forum.gif
Klucis - nepareizais latvietis.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Klucis - nepareizais latvietis.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.07.09 20:03
 citēt
Šovakar atkal pa TV. LTV 1 21.15
Publicēts: 29.07.09 20:24
 citēt
Bizarre:Šovakar atkal pa TV. LTV 1 21.15

Jā tas kīno ir super un VECIS SUPER:)
Publicēts: 29.07.09 20:33
 citēt
filmas režisors ar nav zeme metams
Publicēts: 29.07.09 20:46
 citēt
Bizarre:Šovakar atkal pa TV. LTV 1 21.15

Kas tur būs un par ko?
Publicēts: 29.07.09 21:32
 citēt
ak dies pelle...
Publicēts: 29.07.09 22:00
 citēt
tas nav pleneerus biidiit
Publicēts: 29.07.09 22:19
 citēt
es arii neiznu, kas tas par kluci ;-((( un pleneerus nebiidu ;-ppp znahc - galiigi zemee metama;-(((
Publicēts: 29.07.09 22:21
 citēt
dansiga:es arii neiznu, kas tas par kluci ;-((( un pleneerus nebiidu ;-ppp znahc - galiigi zemee metama;-(((
laikam par viņu kursos nestāsta
Publicēts: 29.07.09 22:24
 citēt
dansiga - tas, ka nezini..... jopcik shoreiz to vajadzeeja patureet pie sevis nafisheejot - kaa dermatalogs, dermatologam saku - tas i ljoti, ljoti slikti
Publicēts: 29.07.09 22:26
 citēt
maris, nu nevar visu visu zinaat!!!!!!!

negativs, maneejos nestaastiija gan un internetaa/aviizee/zhurnaalaa/TV neuztraapiiju - ko nu - man noshauties tagad?!!??! Buutu labaak apgaismojushi tumsonju ;-((((
Publicēts: 29.07.09 22:29
 citēt
Ko tur apgaismot?!
Ņem un SKATIES!
Publicēts: 29.07.09 22:31
 citēt
ir plkst 22:42 - ko es varu vairs skatiities?!?!?!
Publicēts: 29.07.09 22:34
 citēt
dansiga:maris, nu nevar visu visu zinaat!!!!!!!

negativs, maneejos nestaastiija gan un internetaa/aviizee/zhurnaalaa/TV neuztraapiiju - ko nu - man noshauties tagad?!!??! Buutu labaak apgaismojushi tumsonju ;-((((

Gustavs ir (vienos vaartos) starptautiski viszinaamaakais Latvijas maakslinieks - jo Marks Rotko, dzimis kā Markus Rotkovičs ieksh Davgavpils tomeer radosho pusi attiistiija jau buudams outside
Publicēts: 29.07.09 22:36
 citēt
dansiga:ir plkst 22:42 - ko es varu vairs skatiities?!?!?!
ieej delfos, uzklikšķini Tv programmas, pieliec bultiņu pie raidījuma izlasi......
Publicēts: 29.07.09 22:37
 citēt
dansiga..... es nesaku, bet... var rasties aizdomas... var..., ka Tavaa rudajaa paurii nav nenieka no dievzemiites (un citu vietu) kultuur vai maakslas veestures... skan baigi
Publicēts: 29.07.09 22:46
 citēt
maris, nu ja tas "klucis" ir marks rotko - to gan bishk zinu ;-))))
negativs, nu jaa a- a ko tad es te runashu ?!?!?!;-pppp
Publicēts: 29.07.09 22:51
 citēt
dansiga:maris, nu ja tas "klucis" ir marks rotko - to gan bishk zinu ;-))))
nav jau jārunā, noskatīsies nākošreiz
Publicēts: 29.07.09 22:57
 citēt
negativs, ai - tu neko nesparoti no maaxlas!!! labaak iedodiet man adresiiti, kur ir tabula, peec kuras var noreguleet monitora gaishumu/tumshumu!
Publicēts: 29.07.09 23:05
 citēt
pačolēju. jā.
Publicēts: 29.07.09 23:15
 citēt
Gudris, tu gudri pateici - bet peec kaaa lai regulee?!!??!?!
Publicēts: 29.07.09 23:19
 citēt
dansiga:Gudris, tu gudri pateici - bet peec kaaa lai regulee?!!??!?!
Tev iespējams vajag to monitoru kalibrēt
Publicēts: 29.07.09 23:21
 citēt
Par KLUCI
Dokumentālā filma. Pētera Krilova dokumentālā filma Klucis – nepareizais latvietis (Klucis. Deconstruction of an artist., 2008) pie skatītājiem nonāca pagājušā gada maijā un ilgi noturējās kinoteātra Rīga repertuārā, apliecinot publikas interesi. Pie šīs 90 minūtes garās filmas komanda strādāja aptuveni piecus gadus, un rezultāts rada neticami rūpīga un līdz niansēm paveikta darba garšu. Ļoti bieži Pēteris Krilovs sastapies ar bēdīgu situāciju, kad uz ārzemju kolēģu lūgumiem izskaidrot Latvijas vēsturi to nav varējis pietiekami saprotami izdarīt. Tā dzimusi ideja šai filmai par latviešu izcelsmes Maskavā dzīvojošo un Staļinam uzticīgo mākslinieku Gustavu Kluci, kura dzīves paradoksā slēpjas daudz kas no Latvijas vēstures. Režisoru un filmas galveno varoni saista pārsteidzoši līdzīgi dzīves pagriezieni, precīzāk – režisora Krilova liktenis sasaucas ar Gustava Kluča dēla Eduarda Kulagina (dēlam dots mātes krieviskais uzvārds) likteni – abi piedzīvo traģisku tēva zaudējumu divu gadu vecumā, kad sakās Staļina tīrīšana no latviešiem. Lielākais pārsteigums filmā ir milzīgais arhīva materiālu daudzums. Kā stāsta radošā komanda, tas bijis ilgs un sistemātisks, taču aizraujošs darbs un sadarbība ar lielākajiem Latvijas un pasaules muzejiem (Maskavā, Parīzē, Grieķijā u.c.). Izmantoti gan Kluča fotomontāžas darbi, gan gleznojumi, vēstules, sievas Valentīnas Kulaginas dienasgrāmata, pavisam īss fragments, kurš, iespējams, ir vienīgais ar Gustavu Kluci, kā arī daudz lielisku foto un video materiālu par Staļina laika sporta un citiem masu pasākumiem. Režisors izmantojis arī dažādu ar Gustavu Kluci saistītu cilvēku skatījumu uz viņa dzīvi un darbiem no mūsdienu skatu punkta, tajā skaitā viņa dēla atmiņas, kas rada dzīvu dialogu starp tagadni un pagātni. Filma sniedz vērienīgu laikmeta atspoguļojumu. Tā ilustrē gan Staļina laika mākslas pasauli un tās lomu režīma veidošanā (un otrādi), gan divdesmito un trīsdesmito gadu dzīvi kopumā Krievijas impērijā. Interesanti un visnotaļ ironiski attēlots pētījums par latviešu nāciju (tipiskākās matu, acu krāsas, garums, darba mīlestība, zemās prasības utt.), bet ar tikpat lielu traģismu atklāts režīma līdzradītāju, uzticamu sekotāju, Staļina pielūdzēju latviešu liktenis. Kluča darbi slavināja Staļinu (izveidoja viņa publisko tēlu kā pārdabisku būtni), viņš ar visu sirdi un dvēseli atbalstīja sociālistisko režīmu, bet savas izcelsmes dēļ tika apsūdzēts teroristisko grupējumu atbalstīšanā un sazvērestībās.
Publicēts: 29.07.09 23:34
 citēt
netjan :-))))))) paldies par centiibu :-)
Publicēts: 30.07.09 00:31
 citēt
dansiga:maris, nu ja tas "klucis" ir marks rotko - to gan bishk zinu ;-))))
Gustavs ir Gustavs un Marks diemzel ir Marks - ideja ka Rainis un Aspazija ir 1 un tas pats butu tuvaka patiesibai
Publicēts: 30.07.09 00:38 labots
 citēt
Filmu neredzēju, bet uz izstādi gan pirms kāda laika biju...
Publicēts: 30.07.09 00:42
 citēt
pirmā dzirdēšana par to kluci, laikam neesmu inteliģents :D
Publicēts: 30.07.09 08:23
 citēt
Latvijā par viņu nezin jo pirmās brīvvalsts laikos šamējais pa Krieviju dzīvojās un Latvijā skaitījās nevēlams, bet pēc kara padomju Latvijā par viņu neviens vairs nerunāja jo bija notiesāts.

Gadījās Kluča darbu redzēt MoMa muzejā Ņujorkā.
Publicēts: 30.07.09 08:33
 citēt
Reku daži darbi:
www.moma.org...
Publicēts: 30.07.09 10:08
 citēt
nu nevar visu visu zinaat!

Žēl, ka Google ir pieejama tikai ierobežotam cilvēku skaitam. Bet varbūt arī šāda pašreklāma piesaista uzmanību. Visi skatās, kas tas tur tāds - mazs, nevarīgs, brēc un kūņojas.
Publicēts: 30.07.09 12:15 labots
 citēt
Nez kapec no darba datora nav iespejams nociteet.. :(
Gribeju tik teikt ..
Maris, man prieks ka tu tik gudrs! Es paturu tiesiibas ko nezinaat. :)
gneza, prichom tur tie pleneri ??
netjan, paldies par rezumee;)

no opisj, domu par googli, nifiga nesapratu:O
Publicēts: 30.07.09 12:18 labots
 citēt
manuprāt Mājiens par Googli bijs sekojošs:
Ja kaut ko nezini, uzprasi krustmāmiņai Googlei, ja atbilde nav apmierinājusi vai grūti atrodamas atbildes, tikai tad prasi pārējiem padomu, kas mazliet savādāk to pašu prasīs Googles tantei... ;)
Publicēts: 30.07.09 12:21
 citēt
aha! un uz kuru tika teemeeta pashreklaama un mazs kuunjotaajs i nesapratu.
Publicēts: 30.07.09 12:39
 citēt
Ne patemu - Gudris uz pleneru netaisas. Aiz vien vairak gribas taja apgaismotaja seja ieskatities...
Publicēts: 30.07.09 12:54
 citēt
Senders:Ne patemu - Gudris uz pleneru netaisas. Aiz vien vairak gribas taja apgaismotaja seja ieskatities...
Tici man , tu to ieragu ar visu skanju ikreiz kad vēlies tikt pie jaunas Vino da Pasto devaas , sakumā likās neticami BET nu esu dzelzāinā parliecībā APSALŪTI RELIXTS savas sugaas modelis mums gadijies testā:):)
Publicēts: 30.07.09 13:45
 citēt
Luxferre - par vinu neviens nerunaaja - pilniigs bullshits - kur nerunaaja? Veljasmazgaatavaas un garazhaas? Presee? Sarkanajaa (un jebkuraa citaa) presee vispar reti raksta par kultuuru kas nav saistita ar ta briza pulja izklaidem, bet tapec jau cilvekiem kam kultura interese neiestajas amnezija
Publicēts: 30.07.09 13:57
 citēt
Mjā, man kā LKA produktam būtu kauns nezināt, kas ir Klucis... Bet domāju, ka liela daļa nezinātāju, paši to nezinot, ir redzējuši viņa radītos plakātus.
Publicēts: 15.08.09 20:02
 citēt
.............
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):