Ja lietosi uz D80 crop matricas sanāks 80 mm vai 136 mm fokusa attāluma ekvivalenti... 80 mm sanāks kā tāds portretnieks, 136 jau būs tāds kā mazliet tele, mezliet portretnieks
Itkā jau MTF tabulas teic, ka 85cītis ir ar labāku kontrastu...
AF 50 mm D autofokusu darbina kardāniņš aparāta rumpī un G nozīmē, ka tam ir iespēja izmantot manuālo fragmas gredzenu, ja ticētr tabulām esot kontrastaināks par veco AF-S 50 mm G autofokusu darbina iebūvēts stiklā motorītc, līdz ar tto lietojams AF uz D40/D60 (ja ir D80 šis teorētiski nav aktuāli, kaut pieļauju, ka šancē fixāk un klusāk), kā arī šķiet nerotē priekšējais gredzens atšķirība no vecā. un Fragmu iestatīt var tikai elektroniski, no rumpīša...
Un 1,4 D, ja ticēt tabulām ir mazāk kontrastains... 1,4 D ir 7 lameles fragmai 1,4 G 9 lameles. Tas nozīmē ka bokeh būs savādāks. Vai labāks - nezinu, nav nācies salīdzināt, kā arī viedokļi par bokeh zīmējuma daili un tīkamību dažādiem cilvēkiem manāmi atšķiras...
Man reiz bija 50 1,4D - labs stikls, smuki zīmē, uz crop matricas tomēr reizēm par šauru. tā teikt ērtāks parastais portretnieks uz cropa būtu kāds 35 mm stiklis. Bet visumā dzelžaini nostrādāts, kvalitatīvs, nekādu plastmasas detaļu. Visai tīkams zīmējums, kur ir asums, bokeh izsmērētajā kadra daļā man personīgi ne vienmēr iepriecināja. Visādi citādi - precīzs, gaišs, ass.
Jauno G nav nācies lietot - viedokļa nav, bet teorētiski jābūt labākam, klusākam, fiksākam, teorētiski asākam...
anonims_:jā, cenas strapība uz pusi, 220 vai 1.4 un pa 100 1.8 abi jauni 50mm 1.4 g iepirkuma cena no elko ir 257 ls
Nu tad domā pac! Mans viedoklis - pērc tik labu stiklu, cik vien vari atļauties, lai pēcāk nav jānožēlo... Ja nevar pacelt 257, ņem 220, ja nevar 220 , ņem pa 100... Tik, ja nekļūdos tajā 1,8 bija padaudz plastmasas...
Mandalay:jaunais 50/1.4G ir ar divainu bokē.. ja netici, apskaties bildes, bet kas zin, mos tev patiks...
Nu jaunā bildes īsti neesmu pētījis, bet vecā 1.4D bokeh ar, manuprāt, nav nekāda pērle. man patīk kādu bokeh zīmē 135 F/2,0... Bet viņa pielietojums un cena...
bet varbūt labāk vienkārši lēnām sakrāt AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED (2.9x)? Bet tur uzreiz ķēdes reakcija. 16-24 arī bieži izmantoju no 16-85 Un superasums, ko dod fiksi man nav tik obligāts.
Un kā tad staiga tie, kam ir D300/700 vai D3 + kāds stikls? Tie, kam Marki da 5D/50D ar kādu cienījamāku stiklu? Ko lai saka tie, kam ir C vai N 70-200 stikli?
anonims_:tiem ir grudaks lielaks vai atrakas kajas
nu tad marš uz svaruzāli grudaku trennēt vai smagas fotosdomas staipot uztrennē...
Jebkuras austrumu divcīņas 3 pamatprincipi esot sekojoši Skaļi kliegt, Ātri skriet un labi slēpties!
Vispirms pretinieks jāpaņēm uz izbrīnu ar skaļu kliedzienu, pēc tam jānogurdina ātrā un ilgstošā skrējienā un visbeidzot jāpārbauda viņa pacietība ar augsta līmeņa paslēpju spēlēšanu!
var jau arī moš nopirkt kādu saudzīgi mazlietotu, cena ar uzreiz draudzīgāka varētu sanākt... Uz sitienu var atrast divus lētāk... www.ss.lv... www.ss.lv...
Nu redz es iedevu linkus pa 170 un 180, domāju nokaulēt kādus 5 10 latus vēl var un 225 - 165 = 60 latus lētāk un 165 vs 100 vairs nav tik dramatiska šķirba... Un tas 1,4 stiklis ir gana zolīdi būvēts, lai to būtu viegli nojāt neatstājot uz tā korpusa liecības par mežonīgu lietošanu...
ar skochu satiit, bikses salapit, galvenais ka stilks ir, nesen biaj topiks par to ka istie fotografi nerupejas par savu izskatu :d man tas vel nespid , bet ja saktu krat tam pa stuku ta vien sanaktu
palaidniex:Un kā tad staiga tie, kam ir D300/700 vai D3 + kāds stikls?
Es veselu dienu ar D200 kaklā (pirms vairāk kā gada) tusējos pa Maskavas metro un vēl vienu dienu pa viskautkurieni Maskavā. Nedomāju, ka mana attieksme pret vazāšanos ar kameru būtu citādāka, ja man būtu D40 vai D3. Tā ir un paliek mana kamera (lai kāda arī tā būtu), un tā arī tā tiek uztverta. Nopirkt kameru un turēt plauktā, jo bail ar to uz ielas iziet, arī nav jēgas.
p.s. Es arī gribu kādreiz, kad būšu biezenis, iepirkt 24-70/2.8 ED. Pagaidām par to nedomāju, jo zinu, ka tā ir tāla nākotne, mož tik tālu nemaz nenodzīvošu. Katrs no mums visu ko grib. Es gribu arī 400/2.8 VR ED. Gribēt nav kaitīgi.
nu alvil isti plaukta neturu, es salieku somaa, erta mugursoma, ne foto soma, un braucu, kur man ir paredzets bet nu ar sabiedrikso transportu vai velosipedu, un dazreiz gadas ka piesienas bezobainu calu barins kam vaig naudu alinam vai kam dulakm un pagaidma esmu ticis sveika cauri, bet ja butu stilks ka tie, stres un bedas lielakas p.s sorit no rita braucot ar riteni un neko launu nedoomajot, mani nosita no kajam pretigs gipa vaditajs, es braucu pa ietvi, tagad paris zilumi un jamaina riepe priekseja, kurai gipa vaditais bija uzparkojies tiesi virsu, protas pat neatvajnojas vai kautko tadu, vnk ajzbrauca prom un kauko noburskeja, tadi tie cilveki
pakal skriet negribeejas, tads dusigs onkulis, par nomurzimi un lieciniekiem pec darba domaju aiziet uz stavlaukumu un uzjautat, kauko jau vini tur registre ganjau un ari redzeji daudz cilveki viens onkuls vel palidzeja man stridaa bet nu ko tur
anonims_:pakal skriet negribeejas, tads dusigs onkulis, par nomurzimi un lieciniekiem pec darba domaju aiziet uz stavlaukumu un uzjautat, kauko jau vini tur registre ganjau un ari redzeji daudz cilveki viens onkuls vel palidzeja man stridaa bet nu ko tur
Tas, ka onkulim ir bobiks vēl nedod tiesības notriekt riteņbraucējus vai gājējus uz trotuāriem. Principā varēji vienoties, ka tas džeks Tev nopērk 50 mm F/1,4 un Tev ptret viņu nav pretenziju...
tas chalis teica "a mnje pohuj" smatri gje jedish nu es pateicu, ka pec celu satiksme snoteikumiem taka man bija priekshroka, bet nu redzes ka ies taja autostavieta
anonims_:tas chalis teica "a mnje pohuj" smatri gje jedish nu es pateicu, ka pec celu satiksme snoteikumiem taka man bija priekshroka, bet nu redzes ka ies taja autostavieta
Īstenībā tagad jau ir stingri grūtāk - vajadzēja uzreiz zvanīt un teikt ir CSN, ja ir kauit asins pile tad jāsaka - ir CSN AR CIETUŠO, vainīgais no notikuma vietas AIZLAIDĀS nesniedzis palīdzību! Par to ir nevis administratīvs, bet KRIMINĀLpants. Tā teikt sīkumu vietā - sūdi lielāki nekā piektajā gadā. Un tasā brīdī, kad kekss Tevi meklētu, lai Tu atsaukt lietu arī viņam saki "a mnje pohuj"! Ja vienojas, tad viens otram uzraksta papīru, ka pretenziju nav. Bet tagad - pagājis laiks, arī Tu esi atstājis notikuma vietu utt - tagad jau ir par vēlu vicināt dūrītes.