forum.gif
Macro zibspuldze
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Macro zibspuldze
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.09 15:01
 citēt
Atkārtoju eksperimentu ar foliju, tikai šoreiz nosedzu visas rinķa daļas, kur bija kartons, jo izrādījās, ka arī gaismas kanāliem līdz izkliedētājiem atstarojošās virsmas vietā augšpusē ir tikai pelēks (!) kartons. Lai eksperiments būtu pēc iespējas objektīvāks, izmantoju manuālo režīmu un manuālo objektīvu. Attālums līdz objektam 90cm. Zibspuldze uz maksimālo jaudu manuālajā režīmā un uz maksimālo zūmu.
[URL=http://bildites.lv/][/URL]

Kreisajā malā bez folijas, labajā ar foliju. Abos gadījumos F5,6.
Publicēts: 11.08.09 15:10 labots
 citēt
Lai varētu novērtēt, cik gaismas tiek zaudēts bez normālas atstarojošas virsmas, pieliku klāt bildīti, kur ar folijas izmantošanu diafragma piegriezta uz F8.

[URL=http://bildites.lv/][/URL]

Pamatojoties uz šiem eksperimentiem, esmu pārliecināts, ka normālā tehniskā izpildījumā tāds makrorinķis nav varbūt nemaz tik slikts. Man gan nav paveicies... :(
Publicēts: 11.08.09 15:16
 citēt
tač uztais normālu bildi.. ieliec kādu skrepku uz salmiņa ar smuk fonu un t.t. šitā jau neko neredz.. draņķigs piemērs :) un ists makro tas nav... 1/3 kadra tik
Publicēts: 11.08.09 15:22
 citēt
Es nedemonstrēju makro!!! Par to liecina arī attālums līdz objektam 90cm!!! Minētais attālums ir kritiskais priekš konkrētā makrorinķa (es taču biju pieminējis savu naivo vēlmi izmantot parikti arī portretiem?), tāpēc arī tika izmantots eksperimentējot! Piemērs ir uz gaismas atdevi un to, manuprāt, pievienotajos attēlos var novērtēt!
Varētu arī paeksperimentēt ar makro, bet galīgi vairs nevelk atkal ķēpāties ar folijas noņemšanu un uzlikšanu.
Publicēts: 11.08.09 15:38
 citēt
izaardiiji to rinkji ja? man ar tieshi taads ir celjaa no ebay ... proveeshu izaardiit un ar sudraba/hroma kraasu iekshpusi izpuust! ;)
Publicēts: 11.08.09 15:43
 citēt
nu davai uztais ar foliju kadu smuk makriku.. lai apradi kas ir kas un ko tas suds dod.. tiri praktisks pielietojums. nu pienemsim pukes zieda ieksas.. lilijas vai ko tadu aptuvenu.
Publicēts: 11.08.09 15:45 labots
 citēt
Tam rinķim viss turās uz punķiem. Vajadzēja tikai mīksto plastmasu piepacelt (es gan kā muļkis no sākuma visas skrūves atskrūvēju, bet nebija nekādas vajadzības). Apakšas daļā gan laikam pielīmeta, jo vaļā nenāk, bet pietiek ja augšu atķibina. Vienai vietai gan krāsojot tikt klāt nevarēs (es foliju vienkārši iebāzu pa šķirbu).
Vēl kaut kas jāizdomā, lai stiprinājums pie zibspuldzes labāk turētos.
Varbūt līdzēs arī jaudīgākas zibspuldzes izmantošana.

Mandalay, kā par spīti vakar liliju izlidināju ārā. Paskatīšos ko citu var izdomāt priekš makro.
Publicēts: 11.08.09 15:55 labots
 citēt
www.flickr.com...
www.flickr.com...
www.flickr.com...
www.flickr.com...
reku paaris bildes ar taadiem adapteriem!
Publicēts: 11.08.09 16:20
 citēt
Paldies, alchsh! Savādāk man būtu jālauza galvu, ko lai tādu mākslinieciski augstvērtīgu nobildē (visu vēl sarežģi tas, ka neesmu mākslinieks)! :D
Publicēts: 11.08.09 16:54
 citēt
alchsh, pamēģināju attālumu pēc folijas uzlikšanas, kurā var izmantot to verķi- uz F4 velk trīs metrus. Tas nozīmē, ka portretiem es tomēr varēšu izmantot! :)
Publicēts: 11.08.09 17:31
 citēt
o ... nevaru sagaidiit saveejo, lai paspeeleetos! :)
Publicēts: 11.08.09 17:41
 citēt
Ķīnieši nav vainīgi, ka zibspuldzes adapters tik slikti strādā ;) Pie tā vainīgs patērētāju skopums. Ķīnieši māk labi rēķināt un zin ko tirgot. Turklāt vidējais ķīnietis tīri statistiski ir "apķērīgāks" par vidējo eiropieti, ja skatās no IQ viedokļa.

Jebkurā gadījumā -- ja nebūtu vajazības, Canon un Nikon netaisītu divgalvainās makro zibspuldzes un netirgotu tās pa nesaprotami dārgu cenu
Publicēts: 11.08.09 18:10
 citēt
Ķīnieši māk "ietrīt", rēķinoties ar patērētāju skopumu! Savukārt lieli brendi prot "uzvārīties" uz patērētājiem, kuri "ietrinušies" ar ķīniešu brīnumiem! :D
Publicēts: 11.08.09 18:12
 citēt
makro zibspildzes visticamaak arii ir labaakas prieksh makro, bet man prasaas ar bish lielaaku diametru un prieksh portretiem! patiik tas efekts!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):