forum.gif
Portatīvais priekš photoshop cs4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Portatīvais priekš photoshop cs4
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.09 00:54
 citēt
Ja ar opcijām viss ir ok, bet..
Sedlins:Laptop krasas neattelo pat tuvu realitatei. Sagriezu visu pec sava ekrana, apskatu uz citu un saprotu, ka rezultats bedigs.

...tad pēc visa spriežot tu esi iegādājies lētu laptopu ar štruntīgu moni.. Gadus 5 atpakaļ es viennozīmīgi ieteiktu CRT, bet nu jau LCD ir attīstījušies gana labi, lai neturētu uz galda tās milzīgās ProCRT kastes. Galvenais nepirkt lētākos laptopus (arī monitorus) un viss būs štokos.

Starp citu, www.lagom.nl... varbūt palidzēs =]
Publicēts: 11.08.09 01:06
 citēt
Nu cik skaitas lets laptops ar struntigu moni... Sobrid varbut vins ari ir struntigs, bet kad pirku bij ok...
Un zinu to, ka sakarigu LCD es vnk nevaru pacelt, tadel jau ari skatos uz CRT.
Publicēts: 11.08.09 01:35
 citēt
Ja runa ir par portatīvo, tad es teiktu ka par 4-5 simti neko labu darbam iegādāties nevar, izklaidei un draugiem būs ok. Savu D830 1.5 gadus atpakaļ iegādājos par 1k Ls, tajā brīdī nebija ne kas ūber, bet gana labs darba dators un līdz pat šim brīdim upgrade neprasās. Ja pērk datoru ar moni, tad par 6-8 simti var savilkt uz dikti labu komplektu. Jārēķinās ar to ka laptops būs 1/3 līdz 1/2 dārgāks par līdzvērtīgu datorkomplektu.
Personīgi es ieteiktu minimālos parametrus:
Procesors Pentium Code 2 Duo 2+ GHz;
Rams vismaz 3-4 līdz pat 6-8 GB;
HDD pēc iespējas ātrākus, ieteicams 2 HDD iekš RAID 0 (striping);
Video maksimāli ko var atļauties, protams saprāta robežās.
Un protams laptopu tikai ja ir nepieciešamība pēc tā.
Publicēts: 11.08.09 09:05 labots
 citēt
gabiz tu bikit parspile.
6-8 gb ram,
man galvenajam serverim ir 6 gb :D
un saproti to ka j aieliksi mazu procesoru un 8 gb ramu tad neliksi kompim kia raketei lidot,
gribetos redzet kas jaizdara lai kompis 8 gb rmau apestu :D
man serveri vienalcigi uz windows vides starda 20 useri un apded 3 gb ar komatu :D
pa 200-300 ls parasti var salikt labu datoru,
piemeram ka mans,
4 gb rams,
2.4 dualais intels.
nekadu striping raidu nelieku un nekadi dati nav zudusi 3 gadu laika ,manam serverim gan ir mirroved (ka katrs cietais klonee otru 1:1)
man laikam ir 3x 160 gb WD diski
un video karte kaukads Gforse 8600 gts (loti laba spelem), bet speles nespeleju
un resursi jau ir ar atliektiem galiem,
viss starda ka rakete ujn neko nevaig papildinat,
starpcitu datoru detalam letas cenas,
j air kads kas var no vairumtirgotajiem dabut, kaa es, tad leti atri un forshi :D
Publicēts: 11.08.09 09:20
 citēt
anonims, daudz kas ir atkarīgs no tā ar kādām bildēm strādā un ko dari. Serveru rams nav nekāds rādītājs. tiem ir citi uzdevumi un tas ir tieši atkarīgs no tiem. Ja skatos no savas pieredzes, tad labām grafiskajām darba stacijām rams parasti ir bijis lielāks nekā lieliem serveriem. Ar retiem izņēmumiem gan.
Publicēts: 11.08.09 09:32
 citēt
man nav bijis vajadziibas peec 4gb vai pat 3 gb ram
Pietiek ar 2 atliektiem galiem... Ja nu vieniigi neapstraadaa 20pix raw bildes. BEt nu ja ir taads fotoaparaats, tad arii var atljauties piemest ram

bet driizaak jau ir nepiecieshamiiba peec aatraaka rama nekaa lielaaka.

biezji vien cilveekiem kompis bremzee tikai taapeec vien, ka kompis paarbaazts un apakshaa straadaa vel daudz suuda programminju, kas arii apeed resursus.
Publicēts: 11.08.09 09:33
 citēt
Nez, man liekas ka 4 Gb rams pietiek atliektiem galiem. Un ja pērk kompi pa cenu, kas tuvojas 1kLs, tad jau labāk paņemt lielo 24" iMac un dzīvot laimīgam. Kādus 2 gadus atpakaļ pats saskrūvēju kompi, kas tolaik man izmaksāja pie 1 kLs (neskaitot monitoru) un pagaidām pietiek. Kā nākamo pēc kādiem 2 gadiem droši vien ņemšu lielo iMac, protams, ja finanses uz to brīdi nebūs pakaļā.
Publicēts: 11.08.09 09:42
 citēt
vot nu par to ari runaju,
tapec nesapratu kur var sabazt 6-8 gb :D
laikam cenas zinaa 8 gb uz ddr2 nav nekads dargs preiks,
2gb x 4 = 15 ls x 4 , ja nem kingstonu nomalu
Publicēts: 11.08.09 10:32
 citēt
Vai tik nebija tā ka, kompim tie lieli rami - virs 2gb laikam jeb virs 4gb un uz augšu, lai zimantotos, nepieciešama 64bit sistēma. tas laikam te nebija pieminēts. Citādi klasiskajā variantā ar 32 bit sistēmu vari likt 8gb RAm, bet kompis to tāpat nespēs paņemt...
Publicēts: 11.08.09 10:36
 citēt
aapsis ta ari ir,
xp 32 bit 3 gb
vista 32 bit 4 gb
Publicēts: 11.08.09 10:57 labots
 citēt
anonims_, nesalīdzini darba stacijau ar Xeon pročiem un SCSI cietņuiem ar 10k apgriezieniem, kas piedevām RAIDā stāv, un tas viss, kā jau ak34 teica, strādā citiem mērķiem.
Es ar datoriem krāmējos gana ilgi lai saprastu to ka datoram RAMa nekad nebūs par daudz, to ka procesoru arī vajag jaudīgu, un ka cietņu ātrdarbība (es drizāk teiktu lēndarbība) visvairāk ierobežo datora kopējo ražīgumu. Cietņi stripā paātrina failu sistēmas (rad/write) diezgan jūtami. Ar videokarti arī parasti ir tā, ka vienmēr varētu būt labāka.. Ja, anonims_ saka, ka viņam priekš spēlēm pietiek ar videokarti par 50 Ls, tad man vispār vairs nav ko teikt.. laikam šūterus ar 15-20 fps vālē =]
Re ku lapa ar Precision worksteišoniem www.dell.com... tur RAMs sākas tikai ar 8GB un līdz pat 192GB un video atmiņa līdz pat 4GB, tas protams ir HI END, bet informācijai noderēs.

P.S. 32bit sistēmas prot apieties ar 3.2GB RAMu...
Publicēts: 11.08.09 11:01 labots
 citēt
8600 gts jau pa 50 ls var dabut
nezinu gan aceros ka zoltac 8600 gts vel 150 ls maksaja,
ka cenas krit,
nu tada jau ir ta PC pasaule,
cik detalu tik viedoklu,

protams ka nekas nevar but par maz,
tapat ka 1 litra udens parnesanai nem 10 litru spaini, :D
bet vai tolks ieguldit naudu uz 8 gb rama ja neizmanto pat 2 gb lielakajs vairums,
taopat ka americaniem visiemm ir HD televizori bet dazi % tikai zin ka viniem tada HD funkcija ir
Publicēts: 11.08.09 11:04
 citēt
Cena var atšķirties dēļ ražotāja, atmiņas daudzuma un tirgotāja...

www.salidzini.lv...=
Publicēts: 11.08.09 11:06
 citēt
Gabiz:Cena var atšķirties dēļ ražotāja, atmiņas daudzuma un tirgotāja...

http://www.salidzini.lv/search.php?q=8600+gts&cn=&cl=

no s*it sherlok
Publicēts: 11.08.09 11:17
 citēt
anonims_:
Gabiz:Cena var atšķirties dēļ ražotāja, atmiņas daudzuma un tirgotāja...

http://www.salidzini.lv/search.php?q=8600+gts&cn=&cl=

no s*it sherlok
...не отвлекаитесь, Ватсон!
Publicēts: 11.08.09 13:02
 citēt
Gudris:www.ss.lv... šitas būs samij sok

Labs viņš varbūt ir, bet padārgs. Pirms gadi 2-3 līdzīgu(P ne G) pa 60 atdevu. Un negribu vairs to kasti uz galda. Gaidu oled vai lāzer.
Bet, ja tomēr izdomā, tad papēti kārtīgāk. Viņi vairs nav pirmā svaiguma. Trubas nolietojas. Ja ir bijis atskrūvēts, tad var gadīties, ka kvēle piegriezta. Pats tādas lietas darīt pieprotu.
Vispār, ja nav tuvu frī, tad neiesaku. 17" toč pa velti dod. Ik pa brīdim pie misenēm mētājas. :)
Publicēts: 13.08.09 11:46
 citēt
Es arī skatos uz jaunu Laptopu un izmantošu kopā ar CS4.

Man piedāvā Intel 1.6 low CPU procesoru ar 128 flash atmiņu, par video karti džeks neko nemācēja pateikt. Tjipa baigi jauns un līdz ar to neko nevarēju pats netā atrast sim modelim, bet iepriekšējās versijas parametri:

Mobile Intel® GMA 4500MHD
Intel® Core™ 2 Duo processor SU9400 (1.4 GHz, 3 MB, 800 MHz)
Genuine Windows Vista® Business 32
13.3" WXGA+ LED backlight (1440x900, 300nit)

Jautājums kas ir īsti tas low CPU procis?
Kurš ir vājākais posms vecajam laptopam?
Ja domāts biznesam dators, tad kā tas īsti atspoguļosies foto/video pārstrādē?

PS. lietoju daudz ārējos cietņus, līdz ar to cietņa atmiņa man nav tik biedējoša.
Publicēts: 13.08.09 11:56
 citēt
teikshu kaa ir - lai cik tas smiekliigi neizklausiitos. Izejas poziicijas - es drukaaju bildes a1 izmeeraa (max) vai arii taisu prieksh bloga. Shim meerkjim man pilniigi mieriigi shopu velk HP netbuks ar 1gb atminju - 4. shopu. Nekaadas bremzeeshanas straadaajot ar vairaakiem liimenjiem, maskaam man nav.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):