Man šķiet, ka piemērotību bilžu apstrādei ( fotošopam) jāmeklē nevis pēc procesora, bet gan displeja parametriem. Retais laptopa displejs nodrošinās pareizas krāsas (IMHO). Vismaz es atturos apstrādāt nopietnas bildes ar laptopu- varbūt tikai kādu kadrēšanu jebšu asināšanu.
Baigi švaks tas portablis noskatīts... 1. Nekāds celerons, obligāti ņem vismaz core2 penķiku; 2. Cietnis 120 Gb manā uztverē ir pārāk mazs - vismaz 320 prasās citādi būs maz vietas bildēm. 3. Skaties ar labu monitoru, vismaz 15" un pasarg dies nepaņem biznesa modeli - krāsas būs pakaļā.
Ivog, manuprāt, uzticēt visu savu fotobagātību laptopa cietnim nav prāta darbs. Man vismaz arhīvs uz ārējā "My Book" 320 gB cietņa glabājas (un protams arī stacionārajā datorā, bet, cik saprotu, cilvis tādu neplāno)
Friidis:Man šķiet, ka piemērotību bilžu apstrādei ( fotošopam) jāmeklē nevis pēc procesora, bet gan displeja parametriem. Retais laptopa displejs nodrošinās pareizas krāsas (IMHO). Vismaz es atturos apstrādāt nopietnas bildes ar laptopu- varbūt tikai kādu kadrēšanu jebšu asināšanu.
Procesoram ir diezgan liela nozīme, ja negrib, lai šops un laitrūms velkas kā vecmāmiņa. Un spriežot pēc laptopa parametriem (laptops uz kādu cilvēks skatās kā izvēli) cilvēks ir ar budžeta ierobežojumiem, līdz ar to vai laptopa monitors vai lēts LCD nebūs liela starpība, jo labi LCD bilžu apstrādei maksā daudzus simtus. Labākais risinājums vispār ir laptops ar labu procesoru, vismaz 500Mb cieto diksu + papildus labs stacionārais displejs + ārējais cietais disks bekapiem. Jo tad var staipīt līdz laptopu, uz ātro apstrādāt bildes uz laptopa, bet nopietnu apstrādi veikt mājās, izmatojot kopā laptopa monitoru un stacionāro monitoru.
nē nē te iet runa ka šitas pa lēto nāk domāju vai kkaut cik sakarīgi ietu beet laikam ka nē ! + man stacionārais ir :P labi neko paldies visiem ! šitas atkrīt
spaiks:nē nē te iet runa ka šitas pa lēto nāk domāju vai kkaut cik sakarīgi ietu beet laikam ka nē ! + man stacionārais ir :P labi neko paldies visiem ! šitas atkrīt
Kāpēc atkrīt? Man stacionārais nav daudz jaudīgāks- Core 2 Duo ar 3 gB RAM un manām vajadzībām ar CS3 pietiek. Diez vai tas CS4 ir tik ļoti labāks, ka vērts plēsties.. Monitoru gan vajag labu- kad meklēju savējo, izlasīju, ka labākie LCD ar s-ips matricu- ebajā nopirku Dell 2005 FWP un joprojām apmierināts.
spaiks:nē nē te iet runa ka šitas pa lēto nāk domāju vai kkaut cik sakarīgi ietu beet laikam ka nē ! + man stacionārais ir :P labi neko paldies visiem ! šitas atkrīt
Kāpēc atkrīt? Man stacionārais nav daudz jaudīgāks- Core 2 Duo ar 3 gB RAM un manām vajadzībām ar CS3 pietiek. Diez vai tas CS4 ir tik ļoti labāks, ka vērts plēsties.. Monitoru gan vajag labu- kad meklēju savējo, izlasīju, ka labākie LCD ar s-ips matricu- ebajā nopirku Dell 2005 FWP un joprojām apmierināts.
Kā tad nav daudz jaudīgāks - core2 duo pret kaut kādu celku!
paziņa iepirka Dell Studio XPS 16 max komplektāciju, ar fuul hd matricu kaifo, PS, LR nebremzēja, bet, nu pa tādu ciparu, labu labo pc var sakompektēt.
es arī nē ! labi tas tur tā vienkārši lēti piedāvāja, pemēram ja ņemu macbook 13 colīgo ? jo ir tā ka mācos ogrē un mājas ir ērgļos un pa nedēļu ko lai daru bildes netaisu ! gribēju lai +/- darbs ir lidzi
spaiks:es arī nē ! labi tas tur tā vienkārši lēti piedāvāja, pemēram ja ņemu macbook 13 colīgo ? jo ir tā ka mācos ogrē un mājas ir ērgļos un pa nedēļu ko lai daru bildes netaisu ! gribēju lai +/- darbs ir lidzi
Pareizs risinājums varētu būt 13" panikna ābola progrāmata + atsevišķs monis darbam ar bildēm Āboliem atrisināts pieslēgums ar vienu specvadiņu un viss iet, Rezultātā salīdzinoši jaudīgs dators ar mazu izmēru - lēti pārnēsājams, bet kad jāstrādā ar bildēm ir liels monis pei kura pieslēgties....
es pat esmu stradajis ar fotoshopu uz samsunga 512 mb ram, 1.7 ghz, un 40 gb hdd, vidoe kaukda 64 mb standartene. nu ko lenak bija un augstas izshirtspejas atelus gruuti bija sakt tajsit, bet nu ja samazina uz 1000x 700 kas blogam ir labi tad normali
anonims_:es pat esmu stradajis ar fotoshopu uz samsunga 512 mb ram, 1.7 ghz, un 40 gb hdd, vidoe kaukda 64 mb standartene. nu ko lenak bija un augstas izshirtspejas atelus gruuti bija sakt tajsit, bet nu ja samazina uz 1000x 700 kas blogam ir labi tad normali
Visi tādi napadziņi... Savulaik iekš Adobe PhoptoShop 5.0 vai vecākām versijām A4 formāta bildes ar vairākiem layeriem 300 dpi tika grozītas arī uz 486 procesoru mašīnām ar 66, 100 vai 120 Mhz (nevis Ghz) pročiem, labi ja 256 RAM utt. Nebija izvēles - bija jāstrādā, jo jaudīgāku datoru NEBIJA VISPĀR! Un ko nomirām? Nē! Bija lēnāk, ievērojami lēnāk, bet tāpat strādājām.
anonims_:es pat esmu stradajis ar fotoshopu uz samsunga 512 mb ram, 1.7 ghz, un 40 gb hdd, vidoe kaukda 64 mb standartene. nu ko lenak bija un augstas izshirtspejas atelus gruuti bija sakt tajsit, bet nu ja samazina uz 1000x 700 kas blogam ir labi tad normali
Visi tādi napadziņi... Savulaik iekš Adobe PhoptoShop 5.0 vai vecākām versijām A4 formāta bildes ar vairākiem layeriem 300 dpi tika grozītas arī uz 486 procesoru mašīnām ar 66, 100 vai 120 Mhz (nevis Ghz) pročiem, labi ja 256 RAM utt. Nebija izvēles - bija jāstrādā, jo jaudīgāku datoru NEBIJA VISPĀR! Un ko nomirām? Nē! Bija lēnāk, ievērojami lēnāk, bet tāpat strādājām.
Nevajag aizmirst, ka krietnu daļu sistēmas resursa norij opsistēma (Vista!), pretvīrusu programmatūra un citas figņas, kas ielādējas atmiņā startējot kompi. Ar Windozi 98 vai pat 3.11 bija pavisam cits stāsts! Arī vecās fotošopa versijas bija resursus krietni mazāk prasošas.
Celerons pa shwaku un 120gb cietnis... tikai ja 7200rpm. Es pats gan niekojos ar 1.6 celeronu, it kaa jau visu izdariit var, bet laizhot batchu ir starpiiba uz vienas bildes aiziet 5 vai 1 sec (uz core2duo).
Nevajag aizmirst, ka krietnu daļu sistēmas resursa norij opsistēma (Vista!), pretvīrusu programmatūra un citas figņas, kas ielādējas atmiņā startējot kompi. Ar Windozi 98 vai pat 3.11 bija pavisam cits stāsts! Arī vecās fotošopa versijas bija resursus krietni mazāk prasošas.
Bet kas spiež likt to Kuricu??? Liec XP vai 7 (ja ticēt tam, ka tas esot mazāk rijīgs sistēmresursos) Un kas vainas vecākām PhShop versijām? Ar ko tieši sliktākas viņas ir un ko tās nespēj no tā, ko spēj "modernās" pShop versijas?
P.S. Ja var nopirkt PhotoShop (ja nemaldos ap Ls 700 nāk), tad jau nu mazbiku niknākam datoram ar jau būtu bez problēmām jāsanāk...
palaidnieks , nu kaut vai RAW konvertieris CS4 ir advancētāks par CS3 (tāds kā lightroom) .
Pēc loģikas sanāk ja OS mazrijīgāka un antivirusi netraucē tad var švaku kompi Photoshop lietošanai? Pareizi vajag jaudīgu kompi ar pietiekoši daudz RAM un gandrīz pie vienas vietas kāda tev OS . Vispār ja ņem 3.11 tad tā bij 16/32bit OS . Win98 bij ātrāka uz švakiem kompjiem kad parādījās w2k pēcāk XP kuri strādāja ātrāk par 98 uz jaudīgiem kompjiem. Man piemēram Vista strādā ātrāk par XP .
khe man ar biaj kompits ar 128 mb ramu un likas krutakais ciemaa, bet nu tad ari interneta nebija, lieku problemu ka jauv teica antivirusu un vel viasadu spamu un win 98 jaa , tie bija laiki saulaini
Aha, prieks foto... Laptop krasas neattelo pat tuvu realitatei. Sagriezu visu pec sava ekrana, apskatu uz citu un saprotu, ka rezultats bedigs. Nopirkt letu LCD butu tas pats, kas sobrid. Tadel skatos optimalo varinatu ko varu atlauties. CRT butu labakais varinats, ta vismaz sobrid spriezu!
By default Cel procesorus neiesaku... un portatīvos, ja nav īpašas vajadzības pēc tā, mobilitāte, izmēru ierobežojumi, arī neiesaku. Pats lietoju Dell Latitude D830 tikai brīvās telpas trūkuma dēļ. INTEL CORE 2 DUO T7500 (2.2GHz); MEMORY : 2048MB (2X1024MB) 667MHZ DDR2; DISPLAY : 15.4'' WUXGA ULTRASHARP (1920X1200); VIDEO : nVidia Quadro 140M NVS 256MB; Windows Vista Busines; dati salīdzinājumam. Konkrētais aparāts lietojot reizēm iebremzē, procecora jaudas tā kā pietiek, atmiņu prasītos vairāk, video salīdzinoši vājšs, jo īpaši, ja lieto CS4, kas izmanto video akselerāciju. Win Vista ir sviests, nesaderība ar dažiem softiem, draiveriem un resursus aprij pārlieku daudz neatstājot citiem softiem. Toties recovery strāda pa pirmo, otro gadu lietoju, pārinstalēt vēl nav nācies. Par monitoru sudzēties būtu grēks, ja nu vienīgi tas ka viss ir dikti mazs, 1920X1200 iekš 15 collām.. krāsas ir ok. Sedlins, monitoru, videokartes opcijas vajag noregulēt normāli, tad arī krāsas normāli rāda, bet ja acīs šilierējas, tad labāk atstāt default settings.