Kurlander:ja es kā neko nevarošs īpatnis ptiesības dienas ietvaros šeit kādam ta ne specam, bet kādam kurš tāds jūtas vai varbūt arī ir, pasaku,lūk manuprāt būtu labāk tā un tā... tad man pārmetīs ko tu zīmuli lien un ļerksti! taisnība jau vien būs, ko es te runāju ja pats nekā nejēdzu. retorisks jautājums
nu, Tu paskaties, padomā, vēlreiz padomā - citādāk var gadīties, ka tiešām samels blēņas ātrumā. Un + Versatile
Gudris:es par ja tanī dienā visi komentētaaji paliek anonīmi !
A kur tad atklātība ... Bet kopumā sviests ... speciāli jāorganizē cilvēki uz to lai brīvi izteiktos par bildēm, to tomēr vajadzētu arī ikdienā ieviest kā normālu praksi
Laipni lūdzu kritiķus!!! - (visas pēdējas bildes ir tikai kritikai) www.fotoblog.lv... balsojiet pēc sirdsapzņas, bet jā rakstiet ieteikumus, lūdzu dodiet linkus uz paraugbildēm (savām vai citu), vai mēginiet apstrādāt, kadrēt un t.l. tā lai tiešām izskatītos labāk.
nu, reiz biju pie filmu kritizēšanas. filmas izrāda Moskōvijā. kapsēta. panorāma pa kreisi, panorāma pa labi, atkal pa kreisi, atkal pa labi. un fonogrammā kaut ko muld leitiski. autors apbižojās un teica - kā tā var, jūs taču nezinat kas tur apglabāts (a kā lai uzzinātu? (fonogrammā kautko muld leitiski)).
a Bernards Šovs reiz nozākājis ōperu vai ōperas izrādi. (varbūt ar slaveno tekstu "kaut ko tik briesmīgu es biju dzirdējis tikai toreiz, kad nodega bāreņu patversme ar visiem bāreņiem!"?). viņam saka, kā jūs tā, kritizējat ōperu, a pats ta ne-1-u neesiet uzrakstījis!, uz ko B. Š. - man nav jādēj olas, lai kritizētu omleti!
jau pamat doma kategorijā < kritikai > ir ielikta apzīmējumā <<< kritikai >>>. tā tas nebija vienmēr, izmaiņas tika ieviestas pēc gariem disputiem...arī < apskatei > nav nekādu problēmu paust savu viedokli. praktiski notiek tā kā notiek, un diez vai entuziastu grupa grupa ar vienas dienas profilaksi kaut ko mainīs. kritikai jābūt sakarīgai... millera31 iebilde komentāros zem bildes - par maz košuma, nav tas labākais piemērs. par balsošanas nacionālajām īpatnībām blogā, visos gadalaikos, ir daudz runāts....... nedaudz pārfrāzējot, un, ar piebildi, nekā personiska, nevienu neapvainojot - blogs ir tāds, kādu esam pelnijuši......
haralds:nu, reiz biju pie filmu kritizēšanas. filmas izrāda Moskōvijā. kapsēta. panorāma pa kreisi, panorāma pa labi, atkal pa kreisi, atkal pa labi. un fonogrammā kaut ko muld leitiski. autors apbižojās un teica - kā tā var, jūs taču nezinat kas tur apglabāts (a kā lai uzzinātu? (fonogrammā kautko muld leitiski)).
a Bernards Šovs reiz nozākājis ōperu vai ōperas izrādi. (varbūt ar slaveno tekstu "kaut ko tik briesmīgu es biju dzirdējis tikai toreiz, kad nodega bāreņu patversme ar visiem bāreņiem!"?). viņam saka, kā jūs tā, kritizējat ōperu, a pats ta ne-1-u neesiet uzrakstījis!, uz ko B. Š. - man nav jādēj olas, lai kritizētu omleti!
Kas dej olas diez ko saprātīgu ieteiks omlešu sagatavošanā.
Pārdomām: labu fotogrāfu pasaulē ir daudz vairā neka viduvēju kritiķu. (Lūdzu nejaukt personīgo viedokli ar kritiku.)
Es piemēram Bliežu ko domaju un daru to 1:1 tādā pašā "līmenī @ leskikā" kā to dara tie kurus es komentēju vērtēju utt. Man kādreiz bērnībā kad ar muteri dzīvojām Maskavā bija samērā paliels šoks kāds manu senču labs draugs visai slavens Krievu filazofs un tulkotāj kurš varēja stundām citēt visādus filazofijas klasiķus un dzeju vairākās vālodās . Bet kad reizēm izbraucām "Pie dabas" varēj ne aci nepamirkšķino ar "Lidzpilsoņiem" metro vai elektrīckā pilnīg nepiespiesti un virtuozi uzturēt sarunu kura 2/3 sastāvēja no ELEXSELNTIEM trijstāvīgiem krievu lamuvārdiem , par cik biju tāds "Atklāts @ zinātkārs" un visiem naivi uzdevu pierē jautājumus uz kuriem vēlējos saņemt atbildi jo bija man tad ~8-9 gadi un zināt viedokli es šim reiz prasiju KĀ VIŅS TĀ VAR RUNĀT "Vieniem kā dzejnieks Intlģents citiem kā mūžu ķurķī nosēdējis zeks" uz ko onka kura vārds bij Aleksijs pilnīgi atklāti un virtuozi atbildēja ja tā tulko no krievu valodas kuru te vairums nesaprot tad tas būtu "Redzi mans jaunais draugs ir cilvēku kategorijas kura prot tikai trīs lietas vai nu Dirsu laizīt un zābakus bučot vai saņemt ar dūri pa zobiem tādiem būtu aplam dot dieva ledeni sūkāt , NENOVĒRTĒS un ņems vēl un stulbumā nokodīs" Es šito atceros uz visu mūžu viss tik tēlaini tik tēlaini BET SKAIDRI Tad nu pēc šā principa rīkojos , cik advancēti un līmenī prot izpausties tas kura darbus es komentēju tieši tādu līmeni ar saņem pretī A man nesanāks īsta "Atklātības diena" es nepievēršu uzmanību darbiem kas mani NEĶER vai neraisa emocijas , un vēl NEPIEVĒRŠU uzmanību tiem kurus neuzsskatu par spējīgiem uz jebkādu progressu vai pārmainām JELKĀDĀ virzienā Tadus pārmēru lecīgus "Talantus" ar mēdzu atbilstoši viņu līmenim "Pakomentēt" un istenībā man prieks ka šiem sāk dirsties un lekties UN spējīgākie ar par spīti AUGT UN PROGRESSĒT , daudzus tādus esmu lamājis pēdējiem vārdiem un grūdis riktīgu ar mūli sūdos un finālā MANI LABI ČOMI un laba līmeņa kolēģi TAGA
Alloxa:labu fotogrāfu pasaulē ir daudz vairā neka viduvēju kritiķu.
cik nu daudz profesionālu. vienu Tērbatā zināju, pats ar smenu bildēja, reizi nedēļā regulāri taisīja bildes, daudzmaz kulturāli, bet pamīkstas un plīvurainas.
Aleksijs:NENOVĒRTĒS un ņems vēl un stulbumā nokodīs
izlasiiju Lunja palagu un tagad domaaju ... diez pie kuras kategorijas es piederu ;-))))) manas bildes praktiski nekomentee ... 1. garlaiciigas/neaizkjer? 2. nespeejiiga uz progersu? 3. leciigais "talants"? .... hmmm ...........
Lunis ...gribi iepatikties sarunu biedram, kļūsti tāds pats kā viņš (runā, uzvedies tā pat kā viņš). Katram cilvēkam sava pieeja..
Par atklātību: ja man nav slinkums un ir ko teikt, es saku pat to, ko varbūt būtu jānoklusē. Bet pārsvarā bildes ir tādas, ka no mana amatiera subjektīvā skatījuma tā īsti nav ko vērtēt, teikt.. Un vispār par bižu vērtēšanu, 99% ir apšaubāmi un samērā akli vērtējumi... daudz maz pamatotas kritikas vispār ir maz, ja zinošāki fotogrāfi nekritizē, bet vienkārši ieliek atzīmi, kā lai mācās no kļūdām, kuras tev nenorāda? Man jau labāk patiktu, ja bildi, kas ielikta kritikai, arī kritizētu, nopeltu sliktās un uzslavētu labās lietas bildē.. Piemēram, Ideja: labi - bla, slikti - bla, bla; Izpildījums: labi - bla, slikti - bla; Sajūtas: bla, bla, bla.. Bet nu tauta mums ir slinka, ko gan no tās var prasīt...
Gabiz:Lunis ...gribi iepatikties sarunu biedram, kļūsti tāds pats kā viņš (runā, uzvedies tā pat kā viņš). Katram cilvēkam sava pieeja..
Par atklātību: ja man nav slinkums un ir ko teikt, es saku pat to, ko varbūt būtu jānoklusē. Bet pārsvarā bildes ir tādas, ka no mana amatiera subjektīvā skatījuma tā īsti nav ko vērtēt, teikt.. Un vispār par bižu vērtēšanu, 99% ir apšaubāmi un samērā akli vērtējumi... daudz maz pamatotas kritikas vispār ir maz, ja zinošāki fotogrāfi nekritizē, bet vienkārši ieliek atzīmi, kā lai mācās no kļūdām, kuras tev nenorāda? Man jau labāk patiktu, ja bildi, kas ielikta kritikai, arī kritizētu, nopeltu sliktās un uzslavētu labās lietas bildē.. Piemēram, Ideja: labi - bla, slikti - bla, bla; Izpildījums: labi - bla, slikti - bla; Sajūtas: bla, bla, bla.. Bet nu tauta mums ir slinka, ko gan no tās var prasīt...
Gabiz, nevis slinka, bet pec kritikas ir apnicis lasiit visaadus gaudu mailius ..... es arii taapec esmu parstaajusi lielaakotiesu bilzhu kritizeet ..... kritizeeju tikai tiem, par kuriem esmu aprleicinaata , ka gaida kritiku
lai nu kā, man kaut vai katru dienu patiktos, ja manas bildes argumentēti kritizētu.....es arī to daru, ja patikas vai nepatikas iemeslu spēju pamatot....ja ne, tad saku tikai labo
dansiga - Tavas bildes jau gan par komentaaru truukumu suudzeeties nevar.
alloxa - Tu veinmeer atradiisi argumentu kaapeec TU nekad ar bildeem nekjuudies (uz dieviem jau neattiecas muusu "ljuudiities ir cilveeciigi") taapeec tie, kam ir kaadas domas, labi - subjektiivas, iet ar liikumu. aciimredzot nekaadi viedoklji iznjemot - uh cik skaisti - neinteresee. jebkuri "piemeeri" ir subjektiivi un pat par vislabaakajiem kritikji striidas. Ir arii taadi maakslas zinaatnieki (ar foto novirzienu) kas Bindi noliek uz 0. So do I... man tiik Ruka, bet ir akal taadi kas rej... Blogaa tomeer jaaspeej uzklausiit arii subjektiivus viedokljus
Buutu forshi, ja autors pie bildes pieliktu komentaaru: Gribu dzirdeet VISU, ko juus te atrodat ne taa vai kas garaam. IMHO
Annir visam savs laiks un vieta. Ievietojot klāt pēdējo teikumu pie bildes domāju nāktos uzklausīt 95% glupības no neizglītotiem cilvēkiem. Labāk tomēr dzīvajā un ar īsto personālu ja tiešām gribas progresēt. Vislabāk vispār atrast vismaz vienu cilvēku kas ir pārāks par tevi un kurš ir tev opozīcijā un liek diskutēt/domāt. Tikai visi šādu terapiju labāku attēlu iegūšanas vārdā diezvai izturētu...
viedi vaardi... a to dazhu plosiit gribeetaaju bildes apskatiijos... un taa arii neviena vaarda ko pateikt nespeeju izteikt.... plosiit... interesanti... ir piemeeram Dansigu - jo vinja opnee. Ja uz Tavu viedokli autors nekaadi nereagjee, tad zuud interese kaut ko teikt. Var vnk paskatiities bildi un pie sevis nogaaniit
dansiga:Annirs, ahaa a- tagad man skaic, kaapeec Tu mani miili ;-)))))
blogaa ir 10327 lietotaaju. 10325 es miilu un 2 nee. Apmeeram taada ir proporcija kam manas bildes patiik vai ir vienldziigas un tiem, kas saka ka tie ir suudi
dansiga:Annirs, ahaa a- tagad man skaic, kaapeec Tu mani miili ;-)))))
blogaa ir 10327 lietotaaju. 10325 es miilu un 2 nee. Apmeeram taada ir proporcija kam manas bildes patiik vai ir vienldziigas un tiem, kas saka ka tie ir suudi
ar labiem panākumiem var mīlēt arī tādu, kam tās bildes nepatīk. gan teorētiski, gan praktiski, atkarībā no 'paša morālās stājas