forum.gif
Par bilžu palielināšanu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Par bilžu palielināšanu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.07.09 11:21 labots
 citēt
Laurelz:
Haiduks:palaidniex (c)
Haiduk - nezināju, ka tici pasakām... ;)
Tad jau ņemam jebkuru 200 x 200 pix bildi un drukājam uz 20 000 x 20 000 pix un jūkam prātā no to kvalitātes... ;)
palaidniex (c)
Viss jau atkarīgs no attāluma kurā bildi aplūkojam.
Nav jau svarīgi vai bilde ir 1400 x 1400 pix vai 2800 x 2800 pix no 3 metru attāluma, ja tā ir 50 x 50 cm, tāpat neatšķirsi... ;)

Laikam jaf būs muļķīgi tev ko stāstīt, tu vienkārši nodemonstrēji, cik cītīgi lasi foto sasniegumus un cik cītīgi meties jebkurā topikā. Ka tikai ko uzrakstīt un paspīdēt. Dari tā, lai tev veicās !!!

Haiduk - a kas nepareizs te pateikts?

It kā pareizi, bet ar zināmiem trūkumiem.
Palielinot mēs prātā nejūkam, bet jūtamies gandarīti, ka bilde, ko esam radījuši uz mājas sienas, pieejot tuvāk, neizskatās salikta no krāsainiem klucīšiem.
Publicēts: 25.07.09 11:37
 citēt
Haiduk - iesaku pamēģināt šito, ko lieliski ieteica kasnukas... ;)
Vēlu veiksmi, manuprāt tas ir vislabākais piemērs ko var minēt pie jēgas palielināt bildi... ;)
NOfotografē jebkuru tekstu, kas dēļ nepietiekamas izšķirtspējas ir jau nelasāms un tad palielinot bildi panāc to lasāmu! :*

kasnukas:
Ienāca prātā ideja, kā reāli varētu pārbaudīt šāda veida programmas darbības efektivitāti. Būtu nepieciešams nofotografēt no pietiekami liela attāluma kāda teksta lappusi, lai iegūtajā attēlā dēļ nepietiekamās izšķirtspējas nevarētu izlasīt tekstu, un tad dot programmai šo attēlu apstrādāt. Ja programma spēs palielielināt izšķirtspēju, lai palielinot attēlu teksts kļūst izlasāms, tad es noņemu cepuri programmas priekšā.

P.s. Pamēģināju pamainīt fotoaparātā izšķirtspēju, fotografējot pa gabalu avīzi. Secinājums, lai izlasītu tekstu, izšķirtspējai ir nozīme.

jons:
Palielinot mēs prātā nejūkam, bet jūtamies gandarīti, ka bilde, ko esam radījuši uz mājas sienas, pieejot tuvāk, neizskatās salikta no krāsainiem klucīšiem.

Priekš tā var lieliski izmantot funkciju BLUR, vai arī ļaut drukas programmai to visu norastrēt prāvākā tipogrāfijas rastrā un tad nodrukāt - i nekādu klucīšu vairs nebūs! ;)
Tā teikt - papētam veca, bet lielas diagonāles TV attēlu tuvumā - pa gabalu i nepateiksi ka attēls sastāv no krāsainiem RGB aplīšiem vai stabiņiem
Un TV signāls pilnīgi identisks gan 2" lielam (mazam) autoDVDatskaņotāja ekrānam, gan >120 cm lielam ekrānam. Un nekas - abas bildes tak pa gabalu ciešamas...
Publicēts: 25.07.09 11:39
 citēt
JRJ, man absoluti neinteresē, ko dara gudris, es tikai minēju, ka ir iespējams no 5 mpik dabūt ~1000 mpik lielu bildi (tā bija tāss progas reklāmas aprakstā)
:D:D:D man tagad naf ko darīt, pamēģināšu tevis pieminēto gudra variantu. :)
Publicēts: 25.07.09 11:40 labots
 citēt
Haiduks:
Laikam jaf būs muļķīgi tev ko stāstīt, tu vienkārši nodemonstrēji, cik cītīgi lasi foto sasniegumus un cik cītīgi meties jebkurā topikā. Ka tikai ko uzrakstīt un paspīdēt. Dari tā, lai tev veicās !!!

Ja ir kādas zināšanas, kas ir visai argumentētas, man nav žēl ar tām padalīties.
Ja šajā topikā kāds ar reālu piemēru man pierādīs pretējo - atsaukšu savus vārdus un būšu iemācījies ko jaunu, par ko būš tikai priecīgs!

Bet vienmēr jau būs kāds pasaku vecis, kas uzturēs ticību brīnumam! ;)
Publicēts: 25.07.09 11:46 labots
 citēt
Haiduks:JRJ, man absoluti neinteresē, ko dara gudris, es tikai minēju, ka ir iespējams no 5 mpik dabūt ~1000 mpik lielu bildi (tā bija tāss progas reklāmas aprakstā)
:D:D:D man tagad naf ko darīt, pamēģināšu tevis pieminēto gudra variantu. :)

Tu jau arī tici visām reklāmām pēc kārtas... ;)
Lai palielinātu 5 Mpix bildi kaut līdz ~1000 Mpix bildei - nekādas papildus progas nevajag - pietiek ar jebkuru fotoapstrādes programmu, kuras funkciju sarakstā paredzēta attēlu pelielināšana, un to ļauj izdarīt datora sistēmresursi.

Tāpēc arī iesaku, kā kasnukas jau piedāvāja, palielināt tekstu, kas dēļ nepietiekamas attēla detalizācijas nav lasāms. Palielini tā, lai teksts kļūst lasāms...
Publicēts: 25.07.09 11:47
 citēt
Palaidniex, es labprāt, un pat zinu, ka rezultāti būs nedaudz pozitīvi, bet man te ir tikai pieejams CS4, tāpēc izdabāt tev nevaru, bet lasot tavus tekstus saprotu, ka tu esi krutāks par visiem Adobe, Akvis, Corel datoriķiem. Latvijai ir laimējies ar kadriem !!!!
Publicēts: 25.07.09 11:59 labots
 citēt
Haiduks:Palaidniex, es labprāt, un pat zinu, ka rezultāti būs nedaudz pozitīvi, bet man te ir tikai pieejams CS4, tāpēc izdabāt tev nevaru, bet lasot tavus tekstus saprotu, ka tu esi krutāks par visiem Adobe, Akvis, Corel datoriķiem. Latvijai ir laimējies ar kadriem !!!!

Tu mani nesaprati - es būtu ļoti laimīgs, ja varētu bildēt maziņas bildītes, kuras vienā atmiņas kartē saiet daudz, daudz, bet pēc tam pēc sirc patikšanas palielināmas un uzlabojamas detalizācijā! Piemēram, dabūt lasāmus pārfotografētus tekstus, kurus bez šīs īpašās palielināšanas nevar izlasīt vai arī izgriezt kaut kur bildes malā mazmazītiņu cilvēku un palielināt līdz pilnvērtīgam portretam utt...

Ja tāda programma būtu izgudrota, domāju, ka jau sen tā tiktu izmantota... ;)

P.S.
Esmu gana laika nodzīvojis šajā pasaulē un nostrādājis ari marketingā, lai zinātu, ka milzīga daļa "Lielo kompāniju" sasolīto preču megaspēju vai megaīpašību ir ar visai niecīgu daļu patiesības. Absolūti meli tie nav, bet "maigi izsakoties" krietni pārspīlējumi gan... ;)

P.P.S.
Un kā tad saucās tās meganoslēpumainais softs? Kur to var atrast un tak kādai demo versijai jābūt? Nu moš kāc hakeris jau uzkrjekojis... ;)
Publicēts: 25.07.09 12:04
 citēt
palaidniex:
Haiduks:

Ja ir kādas zināšanas, kas ir visai argumentētas, man nav žēl ar tām padalīties.
Ja šajā topikā kāds ar reālu piemēru man pierādīs pretējo - atsaukšu savus vārdus un būšu iemācījies ko jaunu, par ko būš tikai priecīgs!

Bet vienmēr jau būs kāds pasaku vecis, kas uzturēs ticību brīnumam! ;)

palaidniex, tu pats esi pasaku vecis un ļoti bieži turi rokā brīnumu- digitālo fotoaparātu, un pat mums šad tad iedod palūrēt uz savu veikumu :):):)
... bet piecus gadus atpakaļ, ja pateiktu, ka būs 21 mpik 24x32mm kameras , neviens neticētu- arī bubinātu par pasaku večiem :)
(bet lasi mīļi)
Publicēts: 25.07.09 12:11 labots
 citēt
Haiduks:

palaidniex, tu pats esi pasaku vecis un ļoti bieži turi rokā brīnumu- digitālo fotoaparātu, un pat mums šad tad iedod palūrēt uz savu veikumu :):):)
... bet piecus gadus atpakaļ, ja pateiktu, ka būs 21 mpik 24x32mm kameras , neviens neticētu- arī bubinātu par pasaku večiem :)
(bet lasi mīļi)

Kāpēc??? Gadus 10 atpakaļ uz Habla teleskopa bija HVZ cik Mpixeļu kamera. Un tam, ka progress ir nenoliedzams - nemaz nemēģinu apstrīdēt. Tas būtui stulbi!
Bet vēlreiz saku - vienīgais veids, kā pagaidām iegūt augstākas detalizācijas attēlu ir to pārfotogrāfēt ar lielākas izšķirtspējas kameru vai arī izmantojot šaurāka leņķa optiku sabildēt vairākus kadrus un tos pēcāk uz datora salipināt kopā vienā kadrā!
Nu nevar dators gribēdams izdomāt vai viena rūsgani brūna pikseļa vietā pēc palielināšanas ir jābūt vistas olai, maza bērna nosauļotai plaukstai vai vēl kaut kam. NEVAR!
Un Viena pelēka pikseļa vietā nevar neviens dators izdomāt ir bijis burts "u" vai burts "n"; "6" vai "9"...

Vēlreiz padomā ko mēģini te kādam iestāstīt.
Bildi palielināt, palielināt pikseļu skaitu ir elementāri!!! pat elementārs Windows Photopaint to prot! Bet neviena programma nav spējīga izdomāt detaļas. Taikai seriālos da Holidūdas bojevikos rāda pārspīlētas ainas par to, kā cilvēki pēc lodes šāviena saņemšanas lido nezcik metrus vai arī no sūda novērošanas kameras videoieraksta, kas pustumsā safilmējusi kopskatu ar bariņu cilvēku var iegūt palielinājumu, kas ļauj izlasīt kāda cilvēka vārdu uz tiesībām, kas rēgojas ārā no kabatas...
Publicēts: 25.07.09 12:14
 citēt
palaidniex (c)
Un kā tad saucās tās meganoslēpumainais softs?

man liekās, ka es skaidri uzrakstiju, ka esmu palātā, un naf iespējams man pašķirstīt krievu foto žūrnālus :D
Digital Photo, vai Photo masterskaja 2007., 2008 gadi :)
Un vienā topikā arī es jaf reizi uzrakstīju par to progu.
Bet par uzlauzstajām progām runājot, atsūti man Imagenomic- Portraiture 2 (tas reklāmas nolūkos)
Publicēts: 25.07.09 12:18
 citēt
Un kā tad saucās tās meganoslēpumainais softs?

man liekās, ka es skaidri uzrakstiju, ka esmu palātā, un naf iespējams man pašķirstīt krievu foto žūrnālus :D
Digital Photo, vai Photo masterskaja 2007., 2008 gadi :)
Un vienā topikā arī es jaf reizi uzrakstīju par to progu.
Bet par uzlauzstajām progām runājot, atsūti man Imagenomic- Portraiture 2 (tas reklāmas nolūkos)

Iznāksi no palātas - nodemonstrē.
Pamēģināšu atrast to mistisko panaceju.
Saproti - tai programmai ir jāprot no viena pikseļa uzzīmēt burtu, ciparu, jebko.
Stādies priekšā kādu uzdevumu tai progai jāveic?
Viņai no pelēka smērējuma ir jāspēj atjaunot lasāms grāmatas atvērums. Un ja jau tā to spēj, tad kāpēc vēl tā nespēj vēl arī atšķirt šriftu un tā?
pameklēšu, bet Tu ar nepaslinko, citādi tāda tukša muldēšana no sērijas - viena tante teica... ;)
Veseļojies!
Publicēts: 25.07.09 12:19
 citēt
Palaidniex, tev, pēdejo reizi!!! izlasi, ko es rakstu!!! 3x lasi, un beidz putru vārīt
haiduks(c) <bija vienas progas apraksts, ar kuru bildi varēja palielināt ~ 200X praktiski nezaudējot detalizāciju un kvalitāti>
UN TAGAD ATRODI TO VIETU, KUR ES SAKU, KA IZDOMĀ DETAĻAS????
Publicēts: 25.07.09 12:22
 citēt
P.S.
paši advancētākie hakeri nav spējuši uzrīkot progu, kas spētu izlasīt bieži vien forumos tik nepieciešamo papildus ievadāmā koda bitmapu, kur visai prāviem burtiem ir uzrakstīts ko kādus tieši simbolus/burtus vajadzētu ierakstīt verifikācijas logā, bet te pasakas, kas no 100 x 100 pix liela fragmenta spēj atpazīt kadra stūrī nobildētu Monnas lizas portretu un palielināt līdz jebkuram vēlamajam izmēram.
Publicēts: 25.07.09 12:22
 citēt
Labi, gaidu Portraiture 2. Tā man baigi patīk, bet demo versija liek virsū nesmukus veidojumu tīklu :(
Bet, kad būšu mājās, iedošu visas norādes un nosaukumu :):):)
Publicēts: 25.07.09 12:24 labots
 citēt
Haiduks:Palaidniex, tev, pēdejo reizi!!! izlasi, ko es rakstu!!! 3x lasi, un beidz putru vārīt
haiduks(c) <bija vienas progas apraksts, ar kuru bildi varēja palielināt ~ 200X praktiski nezaudējot detalizāciju un kvalitāti>
UN TAGAD ATRODI TO VIETU, KUR ES SAKU, KA IZDOMĀ DETAĻAS????

200 reizes var palielināt JEBKURA PROGRAMMA! ABSOLŪTI JEBKURA, KURAI TĀDA FUNKCIJA IR PAREDZĒTA!
NEVAJAG NEKĀDAS SPECPROGRAMMAS - PAŅEM UN ŠOPĀ PALIELINI CIK GRIBI! PRIEKŠ KAM VĒL KĀDA SPECPROGRAMMA VAJADZĪGA???

TIKAI TAS IR PILNĪGI BEZJĒDZĪGI 99% GADĪJUMU!

Priekš kam uz datora glabāt 200x lielāku failu, ja tajā informācijas apjoms ir 1:1 ar 200 reizes mazāko oriģinālu????

200 reizes lielāks katrs pikselis vai 200 pikseļi vienā vietā ar identisku informāciju ir viens un tas pats informācijas ziņā, tikai vietu aizņem līdz 200 reizes vairāk!
Publicēts: 25.07.09 12:29
 citēt
Kāpēc jautā man???
Bet es saprotu, ka mēs runājam par dažādām tēmām. Tu par Monnas Līzas iztaisīšanu no pikseļa, es par to, lai Monna Liza būtu 2x3 matri skatāma fragmebtāli no 20 cm attāluma, jo kā fotoglezna tiek izmantota intrjērā.
Tāpēc vienojamies, par ko runājam, vai par attēla (liela) baudāmu skatu, vai par jaunu detaļu radīsanu.
Publicēts: 25.07.09 12:33
 citēt
palaidniex (c)
PRIEKŠ KAM VĒL KĀDA SPECPROGRAMMA VAJADZĪGA???
Saskaiti, cik ir bilžu apstrādes progu, izvēlies savu, un visiem pārejiem uzraksti un pajautā, kāpēc viņi radīja savu, ja viena jaf bija :D:D:D
Neliec man smaidīt :D
Publicēts: 25.07.09 12:49 labots
 citēt
PRIEKŠ KAM VĒL KĀDA SPECPROGRAMMA VAJADZĪGA???
Saskaiti, cik ir bilžu apstrādes progu, izvēlies savu, un visiem pārejiem uzraksti un pajautā, kāpēc viņi radīja savu, ja viena jaf bija :D:D:D
Neliec man smaidīt :D

Protams! Vienam māte otram meia, trešam puķainā kleita!

Bet laikam topika tēmu pats neesi sapratis... :( - to ka bildi palielināt (palielināt tās apjomu Mb var) var, es nešaubos ne mirkli.

Esmu par to, ka tam nav īsti jēgas (izņemot ļoti specifiskus gadījumus) un tāpēc pirmais posts ir domāts, kā reizi tiem, kas domā, ka palielinot bildi iegūs ko labāku nekā izejmateriālu vai kaut cik tuvāku oriģinālam, kas ir lielāks savā izšķirtspējā!
:*
Publicēts: 25.07.09 15:36 labots
 citēt
es tēmu esmu sapratis pilnībā :D
no tevis uzbraukums gudrim, no manis diezgan nopietns teksts par kvadrātmetriem lielu attēlu, kuram naf detalizācijas atšķirību no orģināla un naf klucīšu ar izplūdušu krāsu :D (vai arī no maza izcropēta gabala iegūt 40x50 uz papīra)
... bet tas ko tu raksti pēdejā teikumā, labam datorgrafiķim ir kā daži pirksti ap.....
nevajag censties iegūt ko labāku, pietiks ja ir gandrīz vienādi ar orģinālu, un iedomājies, ka ir ar 50mm uzņemts superkadrs ar darbību ap 10 m no aparāta... crop, + ta proga un ir laba bilde!!! uz to arī centušies šāda veida progu gatavotāji, un neatlaidīgi pilnveido tās :) Tas naf domāts aklam, robotiskam darbam, bet dzīves nepieciešamībai :)
Publicēts: 25.07.09 16:22
 citēt
Palaidniekam taisnība :)
Tēma nav par skatāmu rezultātu ko dara softi, bet gan par detalizācijas uzlbojumu. Tak skaidrs kā diena, ka uz puķītes to mušu, softiski palielinot, neieraudzīsi! Un auto nummuri arī nepaliks lasāmi. tam tās programmas vienkārši nav domātas.
Bet dažus eksperimentus veicu. Žēl tikai, ka nav nevienas ūber 1000 programmas ko patestēt :)
Publicēts: 25.07.09 16:36 labots
 citēt
Haiduk! Arī no 600x800 pix liela attēla var nodrukāt 6x8 m (tas ir 48 m2!!!) lielu plakātu.
Uzkarini to uz mājas starp 8. un 5. stāvu un būs labi -bilde izskatīsies ka prieks! Un nekādas specprogas nevajadzēs!
;)
Publicēts: 25.07.09 18:00 labots
 citēt
Jā, visi ražotāji, kas iegulda lielus līdzekļus matricu izškirtspējas palielināšanas tehnologijas, ir idiņi.
Vel lielāki idiņi, ir tie, kas pērk dārgas kameras.
Pat pie optiskā zuma (palielināšanas) pazūd detalizācija... par cipar-zumu, vispār, nopietni runāt ir smieklīgi.
Publicēts: 25.07.09 20:26
 citēt
Alloxa:par cipar-zumu, vispār, nopietni runāt ir smieklīgi.

Par ko tad te diskusija iet? Vai tik ne par cipar-zūmu :D
Publicēts: 25.07.09 21:04 labots
 citēt
SPAMS.
šodien padzivojos pa dažādiem fotosaitiem, arī draugiem.lv.... .... visur tāda garlaicība. Un atkal vienīgais ir fotoblogs, kur ir ko palasīt . Vieta, kur ir interesanti :):):)

Aloxa, tev pilnībā piekritīšu, bet ar nelielu piebildi- konkurence arī liek daudz darīt :):):)
, bet ceru, ka arī tu piekritīsi, ka kompānijas, kas iegulda miljonus foto ( zīmēšanas un citās radnieciskajās ) apstrādes un uzlabošanas programās arī naf idiņi,
... bet varbūt, ka ir??? Fotoaparātu un optiku pamatā visi pērk, bet tās progas lielā daļa nosūc :)

palaidniex (c)
Haiduk! Arī no 600x800 pix liela attēla var nodrukāt 6x8 m (tas ir 48 m2!!!) lielu plakātu.

bet mani absoluti neinteresē šāds variants. Es visu laiku runāju par interjēra fotogleznām ap 6-8 m2, kuru veči sūcot visiti pēta no dažu desmitu cm attāluma un vēl slavē saimnieku, ka viņam tāda ir un vēl vienmērīgi izgaismota no aizmugures, bet tur tiem biezajiem vēl naf :D:D:D
Palaidniex, tu vispār stādies priekšā, par ko es runāju??? Bet nekautrējies, mal vien savu... man patīk!!!
Publicēts: 25.07.09 21:38
 citēt
Schnircks:Par ciparu zūmu gan, principā. Tikai jāņem vērā, ka ziepīša procis nepavelk to ko kompis. Līdz ar to par analoģiju var runāt, bet salīdzināt 1:1- diez vai:)

Ziepī tas jau nav ciparu-zūms. Tas ir matricas krops. Mārkaetinga triks vairāk. Bet pielietojam arī vecu ļaužu vidū, kuriem datortehnika sveša. :)
Publicēts: 25.07.09 22:05 labots
 citēt
Haiduks:Es visu laiku runāju par interjēra fotogleznām ap 6-8 m2, kuru veči sūcot visiti pēta no dažu desmitu cm attāluma un vēl slavē saimnieku, ka viņam tāda ir un vēl vienmērīgi izgaismota no aizmugures, bet tur tiem biezajiem vēl naf :D:D:D
Palaidniex, tu vispār stādies priekšā, par ko es runāju??? Bet nekautrējies, mal vien savu... man patīk!!!

Tādas (tuvu aplūkojamas un detalizācijā izsmalcinātas) bildes nebildē ar ziepjiem vai 10 mpix spoguļiem, tādas paņem un normāli nobildē uz lielas filmas, uz fotoplates vai arī, ja ir pieejams, ar kādu Leaf, Hasselblad vai whatevā augstas izšķirtspējas kameru, kaut es vairāk sliecos uz lielformāta analogo foto, jo 50-60 Mpix attēli ar nav nekāda megapērle priekš no 30 cm pētāma 6x8 m plakāta...

Tādas bildes nebildē arī ar 10 Mpix kamerām un nepalielina, ja nu vienīgais vēl - salīmē no desmitiem 10 mpix attēlu.
Viss pārējais ir lāpīšanās... ;) Tā teikt - paaidām Haiduk tas izklausās pēc "ja man būtu, tad es tik parādītu". Ne nu ir, nenu spēj parādīt... Lai 6x8 m liela bilde būtu vērtējama dēļ attēla detalizācijas no daždesmit cm attāluma tai jau sākotnēji ir jābūt gana lielā izšķirtspējā - citādi tie veči apspriež drukas iekārtas stohatiskā rastra zīmējumu :D :D :D

P.S.
Šo fotoreprodukciju radīšanu parasti šie "visīti sūcošie pilsoņi" (ar notweikumu ka īstie nevis par tādiem izliekošies) spēj arī apmaksāt. Proti, lai to varētu radīt ar atbilstošu tehniku, lai nav jābildē ar Nokiu un jāfantazē, kā ar pāris gadu veca krievu fotožurnāla slavinošo reklāmrakstu to var palielināt! ;)
Publicēts: 25.07.09 22:10
 citēt
pal, es sapratu par ko H vervelee visu laiku... varii paarziimeet, kaa to dara Ritvars Ivanovs - piekritiisi, ka savaa zinjaa vinsh bildei palielina detalizaaciju :D
Publicēts: 25.07.09 22:12 labots
 citēt
Annirs:pal, es sapratu par ko H vervelee visu laiku... varii paarziimeet, kaa to dara Ritvars Ivanovs - piekritiisi, ka savaa zinjaa vinsh bildei palielina detalizaaciju :D

Var jau iztikt vispār bez foto... ;) vienkārši uzprasīt Polim uzgleznot ko gribās un detalizācija būs pārsteidzoša... ;)
Publicēts: 25.07.09 22:15
 citēt
palaidniex:
Haiduks:Es visu laiku runāju par interjēra fotogleznām ap 6-8 m2, kuru veči sūcot visiti pēta no dažu desmitu cm attāluma un vēl slavē saimnieku, ka viņam tāda ir un vēl vienmērīgi izgaismota no aizmugures, bet tur tiem biezajiem vēl naf :D:D:D

Tādas bildes nebildē ar ziepjiem, paņe un normāli nobildē uz lielas filmas vai arī, ja ir pieejams ar kādu Leaf, Hasselblad vai whatevā kameru.
Ar ziepišiem tādas (tuvu aplūkojamas un detalizācijā izsmalcinātas) bildes nebildē ar 10 Mpix kamerām un nepalielina, vai nu salīmē no desmitiem attēlu kolāžas tehnikā vai rada ar lielu filmu un vai augstas isžķirtspējas kameru.
Viss pārējais ir lāpīšanās... ;)

:D:D:D un lauva savanā gaida, kamēŗ tu sabildē kolāžu :)
Kjokodīls pozē ar antilopes , kura smaida, kāju mutē
... bet ja vien ir iespējams, tad tiešam tiek izmantota tevis minētā tehnika :)
Starp citu, kāpēc tagad sāc pieminēt ziepīti??? Lai liktu uzsvaru runas plūdumam :D Nākošajā vēl piemini mobīlo, skanēs vēl krutāk.
Publicēts: 25.07.09 22:16
 citēt
Alloxa:Jā, visi ražotāji, kas iegulda lielus līdzekļus matricu izškirtspējas palielināšanas tehnologijas, ir idiņi.
Vel lielāki idiņi, ir tie, kas pērk dārgas kameras.
Pat pie optiskā zuma (palielināšanas) pazūd detalizācija... par cipar-zumu, vispār, nopietni runāt ir smieklīgi.
alloxa - tad vajag izejas punktu - kursh objektiivs (piemeeram Leica 50:0,95 vai citi varianti?) dod vislielaako detalizaaciju - ja ar sho shaliidzina, tad iespeejams, ka visdaargaakais zuums zaudees detalizaacijas zinjaa, bet ja njemama leetu 50mm fiksu - diez vai tam buus labaaka detalizaacija kaa super daargam megazuumam. nav jau iisti skaidra taa atskaites sisteema
Publicēts: 25.07.09 22:21
 citēt
Annirs:pal, es sapratu par ko H vervelee visu laiku... varii paarziimeet, kaa to dara Ritvars Ivanovs - piekritiisi, ka savaa zinjaa vinsh bildei palielina detalizaaciju :D

Visu laiku gaidīju, kad atvilksies Annirs un aizskars mani. Skat , klāt ir. Tūlīt atkal sāks gaudot, ka Haiduks divkosis, mazo anniriņu nerro :D
Publicēts: 25.07.09 22:23
 citēt
Haiduks:

:D:D:D un lauva savanā gaida, kamēŗ tu sabildē kolāžu :)
Kjokodīls pozē ar antilopes , kura smaida, kāju mutē
... bet ja vien ir iespējams, tad tiešam tiek izmantota tevis minētā tehnika :)
Starp citu, kāpēc tagad sāc pieminēt ziepīti??? Lai liktu uzsvaru runas plūdumam :D Nākošajā vēl piemini mobīlo, skanēs vēl krutāk.

Ir divi varianti - vai nu bilde ir kolāža, kura meistarīgi salipināta no vairākiem kadriem uz neitrāla fona.
Vai nu bildēta patiešām ar ko nopietnu, jo 6x8 metri kaut 75 dpi izškirtspējā ir 418 Mpix, 6x2 metri tajā pat izšķirtspējā ir jau ticamāki ~105 Mpix...
10 Mpix dSLR bilde un 105 Mpix bilde, kas nepieciešama ciešamas detalizācijas 2x6 m fototapetes izgatavošanai tomēr ir desmitkārša atšķirība detalizācijā! Un te nu ir godīgi jāatzīst - vai nu tas kadrs ir tapis ar attiecīgu aparātu, vai nu pa sienu būs 6x2 metru smērējums. Trešā varianta nav!
Publicēts: 25.07.09 22:26
 citēt
Labi, beidzam, man naf šodien lustes te kaut ko stāstīt, Kad būšu atkal mājās, nopublicēšu to, un tad padebatēsim.
Bet iemācies lasīt palaidniex līdz tam, jo tur vairs tu nevarēsi sagrozīt visu manu rakstīto :):):) Bija jauki parunāt, kamēr tas neatvilkās... gļumeklis.
Publicēts: 25.07.09 22:28
 citēt
Haiduks:

Visu laiku gaidīju, kad atvilksies Annirs un aizskars mani. Skat , klāt ir. Tūlīt atkal sāks gaudot, ka Haiduks divkosis, mazo anniriņu nerro :D
visu laiku gaidiiji? bija mociibas veikt fiziologjiskus procesus?
Da labi , neuzprasies :) (neraada smaidinju, a to buchu suutiitu :)) es neko sliktu nedomaaju. Arii palaidnieks vervelee visu laiku, jau sen :D
Izlasi ruupiigi topika teemu - detalizaaciju NEVAR palielinaat. Tam tic tikai tie, kas paarskatiijushies amerikaanju seriaalus - nikitas un csi
Publicēts: 25.07.09 22:34 labots
 citēt
Haiduks:Labi, beidzam, man naf šodien lustes te kaut ko stāstīt, Kad būšu atkal mājās, nopublicēšu to, un tad padebatēsim.
Bet iemācies lasīt palaidniex līdz tam, jo tur vairs tu nevarēsi sagrozīt visu manu rakstīto :):):) Bija jauki parunāt, kamēr tas neatvilkās... gļumeklis.

Haiduk, izlasi vēlreiz topika sākumu, pirmo postu. Ja tev ir idejas kā palielināt attēla izmēru padatot tā detalizāciju labāku ar kādu miljons latu vērtu progu - pierādījumu studijā.

Ja Tu runā tikai par iespēju padarīt attēlu nosacīti "skatāmāku" pie palielinājuma tad tā ir tēma citam topikam. NE ŠIM!
Es ceru, ka to esi sapratis? Vai tomēr nē? Kaut gan ja muldi par 6x8 metru izdruku, ko "speci" aplūko no dažu 10 cm attāluma, ķerot kaifu par detaļām, itīpaši ja tas radīts ar 10 mpix vai ~ līdzīgu kameru - izklausās pēc "zvaigžņu kariem" vai "gredzenu pavēlnieka", vai, visticamāk, Harija Potera varoņdarbiem! :*
Publicēts: 25.07.09 22:37
 citēt
Annir, man šodien ir laps garīgais, un pat tavi teksti liekās jauki- ir atrasta nauda manai operācijai... :)
... bet atbildi sev, ja es tev tā uzrastītu, cik ilgi tu vēl pēc tam sprēgātu :):):)
Palaidniex :)
Bet šo tēmu pabeigsim, kad būšu laukā!!! Tas, ka daži naf lasījuši par progu sasniegumiem, nedod tiesības mani te taisīt par meli un muļķi :):):)
Publicēts: 25.07.09 22:37
 citēt
Nu ir taada proga, kaukur man meetaajaas kaukaada zgtaa versija, nekaadus lielos briinumus vinja protams netaisa, nesalasaamu textu salasaamu noteikti dabuut nevar, tur apmeeram taa ja nobildeejam textu, protams taadu ko var lasiit, izgriezham dazhus burtus un nejeegaa palielinam piemeeram fotoshopaa tie burti paliek taadi puukaini, ja palielina ar to progu vinji ir asaaki, nu veel vinjai kaukaadas gudras lietasiekshaaa, kad straadaa nejeegaa norij datoora resursus un straadaa shausmiigi ilgi, noteikti ka pie lielformaata drukas vareetu buut noderiiga, iespeejams ka uz milziiga palaga attels ir skataams no tuvaaka attaaluma, piekam vinja bija diezgan sarezgiita un iespeejams ka jaapieshaujas ar vinju straadaat. diemzheel neatceros kaa vinja saucas, pirmdien meeginaashu vinju atras un kaukur uzmest lai interesentiem ir iespeeja paniekoties, katraa zinjaa taa kaa krimikjos raada ka no kaukaada atspiiduma acu aabolaa tiek saziimeets noziedznieka portrets, nu kauko taadu laikam ar vinju izdariit nevarees. Starpcitu atradu vinju torentos peec taa ka kaukur te forumos vinja tika laikam piemineeta, kautgan varbuut arii kaukur krievu forumos ...
Publicēts: 25.07.09 22:40
 citēt
Haiduks:Annir, man šodien ir laps garīgais, un pat tavi teksti liekās jauki- ir atrasta nauda manai operācijai... :)
... bet atbildi sev, ja es tev tā uzrastītu, cik ilgi tu vēl pēc tam sprēgātu :):):)
Bet šo tēmu pabeigsim, kad būšu laukā!!! Tas, ka daži naf lasījuši par progu sasniegumiem, nedod tiesības mani te taisīt par meli un muļķi :):):)
shoreiz atvaonojos :D
par teemu - piemeers bija labs ar to nummura ziimi - nekas vinju nepadariis detalizeetu, ja taas nav. punkts
Publicēts: 25.07.09 22:40 labots
 citēt
Haiduks:Annir, man šodien ir laps garīgais, un pat tavi teksti liekās jauki- ir atrasta nauda manai operācijai... :)

Es nesaucu Tevi ne par meli, ne par muļķi - bet pagaidām, būsim godīgi, ir tikai tukšā tiršana un 2 gadus veca žurnāla reklāmrakstā publicētā info piesaukšana. Nekas vairāk!

P.S.
ja ir tāda proga, tad tai ir demoversija. Vai arī tā ir žurnāla pīle.

P.P.S.
Un kā jau iepriekš teicu - nodemonstrēsi pretējo es savus vārdus publiski atsaukšu un būšu iemācījies ko jaunu!
Publicēts: 25.07.09 22:46 labots
 citēt
Koba:Nu ir taada proga, blah, blah, blah...

Vārdu sakot tā proga ir kaut kas līdzīgs Fotošopa resize + Unsharp vai smart sharpen, smart blur un find edges (vai citu tajā atrodamo filtru vienkāršākas vai sarežģītākas pielietošanas) apvienojums.
Karoš viņa nav vajadzīga, ja mazliet vairāk par vidējo tiek pārzināts šops.
Tā tikai rada iespaidu, ka attēla detalizāciju ir palielinājusi, visvienkāršāk to ir pārbaudīt tā paņemam bildi 1000 x 1000 pix (vēlams sarežģītāku - sagrābstītu rudens lapu čupu, milzīgu ziedošu pļavu un tamlīdzīgi), samazinām to uz 500 x 500 pix. Pēc tam ar to progu palielinam līdz 1000 x 1000 pix un salīdzinam rezultātu ar oriģinālu un ar 500 x 500 pix bildi. Domāju rezulc būs pārliecinošs.
kamēr nav liela oriģināla, ar ko salīdzināt, mēs ļoti gribam noticēt rezultātam... Mazliet pašiedvesmas un "placebo" efekts panāk savu... ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: