Situācija tāda: vēlos uztaisīt bildi uz putkartona izmērā 85x35cm. Fails ir jpg (RGB), 9456x3699, 300 dpi. Kur vislabāk to darīt? Protams, kvalitāte un cena ir tie būtiskākie kritēriji.
P.s. RGB nevarētu būt problēma? Zinu, ka šur tur pieprasa CMYK... (man viss šis ir diezgan nedaeksponēta bilde)
Nja, es te tagad pagūglējos, un man nākas secināt, ka šoreiz laikam nav iespējams uztaisīt tādu bildi uz papīra (šajā gadījumā uz putkartona), kādu es vēlos. Šopā pārliekot to bildi no RGB uz CMYK, galīgi nav tas , ko es vēlējos..
ja drukaa uz ljoti laba lielformaata tintes printera, tad nekaadi smyki nav jaapaarliek! Turklaat izdruku var piedziit un saliidzinaat ar to, kas taisiita fotosalonaa klasiskaa veidaa... izdrukaa, uzliimee uz taa putukartona un basta! vai arii te ir kaads specifisks issue???
Vēl tikai viens pamuļķa jautājums - kāpēc iekš šopa bilde tiek atainota RGB krāsu telpā, bet gatavajam darbam, skatoties properties, uzrāda sRGB?
Nejauc krāsu telpu ar krāsu profilu... RGB, CMYK, LAB ir krāsu telpa.. Tā teikt cik ir krāsu kanāli vai kā citam saturācijas un košuma kanāli
sRGB, AdobeRGB utt ir krāsu profils... Atbilstoši krāsu telpai - cik liels izmantojamais dinamiskais diapazons tiks piešķirts atbilstoši krāsu telpai...
Lūdzu! Un atceries AdobeRGB ir plašāks krāsu profils, tas labāk patiks drukai vai fotoreprodukcijām, toties internetam patiks sRGB. Ja ieliksi internetā bildi ar AdobeRGB krāsu profilu tā izskatīsies krietni blāva, pelēcīga, zaudējusi krāsas un košumu, jo internetā tiek izmantots daudz šaurākais sRGB profils...
visur pieprasa CMYK...ja būs šķības krāsas nebrīnies...vari mēģināt pats šopā pārlikt uz CMYK bet arī tas nedod garantiju ka būs tādas pašas krāsas un tonīši !
Khm, Gudris, vai tu kaut reiz esi straadaajis ar to, par ko tagad izsakies? Zini kaa paarveershas bilde to paarmetot no rgb uz cmyk? Vai arii tas ir atkal kaarteejais staasts no tavas paraleelaas realitaates kur viss ir citaadaak?
+ Cepums palaidniekam! Vinjsh zin ko saka un vinju var klausiit.