To Nols un palaidniex: Nu nevajag jau pārspīlēt vai tēlot neizn ko! Gudru iespaidu tas neatstāj. loti labi ziniet,par ko ir runa,jums abiem tikai ļoti gribas ''piečakarēties''.
Žults izgāzšanas diena. Vērtēju samērā maz bildes - nav ne laika, ne patikšanas caurskatīt visas jaunās bildes, kas parādījušās kādā dienā. Drīzāk apskatu kāda konkrēta cilvēka bildes no pirmsākuma līdz šai dienai, ja šis cilvēks kaut kādā veidā mani ir ieinteresējis. Un par bildēm, kuras iepatīkas - izsakos. Neinteresē mušas un makrofoto, kaut arī asi un kompozicionāli smuki. Un ko - pie visām bildēm, kas mani neinteresē likt dzēst - tikai tāpēc, ka tā mani neskar? Pie visiem saulrietiem - dzēst, jo tas ir slavenais saulriets, kurš mani neinteresē? Fotoblogā tusē pirmās četras klases, ja salīdzina ar izglītību kopumā. Nesaku, ka ceturtklasniekam nav galīgi ko teikt otrklasniekam, bet nu starpība zināšanās ir gaužām maza. Varētu pieteikties kāds, kurš uzskata sevi par piektklasnieku vai vēl krutāku fotogrāfu, lai var apskatīties bildes uz kurām tiekties.
IvetaGo:To Nols un palaidniex: Nu nevajag jau pārspīlēt vai tēlot neizn ko! Gudru iespaidu tas neatstāj. loti labi ziniet,par ko ir runa,jums abiem tikai ļoti gribas ''piečakarēties''.
Piekrītu, mazliet jau leju eļļu ugunī, bet ja nevari atšķirt lecīgu mākslīgo apgaismojumu no tāda paša pēcapstrādē radīta - vai tādēļ tā ir slikta bilde, ja mērķis ir bijis bildē parādīt tieši lecīgu efektu.
labi,pieņemu šo Tavu ziņu-salīgstam mieru. Galu galā jebkura kritika ir ļoti subjektīva. Esmu ļoti miermīlīgs cilvēks. Nevienu necenšos aizvainot,tikai,cienījamie fotogrāfi,kādreiz der ieklausīties arī tādos vērtētājos kā es,kas paši nefotogrāfē. Kāpēc? Tāpēc,ka apzinos-es to nemāku. nav jēgas likt ''albuma bildītes''...tā ir pat necieņ pret tādiem patiesi sirdī esošiem fotogrāfiem,kam tā ir patiesa aizraušanās.
IvetaGo:labi,pieņemu šo Tavu ziņu-salīgstam mieru. Galu galā jebkura kritika ir ļoti subjektīva. Esmu ļoti miermīlīgs cilvēks. Nevienu necenšos aizvainot,tikai,cienījamie fotogrāfi,kādreiz der ieklausīties arī tādos vērtētājos kā es,kas paši nefotogrāfē. Kāpēc? Tāpēc,ka apzinos-es to nemāku. nav jēgas likt ''albuma bildītes''...tā ir pat necieņ pret tādiem patiesi sirdī esošiem fotogrāfiem,kam tā ir patiesa aizraušanās.
te arī piekrītu - lai saprastu ir omlete garšīga vai nav - nav jābūt pavāram, pat ēst taisīšana kā tāda, nav obligāts priekšnoteikums
Piekrītu NilsSam par šādu atklātības dienas uzrīkošanu vismaz 1x mēnesī. Domāju tā, ja jau reiz autors pats piekritis ievietojot bildi kritikai, tad uztver to kāda nu tā būs, bet ja nevēlaties , lai Jūsu nervi tiktu uztraukti, tad nav ko fotoblogā darīt. Dažbrīd kaitina kritizētās bildes ar tik vienveidīgu vērtējumu, kā 555, kaut gan acīm redzams ir autora darba zemais līmenis.
Es būtu tikai priecīga, ja kāds/kāda par manām bildēm arī kaut kopateiktu, nevis tikai "ok", "ir", "labi" "dzēst" utt. tas neko par bildi un to kas to bildi ir veidojis neizsaka. Bet būs cilvēki kas apvainosies un atriebsies speciāli balsojot nepatiesi par to kas apvainoja. Drīzāk vajaga tā ka tie kuri piekrīt tos arī izķidā, bet pārējie lai dzīvo mierīgi.
Nevienu necenšos aizvainot,tikai,cienījamie fotogrāfi,kādreiz der ieklausīties arī tādos vērtētājos kā es,kas paši nefotogrāfē.
Vienai daļai to nevajag, un tiem tas neder. Viņi to paši atklāti pasaka. Tas ir jārespektē. Toties tagad par suņu dihromatisko redzi tu zināsi gandrīz visu. Labāk tad tomēr būtu centusies aizvainot=fotografēt. Šķiet, tur ir likta neredzama vienlīdzības zīme. Jeb arī, kad uziesi dzīvē jomu, kurā visi ir gatavi pieņemt jebkuru padomu no malas, ieraksti te lieliem burtiem šīs jomas nosaukumu. Daudzi sāks praktizēt.
es ļoti atvianojos.bet šeit ir atvērta diskusija par šo teµu,un tāpēc man IR tiesības izteikt savu(atkārtoju-subjektīvo) viedokli. ja ''nervi netur'' kritiku,nav ko izstādīt savas bildes apskatei un vērtēšanai. Un es VĒLREIZ uzsveru-neesmu agresīva...
IvetaGo, es, protams atvainojos, ja ko jaucu - un ta var gadities, bet vai nebija ta, ka pasha sakuma bija tieshi preteja reakcija par komentariem pie Jusu bildem?
Netieku skaidrībā - tas ir žēlums, ka vīrs (kas analogās fotogrāfijas esot uzņēmis un bildes ieguvis bez jebkādām manipulācijām) nav sevi spējis realizēt foto jomā, vai kas cits? Klāj vaļā! Man ir tiesības to zināt. Starp citu, IvetaGo, kā vērtēt šos te? Nožēlojami, jo nereāli un nedabiski, vai ne?
Ja uz kritiku ir izlikts saulriets vai makro puķīte...cik var likt par ideju ...1, 2 vai 3 ? Gudris-oridžināl. Ja uz kritiku izlikta smuka dūda valšķīgā pozā,cik var likt par ideju?...5,6 vai 7? Ja esi vecis ,varbūt,bet ja sieviete vai citādi orientēts? Lai nebūtu pārpratumu,esmu vecis,paskatos,bet nu ideja...Tā ideja jau apmuļļāta pirms vismaz 200 gadiem!!! Putniņus un kukaiņus tad gan vēl nebildēja,nebija tehnisko iespēju! Koroče,tas viss ir tukša .iršana.Katram protams savs,tikai tas manuprāt nenozīmē ka bildes kuras nesaprot vai neinteresē jānoliek.Manā gadijienā pietiek ar ignorēšanu.
Es, protams, piekrītu, ka tās bildes, kuras izliktas kritikai, tad nu arī pēc katra vērtējumu kritēriju saprašanas tad ar vajadzētu vērtēt, nu nekādā ziņa, kā 555, jo reti kura bilde ir uz visiem 5, jo gandrīz katrai var atrast kādu nepilnību. Nekad arī nepiekritīšu, ka visiem ir tik vienveidīgs vērtējums kā 555. Tad nu būsim objektīvi, un ja kādreiz arī izsakamies par kādu darbu diezgan kritiski, tad nav ko uzreiz vērsties pret kritizētāju, jo tā mēs parādam tikai sevi no ne tās labākās puses. Lai mums visiem izdodas!
To versatile-par ko ir runa? es pati nefotogrāfēju. To opisj: vai es rakstīju- bez JEBKĀDĀM manipulācijām? mans vīrs ir miris... Varbūt saputrošu-Gleizds? Un vēl-beidz taču reiz ''cepties'' Vai tad nav apnicis?!
opisj:Netieku skaidrībā - tas ir žēlums, ka vīrs (kas analogās fotogrāfijas esot uzņēmis un bildes ieguvis bez jebkādām manipulācijām) nav sevi spējis realizēt foto jomā, vai kas cits? Klāj vaļā! Man ir tiesības to zināt. Starp citu, IvetaGo, kā vērtēt šos te? Nožēlojami, jo nereāli un nedabiski, vai ne?
Šo te bildi ir nācis oriģinālnovilkumu redzēt, nevis fotoreprodukciju grāmatā. Man pat ļoti, ļoti tīk!
forelljjanka:Ja uz kritiku ir izlikts saulriets vai makro puķīte...cik var likt par ideju ...1, 2 vai 3 ? Gudris-oridžināl. Ja uz kritiku izlikta smuka dūda valšķīgā pozā,cik var likt par ideju?...5,6 vai 7? Ja esi vecis ,varbūt,bet ja sieviete vai citādi orientēts? Lai nebūtu pārpratumu,esmu vecis,paskatos,bet nu ideja...Tā ideja jau apmuļļāta pirms vismaz 200 gadiem!!! Putniņus un kukaiņus tad gan vēl nebildēja,nebija tehnisko iespēju! Koroče,tas viss ir tukša .iršana.Katram protams savs,tikai tas manuprāt nenozīmē ka bildes kuras nesaprot vai neinteresē jānoliek.Manā gadijienā pietiek ar ignorēšanu.
Ieteikums necensties apstrīdēt lietas jomā, kuru pats nepraktizē un laikam jau arī nesaprot vienas otras darbības vai manipulācijas jēgu, laikam nebūs pieskaitāms pie "man ir tiesības" plašā klāsta, tāpēc par tādu neko neminēsim.
palaidniex:Moš vienkāršāk ir jāpievieno vēl viena kategorija - gribu, lai saliek patīk un forša biuža, bet kritizēt nedrīkst...
Tiem, kas vērtē ar patīk var pielikt automātisko komenta ģeneratoru www.nemirst.lv...
Ja kļūdas pēc ieliecis pie kritikas, tad nedrīkst cepties...
Nēā,pie patīk iespēju nobalsot 1x dienā-nuu ļļoottii patīk!!!Izcili svarā!Tad kritika būs kritikai,ne izcili gaidīšanai un saņemšanai! Nu nevar cilēkus stimulēt uz kritiku,ja viņi to nevēlas,bet vēlas reitingus.Savukārt bez izcili-nav reitingi!
forelljjanka: Nēā,pie patīk iespēju nobalsot 1x dienā-nuu ļļoottii patīk!!!Izcili svarā!Tad kritika būs kritikai,ne izcili gaidīšanai un saņemšanai! Nu nevar cilēkus stimulēt uz kritiku,ja viņi to nevēlas,bet vēlas reitingus.Savukārt bez izcili-nav reitingi!
Arī variants par to "ļoti, ļoti, ļioti patīk", bet tam parastjam "patīk" būtu jāatbilst 5 5 4,8 nevis pilniem 555, bet par to būtu jāklusē...
IvetaGo, varbut kaut ko jaucu. vienubrid vienkarshi kads ar lidzigu niku lika gjimenes bildes - nu bildes kaa bildes, siichi, utt, bet ne bloga formats tomer un izpildijums ne tik - un kritiku ljoti asi uztveera. bet niks tieshamvareja but lidzigs. neiegaumeju pokemonu nikus anyway
koroche - tas viss tieshaam ir bulshits... taapat lielaakajai daljai vajag tos 555 un izcili un tie taapat visu sho forumaa nelasa... peec manaam apleeseem vispaar forumu lasa ap 60 cilveeku no 10 000+ kaa alloxa pareizi saka - reitingu drachiishana, spalvu spodrinaashana labaak tad sadalju - bildes komenteeshanai, bildes veerteeshanai un vsjo veel vajag djedovshkjinas goda sienu - lai katram skaidrs kursh vecbiedrs nepanes nekaadu kritiku vajag iespeeju nopirkt bildei veerteejumu vajag visiem izsniegt ierochus - vai nu lai taisa revoluuciju vai noshaujas. un vispaar - neesmu gadu gaitaa pamaniijis ka FB buutu SKOLA
Nu jā, šeit jau dažs labs no sevis tādu mākslinieku iedomājies, ka bail viņu pat ar vismazāko kritisko piezīmi aizskārt, tad nu nākas atpakaļ dzirdēt dažnedažādas pārgudrības.Cienītie, nu nolaižaties tak uz zemes! Neesat Jūs nekādi pārcilvēki, un tāpēc Jums nav dotas tiesības būt lielākiem un kompetentākiem kritiķiem, kā tiem, kas nesen ko uzsākuši foto jomā, bet es ceru uz konstruktīvu un tāpēc ne mazāk produktīvu foto vērtēšanu un kritizēšanu.Lai veicas!
Annirs:...neesmu gadu gaitaa pamaniijis ka FB buutu SKOLA
skola nozīmē sertificēta, ratificēta un inaugurēta mācību iestāde, kura izsniedz papīrus jau ne, bet tā jau a nav, ka FB pie labas gribēšanas neko nevar iemācīties.
nevar atveert - jo bilde Tev staav pie melnrakstiem, visticamaak nesavaaktaa reitinga deelj...
Tas ir links uz manu galerīju nevis uz vienu bildi - nezinu kāpēc nestrāda.
Ej caur manu profīlu... tikai no tevis kritiķis... kā no zaķa lapsaj brūT-gāns. = "Ого-го" мешает снять штаны? патамушта лисe "незя быть красивой такой" ;o