Vot, sestdienas nakts, alko nupat beidzās, uzpīpēts ir, gana filosofiska mūzika skan, nu, un pirms gulēt iet...
Aizdomājos te nesen par vienu lietu - kolīdz pie bildes pasaki kaut ko par modeli, tā pretī suņu bars - modeli neapspriež.
A kāpēc?!
Vai tad modeles/ļa izvēle nav fotogrāfa darbs? un ja tas paveikts galīgi šķērsām, ja modele konkrētajā setupā izskatās nedzīva, ja nav īstais cilvēks īstajai videi/noskaņai/lomai utt? Piemērs - bilde, kur džeks ar stobru. Pēc sejas un pozas skaidrs - šāvis ne ar ko niknāku par gaiseni nav, un ja šaus, bez pirksta paliks. vai arī bilde ar meiteni kas ar absolūti garlaikotu rožu lūr objektīvā, nosaukums kaut vai "kaislība". (viss izdomāts, sakritības ar reālām bildēm nejaušība) nu kas slikts pateikt, ka modelis garām? ar domu, ka garām konkrētajai bildei. cita lieta, ja bildējam dokumentālo pases foto - tad modeli tiešām neapspriež, kam kāds ģimis, tam ar tādu jādzīvo. man pašam pases bilde tāda, ka būtu bail sevi satikt tumšā šķērsielā...
Kā tad ir? vai svarīgi būvējot portretu (nav runa par modes/komercfoto!!!) tomēr piemeklēt idejai puslīdz atbilstošu modeli? kaut gan arī komercfoto - svara vērotāju un sievasmātes pīrādziņu reklāmbildēm tak neliksim vienu un to pašu cilvēku pozēt, ne?
moš nesakarīgi, bet doma tāda - ja kritizē nevis modeles formas, bet konkrētā bildmaņa varoņa izvēli bildei - vai var teikt, ka modele garām?
Mans uzskats, ka modele ir tāda kāda viņa ir... fotogrāfa darbs ir parādīt modeli no labākās puses, "izspiest" maksimumu no pieejamā "materiāla". Maigi izsakoties ir visai nepieklājīgi izteikt piezīmes par modeles vai modeļa izskatu, pozu, what ever, nopel fotogrāfu par neprasmi un vēl vairāk nopel par to, ka neizdevušos bildi vispār publicē. Protams, ja ir runa par komercfoto, reklāma utt., tad jā, jāmeklē vispiemērotākais, un pat tad, domājams, nebūtu visai profesionāli fotogrāfam un pieklājīgi citiem izteikties par modeļiem kā tādiem...
Vienmēr var teikt visu ko grib, tik liela nozīme izteiksmes veidam. Ja tu to zolīdi pasniegsi kā savu subjektīvo skatijumu par konkretā darba nesaderību ar modeli, nosaukumu, fotogrāfu, vai jebko citu, pamatojot savas domas, tad diez vai kāds normāli spriestspējīgs mestos uzbrukt. Bet neņemos spriedelēt par to cik no šeit esošiem spējīgi civilizēti apspreist ko. Tu taču te, versatile, neesi pirmo dienu, tāpēc balstoties pēc šejienes publikas, zinot tās uztveri un attieksmi pret konkretaam situacijaam un lietaam, mēģini atrast zelta vidussceļu.. saprast kad jēga izteikt savu viedokli, kad ne, kurš sapratīs un kurš nozākās.
pelle:Vienmēr var teikt visu ko grib, tik liela nozīme izteiksmes veidam. Ja tu to zolīdi pasniegsi kā savu subjektīvo skatijumu par konkretā darba nesaderību ar modeli, nosaukumu, fotogrāfu, vai jebko citu, pamatojot savas domas, tad diez vai kāds normāli spriestspējīgs mestos uzbrukt. Bet neņemos spriedelēt par to cik no šeit esošiem spējīgi civilizēti apspreist ko. Tu taču te, versatile, neesi pirmo dienu, tāpēc balstoties pēc šejienes publikas, zinot tās uztveri un attieksmi pret konkretaam situacijaam un lietaam, mēģini atrast zelta vidussceļu.. saprast kad jēga izteikt savu viedokli, kad ne, kurš sapratīs un kurš nozākās.
Zini apspriezj visu un visus un tas pat labi Tas ka modeljus neapspriezj ievesas no nikuligajiem "sakolitajiem" un tiem kas "Asocie modeli ar telu" nu pilns tacju cilveku kas uz ielas kjeras klat aktieriem un uzruna vinjus telu vardos un tadu kas kartigi pieklape modeli par bildesjanos "Kailfoto sesijas" ir nacies pret tadiem cinities lot radikalam motodem piemeram salauzjot dazjas ekstremitetes ar pasmagaku sitamo , skolotaja kas bij dzekinjus sakudijusi pret klases biedreni ar kartigi noravas pa muti tiesa gan no damas sabiedriba visai pipularas un zolidas . Profesionalam modelim dzilji pie kajas ko doma skatitajs par vinja telu VINJAM par to naudinju maksa NEGRIBI realizet tadu telu nesanem tadu darbinju un nesanem naudinju Cita lieta cik estiski aprunat cilvekus del vinju issta vai kautkadam problemam , bet tas neeatiecas uz "Modelju" bet gan iltelekta un audzinasjanas sferu un konkretas sabiedribas paradumiem Es parasti nekad nesaku kas man nepatik bet gan to kas man patik , prieksj kam man pieverst uzmanibu trukumiem man intresantak saskatit plusus
Luni, kad lasu tavus tekstus par Gudri, tad gan nekad naf <Es parasti nekad nesaku kas man nepatik bet gan to kas man patik > ...tukša runāšana. Komentos viss atkarīgs no cilvēka iekšējās pasaules, un viņa tā brīža garastāvokļa Savu redzēto arī ir JĀMĀK pateikt, neaizskarot otru, un autoram un modelei ir JĀMĀK saklausīt un saprast teikto, neuztverot, kā personīgu apvainojumu. Vienmēr atceros Vismantu, kurš loti daudzas bildes analizēja perfekti!!! Kas gan viņam tik nebija jaizcieš no kritizētajiem autoriem. Un pats incākais, pēc laika šie autori paši tik asi vēršās pret sistēmu 555. Visvienkāršākais, lai mierīgi dzīvotu, ir neraksti neko, tikai glaimus un "patīk" "555" "izcili" ... pat ja uzdosi jautājumu, kāpēc... tūlīt kāds tevi sāks audzināt www.fotoblog.lv... , un ko darīt, ja man arī tas darbs nepatīk ??? Divi teikumi: 1. fui, cik resna 2. tu esi uzbildējis viņu resnu, izvēloties nepareizos paņēmienus pirmajā tiek apspriesta modele, otrajā fotogrāfa darbs. Bet pretsitienu jāgaida būs abos variantos
Lunis: Profesionalam modelim dzilji pie kajas ko doma skatitajs par vinja telu
Kogda pizģiš, podprigivaij! Nu, nav NEVIENAI vecenei vienalga, ko domā, vai vēl jo vairāk- saka par viņas izskatu!!! Sevišķi tām, kuras iet pie Haiduka un dēvē sevi par "modelēm"!
Haiduk, es gan no Luņa rakstītā sapratu, ka viņš "parasti nesaka, kas nepatīk" par modeļa izskatu, nevis par bildi kā tādu vai fotogrāfa darbu, un tas, manuprāt, atbilst patiesībai...
Par konkrēto tēmu runājot... pateikt, ka modelis neatbilst tēlam vai neatbilstoši piemeklēts nav gluži modeļa fizisko dotumu apspriešana, un katram daudzmaz sakarīgi domājošam cilvēkam būtu jāredz atšķirība. cita lieta, ja blogeriem vienkārši ir spēcīgas savstarpējas antipātijas, tad visbiežāk novērots, ka viens otra rakstīto uztver tikai kā apvainojumu...
Lunis: Profesionalam modelim dzilji pie kajas ko doma skatitajs par vinja telu
Kogda pizģiš, podprigivaij! Nu, nav NEVIENAI vecenei vienalga, ko domā, vai vēl jo vairāk- saka par viņas izskatu!!! Sevišķi tām, kuras iet pie Haiduka un dēvē sevi par "modelēm"!
posta pirmajai daljai simts miljoni procentu patiesiiba, blje
Luni, nezinu kaa citaam, bet man tak tu esi atskaitijies par lietaam kas tev manii nepatiik, un man prieks par to, jo nepatiik lishkjiiga pieliishana ar "viss ir labi, viss ir ideaali", un tagad zinu defektus sevii ko varbuut es pati nepiefikseeju kaa defektu, bet tu kaa skatitajs no malas tos redzi.
Haiduk, shizograafu darbi ir ljoti iipatneeji un domajams daudziem neizprotami, arii man, tapec censhos tos noignoreet, un tad neviens ne par ko nav apvainots un probleemas nav
Vajadzetu Zondi vai Eviju paluugt kada plenera novadit kadu lekciju par shizografdarbiem, gribas tak saprast kas cilveekus piesaista, tajaa kas tadu standartuztveroshu cilveeku kaa mani atbaida.
pelle:Luni, nezinu kaa citaam, bet man tak tu esi atskaitijies par lietaam kas tev manii nepatiik, un man prieks par to, jo nepatiik lishkjiiga pieliishana ar "viss ir labi, viss ir ideaali", un tagad zinu defektus sevii ko varbuut es pati nepiefikseeju kaa defektu, bet tu kaa skatitajs no malas tos redzi.
Haiduk, shizograafu darbi ir ljoti iipatneeji un domajams daudziem neizprotami, arii man, tapec censhos tos noignoreet, un tad neviens ne par ko nav apvainots un probleemas nav
Vajadzetu Zondi vai Eviju paluugt kada plenera novadit kadu lekciju par shizografdarbiem, gribas tak saprast kas cilveekus piesaista, tajaa kas tadu standartuztveroshu cilveeku kaa mani atbaida.
Nu tu esi cits gadijums man ar tevi kopa darboties un sadarboties ilgi un dikti , tapec ari ja kadai uzrodas velesjanas apstastu kur tiesji ir problemas un ka tas noverst vai padarit nemanamakas Vairuma gadijumu tas viss ir vienkarsji un viegli noversjams vai parversjams no problemas par plussu. Tapec man skatoties daudzus darbus reizem sjausmas parnem ka cilves ir bijis tik "Gudrs" padaridams nelielu problemu par acim redzamu uzsvertu defektu Bet isteniba ka jau ne vienu vien reiz esmu teicis PIRMS BILDEJAS pie kada OBLIGATI japsktas vinja darbi , patik jums tads stils vai nepatik un beigu beigas uzticieties jus tam cilvekam vai nee . Man piemeram ir zinami cilveki no kura modelji un vispar sievietes muk pa gabalu ISI PAKOMUNICEJOT , tas tapec ka nekad nav redzejusjas vinja darbus , tas kas ir rezdejusjas gatavas paciest da jebko un finala VIENMER IR STARA par rezultau , es parasti sjim saku TU taka vareji bix maigak ar vinjam parunat lai nemuk no slieksnja uz ko sjis parasti atbild "Man vinai nav no_isties japiedava bet gan Fotooo jauztaisa , ko man ar viņu flirtēt " a vot bildas samejam akurāt sanak tirais Flirts un sex pec izjutām Tas ir par cilvecinju kuram ir geniali darbelji , tacju vairumam ir pilnig pa 180* pretejs efekts jeb parfrazejot dazju krievu sakamvardu " Likās ka Miksti klaj , vēlāk gan bij cieta gulēšan"
Richu, tavi darbi man nepatīk un es tos nesaprotu, bet tu bildē mani Tas protams ir pavisam savadaks gadijums.. es tik taa, domaju ka tam visam ir arii savi iznjeemuma gadijumi Katram Richu tak sava pieeja tai procesaa, es ar nedomaju ka flirteeshana vai kaada aukleeshanaas ar modeli ir obligaata, ir tachu arii citi panjeemieni kaa no modelja izspiest pareizaas emocijas un attieksmi, lai bildees nebuutu tukshaas sejas.
pelle:Richu, tavi darbi man nepatīk un es tos nesaprotu, bet tu bildē mani Tas protams ir pavisam savadaks gadijums.. es tik taa, domaju ka tam visam ir arii savi iznjeemuma gadijumi Katram Richu tak sava pieeja tai procesaa, es ar nedomaju ka flirteeshana vai kaada aukleeshanaas ar modeli ir obligaata, ir tachu arii citi panjeemieni kaa no modelja izspiest pareizaas emocijas un attieksmi, lai bildees nebuutu tukshaas sejas.
Ir gan PARASTI modelim ir tada seja kadu pieprasa bildes stils Ir ieverojama atskiriba vai tu strada ar profesionalu modeli Latvijā vai Arpus tas piemeram Vacija vai Francijā . Arzemēs skukjis būs svaigs un mozj pat ja ta vinam bus 5 bildesjana tai diena , pie mums ir diezgan uzkritosji ka beibes neprot valdit par savam emocijam kautgan vairuma gadijumu domine mieriga sapratiga sejas izteiksme vispar atkariba no modelja limenja . Protams ja cilveks tiesjam ir MODELIS kurs kautko ari ir darijis un dara ne tikai ta vien saucas vins pietiekami labi zin visas savas stipras un vajas puses un stradat ar tadu ir viegli un pateicigi seviskji ja jabilde kautkas TEHNISKS , piemeram kautkadi bezgaligi apgerbu paraugi kad desmitam reizju japargerbjas viss ka japielabo un pie reizes ari grimms un frizuras jauzpase japielabo . Sitas visas "Sakoljitās" parasti ģimjos demonstrē "Nu ko tev no manis vaig" izteksmi , vai vel intresantak ir verot ka feiss pauzj klaju smīnu un smiesjanos par "Meistaru" darbosjanos Par cik man 99% ir vienkarsji CILVEKI kam vaig bildes es sakuma ar viniem iepazistos tad parunajos tad meginu izprast ko tiesji vinji velas no manis , seviskji jauni skukji un tadi kas pirmo reiz REGULARI atnes kautkadu ZURNALU ja vetejie tad kautkadu tur Santu vai Cosmo un saka OT SITA vinja gribot , uz ko es prasti saka TISJAM tik tizli gribi kā 100 citas pirms tevis ? Nju un tad talak meginam istukot ko tad sjis isti grib 3/4 gadijumu tas nav pat uz to pusi no ta ko ATNES paraugam uzreiz sarunas laika patsam variantus , tu tac zini ka tas notiek , un tad skatamies kur kas ka isstas. Izejot no ta visa top uzrazjots ari viss parejais , pamata jau grimmetajas un stilistes uzkraso gimiti smuki saliek matus vai velju ka labak isstas un tad var smuki pastradata Modeljus kas DZELZAINI pagjer kautko "Ka sitai prauga vai ka ES ESMU izdomajusi" es atsuju uzraiz man tadi nav intrsanti un starp maniem klientiem tadu nav , toties lielais vairums ir tadu kas saka TASI ta ka tev sodien liekas labak un ta lai MANA JAUNA ŠALE vai Bixsiņas vai Kostims labi isstitos , taa nu es tasu A iedabut modeli tadas sajutas un emocijas lai ACIS / SEJAS / GERMENIS butu ka MAN vaig es varu mierigi , pati ne reizi esi gan verojusi gan izjutisi
Haiduks:Wow, laikam jaf bez Haiduka vārda uz lūpām nenomirsi Tikai nesāc vēl pielūgt.
A kada voina , kamer tevi tie slinkie remontetaji beidzos sakjiles mes tevi vismaz te pieminam lai sjie kasas atrak un laizj laukaa cita javero tik škērms "Gudrārts" nav par ko pat pakasities cik garlaicigi un vienveidigi
Luni, nezinu gan neko vairaak kaa tavus staastus par to kaa tas notiek. Ar mani taa nenotiek, nejutu vajadzibu lai mani vispar kads bildeetu, to daru tev par prieku, man ir savas vajadzibas ko no taa iegustu - pilnigi nesaistitas ar bildeem, tev savas - gan bildes, gan viss parejais ko no taa iegusti.
Wow, laikam jaf bez Haiduka vārda uz lūpām nenomirsi Tikai nesāc vēl pielūgt.
naa, nabaidies.
bet ja parunaajam par teemu: tad ir taa - ja bilde ir TIZLA, tad gribas pateikt kaut ko par modeli - jo modele ir REDZAMA, parasti pats fotograafs neko bildee nav iemonteejis, piemeeram savu kruushteelu, lai vareetu/baigi gribeetos apspriest tieshi fotograafu. Njemsim par piemeeru sho bildi www.fotoblog.lv... fons tik ljoti aizgraabis, ka autors neredz ne to, ka gaazhas, ne pleleeko blaakji kadra viduu... varbuut meitene (blogere zinaama tak!) ir ar dimanta sirdi un taa taalaak, bet... kaa lai izsakaas par sho bildi nekaadaa veidaa neizsakot pieziimes modelei?
pelle:Luni, nezinu gan neko vairaak kaa tavus staastus par to kaa tas notiek. Ar mani taa nenotiek, nejutu vajadzibu lai mani vispar kads bildeetu, to daru tev par prieku, man ir savas vajadzibas ko no taa iegustu - pilnigi nesaistitas ar bildeem, tev savas - gan bildes, gan viss parejais ko no taa iegusti.
Biness ir bizness saule , domāju ka abpuseji izdevīgs
pelle:Luni, nezinu gan neko vairaak kaa tavus staastus par to kaa tas notiek. Ar mani taa nenotiek, nejutu vajadzibu lai mani vispar kads bildeetu, to daru tev par prieku, man ir savas vajadzibas ko no taa iegustu - pilnigi nesaistitas ar bildeem, tev savas - gan bildes, gan viss parejais ko no taa iegusti.
Biness ir bizness saule , domāju ka abpuseji izdevīgs
Attieciiba par mums.. bizensa nav, bet tas ka abpuseeji izdeviigs tas kas ir, tas gan
Annirs: rudzu lauku vareeja pagriezt taisni, tas gan, bet peleekais blaakjis spriezhot peec reitingiem tautai tiik, vai ta ne? Mums tak katram savs skatijums par to, ja tev, man, nepatika, nebalso par to, ja gribas nokomentee pie bildes ka tev krāsas gribetos savaadaakas redzeet vai ka tamlidzigi, bez aizvainojumiem un peec iespejas taa lai nebuutu jaapluucas
Annir, bet vai visi tā domā kā tu? Un es negribu būt Annir2... man tad būtu kauns. Pirmkārt, autors bildi ir sagāzis tīši, un naf rādījis bildē horizontu, lai nebūtu pie kā sagāzumu piesiet Otkart, tu savu domu te izsaki tieši kā tu to (subjektīvi) redzi, un es nesaskatu tavā tekstā neko aizvainojošu ne pret sevi, ne pret modeli , bet ir ļautiņi, kas komentē- baigie pupi, pupi šķībi, nu vienkārši sūds... un kad es rakstu, ka arī komentēt ir jāmāk, tu sāc man uzbraukt, kā arvien... vai tu pats nejuti to:
a kapec ja nepatik - nebalso - ir pogas 111, dzeest, 311 ja ideja vismaz kada, utt. a nobalso un pasaki ka modele peleeka-vel gadu gaaniisies maitu lijas...
Haiduks: , bet ir ļautiņi, kas komentē- baigie pupi
a tas nav centralais objekts shajaa undaudzaas citaas bildees? nez, atveru mazu gramatinju - mini nude bible, daudzas bildes nasnigspeshal, bet pat tur emocijas no bildem nak kudish patikamakas.
versatile:a kapec ja nepatik - nebalso - ir pogas 111, dzeest, 311 ja ideja vismaz kada, utt. a nobalso un pasaki ka modele peleeka-vel gadu gaaniisies maitu lijas...
var jau protams 111, bet tad ari korekti apskaidrojot kapec to liek.
versatile:hunderttausend Kandavas plenera bildes vertejot reiz teica- tad jau labak savu suudu bildeet, neka shito... tas butu gana korekts paskaidrojums?
Annirs nu ja runajam par modelem, man vot pienemsim ari gribetos kko pateikt... Skatos es te bildes, sadas, tads... Kad tu skaties uz bildi tev rodas asociacijas, pienemsim ko var cilveks darit dzive, kada vinam profesija, orientacija...
Hm, ja ne ritikoff, es pat nezinātu (nepamanītu) ka Anniram ir tik labs pašportrets.
Pat ja cilvēks dzīvē dara ne to, ja profesija nekāda, un pat ja orientācija citāda, tas bildi nepadara savādāku... pat ja tu to izdomā tikai savā prāta un tikai saskaņā ar savu samaitātības pakāpi.. tas maina tikai un TIKAI tavu pasaules uztveri! Kā tev šķiet, ritikoff, kas man nāk prātā tavu profila bildi pētot? =]
Gabiz:Hm, ja ne ritikoff, es pat nezinātu (nepamanītu) ka Anniram ir tik labs pašportrets.
Pat ja cilvēks dzīvē dara ne to, ja profesija nekāda, un pat ja orientācija citāda, tas bildi nepadara savādāku... pat ja tu to izdomā tikai savā prāta un tikai saskaņā ar savu samaitātības pakāpi.. tas maina tikai un TIKAI tavu pasaules uztveri! Kā tev šķiet, ritikoff, kas man nāk prātā tavu profila bildi pētot? =]
Pamato ludzu.... Vai ari esi no dzivnieku aizsardzibas agenturas, bet varbut minoritasu tiesibas aizsargs esi?
Ne par to sis stasts!
Katrs redz tikai to ko velas redzet, bet ja palasit komentarus pie tas bildet tad var so to saprast, ja ir ar ko saprast!
Nu tad kas tev tur nak prata kad skaties uz manu profila bildi?!
Kas man būtu jāpamato? Tas ka ne modelis veido fotogrāfiju, bet gan fotogrāfs, to, ka tavas ar bildi vai ko citu saistītās asociācijas ir tieši proporcionālas tavai uztverei (samaitātībai)..
Par ko ir tavs stāsts, ja ne par bildēm, ne par modelēm (-iem), nu jau vairs ne par modes (-ļa) nodarbošnos, profesiju un orientāciju, kas tev uzvijas kā mistiska asociācija tavai pasaules uztverei, bet gan par komentāriem, no kuriem itkā var saprast kaut ko... pārlasīju divreiz, intriģējošu, kopromitējošu vai kā savādāk interesantus tekstu nesaskatīju. Vismaz ne ko tādu, kas ļautu jebkādā veidā asociēt to, ko Annirs varētu darit dzivē, kāda viņam profesija, orientacija...
Par tavu profila bildi un tekstiem šajā topikā man rodas zināmas asociācijas, ne par tavu nodarbošanos, ne profesiju vai orientāciju, bet gan par to, kas tu esi par cilvēku un kādā mērā ir vērts ņemt tevi pierē.
Zini, kas man tagad nāk prātā, jautājums, kādu sajūtu mudināts tu tik veikli nomainīji profila bildi?
ritikoff:Annirs nu ja runajam par modelem, man vot pienemsim ari gribetos kko pateikt... Skatos es te bildes, sadas, tads... Kad tu skaties uz bildi tev rodas asociacijas, pienemsim ko var cilveks darit dzive, kada vinam profesija, orientacija...
es ar palasiiju komentaarus - biju jau aizmirsis par taadu bildi. ja neskaita divu indiviidu vnk aplikshanu, tad nekaadus maajienus nesaskatiiju. Ja mees runaajam par profesiju un nodarboshanos, tad varu Tev izstaastiit ar ko nodarbojos un par ko man maksaa lielu naudu: es saceru basnjas, lai taadi kaa Tu izdegushaa tuksnesii redzeetu zalju zaali un justos laimiigi. Ja mees runaajam par pashportretiem un attieksmeem, tad nevajadzeeja nomainiit to profila bildi, kur Tev sieviete ir nomentusies uz celjiem... ja domaa ka tas nepauzh attieksmi un ka to kaads aizmirsis ja mees runaajam par orientaacijaam, tad tieshi visniknaakie apliceeji un maskulinitaates paudeeji esot latenti geji, dazhiem vecumdienaas paraadaas dazhaadas likumaa aizliegtas tieksmes. Ja kaadam tik ljoti gribas man piesiet sievishkjiibu, tad mani tas galiigi nesatrauc... Bet ja es buutu sieviete, tad noteikti lezbiete
Annirs: nevajadzeeja nomainiit to profila bildi, kur Tev sieviete ir nomentusies uz celjiem... ja domaa ka tas nepauzh attieksmi un ka to kaads aizmirsis
pievienojos (gan par attieksmi, gan par to, ka neviens neko nav aizmirsis)!