dansiga - tas, ka nezini..... jopcik shoreiz to vajadzeeja patureet pie sevis nafisheejot - kaa dermatalogs, dermatologam saku - tas i ljoti, ljoti slikti
negativs, maneejos nestaastiija gan un internetaa/aviizee/zhurnaalaa/TV neuztraapiiju - ko nu - man noshauties tagad?!!??! Buutu labaak apgaismojushi tumsonju ;-((((
negativs, maneejos nestaastiija gan un internetaa/aviizee/zhurnaalaa/TV neuztraapiiju - ko nu - man noshauties tagad?!!??! Buutu labaak apgaismojushi tumsonju ;-((((
Gustavs ir (vienos vaartos) starptautiski viszinaamaakais Latvijas maakslinieks - jo Marks Rotko, dzimis kā Markus Rotkovičs ieksh Davgavpils tomeer radosho pusi attiistiija jau buudams outside
dansiga..... es nesaku, bet... var rasties aizdomas... var..., ka Tavaa rudajaa paurii nav nenieka no dievzemiites (un citu vietu) kultuur vai maakslas veestures... skan baigi
Par KLUCI Dokumentālā filma. Pētera Krilova dokumentālā filma Klucis – nepareizais latvietis (Klucis. Deconstruction of an artist., 2008) pie skatītājiem nonāca pagājušā gada maijā un ilgi noturējās kinoteātra Rīga repertuārā, apliecinot publikas interesi. Pie šīs 90 minūtes garās filmas komanda strādāja aptuveni piecus gadus, un rezultāts rada neticami rūpīga un līdz niansēm paveikta darba garšu. Ļoti bieži Pēteris Krilovs sastapies ar bēdīgu situāciju, kad uz ārzemju kolēģu lūgumiem izskaidrot Latvijas vēsturi to nav varējis pietiekami saprotami izdarīt. Tā dzimusi ideja šai filmai par latviešu izcelsmes Maskavā dzīvojošo un Staļinam uzticīgo mākslinieku Gustavu Kluci, kura dzīves paradoksā slēpjas daudz kas no Latvijas vēstures. Režisoru un filmas galveno varoni saista pārsteidzoši līdzīgi dzīves pagriezieni, precīzāk – režisora Krilova liktenis sasaucas ar Gustava Kluča dēla Eduarda Kulagina (dēlam dots mātes krieviskais uzvārds) likteni – abi piedzīvo traģisku tēva zaudējumu divu gadu vecumā, kad sakās Staļina tīrīšana no latviešiem. Lielākais pārsteigums filmā ir milzīgais arhīva materiālu daudzums. Kā stāsta radošā komanda, tas bijis ilgs un sistemātisks, taču aizraujošs darbs un sadarbība ar lielākajiem Latvijas un pasaules muzejiem (Maskavā, Parīzē, Grieķijā u.c.). Izmantoti gan Kluča fotomontāžas darbi, gan gleznojumi, vēstules, sievas Valentīnas Kulaginas dienasgrāmata, pavisam īss fragments, kurš, iespējams, ir vienīgais ar Gustavu Kluci, kā arī daudz lielisku foto un video materiālu par Staļina laika sporta un citiem masu pasākumiem. Režisors izmantojis arī dažādu ar Gustavu Kluci saistītu cilvēku skatījumu uz viņa dzīvi un darbiem no mūsdienu skatu punkta, tajā skaitā viņa dēla atmiņas, kas rada dzīvu dialogu starp tagadni un pagātni. Filma sniedz vērienīgu laikmeta atspoguļojumu. Tā ilustrē gan Staļina laika mākslas pasauli un tās lomu režīma veidošanā (un otrādi), gan divdesmito un trīsdesmito gadu dzīvi kopumā Krievijas impērijā. Interesanti un visnotaļ ironiski attēlots pētījums par latviešu nāciju (tipiskākās matu, acu krāsas, garums, darba mīlestība, zemās prasības utt.), bet ar tikpat lielu traģismu atklāts režīma līdzradītāju, uzticamu sekotāju, Staļina pielūdzēju latviešu liktenis. Kluča darbi slavināja Staļinu (izveidoja viņa publisko tēlu kā pārdabisku būtni), viņš ar visu sirdi un dvēseli atbalstīja sociālistisko režīmu, bet savas izcelsmes dēļ tika apsūdzēts teroristisko grupējumu atbalstīšanā un sazvērestībās.
Latvijā par viņu nezin jo pirmās brīvvalsts laikos šamējais pa Krieviju dzīvojās un Latvijā skaitījās nevēlams, bet pēc kara padomju Latvijā par viņu neviens vairs nerunāja jo bija notiesāts.
Žēl, ka Google ir pieejama tikai ierobežotam cilvēku skaitam. Bet varbūt arī šāda pašreklāma piesaista uzmanību. Visi skatās, kas tas tur tāds - mazs, nevarīgs, brēc un kūņojas.
Nez kapec no darba datora nav iespejams nociteet.. Gribeju tik teikt .. Maris, man prieks ka tu tik gudrs! Es paturu tiesiibas ko nezinaat. gneza, prichom tur tie pleneri ?? netjan, paldies par rezumee
manuprāt Mājiens par Googli bijs sekojošs: Ja kaut ko nezini, uzprasi krustmāmiņai Googlei, ja atbilde nav apmierinājusi vai grūti atrodamas atbildes, tikai tad prasi pārējiem padomu, kas mazliet savādāk to pašu prasīs Googles tantei...
Senders:Ne patemu - Gudris uz pleneru netaisas. Aiz vien vairak gribas taja apgaismotaja seja ieskatities...
Tici man , tu to ieragu ar visu skanju ikreiz kad vēlies tikt pie jaunas Vino da Pasto devaas , sakumā likās neticami BET nu esu dzelzāinā parliecībā APSALŪTI RELIXTS savas sugaas modelis mums gadijies testā
Luxferre - par vinu neviens nerunaaja - pilniigs bullshits - kur nerunaaja? Veljasmazgaatavaas un garazhaas? Presee? Sarkanajaa (un jebkuraa citaa) presee vispar reti raksta par kultuuru kas nav saistita ar ta briza pulja izklaidem, bet tapec jau cilvekiem kam kultura interese neiestajas amnezija
Mjā, man kā LKA produktam būtu kauns nezināt, kas ir Klucis... Bet domāju, ka liela daļa nezinātāju, paši to nezinot, ir redzējuši viņa radītos plakātus.