gribaas nobildeet shitaadu bildi: tachu visticamaak mana baterija neizvilks visu nakti atstaatu iesleegtu kameru + veel ilgais laiks, kameer mans 450d to apstraadaas! ir kaads gatavs risinaajums, kaa pierubiit sho pie straavas?
>+ veel ilgais laiks, kameer mans 450d to apstraadaas! šito es nesapratu... vinam nekas nav jaapstrada...
bez iesleegta "noise reduction at long exposures" bilde sanaak tik graudaina, ka nekaa nevar saprast, tachu ir momentaa redzama! a ar iesleegtu "noise reduction" peec 20 min expoziicijas vinjsh gandriiz tikpat ilgu laiku to bildi apstraadaa!
piem sheit expo ir uz kaadaam 8-9h! pie 24h sanaaktu, ka zveigznes uzziimee pilnu apli, tik kaut kas taads iespeejams manupraat tik kaut kur ziemeljpolaa, kur polaaraas naktis! neesmu gan taadu bildi nekur atradis!
tas bij ar ironiju teikts ... pats esmu fonu griezis un lipinaajis i video i foto gudriniek! :p ja nezini atbildeet, tad nevaja te ied***st visaadas stulbiibas.
alchsh - nezinu kā ar digitālo, bet es vienreiz ar filminieci mēnesi šitā bildēju, saliku visu uz manuāli, nobloķēju trosi un gāju aliņu dzert. Sanāca diezgan labi, likai kautkādi putni liekas švīkas sataisija garām lidodami.
Gudris:es runaaju par apli....aplis var sanaakt staavot tieši uz ass...bet kur tas ir to noskaidrot buutu diezgan pagruuti jo zeme negriezhas tik ideāli ap savu asi kā Tavs globuss uz galda
nav jaastaav uz ass, vnk aplis nebuus tieshi virs galvas, bet kaut kur tuvaak horizontam! te es pats bildeeju ... citaas bildees veidojas aplis, tachu taas nekur neesmu ielicis! tachu var redzeet, ka kreisajaa saanaa taalaak veidojas aplis!
alchsh:tur ir pusaplis, jo no riita aust diena un zvaigznes aiziet gueet, Gudri!
Kušš, kušs, tas Gudrim var būt par gudru.
P.S. Kaut kur amurikā videnēs nebija pieņemts runāt par to, ka ūdenim var būt trīs agregātstāvokļi, citādi dažu rasu pārstāvji atsakās ticēt skolotāju teiktajam...
šī bilde liekas ir montāža, jo pie ekvatora aug mūžzaļie lapu koki, kuri lapas nemet nost, a te nevienam nav lapas, otrkārt tie koki sānos ir izgaismoti ar zibeni
da tās visas ir montāžas...alshch uzķēŗās un mēģinās realizēt dzīvē...moš sanāks
pats Tu esi montaazha, redzams, ka taisnaas liinijas nav tieshi virs galvas, tas noziimee, ka nav tieshi uz horizonta, bet vieta, no kurienes var redzeet shiis zvaigznes! shii bilde ir uznjemta francijas dienvidos! www.flickr.com... un izgaismots koks nav ar zibeni, bet ar kaadu statisku gaismu, kas vareetu buut kaut vai no loga! jo zibenis pie shaadiem kameras iestatiijumiem neko bildee nevareetu ietekmeet! :P
Es skolā gāju astronmijas pulciņā...tāpēc nemaz neriskē šoreiz sākt gudri dirst
Aizbrauc ~24. decembrī uz ziemeļpolu un būs Tev pilns aplis 24 stundās tikai ar rotācijas asi tieši virs galvas... (aizbrauksi ~24. jūnijā nekādas bildes nebūš, jo pati tuvākā zvaigzne bezkaunīgi traucēs to izdarīt) Uz ekvatora ~24. martā un ~24. septembrī saņemsi lietojamas švīkas nepilnus 180° lielā lokā virzienā no austrumiem uz rietumiem - būs nevis apļa centrs kaut kur debesīs, bet svīrains madracis ar rotācinas asi no ziemeļiem uz dienvidiem, protams atkarīgs vēl kā esi noorientējis savu fočiku, ja virzienā uz dienvidiem vai ziemeļiem tad iegūsi arku... da i to kādas 11,5 stundas no nakts būs lietojamas zvaigžņu bildēšanai, kas arī būš +/- pietiekami, lai vakarā knapi uzlekušās zvaigznes arī pagūtu teju vai norietēt...
Nu Latvijas tālākais Dienvidu punkts būs uz kādas 56. paralēles, Marseļa uz kādas 42. paralēles. Tas ir ~ kā Bulgārija... un tas ir BŪTISKU GABALU uz dienvidiem
alchsh - iespējams, bet tad ir jāielien kādā peļķe, lai netraucē apkārtējie priekšmeti, jo centrs būs diezgan tuvu horizontam. Katrā ziņā tu mani ieinteriģēji, būs kaut kad novembra vidū kad ir vis dzidrākais gaiss jāaizlaiž ārpus Rīgas pabildēt