forum.gif
Cita piegaismošanas tehnika
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Cita piegaismošanas tehnika
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.09 23:27
 citēt
Tā kā forumā man nav nācies ar to saskarties, tad jautāju - vai kāds izmanto kaut tādu kā ekrāns, kas kliedē spilgto saules gaismu. Nevis atstaro, bet kliedē. Atceros, ka savā laikā tādi tik izmantoti kino fimēšanās. A to tikai par zibenjiem, par atstarotājiem vien...
Pieredze? Piemēri?
Publicēts: 27.07.09 23:29
 citēt
fandango tads ir
Publicēts: 27.07.09 23:33
 citēt
dansiga:fandango tads ir
un?
Publicēts: 27.07.09 23:33
 citēt
netikai savā laikā tika izmantoti kino filmēšanai, arī tagad! :)
Publicēts: 27.07.09 23:36
 citēt
acolade:netikai savā laikā tika izmantoti kino filmēšanai, arī tagad! :)
atsaucos uz laiku par ko man ir vizuaalas atminjas. nu jau 10 gadus man ar kino uznjemshanu nav praktiskas saistiibas.
Shoreiz mani interesee FOTO. Vienkaarshi - neesmu dzirdeejis to pieminam te blogaa un neviena bilde nav vedinaajusi uz aizdomaam ka taads izmantots
Publicēts: 27.07.09 23:37
 citēt
Tjipa difūzeris virs galvas? Es lietoju, reti. Parasti portretiem spilgtā saulē, jo tad fonam tāpat jāmeklē ēna. Piemērs: ...tikko paskatījos, piemērs nekur nav publicēts, un pa jaunu nopublicēt nevaru, pēc cietā diska beigšanās.
Publicēts: 27.07.09 23:38
 citēt
a kaada vaina? gaismot var tak kaut vai ar 500 sveceem iebaaztaam softboksaa.
ja jau jautaa, tad zini, ko taads dara un ka izmantot, vai ne? :)
Publicēts: 27.07.09 23:42
 citēt
versatile:a kaada vaina? gaismot var tak kaut vai ar 500 sveceem iebaaztaam softboksaa.
ja jau jautaa, tad zini, ko taads dara un ka izmantot, vai ne? :)
jaa zinu. sheit domaaju palielu ekraanu, kas ljoti nedaudz kliedee aso gaismu - taa pati saules gaisma, bet ne tik asa. priekshrociiba ar atstarotaaju un pret sauli (Gudra metode) izgaismojums joprojaam ir dabisks. JA JAU JAUTAA - jautaaju peec pieredzes/piemeeriem, kaadi tiek izmantoti utt.
Publicēts: 27.07.09 23:45
 citēt
Annirs, ko nu un ? tak pajautaa fandangim ;-)))) man jau patiik taa spuscaursredzamaas pleeves. Nez vai pareizi sapratu - tb aizliek priekshaa spligtajam gaismas kjermenim priekshaa un izkliedee gaismu ...
Publicēts: 27.07.09 23:53
 citēt
jap - tieshi taa. labi, ka vismaz viens fandango...
Publicēts: 27.07.09 23:57
 citēt
Annirs:jap - tieshi taa. labi, ka vismaz viens fandango...

Es tev saku- man ir tāds mēsls, 1,2m diametrā, varu iedot noprovēt. Visam ķermenim vajadzētu 2,5m diametru un noēnotu fonu arī...
Publicēts: 27.07.09 23:59
 citēt
Portreti:
Annirs:jap - tieshi taa. labi, ka vismaz viens fandango...

Es tev saku- man ir tāds mēsls, 1,2m diametrā, varu iedot noprovēt. Visam ķermenim vajadzētu 2,5m diametru un noēnotu fonu arī...
meesls peec definiicijas?
Publicēts: 28.07.09 00:04
 citēt
Tik advanceeta tehnika nav bloga publikai paredzeeta.. :D
Publicēts: 28.07.09 00:06 labots
 citēt
Šobrīd topā ir visvisādu izmēru utt California Sunbounce ražojumi :) Man jau viņi patīk :):) Bet tā parasti izmantoju parasto salokamo atstarotāju ar difuzoru sietu , kliedē gaismu super bet California Sunbounce protams KRUTĀK:):) Vēl medzu piegaismot ar Video prožektoru tādu uz diodēm ar āki :)

Publicēts: 28.07.09 00:07
 citēt
Liels trūkums ir tā vērķa praktiskā lietošana - lai tas virs galvas modelim turētos, vajag kādu, kas to tur... ja sesija ievilgst, tad vajag vismaz divus turētājus... var likt uz stātīviem, bet tad tā padarīšana ir vēl ķimperīgāka... šitais verķis manuprāt der vai nu "lieliem" profiem (projektiem), kam ir gan statīvi, gan turētāji un viss pārējais, vai arī pleneros, kur entuziastus var atrast liku likām, kas gan paturēs, gan piekoriģēs, gan alu pienesīs...
Publicēts: 28.07.09 00:07
 citēt
vai taa ir LJOTI advanceta tehnika?
Publicēts: 28.07.09 00:09
 citēt
Senders:Liels trūkums ir tā vērķa praktiskā lietošana - lai tas virs galvas modelim turētos, vajag kādu, kas to tur... ja sesija ievilgst, tad vajag vismaz divus turētājus... var likt uz stātīviem, bet tad tā padarīšana ir vēl ķimperīgāka... šitais verķis manuprāt der vai nu "lieliem" profiem (projektiem), kam ir gan statīvi, gan turētāji un viss pārējais, vai arī pleneros, kur entuziastus var atrast liku likām, kas gan paturēs, gan piekoriģēs, gan alu pienesīs...

Nav tik traki , man parasti paris asistenti tiek galā kā nemetās:)
 citēt
Piebilde - bieži vien labāk atrast lielos lietussargus un lietot līdzīgi, kā izkliedētāju...
 citēt
Lunis:Šobrīd topā ir visvisādu izmēru utt California Sunbounce ražojumi :) Man jau viņi patīk :):) Bet tā parasti izmantoju parasto salokamo atstarotāju ar difuzoru sietu , kliedē gaismu super bet California Sunbounce protams KRUTĀK:):) Vēl medzu piegaismot ar Video prožektoru tādu uz diodēm ar āki :)

Nu vot Luni... kaut kaa man acs un uztrvere vienmeer protestee - 99% piegaismoshana, vismaz blogaa noteikti izskataas nedabiigi :( taapeec jau es runaaju par blogeru pieredzi
Publicēts: 28.07.09 00:12
 citēt
biezhaa sajuuta - nafig jaabrauc uz juuru ja izskataas ka studijaa piemonteets fons. pienjemu, ka ar kliedeetaaju sanaak nedaudz dabiskaak, galu galaa galvenais te redzeetais atstarotaaju izmantoshanas noluuks ir skaidri redzams - saule pa spilgtu, jaaliek eenaa un jaabliezh saule ar atstarotaaju
Publicēts: 28.07.09 00:13
 citēt
enivej - paldies Luni par sakariigu komentaaru
Publicēts: 28.07.09 00:14
 citēt
jaa bet tie California Sunbounce baigi dārgi, bet cik video ir redzeets, lieta ljoti laba.
vimeo.com...
Publicēts: 28.07.09 00:16
 citēt
Annirs:Nu vot Luni... kaut kaa man acs un uztrvere vienmeer protestee - 99% piegaismoshana, vismaz blogaa noteikti izskataas nedabiigi :( taapeec jau es runaaju par blogeru pieredzi

NEDABĪGI isstās tas tāpēc LAI UZZSVĒRTU efekta stulbumu , NORMĀLI to īapši neuzssvēr tik lidzina ēnas un iespīdina ādu :):) Bet jā SADZEN visus parametrus NEKAD nevar pateikt DABĪGA GAISMA vai STUDIJAS EFEKXTI :):) Bet man šai ziānā patīk axstities ar persversiem efextiem ar 2 saulēm un 3 ēnām un Jauktu gaismu:):) BET NORMĀLI tas nav UZKRĪTOŠI un isstas gana dabīgi , galvenā fīča lai sadzītu SPILGTU FONU ar GALVENO varonipuslīdz vienā EXSĪ bez nepatīkami dzīļām ēnām:):):)
Publicēts: 28.07.09 00:18
 citēt
a tom i bazar, Luni, a tom bazar....

Vai shitaadu Latvijaa var kaut kur iziireet uz paaris dienaam???
Publicēts: 28.07.09 00:23
 citēt
Annirs:vai taa ir LJOTI advanceta tehnika?

Humoru nesaprati.. :(
Publicēts: 28.07.09 00:23
 citēt
jaa, bet mazinsh tas 5 vienaa...
Publicēts: 28.07.09 00:26
 citēt
Annirs, nu kaa kursh .... man tas 5i 1naa ir tads garumaa ap 1.50 laikam
Publicēts: 28.07.09 00:27
 citēt
kji kji kji :-) platumaa gan man shkjiet ir kaadi 80mit
Publicēts: 28.07.09 00:30
 citēt
Schnircks:Dansiga:>.jap, laikam gan;))
bet taa kaa Lunja bildee... taa laikam gn to nenoturees... un taa vareetu buut tipiska situaacija fotografeejot cilveeku pilnaa augumaa...
Publicēts: 28.07.09 00:32
 citēt
Gudris:mdfoto.lv... mdfoto sarunaa uz nomu...gan jau ka iedos ;)
haha :D 1x1 metrs a bildee ta gandriiz 2x2... viltiigie maarketeetaaji :D
Publicēts: 28.07.09 00:45
 citēt
Annirs, taa kaa lunja bildee no augshas - tur jau nevajaga 1.50 m .... to vajaga, ja liek no saaniem pilnam augumam
Publicēts: 28.07.09 00:57 labots
 citēt
Manīts ka Annie Leibovitz tādus mīīīlzīīgus lieto kopā ar 3-4 turētājiem uz vienu ekrānu :)
Publicēts: 28.07.09 01:05
 citēt
Ai es nezinu kur problēma SAULE par asu vai kas?:) Saule nav nekāda problēma :) Es tev pat varu pastasit variantu kā dzeki vacijā tasa tādus ekrānus XXX filmēšanai Home stilā. Sapērk santehnikas veikalā TIEVĀS kanalizācijas caurules ir tādas kautkādi 4cm diāmetrā , sapērk līkumus un saucamos "Ievadus" no ta visa sastēlē RĀMI izmēros 4x5m uz atbalstiem no tām pašām trubām. kopā tas izmaksā ~50 Eur. Nopērk kaprona sietu tas esot platumā 2x2m =4m to dovāskārtās aplaiž apkārt šitam rāmim un ar to pašu trubu sagriestiem gabaliem piefiksē kā klipšiem sabāk 20m2 SOFTĒJOŠ ekrāns vieli pārnēsājams lēts un viegli transportējams un var bildēt filmēt drāzienu kaut vai tuksnesī spilgtā saulē :):) Ka jau teicu MAN patīk UZSVĒRT ka gaisma nav dabīga un daru to vienmēr , protams uztasu arī neuzkrītošākus variantus bet PAŠAM patīk iztikti "Front proekcija" efekti::)
Publicēts: 28.07.09 01:36 labots
 citēt
Es izmantoju lielus dienas gaismas (armatūru) plastikas reflektorus (gofrētus) k/k 1,6x0,7 - vējainajā laikā vienam noturēt ir grūti. Bet labāku reflektoru par mākonīti izgudrot ir grūti. Biezā matēta siltumnīcu plēve ari bija kādreiz lietota ēnu mikstināšanai.
Publicēts: 28.07.09 01:54 labots
 citēt
Alloxa:Es izmantoju lielus dienas gaismas (armatūru) plastikas reflektorus (gofrētus) k/k 1,6x0,7 - vējainajā laikā vienam noturēt ir grūti. Bet labāku reflektoru par mākonīti izgudrot ir grūti. Biezā matēta siltumnīcu plēve ari bija kādreiz lietota ēnu mikstināšanai.

Vislabākais , bet samērā grīti transportējama kādreiz bija Lavsāna plēve tāda 1,5 x X izmēros , bet samērā smaga un viegli lūza , bet SOFTĒJA teicami:):) Mana mīlākā gaisma vakara vai agra rīta gaisma , bepatīk man SAULE ZENĪTĀ:):) Es pat gaišā laikā nakti taisu , man patīk:):) Reku nupatās pēc viena pasākumā ar sexrretāri pavaļojāmies pa pludmali kādas dienas uzkniebu šai "Na pamjatj" kautko savā "Dien / Naxts" stilā ar variācijām , te vispār nekā nav tik gaisma pārrēķināta un vhiss:):)

Publicēts: 28.07.09 09:18 labots
 citēt
Nu ir asistēc ar tādu... Tas bija 1,ciktur x 2,ciktur metri liels puscaurspīdīgs, balts audums uz rāmja.
Jāteic, dienā noēno ļoti jūtami, tiesa arī padara mazāk kontrastainu, mīkstāku to saules gaismu.
Ja gribās uzbildēt uz koši saules izgaismota fona ir vai nu vēl kādam jāpiegaismo ar atstarotāju vai ar zibeni.
Ja tas ir kāds šķidrs kaprona siets vai parastā lauksaimniecības plēve, domāju gaismas zudumi varētu būt krietni mazāki
Bet efekts sanāk...
Publicēts: 28.07.09 09:30
 citēt
Lunis:Ai es nezinu kur problēma SAULE par asu vai kas?:) Saule nav nekāda problēma :) Es tev pat varu pastasit variantu kā dzeki vacijā tasa tādus ekrānus XXX filmēšanai Home stilā. Sapērk santehnikas veikalā TIEVĀS kanalizācijas caurules ir tādas kautkādi 4cm diāmetrā , sapērk līkumus un saucamos "Ievadus" no ta visa sastēlē RĀMI izmēros 4x5m uz atbalstiem no tām pašām trubām. kopā tas izmaksā ~50 Eur.

bet tā arī jādara, nevis jāperk dārgos izstrādājumus, kuriem ir 500% varka...
Principā šitais izmantojams stokos.. var atvērt jebkuru katalogu ar drēbēm - tur praktiski visas bildes pareizi noeksponētas uz jūras un t.t. fona saulainā dienā ar smaidu. - smuki džemperīši, kleitiņas un t.t. :) imho tur maz mākslinieciskā, jo gaisma čista nenaturāla.
Publicēts: 28.07.09 09:32 labots
 citēt
Nuja - tur jau vajag, nevis māslinieciski, bet lieliski nogaismotu ancuku uzbildēt.
Tā teikt - te nu atšķiras profesionāļu un mākslinieku domas par to, kas ir labs foto...
Publicēts: 28.07.09 11:15
 citēt
Publicēts: 28.07.09 11:53
 citēt
lēts [ pilnīgi par velti ] variants ir < ISOVER > akmens vates ruļļu iepakojuma plēve. ne tā dzeltenā, bet iepakojuma 6 ruļļiem - viegli pienaina, puscaurspīdīga. izmērs 1,3x2,7m. rāmji, turēšanas iespējas jāizdomā katram pašam. es dažas reizes esmu izmantojis, aizklājot logam priekšā. piemēru bildēs, man vien zināmu apstākļu dēļ, nebūs. vienu gabalu kaut kad iedevu vienam no bloga pamēģināt, atsauksmju nekādu, nezinu vai viņš izmantoja
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):