ir autori kuri nikonisti ar labiem darbiem un ieintrese kadu optiku izmanto parsvara, pie visam bildem rakstits "standarta"
Kaut nu mani darbi nav tik labi, lai no vinam macities, es censos lai objektivs ir ierakstits, ja ir standarta, tad tas ir kits Kas nepatik - varetu tiri viegli no exif panemt info par to uz cik mm ir uzbliezts un diafragmai no dropdown ari ne visi izmeri ir/ bet to ar tak tik viegli panemt no exif. Un ja - paskatities exif-u ari butu baiga shtella
MaVi : Vairumā foto kantoru , pasakumu , konkursu nepienem darbus kuriem nav korektu EXIF datu vai arī nevar uzrādīt ORĢINĀLU failu no kura veidots "Darpss" EXIF dati tiek iestrādāti visos digitālos attēlos kā attēla tehniskā passe Šobrīd daudzu kameru uzņemtajos attēlos AUTOMĀTĀ tiek iestrādātas ziņņas gan par bildes autoru gan autortiesību īpašnieku
ja cilveks interesejas ar ko uznjemts un grib tadu pasu foto - tad vinam foto nav hobijs. to sauc par tech-onanēšanu un plagiats. ja ir pasam kaut cik sava fantazija, zini ko un ka ar kadiem mm iegut, tad tik uzprieksu, pofig, tur ir 400L stikls vai 50mm m42...
exif var labot, var uzrakstiit no jauna. spams shoreiz ir arogants attieciibaa pret temas autoru. protams, 900px bildei uz lcd ekraana portatiivajam ir gandriiz vienalga - ja f ir 5,6 pie 50mm - vai fotografeets ar kit stiklu vai uuberdaargu leica 50 1:0,95 es pats censhos uzrakstiit, bet tas vairaak deellj taa, ka paarscvaraa tas ir helios - ka arii ar to iespeejams fotografeet.
Mandalay:ja cilveks interesejas ar ko uznjemts un grib tadu pasu foto - tad vinam foto nav hobijs. to sauc par tech-onanēšanu un plagiats.
Kapec? Ja vel butu zinas par metering un zibeni - tad butu vispar ok. Ar tadu attieksmi vispar prieks ka likts savas foto ara? var klusina majas uz vinam onanet. Tas nav personigi
Mandalay:ja cilveks interesejas ar ko uznjemts un grib tadu pasu foto - tad vinam foto nav hobijs. to sauc par tech-onanēšanu un plagiats.
Kapec? Ja vel butu zinas par metering un zibeni - tad butu vispar ok. Ar tadu attieksmi vispar prieks ka likts savas foto ara? var klusina majas uz vinam onanet. Tas nav personigi
Man gandrīz visas bildes ir ar zibeņiem. Man ko, gaismas shēma klāt tavuprāt jāpiezīmē, jānomēra saules apgaismojums arī un tādā garā!?
dimkin:] Kapec? Ja vel butu zinas par metering un zibeni - tad butu vispar ok. Ar tadu attieksmi vispar prieks ka likts savas foto ara? var klusina majas uz vinam onanet. Tas nav personigi
Man gandrīz visas bildes ir ar zibeņiem. Man ko, gaismas shēma klāt tavuprāt jāpiezīmē, jānomēra saules apgaismojums arī un tādā garā!?
Vot cilveki, palika par baigo guru un aizmirsa, ka pasi "bernibā" skatijas uz meistaru bildem. Teiksim, zibeni, ar -2EV iesacejs ne vienmer ieraudzis Visi paliek pa baigiem skopuliem . Человек человеку волк.
Šobrīd daudzu kameru uzņemtajos attēlos AUTOMĀTĀ tiek iestrādātas ziņņas gan par bildes autoru gan autortiesību īpašnieku
Tas viss ļoti piestāv un ir atrodams tikai digitālā fototehnikā un nav saistīts ar māksliniecisko parametru noskaidrošanu, cik ar dažādiem spiegošanas/pārbaudes ērtību momentiem. Skatītāju tas neuztrauc. Viņu uztrauc tikai sagrozīti efektīgas krāsas. Speciālistam pašam jāmēģina noskaidrot, kas ir kas. Iet kopā ar tēmu 6000 megapikseļu pa garāko malu. Slikti, ka konkursos vairs neprasa faktu - A3 kopiju vai izdruku. Pietiek ar 6000 augšuplādētiem lietotāju failiem stundā.
dimkin:Teiksim, zibeni, ar -2EV iesacejs ne vienmer ieraudzis Visi paliek pa baigiem skopuliem . Человек человеку волк.
Parasti lietoju zibeņus un fočiku telpās M režīmā, nevis Auto ar +/- Ev. Tāpēc arī saku, ka man būtu jānorāda pārāk daudz datu- zibspuldžu jauda, attālumi līdz objektam, leņķi, izkliedētāju fromas un veidi, visi aparāta iestatījumi un dabīgās gaismas apjoms, un tev tas tāpat PILNĪGI NEKO nedotu. Absolūti!!!
dimkin:Teiksim, zibeni, ar -2EV iesacejs ne vienmer ieraudzis Visi paliek pa baigiem skopuliem . Человек человеку волк.
Parasti lietoju zibeņus un fočiku telpās M režīmā, nevis Auto ar +/- Ev. Tāpēc arī saku, ka man būtu jānorāda pārāk daudz datu- zibspuldžu jauda, attālumi līdz objektam, leņķi, izkliedētāju fromas un veidi, visi aparāta iestatījumi un dabīgās gaismas apjoms, un tev tas tāpat PILNĪGI NEKO nedotu. Absolūti!!!
Ne par to runa. To visu var panemt no exif. Vai vienk. laut paskatities to. Kautko sikak var paprasit autoram, un ja vins bus tik laipns, tad pastastis.
Man liekas ka visi fotoaparāti, stikli un citi pričendāļi ir tikai otršķirīga lieta. Pats galvenais ir cilvēks kas bildē. ja nav poņas un čuijs tad neviens stiks, aparāts nepalīdzēs. Var pilnīgākam loham iedot pašu labāko aparātu ar pašiem labākiem stikliem, ja viņam nebūs pareizais skatījums uz objektu, tā pat viņš uztaisīs nebaudāmu bildi.
Ne par to runa. To visu var panemt no exif. Vai vienk. laut paskatities to. Kautko sikak var paprasit autoram, un ja vins bus tik laipns, tad pastastis.
Ko var "paņemt no exif"? To, ko es augstāk uzrakstīju? Nu labi, iedošu tev bildi, paņem zibspuldžu attālumus!
Sāksim ar to ka bildes datos NEVAR ierakstīt to kas bija reāli--0.7 vietā -1,ISO 320 vietā 400,slēdzis tāpāt nobīdīts uz vienu vai otru pusi.Stiklus ar ko bliezts ierakstu vienmēr ,ieskaitot ja lietoti telekonvertori.Pārējais,kā Blogam patīk! Tuvu jau i!
Portreti, nu es redzu tikai otro bildi. No pirmaas ne vests. A vispaar hvz kuru neredz. Bildei, ko redzu ir augshaa objektiivs 50 un apakshaa 85nieks ierakstiits.
Šobrīd daudzu kameru uzņemtajos attēlos AUTOMĀTĀ tiek iestrādātas ziņņas gan par bildes autoru gan autortiesību īpašnieku
Tas viss ļoti piestāv un ir atrodams tikai digitālā fototehnikā un nav saistīts ar māksliniecisko parametru noskaidrošanu, cik ar dažādiem spiegošanas/pārbaudes ērtību momentiem. Skatītāju tas neuztrauc. Viņu uztrauc tikai sagrozīti efektīgas krāsas. Speciālistam pašam jāmēģina noskaidrot, kas ir kas. Iet kopā ar tēmu 6000 megapikseļu pa garāko malu. Slikti, ka konkursos vairs neprasa faktu - A3 kopiju vai izdruku. Pietiek ar 6000 augšuplādētiem lietotāju failiem stundā.
Piekrītu piekrītu , tam ir speciāli pasākumi domāti Man piemēram ir viens pagātnē visai komerciāli veiksmīgs pasākums kur pat GPS kordinates parādās KUR bilduxs tapis nerunājot nemaz par Foto tehniskajiem datiem
dansiga:Portreti, nu es redzu tikai otro bildi. No pirmaas ne vests. A vispaar hvz kuru neredz. Bildei, ko redzu ir augshaa objektiivs 50 un apakshaa 85nieks ierakstiits.
Laikam jums darbā kaut kas nobloķēts. Strādā valsts iestādē?