forum.gif
Atklātības diena....
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Atklātības diena....
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.07.09 01:37
 citēt
Alloa, tev tachu tur nav nevienas bildes!!!!!
Publicēts: 29.07.09 01:38
 citēt
Alloxa, tb taja alinkaa ko tu te dod!
Publicēts: 29.07.09 01:53
 citēt
tā tie linki gļučī :) , tikai caur profilu var ieiet
Publicēts: 29.07.09 07:57
 citēt
nodzēs ?cid=... un viss aizies...
Publicēts: 29.07.09 09:14
 citēt
Alloxa:
Annirs:nevar atveert - jo bilde Tev staav pie melnrakstiem, visticamaak nesavaaktaa reitinga deelj... :D

Tas ir links uz manu galerīju nevis uz vienu bildi - nezinu kāpēc nestrāda.

Ej caur manu profīlu... tikai no tevis kritiķis... kā no zaķa lapsaj brūT-gāns. = "Ого-го" мешает снять штаны? патамушта лисe "незя быть красивой такой" ;o
ne Tev vajag ne arii kaads taisaas Tevi kritizeet... velti te reklameejies un ubago - nu naac... pakritizee, naac... :D
Publicēts: 29.07.09 12:42
 citēt
nu jūs spamo.. =]
Ja es lieku bildi kritikai, tad es arī gaidu kritiku... žēl tikai ka ne visi kritizē un vēl vairāk žēl, ka tik maz ir to, kas spētu adekvati kritizēt.. Pašam, citus kritizējot, dažreiz bail kādu pilnīgu muļķibu izmest.. kaut gan... ja es pasaku, ka man nepatīk, tas taču neuzliek man par pienākumu prast labāk..

dansiga, par kritiku tev pie auss negaudošu, domāju ka citiem arī ne.. ja nu vienīgi nedaudz attaisnošos.. =]

Traktorz, man ļoti bieži šķiet ka domāju pat pārāk atšķirīgi no citiem... reizēm nevaru sprast, es esmu jucis vai pasaule...
Publicēts: 29.07.09 13:08
 citēt
Gabiz - gan jau ka pasaule ir jukusi nevis tu vai es ... - bet maz būs cilvēku kas to spēs saprast ... :)
Publicēts: 29.07.09 13:24
 citēt
ja kāds domā atšķirīgi, redz atšķirīgi, tad pārējie jukuši? :)))
Publicēts: 29.07.09 13:27
 citēt
Gabiz , kritiķim jābūt cilvēkam ar gaumi un izjūtu un nedrīkst būt fotogrāfam :) . Fotogrāfs kā krtiķis ir bezjēdzīga lieta :D .
Publicēts: 29.07.09 13:29
 citēt
digitalite - tev ir ienākusi kādreiz prātā doma kas ir tie cilvēki kas virza pasauli uz priekšu? - kas ir tie cilvēki kas rada ko jaunu nebijušu? kas ir tie cilvēki kas saskata skaisto tur kur to neviens nekad nav redzējis? kas ir tie cilvēki bez kuru esamības mēs vēl arvien sēdētu kokos un kautos par banāniem? - padomā par šo lietiņu un pēc tam padomā par to kas ir jucis - viņi vai visi pārējie?- vai spēja paskatīties savādāk uz vienu un to pašu lietu ir pazīme tam ka tu esi jucis? vai spēja saredzēt ko vairāk nekā pelēko ikdienu ir prātā jukšana? vai domāšana ar galvu ir prātā jukšana? - ja jā tad mani pēdējais laiks ir ieģērbt baltā halātiņā un nodot labo dakteronkuļu gādībā, lai mani ieliek kamerā ar gumijas sienām ...
Publicēts: 29.07.09 13:34
 citēt
paldies, JRJ,vismaz vēl kāds bez Traktorz, schnircks un vēl daži saprot mani. :)
Runājot par gaumi-tas arī ir ''stiepjams''jēdziens. saka,ka par gaumi nestrīdas :)
kaut kāda izjūta par to,kam vajadzētu vai nevajadzētu būt, man ir. Vienīgais,kur es ''nelienu iekšā'', ir fotogrāfiju apstrāde datorprogrammās. Tur nu es neko nesaprotu,vienīgi dažreiz skaļi protestēju,ja redzu,ka apstrāde ''bez tēmas'' rupji veikta.
Publicēts: 29.07.09 13:56
 citēt
Traktorz- neņem tak to manu tekstu tik ļoti pie sirds, man vienkārši dažreiz patīk paķircināties...:) Piekrītu Tavam tekstam ar abām rokām. Atšķirīgie padara dzīves telpu krāsaināku. kas gan notiktu, ja visi būtu vienādi...
Publicēts: 29.07.09 14:05
 citēt
nebūtu interesanti dzīvot ja visi būtu vienādi ...
Publicēts: 29.07.09 16:13 labots
 citēt
Vēl aizvien nav saprotams, ko tā atklātības diena dos kritikas rakstītājam. Ir tik daudz laika, ko nosist pie (kura) katra foto? Ja ir pašam ko teikt, ārpus teju vai pienākuma fotografēt visai nācijai, tad ieskaiti jākārto reizi gadā, nevis katru dienu. Ieskaites kārto tikai pie pasniedzējiem, nevis pie citiem skolniekiem. Kas studējis, sapratīs. Kas grib izgudrot ko jaunu, tam jāiet to pierādīt kaut vai Lielbriedim. Lielbriedis cita sakarā arī saka: "Ja nav foto darba, iztrūkst arī sarunas par foto - nav par ko runāt." Tas replikai attiecībā uz mūziku un "man ir tiesības".
Dīvaini, ka augšuplādēšanas faktu vien kāds jau gatavs uztvert kā darbu. Nav tādas likumsakarības. Tad jau sanāk, piemēram, ka jebkurš izejošais zvans pa tālruni darba vietā potenciāli arī ir saistīts ar darba pienākumu veikšanu. Var minēt arī citus piemērus.
Publicēts: 29.07.09 16:27
 citēt
Izlasi augstāk par ieskaitēm.
Publicēts: 29.07.09 16:54
 citēt
te jau but bez bildem ka kadam klonam ir kruti:)
Publicēts: 29.07.09 17:15
 citēt
JRJ, no fotogrāfiem es gaidu izpildījuma tehnisko kritiku (analīzi), no pārējiem subjektīvo parīk/nepatīk.. jāsaka gan ka es neesmu nedz īsti fotogrāfs, ne arī kas cits ar šo saistīts.. gaume, tas tiešām ir stiepjams un stumjams jēdziens, tomēt vērtēšanā ir trīs kritēriji:
Ideja - vai doma top pasniegta saprotami, te nu katrs var pateikt vai saskata dzīļo domu vai seklo banalitāti;
Izpildījums - tīra tehnika, fotogrāfu lauciņš, te tikai un tikai fotogrāfs varētu adekvati iekritizēt;
Sajūtas - un te ir vieta subjektīvām patikšanām, nepatikšanām un dažādām gaumes lietām;

Domājams ka katram ir tiesības, iespējas un morāls pienākums vērtēt un kritizēt saskaņā ar savu gaumi un izpratni par lietām, par kurām reizēm mums nav "poņas"..

P.S. es prom uz laukiem... pie dabas... moš ar kādu sienāzi vai putniņu iebidēšu =]

I`ll be back....
Publicēts: 29.07.09 17:19
 citēt
Gabiz:JRJ, no fotogrāfiem es gaidu izpildījuma tehnisko kritiku (analīzi), no pārējiem subjektīvo parīk/nepatīk.. jāsaka gan ka es neesmu nedz īsti fotogrāfs, ne arī kas cits ar šo saistīts.. gaume, tas tiešām ir stiepjams un stumjams jēdziens, tomēt vērtēšanā ir trīs kritēriji:
Ideja - vai doma top pasniegta saprotami, te nu katrs var pateikt vai saskata dzīļo domu vai seklo banalitāti;
Izpildījums - tīra tehnika, fotogrāfu lauciņš, te tikai un tikai fotogrāfs varētu adekvati iekritizēt;
Sajūtas - un te ir vieta subjektīvām patikšanām, nepatikšanām un dažādām gaumes lietām;

Domājams ka katram ir tiesības, iespējas un morāls pienākums vērtēt un kritizēt saskaņā ar savu gaumi un izpratni par lietām, par kurām reizēm mums nav "poņas"..

P.S. es prom uz laukiem... pie dabas... moš ar kādu sienāzi vai putniņu iebidēšu =]

I`ll be back....
terminatora cieniigs bazars!
Publicēts: 29.07.09 17:24 labots
 citēt
Taureņu kadru augšuplādēšanas fakts nenozīmē, ka tās ir bildes, par kurām vērts runāt vai tās rādīt kā paraugu. Daudzi mežā sporta pēc skrien lēnā riksī. Nav redzēts sporta portāls vai diskusijas, kurās tie, kas iekļaujas rezultātā 100 m +/- 60-120 sekundēs, stāstītu par savu pieredzi un lūgtu padomu, kā noskriet ātrāk par minūti vai lūgtu novērtēt, vai no malas redzamais ir estētiski vērtējams ar 5 vai 8 ballēm. Foto ir izņēmums? Diez vai. Pie tam lielāko daļu paveic AF un vairāku segmentu autom. ekspozīcijas mērīšana. Cilvēka nopelns tur bieži vien ir augšuplādēšanas fenomens viens kadrs dienā. Parunāt par to?
Publicēts: 29.07.09 17:26
 citēt
opisj-piedod,bet no skriesanas tu neko nejedz. No tauriniem-vel mazak.
Publicēts: 29.07.09 17:39
 citēt
aitinaa:te jau but bez bildem ka kadam klonam ir kruti:)
tas ir visprimitīvākais ATMAZKAS veids, līst oponenta, vai kritizētāja bilžu galerijā. lasi tekstu, un izdari secinājumus, kas ir pa tēmu, un sakarīgi uzrakstīts, un kas ir garām, tad arī attiecīgi atbildi, ja vari. ja tas nav pa spēkam, tad atliek vien standartaizsardzība - pretinieka bilžu galerija..... bet tā galerija reizēm ir mānīga, kāds ieliek savas it kā labākās bildes un tai lietai pieiet nopietni, cits laiž muļķi, cits ieliek vienkārši dežūrbildītes, kāds neieliek neko, bet katram ir sava izpratne par fotogrāfiju, un katrs var izteikties, tāpēc lasi tekstus, padomā.......
Publicēts: 29.07.09 17:47
 citēt
nu, es reizēm, kad kāds manu bildi labi novērtējis, pačolēju, kādas pašam. interesē takš kā bildē cilvēks ar labu gaumi.
Publicēts: 29.07.09 17:54
 citēt
haralds:nu, es reizēm, kad kāds manu bildi labi novērtējis, pačolēju, kādas pašam. interesē takš kā bildē cilvēks ar labu gaumi.
tas bija labi....... pačolēt var un vajag, bet es domāju par atmazkām, tjipa, ko tu jēdz no portretiem, ja pats kokus fotografē............, atmazka der arī, ja aizrādīts par modeļa pus feisa sasvilināšanu bildē
Publicēts: 29.07.09 19:17
 citēt
ha, ha, a u vas afroamerikancov veshajut!
Publicēts: 29.07.09 19:20
 citēt
haralds:ha, ha, a u vas afroamerikancov veshajut!
tjipa togo...............
Publicēts: 29.07.09 19:28
 citēt
haralds:ha, ha, a u vas afroamerikancov veshajut!

Es gar zēm :):) Politkorektais Haraldss:):)
Publicēts: 29.07.09 19:55 labots
 citēt
galerija reizēm ir mānīga, kāds ieliek savas it kā labākās bildes un tai lietai pieiet nopietni, cits laiž muļķi, cits ieliek vienkārši dežūrbildītes, kāds neieliek neko, bet katram ir sava izpratne par fotogrāfiju, un katrs var izteikties, tāpēc lasi tekstus, padomā

Tā jau nu arī nav - ja kas sanāk, tad jau ir ko publicēt. Vienmēr. Cita lieta, ja to pieprasa cilvēki, kas neatbild uz sākotnējiem argumentiem, bet izdomā tēmas novirzienus, lai saruna ieietu tiem patīkamākās sliedēs. Tad neko.:)
Publicēts: 30.07.09 10:04 labots
 citēt
Pēdējā attēlā redzamais vīrietis, kas šķērso lauku, šķiet, neiekļaujas ātrumā 100 metri 10 sekundēs. Kur viņš iekļaujas, to varēja lasīt sarunā par prostitūtām fotogrāfijā.
Publicēts: 30.07.09 10:37
 citēt
a par tiem favoiitiem..
nu man ir cilveeki, kas saista gan darbos, gan domaashanas veidaa

un veel man garsho pankuukas ar banaanu-shokolaades pildiijumu,
sevishkji 7dienas riitos :)
Publicēts: 30.07.09 11:15 labots
 citēt
nu, gadās, ka darbi atpieģelē domāšanas veidu un attieksmi pret pasauli.
Publicēts: 30.07.09 11:41
 citēt
darbošanās fotosaitos un forumos ir kaut kas ļoti nodalāms no fotogrāfēšanas kā tādas. dažiem tomēr tas neizdodas, rezultātā tiek iedragāta viņu kā fotomākslinieku potenciāls un attīstība. bet te laikam stāsts ir pavisam par kaut ko citu. kādam ir sāpe, bet nav pārliecības (skaidras), par ko tieši. tāpēc par to jāparunā forumā, mož izkristalizējas. a mož nē.
Publicēts: 30.07.09 15:34 labots
 citēt
darbošanās fotosaitos un forumos ir kaut kas ļoti nodalāms no fotogrāfēšanas kā tādas

Kad presē ziņoja, ka valdība pētīšot Latvijā turpmāk veicināmās perspektīvās uzņēmējdarbības nozares, fotogrāfu arods ar to diez vai tika domāts. Nav redzēts, ka kādam iedomāta fotogrāfu trūkuma dēļ (ka esot tik daudz neaizņemtu un brīvu vietu) neizsniegtu pasi. Ko tad vēl? Augšuplādēto taureņu kadru kvantitatīvie rekordi jau ir uzstādīti vairumā foto portālu. Tas nav nekas jauns.
Publicēts: 30.07.09 17:16 labots
 citēt
nevaru noliegt, ka opisj ļoti daudz kur ir taisnība.
Ja jau atklātība, tad pastāstiet - kā tas nākas, ka sū...a saulrietiņi/uc šķidrekļi ar pārsaturētu struktūru un šķību horizontu, lielākoties tiek vērtēti augstāk, par šad tad nejauši uzpeldējušiem tiešām labiem darbiem. Pēdējie nereti pazūd bez ievērības.....
Publicēts: 30.07.09 17:30
 citēt
NilsS:nevaru noliegt, ka opisj ļoti daudz kur ir taisnība.
Ja jau atklātība, tad pastāstiet - kā tas nākas, ka sū...a saulrietiņi/uc šķidrekļi ar pārsaturētu struktūru un šķību horizontu, lielākoties tiek vērtēti augstāk, par šad tad nejauši uzpeldējušiem tiešām labiem darbiem. Pēdējie nereti pazūd bez ievērības.....

Modernā Sabiedrībā vairums locekļu ir ar primitīvu un vienveidīgu gaumi , pie tā novedusi totāla standartizācija unifikācija un nonovelēšana zem "viena vidēji zemākā standarta" . Daudz vienkaršāk ir piespiest cilvēku ar šablonisku domāšanu un standartizētu uztveri pakļauties "Maassu diktātām" nekā to izdarīt ar individuāli funkcionējošu organismu. Kadreiz man baigi labi sanāca paklausīties lekcijas pa dažādām mēdiju un reklāmas fiškām un kā tas ir veidots un izkopts gadu desmitiem un paaudzu paaudzēm jau no 19 gadsimta beigām un seviški intensīvi pēdējos 20-30 gadus . "Vidējs saulriets @ Taurenis @ ģīmis @ mazuļi @ smaidoša trula čixsa" tas ir tas VIENKARŠAIS simbols kas tiek borēts massu apziņā jau no cilvēka dzimsanas , būtībā tie ir TOTALITĀRISMA sabiedrības dzelžaini simboli . Saule @ mazuļi kā LAIMES simbols , taureņi @ dzivnieciņī kā Dabas un harmonijas simboli un čixsas kā "Instinktu' simboli , vot i visa matene JO VIENKARŠĀK un šabloniskām JO LIELĀKAM PULKAM PATĪK ko nav jālieto samadzenes lai SAPRASTU bet tas ir "Instinktu / Reflexsu līmenī:):)
Publicēts: 30.07.09 18:08
 citēt
Tā jau laikam ir
Publicēts: 30.07.09 18:33
 citēt
Lunis: Modernā Sabiedrībā vairums locekļu ir ar primitīvu un vienveidīgu gaumi , pie tā novedusi totāla standartizācija unifikācija un nonovelēšana zem "viena vidēji zemākā standarta."

Ir vēl trakāk. Iedod vidējam statistiskajam pilsonim sportu, ko skatīties vakaros, tagad arī iepotē domu par māksliniecisku pašdarbību "sevis pilnveidošanas nolūkā", un tas attālināsies no tik daudziem citiem jautājumiem, par kuriem tiešām būtu vērts piedomāt, ja ne sevis, tad bērnu (bērnu) dēļ. Piemēram, LR ir 4. zemākā t.s. minimālā alga ES un 2. mazākā pensija turpat. Toties topošo mākslinieku un izklaides speciālistu ziņā - lielvalsts.
Publicēts: 30.07.09 18:33
 citēt
Schnircks:Opisj:..apbrīnoju Tavu augstprātību:)
Vnk secinājums- ja cilvēks nav Tevis definētajā augstajā plauktā (100 metri vismaz zem 10 sekundēm), tad tādam dzīvot nav vērts.
Raksti Tu smuki- kā reizi no pamatskolas mācību grāmatas- gramatiski pareizi:)

Kur tur teikts, ka nav vērts? Tur teikts, ka tie, kas 100m neskrien zem pusminūtes nav ko olimpiskajās spēlēs darīt, kas arī atbilst patiesībai.
Nu patīk man manis nobildētais taurenis vai zvirbulis. Ceru, ka patīk arī citiem, bet pasniegt to kā nezkādu mākslas darbu nav vērts. Dokumentālās filmas tak ar kritiķi neraujas kritizēt un vairāk apmierinās ar vārdiem "atbilst realitātei" :)
Publicēts: 30.07.09 18:52
 citēt
Lunis:
NilsS:nevaru noliegt, ka opisj ļoti daudz kur ir taisnība.

Modernā Sabiedrībā vairums locekļu ir ar primitīvu un vienveidīgu gaumi , pie tā novedusi totāla standartizācija unifikācija un nonovelēšana zem "viena vidēji zemākā standarta" . Daudz vienkaršāk ir piespiest cilvēku ar šablonisku domāšanu un standartizētu uztveri pakļauties "Maassu diktātām" nekā to izdarīt ar individuāli funkcionējošu organismu. Kadreiz man baigi labi sanāca paklausīties lekcijas pa dažādām mēdiju un reklāmas fiškām un kā tas ir veidots un izkopts gadu desmitiem un paaudzu paaudzēm jau no 19 gadsimta beigām un seviški intensīvi pēdējos 20-30 gadus . "Vidējs saulriets @ Taurenis @ ģīmis @ mazuļi @ smaidoša trula čixsa" tas ir tas VIENKARŠAIS simbols kas tiek borēts massu apziņā jau no cilvēka dzimsanas , būtībā tie ir TOTALITĀRISMA sabiedrības dzelžaini simboli . Saule @ mazuļi kā LAIMES simbols , taureņi @ dzivnieciņī kā Dabas un harmonijas simboli un čixsas kā "Instinktu' simboli , vot i visa matene JO VIENKARŠĀK un šabloniskām JO LIELĀKAM PULKAM PATĪK ko nav jālieto samadzenes lai SAPRASTU bet tas ir "Instinktu / Reflexsu līmenī:):)
uzreiz var edzeet, kad Lunis nelaizh luni... i leksika cita i tarnskripcija... :D
Publicēts: 30.07.09 19:08
 citēt
Man liekas ka šitais saits ir domāts jebkuram, kurš fotogrāfē sevis pēc kaimiņienes pēc vai pelna ar to maizi un aliņu. Kritika ir vajadzīga, bet objektīva, jo nevar kritizēt vienādi tādu kas otro dienu tur rokās fotoaparātu un tādu kas ir profs un savas karjeras laikā sabildējis pusmiljonu bižu. Un vispār šeit vajadzētu tikai divas fotogaleriju sadaļas "apstrādātas" un "neapstrādātas" bildes, jo cik % no jums bildes neapstrādā ar dažādāsm programmām?
Jo cik daudziem fotogrāfiem pasaulē izdodas kadrs, kur piem., skats kaija pikējumā noķer zivi ļīdz ar jūras līmeni? vienam no miljona, bet nobildēt jūru, kaiju, zivi un salikt šīs trīs bildes uz datora māk daudzi.

Tagad varat mani ar akmeņiem nomētāt......
Publicēts: 30.07.09 19:12
 citēt
zazi, kādi akmeņi tev vislabāk patīk? :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >

Mana info: