Sveicināti, tā man jums gudrākiem jautājums, es vēlētos jums pajautāt, mož varat man ietiekt kādu normālu spoguļkameras komplektu, nu cena varētu būt līdz 400 Ls, tas būtu ieteicamais. Paldies jums ja kāds vismaz kauko var ietiekt un palīdzēt.
Ja nākotnē negadīsies vēlme ņemties ar foto nopietnā līmenī , lētākais un optimālais variants būtu Olympus double kit. Ja tomēr ir cerība uz nopietnu fotodarbību- jebkuru, varbūt pat mazlietotu Nikon vai Canon. Sākumam mācībām derēs sākumlīmeņa lētucis (Canon variantā 350-400-450-1000D) ar kita objektīvu. Nāks prasme, nāks sajēga, ko gribas tālāk pirkt.
Friidis:Ja nākotnē negadīsies vēlme ņemties ar foto nopietnā līmenī , lētākais un optimālais variants būtu Olympus double kit. Ja tomēr ir cerība uz nopietnu fotodarbību- jebkuru, varbūt pat mazlietotu Nikon vai Canon. Sākumam mācībām derēs sākumlīmeņa lētucis (Canon variantā 350-400-450-1000D) ar kita objektīvu. Nāks prasme, nāks sajēga, ko gribas tālāk pirkt.
Varbūt sākumā kādu lietotu iepirkt?
Nec - pērkot canon šeit Latvijā tu vismaz 10% no summas tu maksā tikai par nosaukumu
nikon d80 ar 50 1:1,8 gan jau pauliic pa 400 atdos, drusku lietots, bet ideaals komplekts.
veel padomju laikos tas bija taads standarts - spogulene/zenit un gaishs fikss 50nieks. TAS DOD SAPRATNI, un tad iet taalaak - uz plato vai shauro galu ar zuumiem.
Piemērs (lētumam)- Olympus double kit pa 240 Ls: www.ss.lv...
Un tādi gadījumi nav retums. Es pirms pāris mēnešiem šeit forumā atradu Canon 350D ar kitu pa 120 Ls. Viss OK! Tā kā padomā, vai ir vērts tērēties jaunam, ja nezini vai tā lieta patiks....
"...Ja nākotnē negadīsies vēlme ņemties ar foto nopietnā līmenī..." - kas to lai zin kas būs nākotnē?! Un nopietns līmenis var būt vēl nopietnāks par canon... To nez kāpēc neviens nesaka... Pie tam, cik piemēru pasaulē, ka nopietns līmenis var izpausties ar vecumvecu kameru - pavisam ne digitālu un ne canon! P.S> Friidi! Tik nesajauc atkal savus kompleksus ar maniem!
Friidis:Nabaga Bizārem atkal hroniskās kaites akūtais uzliesmojums...
CILVĒKI! Ieskaidrojiet, lūdzu, ar nezināmu nesaprašanas kaiti sirgstošajam Fridim, ka viņš smagi un hroniski maldās! NU kā lai Tev nabagam iestāsta kas un kā?! KĀ?!!!!!!!!! Atkārtoju n-to reizi! Speciāli Tev, Friidi! (lasi STARP rindām)!!! Ja man kas neapmierinātu, tad es NEPIRKTU otru Oly! Nepieleca?! NEPIRKTU OTRU OLYMPUS!!! Diemžēl lielākiem burtiem laikam nevar uzrakstīt! Jo vecāks, jo stulbāks! Jūtu līdz! Bet vismaz jautrība garantēta!
P.P.S. Starp citu, kāpēc Tev canon vajadzīgs?! Joprojām savos gados ceru kļūt par super puper fotogrāfu?! ....
Paklau, garīgais grūtdieni! Neviens Tavu Olympus neapceļ un par sliktu neatzīst- pērc kaut 5 Olympus. Tāpat arī neiet runa par manu personīgo izvēli- tā ir mana darīšana . Runa iet vienīgi par ieteikumiem optimālas sistēmas izvēlē iesācējiem! Reāli un objektīvi Olmpus sistēma pašlaik pārsvarā paredzēta amatieru segmentam Un, ja pats esi auns tehnikā, nevajag aizbildināties ar fotomeistariem, kas ar pinholi šedevrus taisījuši! Labāk palasi tehnisko literatūru , sasprindzini savas mākslinieka smadzenītes un padomā, kāda saistība ir sensora izmēram ar attēla kvalitāti. Ja nepielec- paņem kurpju kasti, izdur vākā caurumu un taisi mākslu!
Tiešām vecs palieku- nupat tikai pieleca, kamdēļ Bizarrem vairāki Oly vajadzīgi. Tikai nav kalkulators blakām, lai saskaitītu- cik vajag Oļus, lai sasummētu pilnformāta matricai....)) www.cambridgeincolour.com... www.dpreview.com...
Friidi! Pats Tu tāds, šitāds un pavisam vecs marasmatiķis! Kāda saistība sensora izmēram un mākslinieciskumam?! Ne jau attēla kvalitāte noteiks būs tā bilde kaut kas jeb galīgi nekas! Pie tam, es it kā neminēju, ka Olympus ir pats, pats! To Tu taču (ne)pamanīji, vai ne? Es tik kārtējo reizi pasmējos par Tevi, ka nopietns foto ir tikai FF un canon! Bet Tu tāds aunapiere, kurš redz tikai sev degungalā, kārtējo reizi nesaprati! Spriežot ar tavām smadzenēm(?!), var teikt, ka labākais ir tikai lielākais! Pārējais ir 0!!! Tas, lai Tu saprastu, ir ne tikai par foto lietām diomāts!
Nec! Izvēleis Sony! Vismaz nebūsi kā tāds vidusmēra bezsmadzeņu Friidis! Būsi atšķirīgs! Pie tam, ar savu galvu uz pleciem!
Friidis:Tiešām vecs palieku- nupat tikai pieleca, kamdēļ Bizarrem vairāki Oly vajadzīgi. Tikai nav kalkulators blakām, lai saskaitītu- cik vajag Oļus, lai sasummētu pilnformāta matricai....)) www.cambridgeincolour.com... http://www.dpreview.com/learn/?/key=sensor+sizes
NABAGA APDALĪTAIS Friidis! Man vismaz vienkārši rēķināt! Bet Tev gan kalkulators jāņem palīgā! Un šķēres!
Friidis:Tiešām vecs palieku- nupat tikai pieleca, kamdēļ Bizarrem vairāki Oly vajadzīgi. Tikai nav kalkulators blakām, lai saskaitītu- cik vajag Oļus, lai sasummētu pilnformāta matricai....)) www.cambridgeincolour.com... http://www.dpreview.com/learn/?/key=sensor+sizes
NABAGA APDALĪTAIS Friidis! Man vismaz vienkārši rēķināt! Bet Tev gan kalkulators jāņem palīgā! Un šķēres!
Velns parāvis, labi zinu, ka nevajag aiztikt Oly (s).. lai nesmird, bet visu laiku velniņš rausta un nagi niez....
Jebkuru lietotu digispoguleni, kura ir pieejama par MAZU naudu, lai saprastu ko grib, ja ar interneta infu nepietiek! Canon, Oly vai pat Konica Minolta. Ar laiku izlems par sev tīkamo brendu. Starp citu, pats spogulenei nobriedu, kad biju izmēgjinājis Oly. Tagad gan lietoju Nikon.
Kasnukas, es gan tomēr neieteiktu "jebkuru"- neesam tik bagāti, sevišķi "dižķibeles" laikā, lai lieki tērētos. Labāk jau uzreiz izlemt , kādai sistēmai pievērsties, lai varētu krāt optiku. Tie bodiji gan, protams, mainīsies biežāk.
VOT ambiciozie vechi ;-)))) diez kaapec beibes taa necepaas?;-)))))
bet ja runa ir par aparatiem .... tad gadu atpakalj es biju nobriedusi 2 brendiem .. Olimpam un Nikon .... Nu svaru kauss nosveeras par labu Nikon d 300 ... KO var cepties par brendiem!?!?!?!??! katram savs!!!!!! arii ar ziepiiti var uztaisiit shedevru ... JA KASSSSSS
Ja nopirks par MAZU naudu, tad veelaak paardodod zaudees nieciigu summu, bet tas buus taapat izdeviigaak, nekaa nomaat (pirmaas kameras iepaziishanai ar paaris dienaam ir par maz). Brendu reaali var izveeleeties tikai izmeegjinot un saprotot, ko grib no aparaata! Forumaa katrs jau spiediis uz sev tuvaakaa brenda izveeli. P.s.Temata autors jau nav arii noraadiijis, kaapeec vinjam vajag to spoguleni.
Dansiga, piekrītu Tev, ka arī ar ziepīti var uztaisīt šedevru (vienu vai pat dažus). Taču kvalitatīvi, veiksmīgi un produktīvi strādāt ikdienā var tikai ar nopietnu (daudz maz profesionālu) tehniku. Par to arī viss "bazars".
friidis, ikdienaa straadaa profesionaalji ...... bet sheit paarsvaraa tusee tomeer hobijisti like me ;-)))) Un ar ziepiiti var uztaisiit daudzus shedevrus, ja nemeetaajaas pa zhanriem kaa to daru es u napzinaas ziepiisha iespeejas ..... Viss atkariigs no cilveeka, kas tur fochuku rokaas!
Dansig, nu jau vairāk , kā mēnesi esmu "dižķibeles bezdarbnieks", bet līdz tam biju eksperts - kriminālists, tādad zināmā mērā un (dažreiz)arī profesionālis. Un, ja mākslas šedevru var taisīt tad, kad ir noskaņa (mūza), pareizā gaisma utt, darbs ir jāizdara jebkuros laika apstākļos un maksimāli kvalitatīvi. Ar to arī izskaidrojama mana "ietiepība" attiecībā uz nopietnākas tehnikas izvēli (vismaz perspektīvo plānu ziņā).
Friidis, nu BET ..... tad meegjini iejusties muusu aadaa - fotomilju aadaa;-)))) BTW. saki bezdarbnieks? smagi ....
kasnukas ... katram savs ;_) man gan somaa metaajas arii ziepiic, jo ikdienaa lielo komplektu nev azaaju un nekaunos fotografeet arii ar ziepiiti ;_))) (bet apzinos, ko shams var)
kasnukas:Friidi, gribeetu gan es redzeet muusu ekspertus-kriminaalistus ar "nopietnu" tehniku. Lai priecaajas, ka dizhkjibeles laikaa veel ziepjus nenonjem.
Dansiga, man ikdienaa mobilais kabataa!
Tev taisnība- lai arī kā necīnījos par lētāko Canon spoguleni ar kitu, vairāk par G5 un G6 neizdevās izspiest.. Uz nopietnām lietām nereti ņēmu līdz savu privāto somu, lai nav jāsarkst par kvalitāti...