forum.gif
Par bilžu palielināšanu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Par bilžu palielināšanu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.09 12:17 labots
 citēt
Eu - dafai par politiku kādu citu topiku? a? ;)
Taču jau noskaidrojām, ka ar politiskām metodēm (specdienestu numuru atpazinējiem), var palielināt bilžu detalizāciju un ka Nīderlande ir Dienvidos - ar to pietiek! :D

Vienīgi, pirms RAWa aizsūtīšanas Haidukonkulim nav skaidrs - kas tieši RAWā iedotai "nesačakarētai" bildei ļaus, viņaprāt, kļūt vairāk palielināties spējīgai? :)
Publicēts: 27.07.09 12:43
 citēt
palaidniex:Eu - dafai par politiku kādu citu topiku? a? ;)
Taču jau noskaidrojām, ka ar politiskām metodēm (specdienestu numuru atpazinējiem), var palielināt bilžu detalizāciju un ka Nīderlande ir Dienvidos - ar to pietiek! :D

Vienīgi, pirms RAWa aizsūtīšanas Haidukonkulim nav skaidrs - kas tieši RAWā iedotai "nesačakarētai" bildei ļaus, viņaprāt, kļūt vairāk palielināties spējīgai? :)
nu tad vinsh Tev arii izstaastiis!
Publicēts: 27.07.09 13:13
 citēt
palaidniex: vai ta tu nezināji ka raws ir blīnumlidzeklis :D
katrā rawpikselī mīt daudz mazi pikselēni kas to vien gaida ka kāds vecs perdaks viņus kā mazus džinus izlaidīs brīvībā :D
bet man tāda aizdoma ka sanāks tikai fiziski lielāka bilde kas mazliet izšmuglēta un uzgriesta asāka :D
Publicēts: 27.07.09 17:00 labots
 citēt
Tā būs tikai varbūtība, tā teikt fotogrāfijas mākslas papildinājums par tēmu - ja tantei būtu riteņi! ;)
Un ja nepietiekošajā detalizācijā nebūs saskatāms kaut kas, kas ir klaji pretrunīgs ar vispār redzamo - tad šādi atvasinājumi tikai aizvien attālināsies no īstenības atainojuma...
Publicēts: 27.07.09 18:24
 citēt
Palaidniex (c)
Es jau metu mieru, tik "neticīgajam Tomam" - Haidukonkolim aizsūtīšu kādu RAWu, lai tak reiz pārliecinās pats, ka nekas nesanāk... ;)

es jaf tev rakstīju, kad tu iemācīsies latviski lasīt, mums būs viegli sarunāties, ko es varu darīt , ka tu esi turks.
un tekstu <praktiski nezaudējot detalizāciju un kvalitāti > tavas smadzenes tulko < uzlabojot detalizāciju.>
tekstu <palaidniex, atsūti man to bildi (orģinālu, nevis tevis saņurcītu)... man naf ko darīt, paburzīšu atkatkal tulko, <ka uztaisīšu ar skaidri redzamu nummuru. Ko tu ar to gribi panākt, pacelt sevi slavas virsotnēs, vai vienkārši esi škandelmakeris :)
To ka tu veikli sagrozi faktus lieciņa jaf mans minētais... tātad tomēr tikai škandelmakeris. :)

Schnircks: (c)
Palaidnieks:.. palielināšana no 7X40 uz 21X120 nav tas pats, kas 700X4000 uz 2100X12000......
Vnk matemātiski ir lielo skaitļu algoritmi- nestrādās uz pāris pikseļiem.
palaidniex (c)
Rodas iespaids (varbūt es ļoti kļūdos), ka darbošanās politikā atstāj milzīgu degradējošu iespaidu uz psihi, loģiku un veselo saprātu...
(cerams, ka tas nav paliekoši - uz visu atlikušo mūžu?)

Uzmanīgi pārlasīju, te ir pirmais savstarpējais uzbraukums- iesāka palaidniex, bet savā tekstā palaidniex Publicēts: 26.07.09 20:40 tēlo svēto un iztaisa, ka uzbraucis Schnircks
Bet varbūt tā vajag, lai uzturētu jautrību,
aizmirsu, fotoblogs jaf naf fotogrāfu saits :D
Publicēts: 27.07.09 18:55 labots
 citēt
Haiduks:Palaidniex (c)
Es jau metu mieru, tik "neticīgajam Tomam" - Haidukonkolim aizsūtīšu kādu RAWu, lai tak reiz pārliecinās pats, ka nekas nesanāk... ;)

es jaf tev rakstīju, kad tu iemācīsies latviski lasīt, mums būs viegli sarunāties, ko es varu darīt , ka tu esi turks.
un tekstu <praktiski nezaudējot detalizāciju un kvalitāti > tavas smadzenes tulko < uzlabojot detalizāciju.>
tekstu <palaidniex, atsūti man to bildi (orģinālu, nevis tevis saņurcītu)... man naf ko darīt, paburzīšu atkatkal tulko, <ka uztaisīšu ar skaidri redzamu nummuru. Ko tu ar to gribi panākt, pacelt sevi slavas virsotnēs, vai vienkārši esi škandelmakeris :)
To ka tu veikli sagrozi faktus lieciņa jaf mans minētais... tātad tomēr tikai škandelmakeris. :)

Klau, sirmais vīr - saglabājot detalizāciju arī es pats kaut kā nebūt savai vajadzībai palielināšu to savu attēlu man Tava palīdzība palielināšanā drīzāk nebūs vajadzīga.
Vēlreiz, lūdzu izlasi topika pirmo postu - Palielināt attēlu PALIELINOT detalizāciju!
Smērējumu ar tik pat informācijas tikai uz vairāk MB es pac māku uztaisīt. Tur man palīgus īpaši nevajag.

Un atkārtoju vēlreiz - nav starpība palielināt visu bildi vai tikai bildes gabalu, rezultāts būs +/- tāds pats. Vienā gadījumā palielināsi bildi, otrā tikai bildes kropēto fragmentu. Saturs kropētajā bildē vai pilnās bildes attiecīgajā fragmentā būs 99,99% identisks, ja vien palielināšanu būsi veicis identiski.

Ja gribi sacensties bilžu palielināšanā nepalielinot detalizāciju - welcome - cep jaunu topiku un aaaaiziet! mani šāda opcija lielākoties neinteresē, neredzu tam praktisku pielietojumu izņemot ļoti specifiskus gadījumus.

Galvenais veseļojies! :*

P.S.
Cik sapratu RAWu Tev sūtīt vairs nav jēgas...
Publicēts: 28.07.09 01:18
 citēt
palaidniex:
Un atkārtoju vēlreiz - nav starpība palielināt visu bildi vai tikai bildes gabalu, rezultāts būs +/- tāds pats. Vienā gadījumā palielināsi bildi, otrā tikai bildes kropēto fragmentu. Saturs kropētajā bildē vai pilnās bildes attiecīgajā fragmentā būs 99,99% identisks, ja vien palielināšanu būsi veicis identiski.

Pamēģināju. Izkropoju strēmeli. Palielināju ar to pašu PS CS4 Bicubic(best for enlargement) metodi. Virsū dabūt uz pilna palielināta attēla vairs identiski nevar!!
Vai tiešām žēl 15min ziedot nelielam eksperimentam, nekā mētāties ar pilnīgi nepārdomātu un nepamatotu apgalvojumu?
Publicēts: 28.07.09 02:38
 citēt
palaidniex, kura abriidii es aizstaaveeju? es tik pateicu kaa tu no malas tajaa briidi izksatijies ... nu nafig te atkal politiku jaukt iekshaa?!?!?!?! tad brauc man arii augumaaa .....: " kaadas tavas bildes!?!?! Arrapraac!!!! taapec nav briinums , ka ari celji ir taadi!!!" ...... nu apmeram taa .....
Publicēts: 28.07.09 09:03 labots
 citēt
jons:

Pamēģināju. Izkropoju strēmeli. Palielināju ar to pašu PS CS4 Bicubic(best for enlargement) metodi. Virsū dabūt uz pilna palielināta attēla vairs identiski nevar!!
Vai tiešām žēl 15min ziedot nelielam eksperimentam, nekā mētāties ar pilnīgi nepārdomātu un nepamatotu apgalvojumu?

Tev nesanāk, man sanāk. Ko nu?
Vai abus palielināmos gabalus palielināji ar identisku palielinājumu? Biji precīzs līdz pēdējam pikselim?
Griezi ārā no bildes vidus vai griezi ārā no stūra? No vidus griežot var mazliet nesakrist, jo tur jaunizveidoto (pēc palielinājuma pikseļu režģis) netrāpa tajā pat vietā, bet ja izgriež no bildes stūra (kreisā augšējā) tad viss lieliski sakrīt, jo sakrīt arī pirmais pikselis pirms un pēc palielinājuma. Netici - pamēģini, uzliec palielināto kropēto gabalu turpat augšējā stūrī un uzliec layeri ar opciju difference - sanāks viss melns (perimetrs var nesanākt), vai arī pietuvini maksimāli un klikšķini uz layera actiņas, lai tas ir redzms un atkal neredzmas - tici man - starības NEBŪS!
Vienīgais, kas noteikti varētu atšķirties abos gadījumos ir izkropotā gabala perimetrs, jo tā krāsu iespaidoblakus esošo pikseļu krāsu informācija.

Es šādiem "eksperimentiem" savulaik biju darba dēļ spiests nodarborties ik dienas vairākus gadus. Tākā zinu, ko runāju.
Publicēts: 28.07.09 09:05 labots
 citēt
dansiga:palaidniex, kura abriidii es aizstaaveeju? es tik pateicu kaa tu no malas tajaa briidi izksatijies ... nu nafig te atkal politiku jaukt iekshaa?!?!?!?! tad brauc man arii augumaaa .....: " kaadas tavas bildes!?!?! Arrapraac!!!! taapec nav briinums , ka ari celji ir taadi!!!" ...... nu apmeram taa .....

Dansiga - ja runājot par fotopalielinājumu tiek pieminēta specdienestu cienīga "dedukcijas" metode - tad kāpēc, lai nevilktu paralēles ar citām sfērām?
Nu un kā tad sarunbiedri izskatās topikā, ja es radu topiku par "govīm" runāju par "govīm", bet viņi man visu laiku par "skrituļdēļiem"?
;)
Un galvenais nestreso. Un viss būs labi! ;)
Publicēts: 28.07.09 09:14
 citēt
Absolūti supermegamaniakālākā pikseļdr@$@#a.
Publicēts: 28.07.09 09:22 labots
 citēt
Schnircks:Labrīt, Palaidniex!:
NU neliek tie sevis paša un Annira piesauktie specdienesti mieru....
Vau Tu vispār izlasi, ko Tev raksta?

Labrīt, Schnirck - "specdienesti" vai "tēlotājģeometrija" - nepiesienies tik burtiski vārdiem un/vai terminiem, neuztver to tik personiski - uztver to vispārinātāk un būs mierīgāka dzīve.
Iieliec "specdienestu" vietā vārdu savirknējumu "ar fotogrāfiju un tās palielināšanu nesaistītas informācijas izziņas metodes, kuras nedod iespēju palielināt fotogrāfijas detalizāciju, bet tikai "izpīpēt" tajā iespējami atainoto informāciju" un nomierinies!
Apēd konču pabaro kāmi un nestreso!
Publicēts: 29.07.09 11:10
 citēt
Re kur proga par kuru runaaju kaukur atpakalj topicaa

www.ononesoftware.com...

te var pajemt pashu progu paspeeleeties

yy.lv...

pareizaak tas ir PS plugins
Publicēts: 29.07.09 12:24
 citēt
Koba:Re kur proga par kuru runaaju kaukur atpakalj topicaa

www.ononesoftware.com...

te var pajemt pashu progu paspeeleeties

yy.lv...

pareizaak tas ir PS plugins

Citāts no turienes:

Genuine Fractals 6 Professional Edition is renowned across the photographic and printing industries for its ability to increase image size over 1,000% without the loss of sharpness or detail that you would normally expect. Its patented, fractal based interpolation algorithms work like nothing else and the results speak for themselves.

Tātad DETALIZāCIJU NEPALIELINA, tikai palīdz nenozautēt jau esošās detaļas... ;)
Publicēts: 29.07.09 12:48
 citēt
Nju es jau par to pashu kaa jauteicu nekaadus briinumus jau tas plugins netaisa, bet varbuut kaadam var nodereet
Publicēts: 19.01.11 15:01
 citēt
No neiespējamās misijas sērijas
Vai iespējams izlasīt busiņa Nr. bildē:
www.failiem.lv...

Ja kādam tas palīdzētu varētu arī avi failu nosūtīt :face-glasses:
Publicēts: 19.01.11 17:08
 citēt
andrz:No neiespējamās misijas sērijas
Vai iespējams izlasīt busiņa Nr. bildē:
www.failiem.lv...

Ja kādam tas palīdzētu varētu arī avi failu nosūtīt :face-glasses:

Nu džeimsi bondi ar ūberpieštepseļiem - sarosās :super_man:
parādat ko māk jūsu palielināšanas ūberieštepseļi... :exciting:
Publicēts: 19.01.11 17:23
 citēt
prieksh kam tev to?
Nuurs, izskatas, sakas ar GH
nedomaju, ka butu daudz VW businju ar tadu numura kombinaciju...
ja ir iesniegums mentenee, tad tak vajadzetu varet atrast. cita lieta, ka tas nav neapgazhams pieraidjums pieradijums lai to izmantotu tiesa ka vienigo - bet citadak...
ja nu kas, uzliec to avi kkur... mosh pa kadram var izdoties saprast kopainu...
Publicēts: 19.01.11 17:23
 citēt
bet nu shi ir tikai laba ilustracija tam, ka ja videonoveroshana ir sudiga, tad jegas no tas nav nekadas. tik vien ka zinat cikos tevi aptirija...
Publicēts: 19.01.11 17:26
 citēt
baigs topiks... laikam palieku vecs - stulbeņi reizēm vairs neuzjautrina tik viņu masveidība skumdina :(
Publicēts: 19.01.11 17:50
 citēt
Zvani Grisomam vai Horācijam Keinam. Tikai CSI ir brīnumalgoritmi, kas vēl no tiem cipariem paņems atspulgu un pateiks, kādā krāsā acis ir apsargam, kurš caur kameru skatās uz busiņu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: