forum.gif
Par bilžu palielināšanu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Par bilžu palielināšanu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.09 00:01 labots
 citēt
teksts pazudis:(
Publicēts: 27.07.09 00:05 labots
 citēt
Jethro Tull - Minstrel In The Gallery
Publicēts: 27.07.09 00:33
 citēt
Sākās ar bilžu palielināšanu bet beidzās kā vienmēr ar matemātikas teorijām , mašinu kodiem , politiku un uzbraucieniem :) .

p.s. algoritmu izvēli mašinu kodos - kautkā bezjēdzīgi stulbi skan. Pirmais ir universāls bet otrais realizācija atiecīgai procesora arhitektūrai . Tad jau mašīnu kodu izvēle algoritmam ;) .
Jāsēžās un jāprovē atcerēties arī Einšteina darbus , varēs patīkami padiskutēt science fotoblogā :D
Publicēts: 27.07.09 08:27 labots
 citēt
Schnircks:Palaidniex:..mjaaa, par algolitmiem, priekšiestādijumiem utt ar Tevi runāt tiešām nav jēgas.

Klau Schnirck - es tev iedošu bildi uz kuras ir tikai mašīnas numurzīme, bet izšķirtspēja tik maza, ka numurzīmes vietā tāds daždesmit pelēku pikseļu ķēzījums, ka to nevar saskatīt vai nolastīt, un iedošu arī bildi uz kuras ir šī mašīna visā godībā, satiksmes plūsmā kopā ar vēl citām mašīnām, bet numurzīme - tikpat nelasāma, proti, to pašu bildi.
Parādi un nodemonstrē to LIELO SKAITĻU ALGORITMU UZ FOTOGRĀFIJAS, kas palīdzēs nekļūdīgi izlasīt šīs mašīnas numurzīmi.
Ja nu esi piemirsis - manis radītā topika tēma ir par bilžu palielināšanas NEIESPĒJAMĪBU vienlaikus palielinot to detalizāciju.
Sauc šo procesu par numurzīmes atpazīšanu, nolasīšanu, vai par bildes detalizācijas palielināšanu, lai, ja ne programma, tad cilvēks spētu NEKĻŪDĪGI nolasīt automašīnas numurzīmi - būs rezultāts?

Un pirms turpini filozofēt par varbūtības teoriju pirmajai klasei vai matemātiku vienpadsmitajai vai par tēlotājģeometriju - ieliec fotoatbildi uz kura uzrīdīts lielio skaitļu algoritms ir palīdzējis noskaidrot manis dotajā piemērā redzamās automašīnas numurzīmes informatīvo saturu.

Lūk bildes
[url=http://www.postimage.org/]

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=gxgzNqJ]
Publicēts: 27.07.09 08:46
 citēt
Latviešiem piemīt ne tikai skaudība un skopums,bet arī pielīšana,neiedomājama lepnība,divkosība.Tas redzams arī šajā sadaļā,nav jālasa Mērnieku laiki.Neviens tā īsti lielo skaitļu aritmētiku arī nav parādījis piemēros,viss palicis tikai pieņēmumu stadijā,bet ja tas ir deputāta pieņēmums,tad noteikti pareizs un neapstrīdams.
Ir tādi stulbi pieņēmumi,ka nauda paliek vairāk,ja to nogulda uz procentiem(bet tie nav kartupeļi,kurus iestādot vienu,izaug vairāki),nodokļu ieņēmumi bus lielāki,ja palielina likmes,neapzinīgi vēlētāji ievēlēs apzinīgus deputātus,kurš skaļāk bļauj,tam taisnība un daudzi citi.
Publicēts: 27.07.09 09:06
 citēt
palaidniex - neljauj sevi ievilkt slazdaa - izmantojot administratiivos resursus kaads veel iedos to bildi droshiibas dienestam un atpaziis nummuru - tam gan nebuus nekaada sakara ar varbutiibas teorijaam vai lielo ciparu algoritmiem. Diemzheel ar foto arii nee, bet diskusija bus nosleegusies ar nepaarprotamu tumsho speeku uzvaras gaajien... :D :D :D
Publicēts: 27.07.09 09:21 labots
 citēt
Annirs:palaidniex - neljauj sevi ievilkt slazdaa - izmantojot administratiivos resursus kaads veel iedos to bildi droshiibas dienestam un atpaziis nummuru - tam gan nebuus nekaada sakara ar varbutiibas teorijaam vai lielo ciparu algoritmiem. Diemzheel ar foto arii nee, bet diskusija bus nosleegusies ar nepaarprotamu tumsho speeku uzvaras gaajien... :D :D :D

Manispēc - lai tak pacenšas! Tikai tad uzzināsim cik korumpēti esam! :D :D :D
Otrkārt, tā arī būs zināma varbūtības teorijas pārbaude... ;)
Un treškārt - nāksies vien zīmēt ar roķelēm to fotoatbildi, jo mani interesē tieši fotoatbilde!
;)
Publicēts: 27.07.09 10:19
 citēt
palaidniex, atsūti man to bildi (orģinālu, nevis tevis saņurcītu)... man naf ko darīt, paburzīšu :)
haiduks@inbox.lv
Publicēts: 27.07.09 10:22
 citēt
Haiduks:palaidniex, atsūti man to bildi (orģinālu, nevis tevis saņurcītu)... man naf ko darīt, paburzīšu :)
haiduks@inbox.lv

Skati e-pastu, tikai nesaprotu - ar ko pa meilu sūtītas viņas būs savādākas... :hmm:
Publicēts: 27.07.09 10:37
 citēt
to ko tu ieliec te ir jau samaitāts materiāls, ko dažādi faktori iespaidojuši, arī 417X640 rāda, ka bilde jaf ir "sasista"
Publicēts: 27.07.09 10:41
 citēt
Haiduks:to ko tu ieliec te ir jau samaitāts materiāls, ko dažādi faktori iespaidojuši, arī 417X640 rāda, ka bilde jaf ir "sasista"

???
Izkropots gabals no bildes nozīmē sasists?
Mnde - ko tev dos oriģināls??? Papildus peizāža dos norādi uz to kāds ir mašīnas numurs???
Publicēts: 27.07.09 10:50
 citēt
Schnircks:Atmetu drazu Palaidnieka, Annira un Ekoista stulbatbildēs, centīšos vēlreiz tējkannām paskaidrot, pie tam Annirs jau daļēha atbildēja kaut ko par drošības struktūrām- pats atzīdams, ka šādas programmas, līdz ar to algoritmi pastāv.
Ja nepamanījāt- es ne ar vienu vārdu neesmu teici, ka es pats personīgi to varu izdarīt. Bet vai tāpēc tas nozīmē, ka nezinu par šādas iespējas esamību?
Īpašs veltījums Ekoistam- vai Tu kaut reizi esi mēģinājis uzzināt manu attieksmi vai uzskatus par Tevis minētajiem jautājumiem? Neesi tak, tāpēc publiski paziņoju Tevi par meli.

Īpaši Schnirckiem - šeit iet runa par fotogrāfiju, nevis par galiem specdienestos. Un iet runa tieši par fotoattēla palielināšanu, nevis par papildus informācijas sadabūšanu "kur citur". Vai pamattēma topikam ir saprasta no paša sākuma?
Un kur derēs tie gali specdienestos, ja ir jāpalielina parastas grāmatas atvērums? Tāds bez bildes, bez nekā, kam piesieties?
Ja nav zināms ne grāmatas nosaukums nekas? Vēlreiz atkārtoju speciāli Schnirckiem - šis topiks ir par FOTOGRĀFIJAS DETALIZĀCIJAS PALIELINĀŠANAS NEIESPĒJAMĪBU!
Nevis par galiem specdienestos... ;)
Publicēts: 27.07.09 10:57 labots
 citēt
Schnircks:Atmetu drazu Palaidnieka, Annira un Ekoista stulbatbildēs, centīšos vēlreiz tējkannām paskaidrot, pie tam Annirs jau daļēji atbildēja kaut ko par drošības struktūrām- pats atzīdams, ka šādas programmas, līdz ar to algoritmi pastāv.
Ja nepamanījāt- es ne ar vienu vārdu neesmu teici, ka es pats personīgi to varu izdarīt. Bet vai tāpēc tas nozīmē, ka nezinu par šādas iespējas esamību?
Īpašs veltījums Ekoistam- vai Tu kaut reizi esi mēģinājis uzzināt manu attieksmi vai uzskatus par Tevis minētajiem jautājumiem? Neesi tak, tāpēc publiski paziņoju Tevi par meli.
Nu pasham Tev ir stulbatbildes... nee, nu kaa var nolaisties tik zemu... taa teiktu gustavo :D

par specdienestu jautaajumu, kam nav nekaada sakara ar FOTO: nummura ziimi veido burti un cipari, turklaat ljoti preciizaas vietaas un fontos. taapeec nav gruuti salikt daoraa tos dazhus desmitus miljonus kombinaaciju un apskatiities kura dod vistuvaako smeereejumu bildee redzamajam. tad skatoties preciizi mashiinas modeli noteikt preciizu nummuru un veikt taalaakaas procesuaalaas darbiibas.

TIKAI KAADS TAM SAKARS AR DETALIZAACIJU? DAVAI - VIENKAARSHS JAUTAAJUMS, TRKLAAT VIENS: KAADS TAM SAKARS AR DETALIZAACIJU.
Publicēts: 27.07.09 10:59
 citēt
Haiduks:
Snow:ote]

Jā, tas palīdz. Pārsvarā jau pašam justies daudz labāk. Es arī parasti kādu pazākāju un pēc tam visu dienu varu dziedāt no prieka. Parasti zākāju politiķus, uzņēmējus un miljonārus. Reāli palīdz!

vari kādu piemēru???
Ja?

Lūdzu. Pēdējā sestdienā lasīju par ļoti interesantu pētījumu.
Cilvēkus sadalīja divās grupās un lika ciest sāpes.
Vieniem ļāva lamāties pa lielo, otriem aizliedza
Pirmie sāpes spēja izturēt apmēram 2X ilgāk !
Tad nu lūk - varbūt tieši šī iemesla dēļ mēs savus tranus vēl spējam ciest, ka lamājam nepārtrtaukti...........nelamātu - jāmeklē dakšas tak
Šo vērts atcerēties, kad špricēs pa sāpīgo...
Veseļojies
Publicēts: 27.07.09 10:59
 citēt
palaidniex, tu mani par idiņu uzskati :D
nikon D70s nebildē tik stulbi, cik tu te rādi bildi!!!
6100000 pikseļu vietā tu piedāvā 87987 pikseļus. Beidz mutīt ūdeni, sūti orģinālu un vēl pie tam RAW, nevis sadirstu materiālu
EXIF rāda, ka bilde ir ar photoshop apgrābstīta.
Sūti orģinālu !
Publicēts: 27.07.09 11:02 labots
 citēt
NilsS: Publicēts: 27.07.09 10:59

pilnīgi piekrītu, ka lamāšanās palīdz, man ar masīnu braucot patīk lamāt nejēgas braucējus, it īpaši pie krusta, kad nevar uzsākt braukt :)
Paldies ārstējos! Man vēl ilgs periods būs , kamēr varēšu bildēt ar smago :) Jāpērk olympus 590... 26xzoom un pasakaini viegls

p.s. man neļauj citēt :(
Publicēts: 27.07.09 11:05
 citēt
Haiduks:palaidniex, tu mani par idiņu uzskati :D
6100000 pikseļu vietā tu piedāvā 87987 pikseļus. Beidz mutīt ūdeni, sūti orģinālu un vēl pie tam RAW, nevis sadirstu materiālu
Sūti orģinālu !

Tev vēlreiz saka - tas ir izkropots no oriģināla!
Funkcija izmantota, lai nogrieztu lieko-nevajadzīgo peizāžu.
Ko Tev dos papildus ainava????
P.S.
Nikon D70 dod arī sekojošus bilžu izmērus 3008 x 2000; 2240 x 1488; 1504 x 1000.
Publicēts: 27.07.09 11:05
 citēt
psc, pirmo reizi atveru topiku:
jautajums: davaj palielinam sho bildi, salidzinam rezultatu
5 foruma lapa: valdiba cuukas, un tu arii cuuka

:D spameri jus esat ibio
Publicēts: 27.07.09 11:07 labots
 citēt
Schnircks:Palaidniex:
Tad tā arī atbildu- ir iespējams, izmantojot īpašius algoritmu un vadot procesu. Kā reizi numura zīmēm šāds algoritms pastāv- uzdodot kompim atpazīt tieši numuram raksturīgo un piemeklejot atbilstošāko. Seit iestājas varbūtības teorija- 100% droša tāda atpazīšana nav gan- meklēšanai varbūt der- pierādījumiem ne visai.
No tejienes secinājums: var palielināt detalizāciju fotogrāfijai, bet izmantošana ir stipri ierobežota, tāpēc attiecībā uz izmantošanu klasiskajā fotogrāfijā- tur Tev gandrīz pilnīga taisnība- nav derīga.

Papildināju pēc Annira pēdēja posta (savu rakstīju neizlasot):
Pats jau atbildēji- principā ir iespējams, bet izmantošana tik ierobežota uz smaga, ka fotogrāfijā klasikajā variantā praktiski neizmantojama.

Detalizācija ir neiespējama jo ir tikai detaļu uzzināšanas varbūtība un i to informatīā līmenī, nevis fotogrāfiskā... ;)

Numura zīme bija tikai piemērs. Palielini grāmatas atvērumu, kļavas lapas stiegrojuma struktūru - tur nekādi specdienesti nepalīdz.

Vienīģi mēs beidzot uzzinājām, kas ir lielo skaitļu algoritmi - zvans draugam uz specdienestiem! :D
Paldies par uzmanību!
Publicēts: 27.07.09 11:08
 citēt
Shadow:psc, pirmo reizi atveru topiku:
jautajums: davaj palielinam sho bildi, salidzinam rezultatu
5 foruma lapa: valdiba cuukas, un tu arii cuuka

:D spameri jus esat ibio

Shadow - ja visu laiku apgalvojumam nepiekrītošie nevis atzīst apgalvojumu, bet velk uz lielo skaitļu algoritmiem (lasi - specdienestiem) vai stāsta par žurnālā izlasītu reklāmrakstu, ka var kaut ko palielināt (bez reāliem piemēriem) vai gaužās ka bilde ir krops - kā lai tas neizvēršas par spamu? :D
Publicēts: 27.07.09 11:14
 citēt
Shadow - nav spama - nav foruma. Nav foruma - nav fotobloga... un shajaa gadiijumaa "valdiiba" tak pati uzprasaas... :D

un kaapeec nogriezi Haidukam citeeshanas iespeeju? :d :D :D
Publicēts: 27.07.09 11:17 labots
 citēt
palaidniex:
Haiduks:palaidniex, tu mani par idiņu uzskati :D
Sūti orģinālu !

Tev vēlreiz saka - tas ir izkropots no oriģināla!
Funkcija izmantota, lai nogrieztu lieko-nevajadzīgo peizāžu.
Ko Tev dos papildus ainava????
P.S.
Nikon D70 dod arī sekojošus bilžu izmērus 3008 x 2000; 2240 x 1488; 1504 x 1000.

beidz muldēt, sūti orģinālu.
tu gribi teikt ka bilde, kuru esi ielicis ir 1/17 daļa no orģinalā lieluma:D:D:D ( no mazāka 1504x1000), vai arī 1/70 daļa no 6.1 mpik kadra... kuram tu pūt te miglu acīs. Ieliki bildi, gribi redzēt rezultātu, dod orģinālu.
Citi arī grib redzēt , es jaf vienu progu velku :)
Publicēts: 27.07.09 11:21 labots
 citēt
Man pilna oriģināla VAIRS NAV!
Neturu uz datora bildes nevajadzīgi lielā izšķirtspējā!
Uzbildēšu Tev tuvākajās dienās kādu RAWu, speciāli Tev - varēsi ņemties kā negudrs!

Tikai paskaidro man - ko līdzēs plašāka peizāža šajā gadījumā???
Ar ko tev palīdzēs dabūt lasāmāku numurzīmi papildus asfalts, debesis un koku lapotne?

P.S.
Es ļoti bieži nebildēju uz max izšķirtspēju, ja nav tādas nepieciešamības...
Publicēts: 27.07.09 11:21
 citēt
Annirs:Shadow - nav spama - nav foruma. Nav foruma - nav fotobloga... un shajaa gadiijumaa "valdiiba" tak pati uzprasaas... :D

ja es ņemu cite no iepriekšējās lapas, nedod!!! bet parādās uzpūstien burtiem pēdejā lapa :( gribu zināt, vai tas tikai man un jādakterē kāds nomaldījies viruss, vai arī citiem tā :)
Publicēts: 27.07.09 11:24
 citēt
palaidniex:Man pilna oriģināla VAIRS NAV!
Uzbildēšu Tev tuvākajās dienās kādu RAWu, speciāli Tev - varēsi ņemties kā negudrs!

TIkai paskaidro man - ko līdzēs plašāka peizāša šajā gadījumā???
Ar ko tev palīdzēs dabūt lasāmāku numurzīmi papildus asfalts, debesis un koku lapotne?

P.S.
Es ļoti bieži nebildēju uz max izšķirtspēju, ja nav tādas nepieciešamības

vot tad , kad to izdari, tad turpinasim, bet pagaidām tikai tukši raksti no tevis , piedod, bet tev lidz progu sastāditāju līmenim tālu... esi ieņēmis galva pikseļus un netiec no tiem vaļā, bet progas darbojās :D un tās ir radījuši cilvēki ar augstu intelektu :)
Publicēts: 27.07.09 11:24
 citēt
Haiduks:
Annirs:Shadow - nav spama - nav foruma. Nav foruma - nav fotobloga... un shajaa gadiijumaa "valdiiba" tak pati uzprasaas... :D

ja es ņemu cite no iepriekšējās lapas, nedod!!! bet parādās uzpūstien burtiem pēdejā lapa :( gribu zināt, vai tas tikai man un jādakterē kāds nomaldījies viruss, vai arī citiem tā :)
visiem visiem taa... :D
Publicēts: 27.07.09 11:25
 citēt
Neuztraucies, ne Tev vienam pa taisno neļauj citēt no iepriekšējās lapaspuses - to var apiet citām metodēm.
Nez moš IE, Safari vai kāds cits pārlūks to ļauj, moš to neļauj lapas skripc...
Publicēts: 27.07.09 11:26
 citēt
palaidniex:Neuztraucies, ne Tev vienam pa taisno neļauj citēt no iepriekšējās lapaspuses - to var apiet citām metodēm.
Nez moš IE, Safari vai kāds cits pārlūks to ļauj, moš to neļauj lapas skripc...
neljauj ne hroms ne lapsa - domaaju - lapas skripts
Publicēts: 27.07.09 11:30 labots
 citēt
Haiduks:
palaidniex:Man pilna oriģināla VAIRS NAV!

TIkai paskaidro man - ko līdzēs plašāka peizāša šajā gadījumā???

P.S.
Es ļoti bieži nebildēju uz max izšķirtspēju, ja nav tādas nepieciešamības

vot tad , kad to izdari, tad turpinasim, bet pagaidām tikai tukši raksti no tevis , piedod, bet tev lidz progu sastāditāju līmenim tālu... esi ieņēmis galva pikseļus un netiec no tiem vaļā, bet progas darbojās :D un tās ir radījuši cilvēki ar augstu intelektu :)

Haiduk - tie progu apstrādātāji tāpat strādā ar tiem pašiem pikseļiem vai to kopām. Viņiem nav cita izejmeteriāla, pikselis (katras digibildes pamatklucītis) tāpat veidojas no atbilstoši tā laukumā izvietoto krāsu vidējā aritmētiskā rezultējošā. Un pikselī vairs nav informācijas par to, kurā vietā cik liels gabaliņš tās vai citas krāsas ir...

Pacentīšos, uzbildēšu Tev to bildi, tikai gribu zināt kādus tad argumentus izteiksi par to, kāpēc nevarēsi padarīt lasāmu nofočēto informāciju... :D
Publicēts: 27.07.09 11:46
 citēt
Rozes Tev Schnircks....Tev neliekas,ka cilvēki var paust savu viedokli arī neuzzinot Tavu attieksmi un uzskatus par jautājumiem.Kas Tu kāds mācītājs vai dievs,ka publiski kaut ko paziņo un nosaki diagnozi.Neesi tak.
Es savā tekstā Tevi nebiju pieminējis,runāju par lietām kopumā.Vari atbildēt uz konkrētiem jautājumiem,kuri man sen interesē.
Kāpēc ministriem dāvina pistoles?
Ko domā ministri saņemot šādas dāvanas?(nošauties vai nošaut?)
Kā un kāpēc Latvija nonāca līdz šādam stāvoklim?
Kāpēc Latvijā audzēti tomāti ir dārgāki par Nīderlandes?
Publicēts: 27.07.09 11:51
 citēt
ekoists:
Ko domā ministri saņemot šādas dāvanas?(nošauties vai nošaut?)
aizsargaaties pret agresiiviem blogeriem, kuri grib visu vainu uzvelt nabaga ministriem, bet pashi nevienu labu darbu "nav" izdariijushi.

Konkreeto neaiztikt - Konkreetajam ir dzelzs arguments - 30% pieaugums nozaree..... Starp citu - arii jebkuras piramiidas buuveetaajam kaadu laiku ir "pieaugums" :D
Publicēts: 27.07.09 11:52
 citēt
Gudris:

Latvijā tomāti aug tikai siltumnīcās...dienvidos viņus audzē milzīgās plantācijās klajā laukā ..attiecīgi izmaksas ;)
nezinaaju, ka Niiderlande ir dienvidos... muuzhu dziivo, muuzhu maacies..... A ko audzee tajaas miljons siltumniicaas Niiderlandee? Laikam banaanus.....
Publicēts: 27.07.09 11:55 labots
 citēt
Gudris:palaidniex pēc kāda primcipa tiek izmesti pixeļi bildi samazinot ???

Dažādi, bet visi algoritmi, samazinot bildi brīvas izvēles samazinājumā (90&, 72% utt) bildi sačakarē vairāk kā tie, kas to dara sekojoši - katriem 4, 9, 16, 25 utt pikseļiem viens jauns - nesīs iespējams mazāku ļaunumu.

Pie'lauju, ka visi mazināšanas algoritmi rīkojas pēc principa - uz lielās bildes uzliek rupjāku pikseļu režģi un sarēķina iepriekšējās bildes attiecīgajā vietā esošo pokseļu vai pikseļu daļu rezultējošo krāsu un gatavs!

Nu gudrāki algoritmi droši vien "pierēķina klāt" vēl kādu līniju saglabāšanu, stūru atpazīšanu (tipa novērtē bildes kopskatu, kaut īstenībā nesaskata bildē attēlu, bet kaut kādu informācijas atkārtošanos uz bitmapa jeb bitu kartes), kaut kādu jauno pikseļu krāsas salāgošanu ar blakus stāvošajiem utt. Bet jebkurā gadījumā pats galvenais - samazināšana brutāli, vistiešākajā veidā samazina attēla detalizāciju.

Pārēji softi, kas palielina bildes sola palielināt maksimāli saglabājot detalizāciju, nevis to palielinot.
Publicēts: 27.07.09 11:55
 citēt
Ļaujat tak djeputāta kungam darīt labos darbus, nevis ar spamu novirzat no pareizā kursa ieturēšanas :D
Publicēts: 27.07.09 11:58 labots
 citēt
palaidniex:
Gudris:palaidniex pēc kāda primcipa tiek izmesti pixeļi bildi samazinot ???

Dažādi, bet visi algoritmi, kas ir neproporcionāli bildi sačakarē mazāk kā tie, kas to dara proporcionāli.
atka tā pati samazināšanas proporcija uz katriem 4, 9 16 pikseļiem viens jauns - nesīs iespējams mazāku ļaunumu.
Bet domāju ka visi mazināšanas algoritmi rīkojas pēc principa - uz lielās bildes uzliek rupjāku pikseļu režģi un sarēķina iepriekšējās bildes attiecīgajā vietā esošo pokseļu vai pikseļu daļu rezultējošo krāsu un voila
Nu gudrāki algoritmi droši vien "pierēķina klāt" vēl kādu līniju saglabāšanu, stūru atpazīšanu, kaut kādu jauno pikseļu krāsas salāgošanu ar blakus stāvošajiem utt. Bet jebkurā gadījumā pats galvenais - samazināšana brutāli, vistiešākajā veidā samazina attēla detalizāciju.

Pārēji softi, kas palielina bildes sola palielināt maksimāli saglabājot detalizāciju, nevis to palielinot.

tiešām - liktos reiz mierā, kamdēļ skaidrot tiem, kas negrib iebraukt
Publicēts: 27.07.09 12:00
 citēt
Gudris:

Latvijā tomāti aug tikai siltumnīcās...dienvidos viņus audzē milzīgās plantācijās klajā laukā ..attiecīgi izmaksas ;)

aaa a to ka tie tomaati no dienvidiem uz latviju jaadabuu kaukaa tu nenjem veeraa? nu transporta izmaksas un taa
Publicēts: 27.07.09 12:02
 citēt
Jā Gudri,un Latvija ir tik lielā pakaļā tāpēc,ka pasaulē ir krīze,bet visa pasaule balstījās uz Latvijas ekonomiku.
Publicēts: 27.07.09 12:02 labots
 citēt
Es jau metu mieru, tik "neticīgajam Tomam" - Haidukonkolim aizsūtīšu kādu RAWu, lai tak reiz pārliecinās pats, ka nekas nesanāk... ;)

Toties uzzināju daudz ko jaunu un bija par ko riktīgi paņirgt - par to ka fotogrāfijas detalizāciju palīdz palielināt nevis foto palielināšana vai bildes pārbildēšana ar lielāku izšķirtspēju, bet numurzīmju atpazīšanas programmas... :D ka no lielāka kadra izkadrēts gabaliņš nemainot tā izšķirtspāju ir sačakarēta bilde utt... ;)
Publicēts: 27.07.09 12:08
 citēt
nu lūk - mūžu dzīvo un tad ar mācies...
Publicēts: 27.07.09 12:12
 citēt
hehe :), ekoists , forši jautājumi!!! :)
man vēl jautājums - kā tik smuki valstij cīnoties pret smēķēšanu tā ir panākusi to ka pelna uz citu veselību visvairāk uz akcīzes nodokli? :) Labs bizness , vai rekets?!!!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: