Onkulis:No kā lēnā panēšanā tāds kā rausteklis parādās. Izskatā ta kā IS tur ko čakarē, bet tev tak IS tur nav. Vai ir?
Tā ir vecā kamera, bez manuālajām iespējām, camcorderis, automātisks. Tur ir IS- digitālais, ar pikseļu nobīdi. Slinkums analizēt- kas tieši tajā video radīja raustīšanos, bet tas var būt nepareizs slēdža ātrums, grūtības ar konvertāciju iekš programmām, pārāk maza datu plūsma pret gala izmēru, nepareizs datu plūsmas bitreita menedžements, neatbilstošas renderēšanas pamata sekvences izvēle, un pati jutūbes konvertācija, galu galā.
Īsumā- tā nav kameras vaina, neta video pagaidām atrodas vēl autiņu attīstības stadijā un visi settingi ir ļoti filigrāni jamāk manipulēt, lai iegūtu gan kvalitāti, gan nelielu izmēru.
Tiiko ieguvu nelielu raustekli vienā vietā, kur ir pāreja no klipa ar vinjetes efektu un cross dissolve transakciju uz klipu bez tā efekta. Visu izdarīju pareizi. Vienkārši programma nespēja kvalitatīvi izdarīt dotos efektus avchd formātā, acīmredzot. Savukārt visus klipus renderēt vispirms uz mazāk kompresētu formātu, kā daži iesaka, lai tikai maksimalizētu kvalitāti...es neesmu TIK slims! Man video ir tikai hobijs!
Portreti: Lamāties nedrīkst...bet... tā ir huiņa!!!! Kas tev patīk tajā piemērā?
tipa feiks saki ? nevar ta paraut debesīs ?
Pat ja tā reportāža ir īsta (nu, varētu anhūkā uzraut kaut kādas augšupejošās gaisa masas kaitu augšā, varbūt), tad paļubomu nekā tur nav no montāžas, sižeta utt viedokļa, tīrs eksidents. Savukārt par feikiem runājot- jutūbē čaļus piepūsta košļene ceļ gaisā tā, ka ne pamanīt. Un daudz augstākā izšķirtspējā.
man kaut kā tā kā šķiet pašsaprotami, ka pie "still photographer", kad bildēju ar fotokameru un ka pie "master of photography" un "camera man" vienā personā, kad filmēju, nevis otrādi. "master of photography" pie kameras i nepieskarās tikai lielos un naudīgos prodžektos.
man kaut kā tā kā šķiet pašsaprotami, ka pie "still photographer", kad bildēju ar fotokameru un ka pie "master of photography" un "camera man" vienā personā, kad filmēju, nevis otrādi. "master of photography" pie kameras i nepieskarās tikai lielos un naudīgos prodžektos.
Nu i kāds labums no tādas sevis pieskaitīšanas kaut kādai kastai (es tapat nesapratu, ko šie apzīmējumi nozīmē...)?
skat tēmu. nu, liela labuma nav - tikai anglofonam ārzemu cilvēkam sakot, ka esi fotogrāfs, labāk uzreiz teikt "still photografer", ne 1-kārši "photografer", lai mazinātu pārpratuma iespēju.