):) Piedāvājuma PIRMKĀRT jābūt exsklūzivam un Izdevīgam ABPUSEJI :):)

Tad tu nēesi lasījis mūsu likumu par iepirkumiem :D Turklāt ja darījumam jābūt tikai abpusēji izdevīgam, tad vēl ir pavisam labi. Bet bieži vien gadās, ka jāizdomā veids darījumu padarīt desmitpusīgi izdevīgam. Tad nu kasi pakausi ....

Ne man bija izcilākie projektu vadītāti un vairāki kantori vienlaicigi , nodarbojāmies ar elementaru "Pingpongu" sevisji kruta "Cenu aptaujās" kad vienam telefonam 5 ieejosjie paradresetie numuri tad brizjam pat apjuc ka VIENA un ta pati balss tev zvana un 3-4x jauta par vienu un to pasju un ludz iesutit raxstisku atbildi:):) Istenībā es pat parasti pat necenšos saprast lietas kuras prasa advancētu PIEREDZI un vistuves zināšanas , uzticos labiem un pārbaudītiem speciem un tādus tik vien izmantoju. Man parasti ar iepirkumu konkursiem nodarbijās 3 meitenes ar pieredzi tādu konkursu ORGANIZEŠANĀ , tad viņas rakstija nolikumus specifikācijas utt un deva "Rīkotājiem" ties sludināja iepirkumus kuros tad mēs ar savu "Konglomerātu" piedalijāmies , nu 2-3 LV firmočkas nu un abi EU reģistrētie kantori tad sanāca pat starptautiski. Mus piedāvājums parasti bija TIK exskluzīvs ka pat neviens necentās PARVILKT sev , nee nu vienreiz gan centās bet MES tieši šai momentā dabūjām ziņu par "Finasējuma problēmām" un paši atkāpāmies PIEKLĀJĪGI , konkurentiem tas izvērtās AHŪNOS zaudējumos , šie nobankrotēja.
Publicēts: 25.07.09 11:02 labots
 citēt
Ne man bija izcilākie projektu vadītāti un vairāki kantori vienlaicigi , nodarbojāmies ar elementaru "Pingpongu" sevisji kruta "Cenu aptaujās" kad vienam telefonam 5 ieejosjie paradresetie numuri tad brizjam pat apjuc ka VIENA un ta pati balss tev zvana un 3-4x jauta par vienu un to pasju un ludz iesutit raxstisku atbildi:):) Istenībā es pat parasti pat necenšos saprast lietas kuras prasa advancētu PIEREDZI un vistuves zināšanas , uzticos labiem un pārbaudītiem speciem un tādus tik vien izmantoju. Man parasti ar iepirkumu konkursiem nodarbijās 3 meitenes ar pieredzi tādu konkursu ORGANIZEŠANĀ , tad viņas rakstija nolikumus specifikācijas utt un deva "Rīkotājiem" ties sludināja iepirkumus kuros tad mēs ar savu "Konglomerātu" piedalijāmies , nu 2-3 LV firmočkas nu un abi EU reģistrētie kantori tad sanāca pat starptautiski. Mus piedāvājums parasti bija TIK exskluzīvs ka pat neviens necentās PARVILKT sev , nee nu vienreiz gan centās bet MES tieši šai momentā dabūjām ziņu par "Finasējuma problēmām" un paši atkāpāmies PIEKLĀJĪGI , konkurentiem tas izvērtās AHŪNOS zaudējumos , šie nobankrotēja.

Piedod, bet man palika iespaids, ka tev nav ne mazākās sajēgas, ko nozīmē piedalīties iepirkumos un nekad to neesi darījis un pat tuvumā tādām lietām neesi bijis... :)
Publicēts: 25.07.09 17:24
 citēt
tur viss ir slikti! :D
Publicēts: 25.07.09 20:58 labots
 citēt
UldisS:Ne man bija izcilākie projektu vadītāti un vairāki kantori vienlaicigi , nodarbojāmies ar elementaru "Pingpongu" sevisji kruta "Cenu aptaujās" kad vienam telefonam 5 ieejosjie paradresetie numuri tad brizjam pat apjuc ka VIENA un ta pati balss tev zvana un 3-4x jauta par vienu un to pasju un ludz iesutit raxstisku atbildi:):) Istenībā es pat parasti pat necenšos saprast lietas kuras prasa advancētu PIEREDZI un vistuves zināšanas , uzticos labiem un pārbaudītiem speciem un tādus tik vien izmantoju. Man parasti ar iepirkumu konkursiem nodarbijās 3 meitenes ar pieredzi tādu konkursu ORGANIZEŠANĀ , tad viņas rakstija nolikumus specifikācijas utt un deva "Rīkotājiem" ties sludināja iepirkumus kuros tad mēs ar savu "Konglomerātu" piedalijāmies , nu 2-3 LV firmočkas nu un abi EU reģistrētie kantori tad sanāca pat starptautiski. Mus piedāvājums parasti bija TIK exskluzīvs ka pat neviens necentās PARVILKT sev , nee nu vienreiz gan centās bet MES tieši šai momentā dabūjām ziņu par "Finasējuma problēmām" un paši atkāpāmies PIEKLĀJĪGI , konkurentiem tas izvērtās AHŪNOS zaudējumos , šie nobankrotēja.

Piedod, bet man palika iespaids, ka tev nav ne mazākās sajēgas, ko nozīmē piedalīties iepirkumos un nekad to neesi darījis un pat tuvumā tādām lietām neesi bijis... :)

Prieksj kam , ar to nodarbojas mani darbinieki , es pats neko tadu nedaru un Latvija ar nedzivoju lielako ties :):) Mani sai lieta intrese tik finansu raditaji un pelnjas %%):) No gramatvedibas ar neko nesajedzu bet gramatvedes mani izcilas bija:):) Tav vecit privincialja domasjana , ka visju jazin jadara pasjam mani sais pasakumos intreseja tikai KAS MAN PAR TO BUSS:):)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):