parasti atturos no komentāriem, bet "šis" raisīja pārdomas/smaidu un uzdevās jautājums... KAS notiks, kad pie vienas bildes 30 apņēmības pilni, iekarsušu "Atklātības dienas" dalībnieku viedokļi atšķirsies ? kausieties par vienīgo un pareizo taisnību? un kuram tā būs ? un ko man, kā neko nejēdzošam amatierim iesākt ar 30 viedokļiem, kuru uztvert kā vienīgo pareizo ? kā saprast, kurš ir pareizi "izdrāzis" tos divus vai piecus šķībos pikseļus (starp miljoniem) ? uzskatu, ka foto nav matemātika, kur 2+3 vienmēr būs 5 un tā izrēķinās visi - domas nedalīsies.....
Zazis, es gan nejauktu divus jēdzienus "apstrādāt" un "pārveidot"! Pēc manas izpratnes, veidojot kolāžu no kaijas, jūras un zivs, bilde tiks "pārveidota", bet ja es pikējošajai kaijai piekoriģēšu krāsas un kontrastu (varbūt pat aizklonēšu nelaikā fonā gadījušos jūrā peldošo alus pudeli, bet par to jau varētu strīdēties), tad to es dēvēšu par "apstrādi". Nu ja, un gribētos man būt starp tiem "daudzajiem", kuri kvalitatīvi var "radīt" pikējošo kaiju, saliekot trīs bildes.
"Nu ja, un gribētos man būt starp tiem "daudzajiem", kuri kvalitatīvi var "radīt" pikējošo kaiju, saliekot trīs bildes." - O, jā, es arī noteikti gribētu starp tiem daudzajiem... )
nu cik var subjektiivas lietas meegjinaat pataisiit par objektiivaam!!!!!!! ;-))))
Nebija, nav un nebuus vientoa viedoklja par konkreetu bildi ..... jo, kaa jau agraak raxtiiju, - KUR var redzeeet foto etalonu!?!??!! Vienmeer buus taadi, kam kaada konkreeta bilde tiik un taadi , kuriem netiik/vienaldziiga/riebjaas uttt .... Katrs mees varam (ja veelamies) autoram pateikt savu viedokli un ko mees labotu konkreetaa fotograafijaa, bet nekur nav teikts, ka taa buutu pareizaak!
ja izliec bildi publiskā telpā, tad jābūt gatavam, ka kāds izteiks savu subjektīvo viedokli, bet piekrītu, ka nav vajadzīga īpaša diena tam, lai teiktu to, ko domā...
drīzāk varētu ieviest tolerances dienu, kad lietotāji censtos uzlabot savas komunikāciju prasmes, iztiekot bez savstarpējiem apvainojumiem... bet drīzāk jau pūcei aste sāks ziedēt...
dansiga:Tas gan,m bet buutu redzeet dazhaados viedokljus - tikai dazhiem tas galiigi sajauktu galvu ;-)
Tripod, bet kaapeec subjektiivs viedkolis ir liidz veemienam? Tas ir tikai fakts un visss ... ne civleeka buutiibu , ne pasauli paartaisiisi ....
ha, bet redz.. viens ir izteikt viedokli uz kuru VISIEM ir tiesības.. otrs.. masveidā kūdīt blogiešus uz bilžu nodiršanu kritikas sadaļā. piedod, bet starp tām divām lietām IR atšķirība.....protams, ka esmu PAR pirmo.. priecājos, ka kāds zinošais izsaka viedokli, bet mērķtiecīgi sēdēt un ar zoom palīdzību meklēt šķībus pikseļus, kurus drāzt.. (subjektīvi) sor, bet glupi.. pie kam.. no pieaugušiem cilvēkiem, kuri sevi par kko uzskata....
Tripod, nu bet ja tam pixeljotaajam tas ir galvenais nosacijums bildee!?!??!?! vinjsh redz TIKAI TO .... nu tak lai parunaa ;-))) es par attieciigiem kometnariem tikai klusiibaa pasmaidu
dansiga:Tripod, nu bet ja tam pixeljotaajam tas ir galvenais nosacijums bildee!?!??!?! vinjsh redz TIKAI TO .... nu tak lai parunaa ;-))) es par attieciigiem kometnariem tikai klusiibaa pasmaidu
piekrītu... tapēc arī saku, ka šī "Atklātības dienas" mobilizācija ir vienkārši smieklīga, jo tie, kuriem būs ko teikt - pateiks. i pie kājas kritikā vai apskatē... (tam nav vajadzīga speciāla diena un trāpīga kūdīšana) ok, varbūt gadīsies kāds zelta komentārs, kurš kaut ko iemācīs, bet principā tas velk uz tukšu fekalēšanu un klaviatūras zīmējuma deldēšanu. cilvēki, kuri gribēs mācīties.. to darīs.. a pārējie.. "ko tas dos, ka centīsies uzstīvēt ēzelim uzvalku? - i tak ēzelis paliks.... un maus savu..."
daiga35:ja izliec bildi publiskā telpā, tad jābūt gatavam, ka kāds izteiks savu subjektīvo viedokli, bet piekrītu, ka nav vajadzīga īpaša diena tam, lai teiktu to, ko domā...
drīzāk varētu ieviest tolerances dienu, kad lietotāji censtos uzlabot savas komunikāciju prasmes, iztiekot bez savstarpējiem apvainojumiem... bet drīzāk jau pūcei aste sāks ziedēt...
dansiga:Tripod, kaapec Tev zheel citu laika? katrs to iznieko peec savaam veelmeem ;-)
tapēc, ka tas acīmredzami nedos rezultātus.. so, kapēc niekoties, ja to laiku varētu aizpildīt ar paraugbilžu taisīšanu, lai potenciālajiem nofekalējamo bilžu autoriem ( "Patiesības" saņēmējiem) ir no kā mācīties ? principā man ir vienalga.. izsaku savu subjektīvo viedokli, jo redzu neauglīgu koku, kuru mēslojot ir praktiski 0,1% iespēja, ka tas atkopsies. lai tak lūzt dabīgā ceļā... bez resursu ieguldīšanas...
Tikai par to kaiju,zivi un jūru.Ja kāds patiešām vēlas!? Vēlams sadabūt beigtas vai pussprāgušas ,sīkas zivteles,jābrauc pie samērā mierīgas jūras,jāmet pa vienai iekšā(vēlams asistents kas met),fokusējies uz zivteli,kaijas Tevi atradīs ātri!!! Ticiet man ,ir sarežģītākas un krutākas lietas ko Dabā nobildēt!
alloxa - vai vari tautai pateikt - kaapeec Tu dzees aaraa bildes, kuras nesavaac mega reitingu? Taa godiigi, ja reiz atklaatiiba... es redzu tikai divas versijas: Tevi interesee reitings, vai arii - Tevis noniecinaataa FB musturstraadnieku tauta ir Tavas maakslas lietu meers... ja nebalso - nav maaksla?????
joprojām atceros citādu no tērvetes plenēra: "nedarbojas AF, jātaisa māksla".
lūdzu mākslas definīciju studijā! citādi visādi apgalvojumi par "maksla ir sirdij", "dod man rubli, nevis paldies" utt utjp ir bez seguma. par ko īsti ir stāsts, m?
p.s. tāpat zinu, ka jebkura no piedāvātajām definīcijām nebūs vispārīga, bet personīga vai vismaz subjektīva. pat vikipēdijā teikts, ka "nav vienas konkrētas mākslas definīcijas". lv.wikipedia.org... kāda jēga pērties, auzas, auzas, auzas, cīnīties un plēsties par parādību, kura nav definējama. mož uztaisat līdzīgu spama topiku par mīlestības vērtību, pielietojamību, radīšanu, vērtēšanu utt?!
Annir, Alloxa neko nedzēš, tā pāt kā NEmasturaibaterē - ne reāli (vah!!!555 tu gēnijs), ne virtuāli = forumu piesarņohjot ar "gugles" gudribām... Ar tavām dotībām Alloxu sen vajadzēja atstāāāāāāāt tāaaaaalu aizmujgurē - ko pats nodzēsi viss bildes www.photoforum.ru... ar reitungu zem nulllles, vajadzēja atstāt. Bet cik tu esi, tomēr. smuķiņš! DDD
Alloxa:Annir, Alloxa neko nedzēš, tā pāt kā NEmasturaibaterē - ne reāli (vah!!!555 tu gēnijs), ne virtuāli = forumu piesarņohjot ar "gugles" gudribām... Ar tavām dotībām Alloxu sen vajadzēja atstāāāāāāāt tāaaaaalu aizmujgurē - ko pats nodzēsi viss bildes www.photoforum.ru... ar reitungu zem nulllles, vajadzēja atstāt. Bet cik tu esi, tomēr. smuķiņš! DDD
Tu nedzees?????????????????? Liekulis, divkosis memljaks zakjupastala... viss skaidrs ar Tevi. Tu pat neesi smukinsh - vienkaarshi atbaidoshs baardains (palasi ko par to saka psihologi) vecis.