palaidniex, CF ir labāk par SD. Bet, ja kamerā ir gan CF, gan SD, kurā var bekapam kopiju lādēt, tad tas ir visnotaļ vērtīgi, jo CF mēdz nomirt līdz paņemot visus dižkadrus. Divas kartes vienlaicīgi nemēdz nobeigties.
alvils:palaidniex, CF ir labāk par SD. Bet, ja kamerā ir gan CF, gan SD, kurā var bekapam kopiju lādēt, tad tas ir visnotaļ vērtīgi, jo CF mēdz nomirt līdz paņemot visus dižkadrus. Divas kartes vienlaicīgi nemēdz nobeigties.
palaidniex:interesanti zināt - cik labāks (un cik dārgāks) būs jaunais 70-200?
šitas būs ļoti labs...beidzot arī nikonisti sapratuši ka sensoram vaig savadāku lēcu principu ka filmiņai...spriežot pēc stiklu kombinācijas ļoti līdzīgs oly 70-200f2
Tici man šito stiklu varēs izmantot arī uz filmas un maz ticams, ka sīs stiklis ir nu megadigitālais...
alvils:palaidniex, CF ir labāk par SD. Bet, ja kamerā ir gan CF, gan SD, kurā var bekapam kopiju lādēt, tad tas ir visnotaļ vērtīgi, jo CF mēdz nomirt līdz paņemot visus dižkadrus. Divas kartes vienlaicīgi nemēdz nobeigties.
Nubet D3 ir 2xCF... Nafik viena CF otra SD?
SD ir lētākas un aizņem mazāk vietas, pie tam daudzos kompjos (piem., manējā) ir jau iebūvēts SD karšu lasītājs. Man šķiet, ka CF + SD ir labāks variants par divām CF. Bet tiem, kas pērk D3, diez vai būtiski svarīga tā cenas atšķirība starp CF un SD.
SD ir lētākas un aizņem mazāk vietas, pie tam daudzos kompjos (piem., manējā) ir jau iebūvēts SD karšu lasītājs. Man šķiet, ka CF + SD ir labāks variants par divām CF. Bet tiem, kas pērk D3, diez vai būtiski svarīga tā cenas atšķirība starp CF un SD. Man jau ar šķiet, ka tiem, kas pērk jau D300, D700 pa lielam ir jābūt pie kājas cik ta karte maksā. Domāju drīzāk no svara ir kartes ātrdarbība un drošība. Wot i jautājums - kam šī attiecība (ātrums/drošums) ir labāka?
palaidniex:interesanti zināt - cik labāks (un cik dārgāks) būs jaunais 70-200?
šitas būs ļoti labs...beidzot arī nikonisti sapratuši ka sensoram vaig savadāku lēcu principu ka filmiņai...spriežot pēc stiklu kombinācijas ļoti līdzīgs oly 70-200f2
Joprojām minstinies par pāriešanu uz Nikon? ED stikls ar stabilizāciju un motoru. Nav slikts variants, lai cenu uzgrieztu līdz griestiem. Tomēr ļoti jāšaubās, vai attēla kvalitāti spēs izspiest tādu pašu, kā 2.8D stikli. 2.8G ir un paliek galvastiesu zemāks...
palaidniex: Man jau ar šķiet, ka tiem, kas pērk jau D300, D700 pa lielam ir jābūt pie kājas cik ta karte maksā.
Es nopirku D300, bet man tomēr nav pie kājas, cik tās kartes maksā. Protams, ka es SD kartes vietā labāk gribu CF (un tā arī ir), bet tas, ka bekapam vēl klāt būtu SD, nebūtu slikti. Tā vien dēļ, protams, kameru nemainīšu.
Joprojām minstinies par pāriešanu uz Nikon? ED stikls ar stabilizāciju un motoru. Nav slikts variants, lai cenu uzgrieztu līdz griestiem. Tomēr ļoti jāšaubās, vai attēla kvalitāti spēs izspiest tādu pašu, kā 2.8D stikli. 2.8G ir un paliek galvastiesu zemāks...
Nu nezinu vai Nikon mērķis ir uzrīkot jaunāku, dārgāku, bet principiāli optiski sūdīgāku stiklu? Priekš DX - pilnīgi pietiek ar veco 70-200, kurš kā reizi DX sensora laukumā ir visai ciešami ass... Priekš FX gan vecais 70-200G bija pašvaks... Malas neasas un tā Bet gribas asu stiklu - jāņem vesels režģis ar fiksiem...
stiklu grupu, kas koriģē staru plūsmu, visi lielie brendi izmanto jau pasen, vienīgā atšķirība ir kādā kombinācijā tās lēcas saliktas, un kurā objektīva daļā[ galā ] tā stiklu grupa atrodās..........
Tāpēc ka nav tāds 24-80, jo ir 24-70... 70-200 moš strādā atrāk dēļ SWM 80-200 nav izmantojams AF uz kamerām, kurām nav iebūvētā motorīša, aļa D40, D60, D5000 utt Kā arī 80-200 nav VR, kas reizēm ļauj dabūt asāku to kadru, ko 80-200 piedāvātu tikai "rukotrjasa" kardiogrammas raksta pielabotus...
a tie D40, D60, D5000 ir ziepīši, kuru īpašniekiem pietiek ar kitiem! :P
p.s. Man reiz bija Nikkor 24-80mm f/3.5-4.5G Atdevu līdzi kā kitu savam D100, pārdodot. bet nu, protams, ka tas NAV pielīdzināms 24-70 superstiklam, ļoti līdzīgi kā tie 70-200 nav pielīdzināmi izcilajam 80-200 (nedaudz pārspīlējot, bet tomēr).
Ej nu zini - norakstīt jauno 70-200 stiklu pirms tas reāli pārbaudīts un paturēts rokā ir visai muļķīgi... Jo, ja Nikons ir pie šī stikla iesprindzi kā pie 14-24 vai 24-70, tad rezultātam būtu jābūt cienījamam
Bet tā jau ir, kur beidzas zināšanas, sākas viedokļi...
taisnība. un tam jau šis forums un šī tēma domāta. neviens no mums neko no šiem 4 objektiem nav izmēģinājis. tikai diskutējam, dalamies viedokļos. mož tiešām šis jaunais 70-200 būs megazvērs! tomēr diez vai... jo, ja šāda iespējamība pastāvētu, nikons burta G vietā ieliktu D.
alvils:taisnība. un tam jau šis forums un šī tēma domāta. neviens no mums neko no šiem 4 objektiem nav izmēģinājis. tikai diskutējam, dalamies viedokļos. mož tiešām šis jaunais 70-200 būs megazvērs! tomēr diez vai... jo, ja šāda iespējamība pastāvētu, nikons burta G vietā ieliktu D.
Neblamējies nu... Ko kas nozīmē Nikon sikliem:
D Distance information D-type and G-type NIKKOR lenses relay subject-to-camera distance information to AF Nikon camera bodies. This then makes possible advances like 3D Matrix Metering and 3D Multi-Sensor Balanced Fill-Flash. Note: D-type and G-type NIKKOR lenses provide distance information to the following cameras: Auto exposure; F6, F5, F100, F90X, F80, F75, F70, F65, F60, F55, F50, PRONEA S, PRONEA 600i, D2 series, D1 series, D100 and D70s/D70. Flash control; F6, F5, F100, F90X, F80, F75, F70, D2 series, D1 series, D100 and D70s/D70.
G G-type NIKKOR The G-type NIKKOR has no aperture ring; aperture should be selected from camera body.
Tātad G nmozīmē tikai to, ka stiklam nav iespējas ieselektēt fragmas atvērumu pa tiešo no objektīva ar gredzena palīdzību - gluži kā visiem Canoniem...
man gan vairāk šķiet, ka lielākas atšķirības ir kā reizi pa vidu, kur lēcu gupa ir krietni savādāka papildus lēca priekšā un aizmugurējās lēda ir nosacīti vienādāka vecajā un jaunajā versijā
P.S. Un tie noteikti atšķiras no megablūrējošā ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm
palaidniex:Tātad G nmozīmē tikai to, ka stiklam nav iespējas ieselektēt fragmas atvērumu pa tiešo no objektīva ar gredzena palīdzību
Tu vienmēr tici visam, kas rakstīts kaut kur netā? Arī visam, ko saka kens rokvels. Ja gredzens būtu vienīgā atšķirība, neviens šiem burtiņiem uzmanību nepievērstu. Bet tomēr pievērš. G patiesībā nozīmē "Gavno" (24-70 ir izņēmums).
Alvil - šo te info es ņēmu nevis no jurčika pierakstiem par dzerstiņu Braitonā pagājušajā ceturdienā, bet gan no paša Nikon lapas. Gribi teikt, ka AF Zoom-Nikkor 70-300mm f/4-5.6D ir megastikls tikai dēļ tā ka tam ir tass D burts G vietā? Vēlreiz rakstu - D no G atšķiras ar to, ka D ir fragmas gredzens, G tāda gredzena nav.
tagad jau var dabut no katra tresa, tiesam tik uzkritosi, vakar bija tada maza pasedesana lidz pieciem rita bet neparto ir stasts bet nu rudzu lauku vaig, steidzami !!!
man patik. gribu nu bidi taadu, es dumsigi staavu un vinsh man blakus, tikpat dusmiigs kads zin kas ar fotonoma.lv noticies? no agra rita uzrakstiju par objektivu ko sodien vaig un neviens nedod man atbildi, mosh vini jau wisi prom bet lapu nav ajzslegusi ciet?
paldies gudri, bet kas ar fotonomu..lv ? gribejas panemt uz vakaru 85 1.8 d stiklinu bet nekas nesanak, liela beda, smuka meitene jabilde bija alvil aizdo man kaukoo gaisu ja tev ir 50 1.4 50 1.8 85 1.4 85 1.8 kīlaa 50 ls vai mosh platlenki kila iedosu, vai zibsni, vienam vakaram vaig apsolu