forum.gif
Fototehnikas noma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fototehnikas noma
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.08.09 20:05
 citēt
janums konkurents muusu fotonoma.lv [url=www.fotopreces.lv]www.fotopreces.lv[/url]

piedaavaajums plashs un daudz veidiigs, BET

droshiibas naudinja gan... ja objektiivs maksaa virs 500 ls tad jaaiemaksaa 70%... veiksmi biznesaa :D
Publicēts: 04.08.09 09:16
 citēt
Jā, piedāvājums plašs. Šo to šad tad varētu paņemt, ja vien nebūtu tā ahūnā drošības nauda... Bet tur ir minēts, ka drošības naudas vietā var atstāt citu fototehniku. Tāka... Jāpamēģina šiem kaut ko atstāt. :)
Publicēts: 04.08.09 09:25
 citēt
jaa alvil, bet to Tavu tehniku noveertees pa lombarda cenu... nu padomaa - es labpraat panjemtu to 24-70 2,8 bet 70% no 1200 latiem ir tuvu 900...
Publicēts: 04.08.09 09:29
 citēt
domā, iedodot ķīlā 80-200/2.8D ED, nevarētu paņemt 24-70/2.8G ED?
Publicēts: 04.08.09 09:33
 citēt
alvils:domā, iedodot ķīlā 80-200/2.8D ED, nevarētu paņemt 24-70/2.8G ED?
nu pameegjini :)
Publicēts: 04.08.09 09:44
 citēt
šodien nē. :)
Publicēts: 04.08.09 09:45 labots
 citēt
vakar sito petiju,
izvele liela bet nu cenas par iri 3x lleilakas un drosibas nauda,
vaaks
nedavelk pakert
un tai musu fotonomai atkal sorit veicu pasutijumu,
redzes vai soreiz atbildes vai ne,
ikrita procedura :D
Publicēts: 04.08.09 10:11
 citēt
Īstenībā jau 70% drošības nauda ir maza. Ko tad jūs gribējāt -- lai tehniku dod bez tās? Normālās vietās visur prasa drošības naudu vai apdrošināšanu. Latvijā otrais nav pieejams -- līdz ar to tik drošības nauda
Publicēts: 04.08.09 10:19
 citēt
ak34:Īstenībā jau 70% drošības nauda ir maza. Ko tad jūs gribējāt -- lai tehniku dod bez tās? Normālās vietās visur prasa drošības naudu vai apdrošināšanu. Latvijā otrais nav pieejams -- līdz ar to tik drošības nauda

Tāpat LV būtu grūtības ar manatas, naudas atgūšanu no negodprātīga klienta...
Publicēts: 04.08.09 11:18
 citēt
ka tad citas nomas var ieturet 40 ls un nomu ar 5-10 ls dienaa ?
Publicēts: 04.08.09 11:27
 citēt
anonims_:ka tad citas nomas var ieturet 40 ls un nomu ar 5-10 ls dienaa ?

Kur ir tik laba noma profesionālai foto tehnikai?
Publicēts: 04.08.09 11:33
 citēt
laptop.lv :")
Publicēts: 04.08.09 12:38
 citēt
anonims_:ka tad citas nomas var ieturet 40 ls un nomu ar 5-10 ls dienaa ?

Bet jautājums kādas klases tehniku piedāvā... :)
Publicēts: 04.08.09 12:39
 citēt
anonims_:laptop.lv :")

Jā bet viņiem nav pro objektīvu un nekāda izvēle.... :)
Publicēts: 04.08.09 12:40
 citēt
jus jav visi tadi pro.
man intrese vairak standartklases :D
gajshie :P
Publicēts: 04.08.09 12:44
 citēt
anonims_:jus jav visi tadi pro.
man intrese vairak standartklases :D
gajshie :P

NU nebūs 1000Ls vērta objektīva cena tik pati liela kā 200-300Ls vērta objktīva nomas cena...
Publicēts: 04.08.09 12:58
 citēt
Šitais bizness aizies tikai tad ja LV varēs apdrošināt šādas mantas.
Pa mašīnas nomu tu tak neatstāj 15000 ķīlā...
Publicēts: 04.08.09 12:58
 citēt
+ Lutums
Publicēts: 04.08.09 13:30
 citēt
vienigais jau paziņam var noiret kadu stiklu pa leto, bet ta biznesu taisit.. nu nafig.. žēl jau paša stikla, ka tiks bezpersoniski drātēts..
Publicēts: 04.08.09 13:37
 citēt
nu var tak noformrrt naudas aizdevuma liigumu uz to laiku. ja neatdod mantu - staajas speekaa aizdevums. ja nemaksaa - uz krediitreformu un gavno po zhiznji...

a es kaut kur lasiiju, ka tie kas iekjiilaa dveeseli par naudu - tie visi atdodot, laikam kaut kaadaam lietaam ir baigais speeks = bailes

katraa zinjaa es taadu biznesu kaa fotopreces.lv ar savu maku balstiit netaisos. a zheel....
Publicēts: 04.08.09 13:42
 citēt
Annir, un ko dod aizdevuma līgums? Man jau kādus 5 gadus pie tiesu izpildītājiem stāv tiesas izpildraksts, lai no viena lauķa naudu dabūtu. Naudas kā nav, tā nav. Un tiesa ar nebija bezmaksas. Tā ka -- prasīt naudu ķīlā ir normāla prakse. Iespējams ka vari ar šiem sarunāt lai kredītkartē nobloķē nepieciešamo summu -- nebūs nauda jāatstāj
Publicēts: 04.08.09 13:53
 citēt
ak34:Annir, un ko dod aizdevuma līgums? Man jau kādus 5 gadus pie tiesu izpildītājiem stāv tiesas izpildraksts, lai no viena lauķa naudu dabūtu. Naudas kā nav, tā nav. Un tiesa ar nebija bezmaksas. Tā ka -- prasīt naudu ķīlā ir normāla prakse. Iespējams ka vari ar šiem sarunāt lai kredītkartē nobloķē nepieciešamo summu -- nebūs nauda jāatstāj
nu komon - shtuka ir nopietna nauda. nu lai tad sit aaraa un sakaarto apdroshinaashanu. ja aarzemees var apdroshinaat tad gan jau arii te var. Ja man taada nauda kontos meetaatos, tad gan jau nopirktu pats to stiklu
Publicēts: 04.08.09 14:40
 citēt
Annir, vai 1k Ls ir nopietna nauda vai nē ir atkarīgs kam jautā. Bet ja tev nav "lieka" 1k, tad tev tas objektīvs nepienākas pat īrēts -- kā tad maksāsi, ja salauzīsi ;) apdrošināšana parasti sedz ne visas problēmas, pat ja tā būtu pieejama Latvijā.
Publicēts: 04.08.09 14:43
 citēt
Annirs, nepareiza tev domāšana.. ja ir nauda, tad lai tā ir.. pirkt kaut ko vienai reizei - vot tā ir glupiba vislielakaja pakāpē..
Publicēts: 04.08.09 14:47
 citēt
Annirs:a es kaut kur lasiiju, ka tie kas iekjiilaa dveeseli par naudu - tie visi atdodot, laikam kaut kaadaam lietaam ir baigais speeks = bailes

atceros anekdoti - sludinajums: aizdodam naudu, pret godavaardu. aiziet vecis pie shiem - prasa - a tiesham nevajag kjiilu? -nee. -a ja nemaksashu? -nu, tad pastaraa tiesa lems savu sodu paar jums, un degsiet elees uguniis. -oi, es jauns, liidz tam man veel taalu! -ja nemaksasiet, nemaz tik taalu nebus...
Publicēts: 04.08.09 14:50
 citēt
ak34:Annir, vai 1k Ls ir nopietna nauda vai nē ir atkarīgs kam jautā. Bet ja tev nav "lieka" 1k, tad tev tas objektīvs nepienākas pat īrēts -- kā tad maksāsi, ja salauzīsi ;) apdrošināšana parasti sedz ne visas problēmas, pat ja tā būtu pieejama Latvijā.
nu nez... tik pat labi var teikt - ka nepienaakas aarzemees iireet auto... da vispaar dziivot nepienaakas, uz katra solja iespeejams sataisiit suudus, kurus visu muuzhu nesamaksaasi... :D kaadreiz tak bija taa - sasiti kaadam bandiitam auto - shams tev pateica - peec nedeeljas lai man jauns vietaa... par laimi tie laiki jau garaam.
ja aarzemees var sakaartot apdroshinaashanas lietas, tad gan jau ka pie mums ar var
Publicēts: 04.08.09 14:57
 citēt
Annirs:bija taa - sasiti kaadam bandiitam auto - shams tev pateica - peec nedeeljas lai man jauns vietaa... par laimi tie laiki jau garaam.

un toreiz izdevās sadabūt jaunu vietā? laikam jau jā, ja tagad vēl kaut ko raksti...
Publicēts: 04.08.09 15:04
 citēt
alvils:
Annirs:bija taa - sasiti kaadam bandiitam auto - shams tev pateica - peec nedeeljas lai man jauns vietaa... par laimi tie laiki jau garaam.

un toreiz izdevās sadabūt jaunu vietā? laikam jau jā, ja tagad vēl kaut ko raksti...
man nee. bet redz, man radinieki straadaa policijaa nopitenos amatos, un shaadus taadus staastus essu dzirdeejis.
Publicēts: 04.08.09 15:09
 citēt
Annirs:ja aarzemees var sakaartot apdroshinaashanas lietas, tad gan jau ka pie mums ar var

Latvijā to nedarīs principā pecm jo mazs noiets un attiecigi pelnja.. LV vispār neko nedara sikas pelnas del - tiesi tapec mes esam tur kur mes esam.. Lidziga tema bija par velo, ... kad ja esi salicis auto vertibas velopēdu, tad dabiski ka gribetos apdrosinat.. bet neviens nepiedava, jo neviens taks neies cakareties..

LV ir bedre un aizmirsti par apdrosinasanu...
 citēt
atcerejos anjuku
krustojums, dzhips. ieskrien aizmugure zapinjsh. izkapj skuutais, pieiet pie zappinja un prasa - nu, braucam dziivoli skatities?

otra.
krustojums, dzhips. ieskrien aizmugure zapinjsh. izkapj skuutais, pieiet pie zappinja, tuuliit sitiis onku, a onka sak lugties - pažaklasta, ņebejķe, pa pazvaņu ģed Marozu, prijeģet vsjo ulaģit. Skūtais apstulbst, iedod telefonu, shis piezvana - ģed maroz, tut takaja situacija, priežžajķe, ulaģķe. žģom.
sēž abi pa mašīnām - pēkšņi trīs melli bembji, izlec skūtie ar beisbolenēm atsklāna biezo, salec mašīnās aizbrauc. šis pierāpo pie onkas un prasa - a gģe že Ģed maroz? - Oi, znaješ, ģedmaroz ņemog prijehaķ, prijehaļi atmarozki...
 citēt
Mandalay:LV ir bedre un aizmirsti par apdrosinasanu...

mhm. metelaks un m79 jau uz gruntes deelj hermesa.
Publicēts: 04.08.09 15:10
 citēt
+ak34

Annirs kas saistās ar mašīnu īri, tad
a) auto iespējams apdrošināt
b) auto ir gana lieli
c) zagtu auto grūi realizēt... turpretī objektīvu paņems jebkurš lombards vai ss
d) auto grūti dabūt pāri robežai, turpetī fototehnikai joprojām LV nesalīdzina seriālos numurus (vācijā gan zinu ka ir datubāze ar zagto foto lietu nummuriem...)
e) auto sasišanas rezultātā iespējams remontēt, bet optikai principā remonts reti kad iespējams...

nezinu kā tagad bet pirms kādiem 3-4 gadiem apzināju visu apdrošinātājus, neviens nebij gatavs apdrošināt tehniku. Kur nu vēl nomājamo tehniku. Vienīgā iespēja bij apdrošināt telpu un ka tehnika netiek iznesta no telpas... vai kaut kā tā...

bet iespējams tagad ir kāda iespēja apdrošināt??? Ja kāds zin lai padalās infā.
Publicēts: 04.08.09 15:18
 citēt
versatile:
Mandalay:LV ir bedre un aizmirsti par apdrosinasanu...

mhm. metelaks un m79 jau uz gruntes deelj hermesa.

to gan es attiecinaju uz sikmantu[nolietojamu ikdienā preču/pamatlīdzekļu] apdrosinasanu.. velo, foto, sadzives elektronika
Publicēts: 04.08.09 15:37
 citēt
a te konkreetaa biznes perspektiivaa skatos.

pienjemsim, ka es appipejos, aizeju uz banku un parliecinu iedot man 50-100k fototehnikas iegaadei ko pec tam iret - tur 1x 5D2, 3X 40D, 1X 3Dx, 2X90D, 1x 300Ds, kadi stiklinji, lampinjas - salasaas aatri.
pienjemsim ari, ka man ir adekvata nomas nauda, lai atpelnitu un kriitu atdotu pa 5 gadiem, ja konkretais verkjis izirets 20% no laika. Pienjemsim ari, ka izire 40% no laika.
un tagad pienjemsim, ka man sasit kameru viens. un otrs nakamaja diena. un treshais aiznakamaja. un ta nedelju no vietas. un nekaa nav. a kriits jamaksa. veseli 2i riski ko droshinaat, ja peerku shtatos un aiznjemos shveicee (lol, un bija tak cilveki, kas ta darija!) - vel vairak, delj krusa svarstibam. tik LV apdroshinatajkuces nesapratis par ko es runaju. taa tev nav kaska, kur var turet savu servisu, kuraa poh, ka vadus otraadi piesleedz, utt., naudinja ripo, a remonti pa leeto. tas pats kas bankaam - 100k hataam kriitus deva, 300k mashinam razhoshanai - nee, jo chakars liels. privatais nebankrotess, vares visu dziivi draazt, a sija pazuud un viss.

nu jaa. un ja es gribu savu par suuri gruuti pelnito naudinju fochiku pret urlaam apdroshinat - man labakaja gad. sejaa zviegs kantorii. jo visi saprot, ka ja man bus droshinaats, es ar vinju tur ari vazashos, un iespeja liela ka nospers. a chakars pec tam, dziiva nauda, aiznest aatri, standartliiguma nav... da pašol ti...

a normalie - lielie kantori - tinas prom vai privatos neapkalpo.
Publicēts: 05.08.09 10:43
 citēt
Alvils
domā, iedodot ķīlā 80-200/2.8D ED, nevarētu paņemt 24-70/2.8G ED?

nu, bet var gadīties arī tā - atstāj savu foršo, dārgo stiklu, paņem tikpat foršu stiklu, lieto prātīgi, atnes atpakaļ uzpasētu un smuku - a tavu tikmēr lopi nosmirģelējuši pa bruģi. Un , ko tad ?
Publicēts: 05.08.09 13:31
 citēt
Vaina nav saskrūvētā spēļmantiņu dārdzībā, bet gan "mīļās zemnieku tautas" vidējā ilgtermiņa rocībā un vajadzību sarakstā. 2012.gadā beidzas kāzu saikne ar kalendāru: 12/12/2012. Vai tad meitenītes par sesiju ir sākušas kaut ko maksāt, ka tāda nepieciešamība pēc nomām?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):