forum.gif
Alfons Bērmanis
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Alfons Bērmanis
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.07.09 10:19
 citēt
Visi (vai vismaz lielākā daļa) latviju fotomeistaru labi zin, ka Alfons Bērmanis skaitās pirmais latviešu fotogrāfs (no 1854.g.). Bet vai kāds var pateikt, kur webā var redzēt kādu viņa uzņemtu fotogrāfiju? Es nomeklējos (ar Gūgļa onkuļa palīdzību), bet neatradu... :(
Publicēts: 31.07.09 10:23
 citēt
Pirmais nenozīmē labākais. Meklē muzejā.
Publicēts: 31.07.09 10:25
 citēt
ir Gūgles tante, ne onkuls,Alvil
Publicēts: 31.07.09 10:27
 citēt
Vai tad pa ilgajiem digitālā laikmeta gadiem NEVIENS nav pamanījies ieskenēt PIRMĀ (es neteicu, ka labākā) latviešu fotogrāfa NEVIENU no radītajiem fotouzņēmumiem?
Publicēts: 31.07.09 10:47
 citēt
Gudris, ja man skapī stāvētu tās bildes, es tā arī izdarītu. :) Bet nekā... :(

Nu labi, ja neviens nevar pateikt, kur atrast Alfona Bērmaņa bildes, mož kāds vismaz māk atrast Mārtiņa Buclera uzņemtus attēlus?
Publicēts: 31.07.09 10:58 labots
 citēt
Jā, tā ir latviešu fotogrāfijas prezentēšanas problēma - ka tīmeklī nav uzskatāma materiāla. Ar jauno paaudzi laikam jau jārunā tai saprotamā saziņas valodā. Bet grāmatas šiem arī par dārgu/grūti pieejamas. Tā atkal ir jaunās paaudzes problēma. Viens variants ir fotogrāfijas muzejs. Tālrunis: 67222713 E-pasts: info@fotomuzejs.lv

Tikpat aizraujoši varētu meklēt, piemēram, Spura, Bilzoņa vai Tālberga darbus. Atrast bez pūlēm var Knāķa un Linka darbus.
Publicēts: 31.07.09 11:16
 citēt
Paskaties manus darbus.
Publicēts: 31.07.09 12:24
 citēt
blac:Paskaties manus darbus.

Paskatīju :)
Publicēts: 31.07.09 12:26
 citēt
Nevajag pārspīlēt,lielākā daļa latvijas foču pat nezin tādu vārdu kā Alfons Bērmans(Behrmann),un otrkārt nedomāju ka ir vietā viņu saukt par "pirmo latviešu fotogrāfu".Jo pirmais nu nekādi viņš nav un ja atmiņa neviļ,tad jis bija vācietis.
Fotomuzejā ir jābūt vienai bišķītei viņa bilžu un noteikti ir jābūt arī viņa paša portrejai,jo to pašročīgi iedāvināju Korsakam,kopā ar Roberta Borharda(Borchardt) portreju.Man ir ducis Bērmana bildētu Rīgas skatu,bet internetā gan tie nav apskatāmi,un šeit,fotroblogā, jau arī laikam tikai savas bildētas drīkst iekšā likt.Lai saliktu latvijas vecmeistaru bildes internetā,jābūt pieejai oriģināliem un tas nozīmē,ka pašam tas viss vispirms jāsakolekcionē,jo muzeji un privātkolekcionāri tā vienkārši ieskanēt retas bildes vis nedos(nu vismaz lielākā daļa nē).
Publicēts: 31.07.09 14:10 labots
 citēt
Domāju ka 90% neko nezin par to kas bijis pirms viņiem vai pat exsistē reālā laikā blakus:):) Visszīmīgākais piemērs mums šai gadinā ir kāds gana slavens "Foto zinju aktīvists" kuram jebkas kass nav atrodams I-neta vai elektroniski vispār neeksistē un ir pilnīgi tumsja bilde :):) Man kadreiz bij laba saruna Vācijā ar manu Onkuli vecasmātes par 30 gadiem jaunako brali viņi bija Baltvācieši un visai aktīvi te darbojušies visādās jomās gan kultūrā gan makslā paši gan mācijušies bij gan Berlīnē gan Parīzē . Viņš man stastija ka kā viņi 30 gadu otrā pusē Ltvijā tasijuši visadas trakas preformances un mākslas dumības , tas viss bijis pilnīgi savu visadu biedribu un tautiešu ietvaros , jo Latviešiem bijušas savas "Intreses" šiem savas . Istenībā patreiz ir ļot līdzīg , maz kurš zin ko dara tās neskaitāmo Krievijā izmācīto ļautiņu bari kas tur samļušies Foto un māklslas izgļitības. Istenībā pats intresantākais šai lietā bija ka es ar savu Onkuli un arī tanti kuriem bija pār 70 gadiem varēju MIERĪGI sarunāties PILNĪGI tīrā Latviešu valodā akurāt tādā kādu šiem bij iemācijušies mācoties Latviešu skolās 20-30 gadu Latvijā . Bet toties ar baru izbijušu kolēģu un arī izbijušu radiniekiem kuri nepilnus 20 gadus varbūt ir prom LATVISKI vairs neparunāsi , vieglāk sarunāties Vaciski vai Angliski VISMAZ SAPROTI ko šis saka:):) Taka tā tas par vesturi . Ja runā par Foto muzeju tā ir VALSTS un ar jebkādu iniciatīvu apdalita organizacija , man piemēram ķadreiz bija doma pamacīties pie pasjie krutakajiem Latviešu fotogrāfiem kadi ir PASAULĒ , foto muzeis man šai ziņā neko nevarēj lidzet AR ZIŅĀM :):) Andriz Apsi es atradu pilnīgi nejauši pirms gadiem 7 Ķelnes gramatu tir ieraugot veselu kaudzi superigu Dabas gramatu PEC BILDĒM mani viņas piesaistija un liels bij mans parstigums ka šitādas albumu čupas autors stavēj rakstits PILNĪG NEPARPROATMS Latviešu autors Andris Apse , protams ka es uzreiz dabūju vīņa galus un uzsitu šim e-pastu un šis ar atbildēja pēc 2 menešiem jo bij kārtējā dzungļu ekspedīcijā bijis:):) Kad šito paziņoju Foto muzejam šiem par tādu neko nebij dzirdējuši un nekādu intresi arī neizrādija , a dzeks skaitās viens no krutākajiem dienvidu puslodes dabas fotogrāfiem un gajis uz to 20-30 gadus mācoties un strādājot braukajot no savas Jaunzelandes uz Angliju un mācotie , rezultāts likumsakarīgs un attieksme PRET TĀDU no musejo "Muzeinieku" puses ar likumsakarīga. Man piemēram MAZ intresē STANDARTA darbi arī slavenu fotografu izpildījumā es vācu NESTANDARTA darbus . Man piemēram ir Egons Spuris parstāvēts ar tādiem KRASAINIEM darbiem ar Sarkanviļņotiem karogiem un vecrīgas skatiem ka neviens tadus Spurim nav redzejis:):) A jums ziniet Alfons Bērmanis , bez viņa ir te bijuši visvisādi citi un Musdienās te IR visvisādi citi par kuru eksisnenci neviens ŠEIT pat nenojauš:):)
Publicēts: 31.07.09 15:31
 citēt
Lunis, ar kaut ko jau jāsāk... Visu uzreiz nevar.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):