forum.gif
Macro zibspuldze
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Macro zibspuldze
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.07.09 06:40
 citēt
Pirms krietna laika forumā kāds bija ieminējies, ka ir iegādājies Macro O Flash Ring (tāda uzkabināma parikte parastajai zibspuldzei) speciālās Macro Ring zibspuldzes vietā. Diemžēl šo foruma ierakstu atrst nevarēju un vairs neatceros, kurš no foruma lietotājiem tādu parikti iegādājās. Varbūt kāds var padalīties ar savu pieredzi šādas iekārtas izmantošanā?

[URL=http://bildites.lv/][/URL]

Publicēts: 25.07.09 12:06
 citēt
shitais brīnums laikam izmanto parastās zibenes gaismu?
Publicēts: 25.07.09 12:10
 citēt
martini74:shitais brīnums laikam izmanto parastās zibenes gaismu?

Jā! Kā apgalvo ražotājs- izmanto unikālu optisko sistēmu! ;)
Publicēts: 25.07.09 13:36
 citēt
martini74, jaa, izmanto gan - kabinaat shito virsuu 580tajam canon zibenim un izmanto laimiigs.
Verkjis patieshaam interesants un paarsteidzosh. Man personiigi patika kaa tas gaismu izkliedee, taa smuki, miiksti.
Starpcitu, blogere kas sho iegaadaajaas, nomainiija aareejo macro zipeni pret sho te uzparikti. Un izskataas ka ir gana apmierinaata. :)
Starpcitu, portretiem forshi sanaak.
Publicēts: 25.07.09 14:07
 citēt
nav tur nekas unikāls, izmanto to pašu metodi, kas ir iekš LCD gaismas izkliedēšanas - no sāna padod gaismu un virsma ar mikro-prizmām izkliedē pa visu laukumu.

manta gan laba. ārēja zibene ir pārāk dārga un lieks hlams somā, jo šitā pilda 100% to pašu uzdevumu. Varbūt nav tik spēcīga, bet ja izmanto SB900/EX580II, tad gana jaudiga bus (ja ne jaudigaka par macro-flash-kit)
Publicēts: 25.07.09 14:11 labots
 citēt
--- delete
Publicēts: 25.07.09 15:08
 citēt
šitā ir nosacīti makro zibspuldzes aizvietotājs. Pat parastai macro riņķa zibspuldzei var regulēt jaudu katrai pusei atsevišķi:

Savukārt normāla makro zibspuldze izskatās šādi:

Šeit parādītas adapters gan jau ka pamatā tik portretiem domāts
Publicēts: 25.07.09 23:26
 citēt
Paldies par informāciju. Būs laikam tas verķis jāpamēģina, jo sanāk krietni lētāk par macro zibsni. :)
Publicēts: 26.07.09 13:04
 citēt
Kad nopirksi un pamēģināsi atsūti pm.. gribu ievērtēt vai ir vērts :)
Publicēts: 26.07.09 20:43 labots
 citēt
skat. arī Cokin creative flash.
hubcap.clemson.edu...
Publicēts: 26.07.09 22:29
 citēt
Ebajā diemžēl tikai canikoniem tie verķi pieejami :( Bet droši vien ka var pēc izmēriem pielasīt tādu, kas der arī Pentaksim.
Publicēts: 30.07.09 22:19
 citēt
Ja par zipenēm, tad strobistos jāskatās:

strobist.blogspot.com...

paštaisīta ar Ļenku? lūdzu:

strobist.blogspot.com...
Publicēts: 31.07.09 07:48
 citēt
Paldies par linku.
Vismaz tagad zināšu, ka šamais verķis zaudē gaismu vienu stopu, salīdzinot ar tiešo zibspuldzes gaismu (no kuras barojas, cik noprotu) un tas nav nekas! Diezgan jau saslavēts verķis...
Publicēts: 31.07.09 09:21
 citēt
baigi interesantā mantiņa
Publicēts: 31.07.09 09:26
 citēt
strobist.blogspot.com...
gan uzprasās pēc teksta "ziepene otrādi! www.fotoblog.lv... (īpaši uzmanīgi lasīt beigas!)" apakšā!
Publicēts: 31.07.09 09:49
 citēt
Pie krieviem arīdzan kautkas līdzīgs bija:
www.ixbt.com...
Publicēts: 31.07.09 09:57
 citēt
Gribēju jau apjautāties šeit, kur tādu nopirkt, bet nokaunējos un atcerējos Googles tanti...:)
Nopērkams arī tuvējā vācu ebajā (sūta gan no Ķīnas) par nieka 30 EUR:

cgi.ebay.de...
Publicēts: 02.08.09 11:57
 citēt
Cik saprotu, neviens reāls lietotājs minētai ierīcei nav uzradies?
Noriskēju un nopirku ebajā pats:
cgi.ebay.de...

Pagaidām samaksāju 22, 55 Ls, vēl par sūtīšanu uz LV būs max.5 Ls. Tad jau manīs.
Ceru ka noderēs. Paldies par ideju!
Publicēts: 02.08.09 12:25
 citēt
Nu pēc tam padalies kas un kā!
Jo mantiņa tiešām interesanta!
Vienīgi savādi, ka priekš konkrēta zipenes modeļa, ņemot vērā, ka stiprinās savelkot siksnu...
Drīzāk būtu jāņem vērā uzliktais objektīvs...
Publicēts: 02.08.09 12:30
 citēt
Paskaties norādītajā ebay linkā- pie bildēm ir arī viena, kur norādīti visi izmēri dažādiem aparātu modeļiem. Cik saprotu, arī modeļa nosaukumu veido attāluma cipars mm starp objektīva un blicenes centriem (manam variantam- F170)
Publicēts: 02.08.09 12:59
 citēt
man ir tāda!:) un man patīk.......
labprāt iedošu aptaustīt, ja kādam ir interese:)
Publicēts: 02.08.09 13:28
 citēt
varbūt vari parādīt, kā izskatās parasts portrets ar vienu gaismu - ar šo zibspuldzes "uzliku" ?

Anita_:man ir tāda!:) un man patīk.......
Publicēts: 02.08.09 13:56
 citēt
Friidis:Paskaties norādītajā ebay linkā- pie bildēm ir arī viena, kur norādīti visi izmēri dažādiem aparātu modeļiem. Cik saprotu, arī modeļa nosaukumu veido attāluma cipars mm starp objektīva un blicenes centriem (manam variantam- F170)

Es jau skatījos tos parametrus.
Tāpēc jo vairāk nesaprotama pozicionēšana konkrētai zipenei! ;)
Publicēts: 02.08.09 13:56
 citēt
Anita_:man ir tāda!:) un man patīk.......

Labprāt!
Un ne tikai pataustīt gribētos! :)
Publicēts: 02.08.09 13:59
 citēt
+sandijs
Publicēts: 02.08.09 14:01 labots
 citēt
www.flickr.com...
zem bildes links uz rezultaatu.
Publicēts: 02.08.09 14:04
 citēt
es ar viņu makro puķītes un bitītes spilgtā saulē vai nepietiekamā gaismā piegaismoju:) katram savs....

bet ar tiem izmēriem ir tā, ka jāņem konkrētai zibspuldzei paredzētais, citādi var nedavilkt līdz objektīva galam vai būt par zemu tā gala cilpa
Publicēts: 11.08.09 08:57
 citēt
Atskaitei:
Iegādājos minēto daiktu, bet īpaši lielā sajūsmā neesmu. Ņemot vērā izmantotos materiālus, konstrukciju, un zinot citu Ķinā ražoto preču vērtību, šamam verķim bija jāmaksā vismaz uz pusi lētāk. Gaismas zudumi (vismaz ar manu SB600) ievērojami. Faktiski par TTL (vismaz man tā šķiet) var aizmirst, ja vien nav vēlme ļoti viegli piegaismot. No neliela attāluma (līdz 1,5m, ja ne mazāk) fotogrāfējot nosacīti pilda mini softboksa lomu. No lielāka attāluma- nepilda nekādu lomu, jo vienkārši nevelk! Kas attiecas uz makro... Hmm... Nu par maz tās gaismas, ja grib pievērt diafragmu.
Varbūt man tāds eksemplārs tikai gadījies un citiem ir paveicies vairāk...
Publicēts: 11.08.09 09:03 labots
 citēt
nu istais makro jau ir ap 10..20cm visadi sikumi, bakterijas un t.t. :)
a mušas piegaismot nafig...

tad jau tiešam letak ir pielikt pie objektiva apaļveida puscaurspidiga ripuli, lai izkliede.. vai noperkamu mini-softboksu prieks zibenem.

man gan ir aizdomas, ka tur speciali ir uztaisits ta, ka piegaismo tikai tuvuma - tipa zibenei ir savs fok. attalums.. resp. apalveida zibene ar mazu diametru uz >1m daudz neko neatskirsies no parastas zibenes un attiecigi sadas uzparikes izmantosana >1m ir vnk vislielakais stulbums vistiesakaja nozime. Saprot - jafisko ari ka ta gaisma strada - kura lenki vajag to un to un cik liela izmera.

ja tu domaji, ka iegusi smuku apliti ieks acim, tad janem lielaka diametra lampa vai pribambas. ka tas bija linka augsa.. andre ari ir dazi piemeri, tas lampas noperkamas ari pie mums.

es gan gribeti mikrAskoPu pie sava bodija pielikt :)
Publicēts: 11.08.09 09:20 labots
 citēt
Makro bildēšanai to verķi kā pamatgaismas avotu var izmantot līdz f11, tālāk piegriežot nekas jēdzīgs nesanāks! :(

P.s. Bija doma, ka to verķi varētu izmantot ne tikai makro vajadzībām, bet arī kā mobilo variantu portretiem (arī pretgaismā piegaismojot), un tur attālums līdz 1,5-2m būtu pietiekams.
Publicēts: 11.08.09 09:26
 citēt
es tev velreiz saku... >1m sitais verkis nav domats... pamacies fiziku... kapec kaut kas jaliek prieksa, kas aizkave gaismu.. mini-softbokss ja - luk ko tev vajag.

Publicēts: 11.08.09 09:41
 citēt
Mandalay:es tev velreiz saku... >1m sitais verkis nav domats... pamacies fiziku... kapec kaut kas jaliek prieksa, kas aizkave gaismu.. mini-softbokss ja - luk ko tev vajag.

Varbūt arī taisnība, vienkārši biju par daudz sacerējies! :D
Bija jau doma arī par minisoftboksu, bet naivi biju iedomājies, ka makrorinķis sniegs līdzīgu rezultātu, līdz ar to es nošautu uzreiz divus zaķus.

Bet kas attiecas uz fiziku, pie normālas tehnoloģijas izmantošanas tik lieliem gaismas zudumiem kā manis iegādātajā verķī nevajadzētu būt (starp citu, arī softboksam ir gaismas zudumi, ja jau esam konsekventi; nelieli, protams, bet ir), matemātiski parēķinot arī izstarojošās virsmas kopējam laukumam makrorinķim nevajadzētu būt ievērojami mazākam par minisoftboksa laukumu. Nu tas tā, ja par fiziku runā... ;)
Publicēts: 11.08.09 10:14
 citēt
makroriņķi ieksa ir spoguli un 90 gradu gaismas pagriesana... softboksim gaisma uzreiz iet uz izkliedejoso laukumu.
makrorinkim ieksa ir bisku savadaks izkliedesanas mehanisms, tapec vinjam gaismas zudumi krietni lielaki.

pirms kaut ko perc, parliecinies par ta izmantosanas iespejam. tas ir tas pats, ja makskeres vieta nopirkt bisi - var saut gan zakjus, gan zivis seklajos udenjos :D
Publicēts: 11.08.09 10:21
 citēt
Mandalay, tāpēc jau es uzsāku šo foruma tēmu, lai iegūtu informāciju pirms iegādes. :)
Internetā atrastā informācija liecināja, ka makrorinķis būs atbilstošs manām prasībām, bet tikai tagad sapratu, ka aprakstos ir testētas dārgākas konstrukcijas, kurās ir mazāki gaismas zudumu! Šamam rinķim par spoguļa jēdzīga nav, var redzēt kā atstarojošai virsmai, pret kuru vērsta zibspuldze, spīd cauri kartons!!! Nu kā tur gaisma nepazudīs! :(
Publicēts: 11.08.09 11:08
 citēt
Nu tā, būdams tomēr padomijas laikā fizikā skolots, nepieļāvu ne mazāko iespēju, ka ķīnieši ir apguvuši fiziku labāk par mani, tāpēc nedaudz paārdiju to verķi un aiz atstarojošās (nosacīti atstarojošās) virsmas ar mokām (un piesaucot domās savus fizikas skolotājus) iemakarēju folijas gabaliņu, lai kaut daļēji nosegtu kartonu. Iegūtais rezultāts mani pārliecināja par ķīniešu radītās iekārtas tehnisko nepilnību, jo gasmas atdeve pēc folijas ievietošanas nedaudz palielinājās. Neveicot speciālus mērījumus, atļaušos arī apgalvot, ka atstarojošās virsmas novietojums manā skatījumā nav īsti pareizā lenķī attiecībā pret zibspuldzi.

Pa kreisi ar foliju, pa labi, jau ar izņemtu foliju.
Publicēts: 11.08.09 11:34
 citēt
Tikai neaizmirsti, ka testu veicot kamerai un zibspuldzei jābūt manuālā režīmā abas reizes ...
Publicēts: 11.08.09 11:55
 citēt
Abas reizes uzstādījumi bija identiski. Kamera nebija M, bet A režīmā, tomēr kā var redzēt pēc exif datiem, uzstādījumi sakrīt.

P.s. Ar makrorinķi zipeni izmantoju TIKAI un VIENĪGI manuālajā režīmā. Un, lai cik tas nebūtu bēdīgi, uz maksimālās jaudas!
Publicēts: 11.08.09 12:04
 citēt
shis ir visleetaakais rinkjveida zibenes adapteris! maksaa kaut kaadus paardesmit dolaarus, tachu origjinaalais - www.expoimaging.net... ebayaa maxaa 200$ un domaajams tas nav tik suudiigs! shis ir iespeejams tikai neveiksmiigs pakaljdarinaajums! ... ar pasuutiiju, tachu nevis macro bet preiksh portretiem!
Publicēts: 11.08.09 12:15
 citēt
alchsh:shis ir visleetaakais rinkjveida zibenes adapteris! maksaa kaut kaadus paardesmit dolaarus, tachu origjinaalais - www.expoimaging.net... ebayaa maxaa 200$ un domaajams tas nav tik suudiigs! shis ir iespeejams tikai neveiksmiigs pakaljdarinaajums! ... ar pasuutiiju, tachu nevis macro bet preiksh portretiem!

Tas verķis izmaksāja 30 eiro! :( Izmantotie materiāli vienkārši pārsteidz! :(
Nu nekas, mēģināšu to pārtaisīt pēc sava prāta un patikas- izfunktierēšu kā izmainīt lenķi atstarojošai virsmai un kā padarīt to virsmu tiešām atstarojošu. Pēc tam jau redzēs.
Publicēts: 11.08.09 12:30
 citēt
es nezinu cik daudz jabut atsladetam, lai pirktu to par 200$+shipping... un + nodokli... LOL :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):