forum.gif
Pietiek fočēt, sāciet filmēt!!! :) (Video no Ventspils Kite party 2009!)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pietiek fočēt, sāciet filmēt!!! :) (Video no Ventspils Kite party 2009!)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.09 17:39
 citēt
palaidniex:
ritikoff:A dava ka visi tie kas te udri komente panems un uznems video, tad izliks apskatei un paskatisimies kurs galu gala bus tas lielas runatajs, a kurs istais filmetais! :) Briziem uz vemienu velk lasit ka es butu darijs vai ka to pareizi jadara, sakuma panem izdari labak un tad maci!
To ka kads no jums var pateikt ka to pareizi jadara, nenozime to ka kads no jums to reali var ari izdarit! :)

Ja tu redzi ne pārak foršu skluptūru, nesmuku māju taču arī vari izteikt viedokli, ja autors paprasa? Pie kam nav taču jābūt obligāti tēlniekam vai arhitektam...
:hmm:
Es uzreiz teicu, kas, manuprāt, ir slikti, vai varēja būt labāk, pie kam uzreiz brīdinot, ka ar video man nav pārāl liels sakars, gluži kā daudziem desmitiem skatītāju, kas šo video skatīsies. Vieniem patiks kā ir, vieni arī šo to uzlabojamu pamanīs. Un kas tur traks - neviens nav dzimis spīlberks un bez feed-back reizēm pamanīt savas kļūdas būs grūi...

Vai ieteikumi ir realizējami vispār, vai realizācija atmaksājas ieguldījumi/rezultāts - tas jau ir cits jautājums.

P.S.
Nu nezinu vai Portreti būtu vajadzīgs kāds advokāts? Manuprāt normāls vecis, kas pats par sevi lieliski prot pastāvēt.

Kaut ko konkrētu- ko mainīt dotajā video? Kā, tavuprāt?
Publicēts: 27.07.09 17:42 labots
 citēt
manuprat prasijas vairak zooma, pats sakums (kur kamera uudenii) bija dikti daudzsoloshs, beigaas jau no viena punkta visi filmeti (reportazhai nav slikti, dalibniekiem noteikti patiks) bet ja gribi SELL nevis TELL tad vajag vairak seksu, vardarbibas, atrakas kadru mainjas, utt. nu usuall shit
Publicēts: 27.07.09 17:46
 citēt
Shadow:manuprat prasijas vairak zooma,

Tjipa tuvāk pievilkt? Bez statīva nav reāli...
Publicēts: 27.07.09 17:46
 citēt
Piemēram - daudzos īsajos iemontētajos mirkļos ir tā - vai nu baigi ilgs ievads un tad beigas žigli norautas, vai nu norauts momenta sākums ar bezjēdzīgi garu turpinājumu kā pašā sākumā - pirmie pamāj, otrie pamāj, kamēr brauc ar busu...

otrs moments - pārāk garš iestarpinājums par to vilni - :54 sekundē - vilnis pēc sekundes/divām beidzas, bet vēl kādu brīdi tiek rādīas debesis...
Meitene er fočiku - pietiktu ar to mirkli, kur viņa Tevi uzknipsē... utt.
Vismaz man tā šķiet.
Kad tas viss būš palicis īsāks iespējams būs jāliek dinamiskāks muzons...
Publicēts: 27.07.09 17:48
 citēt
Portreti:
Shadow:manuprat prasijas vairak zooma,

Nu tas gan - vēl veidot vietu montāžai ķipa kamera filmē ūdeni, paceļas safokusē kaiteri, izseko džampam, un atkal noriet ūdenī...
Publicēts: 27.07.09 17:51
 citēt
palaidniex:
Portreti:

Nu tas gan - vēl veidot vietu montāžai ķipa kamera filmē ūdeni, paceļas safokusē kaiteri, izseko džampam, un atkal noriet ūdenī...

Paga, bet tas tač sanāk pavisam gari! Desmit sekundes stabili!
Publicēts: 27.07.09 18:15
 citēt
Portreti, es ievadu taisītu kādas 10-15 sekundes. Parādītu sākuma tusiņu, kādus dažus kopskatus, tautu pludmalē un dažus lecienus. Un censtos iekļauties 1-1,5 minūtēs, jo satura maz. Tavā video IMHO bija daudz kā lieka - atkārtojumi, video brāķi iemontēti (dreboša roka, dreboši panorāmas skati, neasi kadri u.c.), daudz kā lieka, piemēram meiča ar fotoaparātu u.c.

Ja es gribētu atstāt salūtu, tad piezoomotu to daudz tuvāk un ieliktu kaut kādā kontekstā. Kaitotāji ar izskatās pēc mušām uz ekrāna -- tos vajadzēja kārtīgi pa visu kadru, bet kā saprotu tas tehniski nav iespējams dēļ kameras. Un kaut ko vajag domāt par skaņu - labu ārējo mikrafonu, ja gribas runājošus cilvēkus.

Vēl video prasītos "voice over", kas pastāsta kas tur notiek. Ar to gan parasti ir lielas praktiskas problēmas, jo cilvēku, kas kaut ko var ierunāt atrast nav viegli. Un jādomā teksts. Bieži vien tam vajag 2 cilvēkus - viens domā tekstu, bet otrs runā (lasa no lapiņas).

P.S. Gan jau ka kino speci varēs pateikt ko vairāk. Mācījies šo lietu nēesmu, Tas viss ir no praktiskās pieredzes "producējot" dažādus video internetam. Gribēju iemest dažus savus piemērus, bet neviens vairs tā īsti nepatīk -- tagad taisītu savādāk. ;)
Publicēts: 27.07.09 18:21
 citēt
Gudris:Porteti par to kā montēsi jāizdomaa jau pirms filmēšanas lai vari attieciigi safilmēt !

patiesībā gudri vādri no Gudra puses.
Publicēts: 27.07.09 18:42
 citēt
no manas puses pieminētā raustīšanās bija domāta kā kameras kustība, un tur adbildi gan jau zini
Publicēts: 27.07.09 18:48
 citēt
Portreti:
palaidniex:e]

Domāju 3 -5 sekundēs var iekļauties - sekunde ir ūdens un kamera ceļas uz kaitotāju - džamps 3 sekundes - kamera nolaižas
lieko ūdeni pirms un pēc ja 5 sekundes ir par garu vari nogriezt, var atstāt, galvenais, ka nevajadzēs pārtraukt kadru vēl ar kaitotāju ekrānā..
saprotu - grūti, jā'jūt kad tas sportisc leks, bet neviens jau neteica, ka viegli...
šo var attiecināt ne tikai uz kaitotājiem, bet arī uz tautas masām... ;)
Publicēts: 27.07.09 19:31
 citēt
+gudris un es piem shitaada tipa vigjikiem kaadas 5x izeju cauri un katraa reizee izmetu ko nevajadziigu aaraa, kameer paliek tieshaam paaris min interesantaakaa materiaala!
Publicēts: 27.07.09 19:46
 citēt
Gudris:Porteti par to kā montēsi jāizdomaa jau pirms filmēšanas lai vari attieciigi safilmēt !
pirms filmēšanas tikai galvenos vilcienos to var izdarīt [ kā montēsi ]. jāsafilmē +, lai tad, kad sākās montēšana ir ko MONTĒT, bieži sākot to darīt, vērojot safilmēto, parādās jaunas idejas, un tad var būt par vēlu kaut ko mainīt.
Publicēts: 27.07.09 19:53
 citēt
Man ar nav izdevies precīzi saplānot montēšanu porms filmēšanas. Turklāt bieži sanāk ka filmē viens un cits montē. Filmējot vienkārši vajag safilmēt daudz.
Publicēts: 27.07.09 19:58
 citēt
CerambyX:

patiesībā gudri vādri no Gudra puses.

Patiesībā es jau arī vienmēr domāju. Arī šī diskusija ir par domāšanu.
Publicēts: 27.07.09 20:00
 citēt
palaidniex:
Portreti:..

Domāju 3 -5 sekundēs var iekļauties - sekunde ir ūdens un kamera ceļas uz kaitotāju - džamps 3 sekundes - kamera nolaižas
lieko ūdeni pirms un pēc ja 5 sekundes ir par garu vari nogriezt, var atstāt, galvenais, ka nevajadzēs pārtraukt kadru vēl ar kaitotāju ekrānā..
saprotu - grūti, jā'jūt kad tas sportisc leks, bet neviens jau neteica, ka viegli...
šo var attiecināt ne tikai uz kaitotājiem, bet arī uz tautas masām... ;)

Montāža- pa sekundei vai pusotrai... www.formula1.com... .
Publicēts: 27.07.09 20:06 labots
 citēt
Aplūrēju, bet paskaties, kas tajā 1 līdz 2 sekunžu fragmentos ir?
Tuvplēni ar nelielu kustību, skaidri atpazīstami statiski kadri, kuros kustās formulas vai kustās kāds cilvēks
Ļoti, ļoti dinamiski, bet tajā pat laikā mazinformatīvi. Vairāk der kā tīzeris. Pašiem formula 1 piltiem no šāda klipa - ne silc ne auksts - jā
smuki, bet satura nav...
Karoč - reklāmas filmiņas par to, cik raibs ir kāds F1 notikums vai cik raiba ir F1 sezona. Satura un stāsta - NAV.
Ievēroji vēl - cik koši un krāsaini izvēlētie kadri - košas reklāmas, košas formulas, dzirksteles, atraktīvas kustības viss vienā salūtā

Šo gan lūrēju bez muzāriņa, ja tāds bija...
Publicēts: 27.07.09 20:10
 citēt
Pilniigi piekriitu topika autoram - video rulee!!! Tas ir fotografa nakamais solis.
Re es ari pameginaju - www.youtube.com...
Publicēts: 27.07.09 20:35 labots
 citēt
ašpadsmit, ja ne vairāk, gadus pafilmēju. pārāk ilgi sanāca iepauzēt - tie Zaķi, kuri to piedzīvoja, aizgājuši pensijā :D, jaunajiem tikai ilgdzīvotāji var apliecināt, ka ir tāda lieta bijusi! :D
Publicēts: 27.07.09 21:45
 citēt
SOKOLOVS:Pilniigi piekriitu topika autoram - video rulee!!! Tas ir fotografa nakamais solis.
Re es ari pameginaju - [url=http://www.youtube.com/watch?v=-amAlWqkK0E

Ko]http://www.youtube.com/watch?v=-amAlWqkK0E

Ko[/url] tieši no klipā redzamā pamēģināji- montēt, filmēt, gaismot, grimmēt, pēcapstrāde, efekti...? Vai visu pats?
Publicēts: 27.07.09 21:54 labots
 citēt
SOKOLOVS:Tas ir fotografa nakamais solis.
nu, ārzemu valodā jau jāsaka "still photographer", citādi var neiebraukt vai fotogrāfs vai filmētājs. kaut ir arī "cameraman" un "master of photography". un "boommonkey". :D
Publicēts: 27.07.09 23:06
 citēt
Portreti esmu strādājis 3 gadus par video profesora asistentu un tev ir visas iesācēju mazās kļūdiņas no kurām var tikt vaļā tikai darot un mēģinot vēl. Jau iepriekš atvainojos par nelatviskumu manā komentārā:

Trūkst dažādības pārejās (fadi in; fade out; cross disolve; utt.). Fast cut ir labs un ekstrēmajiem sporta veidiem der, but nevajag jau pārspīlēt!

Ja negribi tikt vaļā paša sākma - SPĪD UP to filmas rullīti; ja gribi piesātināt un vairāk noturēt skatītāju uzmanību - iemet kaut kādu kadru no nākamā sižeta uz pussekundi, lai saprastu, kas tas bija, bet ne līdz galam.

Tavos video svarīga ar mūzika, tad arī kadrus maini saskanoti ar ritmu.

Vienā griezienā nelaid zoom un pan (kameras vilkšana no vienas uz otru pusīti), labāk iemet kko pa vidu.

Es joprojām cīnos ar to ka vienmēr gribās ielikt pēc iespējas vairāk materiālu! Bet ja godīgi visiem ir uz video un to ekstra ullīti po. Ir jau forši sevi ieraudzīt, bet ja es tur esmu tikai 10jā minūtē, tad tam vairs nav īsti jēgas, jo arī mani čomi, kad jūtūbā rādīšu video kur es esmu neizturēs un attteiksies skatīties visu palagu.

Ja kameru bāz ūdenī, tad pārliecinies vai objektīvs nav aizkakājies priekš nākošās ainas.

vēlu veiksmi un tā tik turpināt!
Publicēts: 27.07.09 23:31
 citēt
Oooo LABAIS! Varen relaxsejoš kīno , vienīgi skatos ar laiku naf ipaši vaicies , es iepriekšejo nedēļu visu nodzīvoju bija gan veš gan saule gan zvērā makuļi debesīs un "Sirupaini saulrieti" :):) Bet kino forsj!
Publicēts: 27.07.09 23:43
 citēt
kroncix:Portreti esmu strādājis 3 gadus par video profesora asistentu un tev ir visas iesācēju mazās kļūdiņas no kurām var tikt vaļā tikai darot un mēģinot vēl. Jau iepriekš atvainojos par nelatviskumu manā komentārā:

Trūkst dažādības pārejās (fadi in; fade out; cross disolve; utt.). Fast cut ir labs un ekstrēmajiem sporta veidiem der, but nevajag jau pārspīlēt!

Ja negribi tikt vaļā paša sākma - SPĪD UP to filmas rullīti; ja gribi piesātināt un vairāk noturēt skatītāju uzmanību - iemet kaut kādu kadru no nākamā sižeta uz pussekundi, lai saprastu, kas tas bija, bet ne līdz galam.

Tavos video svarīga ar mūzika, tad arī kadrus maini saskanoti ar ritmu.

Vienā griezienā nelaid zoom un pan (kameras vilkšana no vienas uz otru pusīti), labāk iemet kko pa vidu.

Es joprojām cīnos ar to ka vienmēr gribās ielikt pēc iespējas vairāk materiālu! Bet ja godīgi visiem ir uz video un to ekstra ullīti po. Ir jau forši sevi ieraudzīt, bet ja es tur esmu tikai 10jā minūtē, tad tam vairs nav īsti jēgas, jo arī mani čomi, kad jūtūbā rādīšu video kur es esmu neizturēs un attteiksies skatīties visu palagu.

Ja kameru bāz ūdenī, tad pārliecinies vai objektīvs nav aizkakājies priekš nākošās ainas.

vēlu veiksmi un tā tik turpināt!

Man atkal likās, ka cross dissolves ir tāds mājas video stils...nokavējām paprovēt, tikko sarenderēju īso versiju, drīz būs jutūbē komentēšanai!
Publicēts: 27.07.09 23:43
 citēt
Par zoom un pan nepieleca, es taču viņus vienlaicīgi nelietoju!!! (?)
Publicēts: 27.07.09 23:57
 citēt
ak34:Klipa budzets vairāk kā dzīvoklis jaunā projektā (?)
Te pirms laika jau tas klipiņš figurēja pie reklamākām , precziži neatceros bet budzets bija starp 5 un 10 Ļimoni USD:):)
Publicēts: 28.07.09 10:10
 citēt
Portreti:Par zoom un pan nepieleca, es taču viņus vienlaicīgi nelietoju!!! (?)

Ja lieto pa taisno no efektiem un nepieregulē lauku efektam, tad jā, bet ja laiks tiek kontrolēts kopā ar mirkli, tas tikai uzlabo pāreju.

Bija vien vai vairakas vietas kur bija zoom un pēc tam sekošana. Uzlabojot video izskatu tur var iemest kko pa vidu pārejai, un izskatīsies daudz gludāka, pārdomātaka un arī profesionālāka.
Publicēts: 28.07.09 11:41
 citēt
Nu jā, apskatījos vēlreiz, vietām bišku ir, kad pasažieris brauc virsū un sānis, tad jau gribot negribot vai nu jāļauj izbraukt no kadra (tikai tagad iedomājos, ka tādu paņēmienu arī derēja izmantot!) vai arī jāzūmē un jāpano vienlaicīgi!
Publicēts: 28.07.09 11:42
 citēt
kroncix:
Portreti:Par zoom un pan nepieleca, es taču viņus vienlaicīgi nelietoju!!! (?)

Ja lieto pa taisno no efektiem un nepieregulē lauku efektam, tad jā, bet ja laiks tiek kontrolēts kopā ar mirkli, tas tikai uzlabo pāreju.

Eeee...nesapratu...! :(
Publicēts: 28.07.09 13:19
 citēt
Nu to ievadu varētu atstāt(iebruakšanu V-pilī), tik varbūt varētupaātrināt to braukšanu, kad redzama apkārtne, ceļš utt un slov down, kad cilvēciņi, piemēram pamāj, ja to visu saliek kopā ar to mūziku, kas sākumā, varētu būt gana dinamiski...
Tālāk nepaskatījos, piedod:P
Publicēts: 28.07.09 14:59
 citēt
Karlis70:Nu to ievadu varētu atstāt(iebruakšanu V-pilī), tik varbūt varētupaātrināt to braukšanu, kad redzama apkārtne, ceļš utt un slov down, kad cilvēciņi, piemēram pamāj, ja to visu saliek kopā ar to mūziku, kas sākumā, varētu būt gana dinamiski...
Tālāk nepaskatījos, piedod:P

Runā, ka lēnais video kopā ar paātrināto skaitās sliktais variants.
Publicēts: 28.07.09 15:29
 citēt
HVZ kas tur skaitās...bet dzirdot to muzonu un redzot skatu pa busa logu, man kkā likās ka piedienētu, vēljovairāk, ja visi saka ka par garš ievads. Principā jau visu fidženi var tā sabūvēt, dafiga tak klipi tādi arī ir...
Publicēts: 28.07.09 18:41
 citēt
ja visi saaks filmeet, tad piekakaas to youtbe liidz malaam un veel nedaudz garaam
Publicēts: 28.07.09 19:00
 citēt
skat. arī iekškadra montāžu.
Publicēts: 29.07.09 13:37 labots
 citēt
Portreti
Ko tieši no klipā redzamā pamēģināji- montēt, filmēt, gaismot, grimmēt, pēcapstrāde, efekti...? Vai visu pats?

uznjemt ;) tas klips ir ljoti primitiivs un neatnjema daudz laika vai resursu
Publicēts: 29.07.09 17:51
 citēt
un pa montāžas plānam jāpaņem. normāli operātors to dara bez režisora atgādinājuma.
un atcerieties, ko teica krievu montāžas skolas pamatlicējs Ļevs Kuļešovs - sņimajetje montažno, ibio matj!
Publicēts: 29.07.09 18:00
 citēt
SOKOLOVS:
Portreti
Ko tieši no klipā redzamā pamēģināji- montēt, filmēt, gaismot, grimmēt, pēcapstrāde, efekti...? Vai visu pats?

uznjemt ;) tas klips ir ljoti primitiivs un neatnjema daudz laika vai resursu

A kas montēja?
Publicēts: 29.07.09 18:19 labots
 citēt
montet var ari pie mums.
viens piemers. www.hypnosis.lv...
sikak info PM.
Publicēts: 29.07.09 19:22
 citēt
haralds:un pa montāžas plānam jāpaņem. normāli operātors to dara bez režisora atgādinājuma.
un atcerieties, ko teica krievu montāžas skolas pamatlicējs Ļevs Kuļešovs - sņimajetje montažno, ibio matj!

labs!
Publicēts: 30.07.09 22:05
 citēt
Portreti: Eeee...nesapratu...! :(

tas bija vairak par transitions domāts un apstrādes daļai. Zoom+Pan ja to izdara labi tas var izskatīties labi, bet zoom -> Pan ir pārāk nedabisks kustību salikums mūsu vizuālajai uztverei =]
Publicēts: 31.07.09 14:07
 citēt
ArmandsK, tNxS!
Portreti:Man atkal likās, ka cross dissolves ir tāds mājas video stils...
man tā šķiet joprojām!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas