forum.gif
fotoaparaats pie straavas.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / fotoaparaats pie straavas.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.08.09 15:36
 citēt
gribaas nobildeet shitaadu bildi:

tachu visticamaak mana baterija neizvilks visu nakti atstaatu iesleegtu kameru + veel ilgais laiks, kameer mans 450d to apstraadaas! ir kaads gatavs risinaajums, kaa pierubiit sho pie straavas?
Publicēts: 07.08.09 15:40
 citēt
izvilks, vismaz es tā domāju.

>+ veel ilgais laiks, kameer mans 450d to apstraadaas!
šito es nesapratu... vinam nekas nav jaapstrada...
Publicēts: 07.08.09 15:41
 citēt
protams, neko nezinu par 450d trokšņiem pie ilgas ekspozīcijas, bet varbūt lētāk/kvalitatīvāk/ērtāk būs ar filmu?
Publicēts: 07.08.09 15:43
 citēt
Es nedomāju ka šitais ir visu nakti, un ja arī būtu - cik tad ilgi ir tumšs - kādas 3 stundas max (rīt/vakara apvārsnis baigi gaišs).

Šai bildei arī nedotu vairāk par 3 stundām.
Vari arī bildēt ļoti daudz īsas ekspozīcjas un lipināt...

..bet priekš astro foto labāk kādu tīri mehānisku kameru iegādāt...
Publicēts: 07.08.09 15:46
 citēt
Mandalay:izvilks, vismaz es tā domāju.

>+ veel ilgais laiks, kameer mans 450d to apstraadaas!
šito es nesapratu... vinam nekas nav jaapstrada...

bez iesleegta "noise reduction at long exposures" bilde sanaak tik graudaina, ka nekaa nevar saprast, tachu ir momentaa redzama! a ar iesleegtu "noise reduction" peec 20 min expoziicijas vinjsh gandriiz tikpat ilgu laiku to bildi apstraadaa!
Publicēts: 07.08.09 15:47
 citēt
briedis:Es nedomāju ka šitais ir visu nakti, un ja arī būtu - cik tad ilgi ir tumšs - kādas 3 stundas max (rīt/vakara apvārsnis baigi gaišs).

Šai bildei arī nedotu vairāk par 3 stundām.
Vari arī bildēt ļoti daudz īsas ekspozīcjas un lipināt...

..bet priekš astro foto labāk kādu tīri mehānisku kameru iegādāt...

shii bilde ir 6,5 h :) rudenii jav naktis buus garaakas!
Publicēts: 07.08.09 15:54
 citēt
skatoties pec zvaigznes astes - loti ilgi.

nafig tu kaut kadu noise reduction liec?

M-mode + lowest ISO + Bulb un ejam gulēt... viss.. nekādu trokšņu
Publicēts: 07.08.09 15:55
 citēt

piem sheit expo ir uz kaadaam 8-9h! pie 24h sanaaktu, ka zveigznes uzziimee pilnu apli, tik kaut kas taads iespeejams manupraat tik kaut kur ziemeljpolaa, kur polaaraas naktis! :) neesmu gan taadu bildi nekur atradis!
Publicēts: 07.08.09 15:58
 citēt
ja netici - uzliec vāciņu objektīvam un atstāj uz stundu...
Publicēts: 07.08.09 16:00
 citēt
Mandalay:skatoties pec zvaigznes astes - loti ilgi.

nafig tu kaut kadu noise reduction liec?

M-mode + lowest ISO + Bulb un ejam gulēt... viss.. nekādu trokšņu

ir taa meegjinaats, ir trokshnji!
Publicēts: 07.08.09 16:00
 citēt
alchsh:tik kaut kas taads iespeejams manupraat tik kaut kur ziemeljpolaa, kur polaaraas naktis! :)

ko nu muldi, jaatrod ass un viss
Publicēts: 07.08.09 16:01
 citēt
alchsh:ir taa meegjinaats, ir trokshnji!

tad C-sux
Publicēts: 07.08.09 16:03
 citēt
Mandalay:
alchsh:tik kaut kas taads iespeejams manupraat tik kaut kur ziemeljpolaa, kur polaaraas naktis! :)

ko nu muldi, jaatrod ass un viss

a ko ar dienasgaismu dariisi? :D
Publicēts: 07.08.09 16:05
 citēt
bildē uz filmas... vai arī ņem phase one digipakaļu, taj ilgas ekspozīcijas ar mazu trokšu līmeni...
Publicēts: 07.08.09 16:07
 citēt
labi, suuds ar trokshnjiem utt, jautaajums bij cits? :)
Publicēts: 07.08.09 16:21
 citēt
turi fotoaparatu siltumā, jo aķis necieš aukstumu
Publicēts: 07.08.09 16:24 labots
 citēt
Naher jāfočē, nav elementārāk uzšopēt tās drazu strīpas!!!??? :)
Publicēts: 07.08.09 16:33
 citēt
naher studijaa foni vajag, leetaak sanaak uzshopot kadu grib!? :)
Publicēts: 07.08.09 16:35
 citēt
alchsh:naher studijaa foni vajag, leetaak sanaak uzshopot kadu grib!? :)

lai tu nebrinitos... filmās tieši tā arī dara.. palasi literaturu
Publicēts: 07.08.09 16:41
 citēt
tas bij ar ironiju teikts ... pats esmu fonu griezis un lipinaajis i video i foto gudriniek! :p ja nezini atbildeet, tad nevaja te ied***st visaadas stulbiibas. :D
Publicēts: 07.08.09 17:43
 citēt
alchsh - nezinu kā ar digitālo, bet es vienreiz ar filminieci mēnesi šitā bildēju, saliku visu uz manuāli, nobloķēju trosi un gāju aliņu dzert. Sanāca diezgan labi, likai kautkādi putni liekas švīkas sataisija garām lidodami.
Publicēts: 07.08.09 18:36
 citēt
Gudris:

pie 24h sanaaktu, ka zvaigznes uzziimee pilnu apli,

Tas nav iespējams nekur...

esi bijis ziemeljos, kur pusgadu ir polaaraa nakts?
Publicēts: 07.08.09 18:52 labots
 citēt
alchsh:
Gudris:

es a nau. bet man domāt, citur daļa apļa pazūd aiz gorizonta, a uz pola ne.
toties es i bijis tuvu ekvatoram, tur jādomā vertikālas līnijas sanāktu.
Publicēts: 07.08.09 18:53
 citēt
alchsh:
Gudris:

Reāli ziemeļos polārā nakts nav saule neuzlec, bet aptuveni 2.5-3 stundas ir gaišs, tā vismaz ir Jaunajā zemē.
Publicēts: 07.08.09 19:11
 citēt
Gudris:es runaaju par apli....aplis var sanaakt staavot tieši uz ass...bet kur tas ir to noskaidrot buutu diezgan pagruuti jo zeme negriezhas tik ideāli ap savu asi kā Tavs globuss uz galda :)

nav jaastaav uz ass, vnk aplis nebuus tieshi virs galvas, bet kaut kur tuvaak horizontam! te es pats bildeeju ... citaas bildees veidojas aplis, tachu taas nekur neesmu ielicis! tachu var redzeet, ka kreisajaa saanaa taalaak veidojas aplis!
Publicēts: 07.08.09 19:14
 citēt
pie šīs bildes cik ilgi turēji atvērtu?
Publicēts: 07.08.09 19:19 labots
 citēt
tur ir pusaplis, jo no riita aust diena un zvaigznes aiziet gueet, Gudri! :)

zazis - apmeeram 20 min!

shaadi vareetu izskatiities tuvu ekvatoram! :)
Publicēts: 07.08.09 19:28
 citēt
alchsh:tur ir pusaplis, jo no riita aust diena un zvaigznes aiziet gueet, Gudri! :)

Kušš, kušs, tas Gudrim var būt par gudru.

P.S.
Kaut kur amurikā videnēs nebija pieņemts runāt par to, ka ūdenim var būt trīs agregātstāvokļi, citādi dažu rasu pārstāvji atsakās ticēt skolotāju teiktajam... :D
Publicēts: 07.08.09 19:31
 citēt
šī bilde liekas ir montāža, jo pie ekvatora aug mūžzaļie lapu koki, kuri lapas nemet nost, a te nevienam nav lapas, otrkārt tie koki sānos ir izgaismoti ar zibeni
Publicēts: 07.08.09 19:43
 citēt
Gudris:
šī bilde liekas ir montāža,

da tās visas ir montāžas...alshch uzķēŗās un mēģinās realizēt dzīvē...moš sanāks :D

pats Tu esi montaazha, redzams, ka taisnaas liinijas nav tieshi virs galvas, tas noziimee, ka nav tieshi uz horizonta, bet vieta, no kurienes var redzeet shiis zvaigznes! shii bilde ir uznjemta francijas dienvidos! www.flickr.com... un izgaismots koks nav ar zibeni, bet ar kaadu statisku gaismu, kas vareetu buut kaut vai no loga! jo zibenis pie shaadiem kameras iestatiijumiem neko bildee nevareetu ietekmeet! :P
Publicēts: 07.08.09 19:45 labots
 citēt
Gudris:

Kušš, kušs, tas Gudrim var būt par gudru.

Es skolā gāju astronmijas pulciņā...tāpēc nemaz neriskē šoreiz sākt gudri dirst ;)

Aizbrauc ~24. decembrī uz ziemeļpolu un būs Tev pilns aplis 24 stundās tikai ar rotācijas asi tieši virs galvas... (aizbrauksi ~24. jūnijā nekādas bildes nebūš, jo pati tuvākā zvaigzne bezkaunīgi traucēs to izdarīt)
Uz ekvatora ~24. martā un ~24. septembrī saņemsi lietojamas švīkas nepilnus 180° lielā lokā virzienā no austrumiem uz rietumiem - būs nevis apļa centrs kaut kur debesīs, bet svīrains madracis ar rotācinas asi no ziemeļiem uz dienvidiem, protams atkarīgs vēl kā esi noorientējis savu fočiku, ja virzienā uz dienvidiem vai ziemeļiem tad iegūsi arku... da i to kādas 11,5 stundas no nakts būs lietojamas zvaigžņu bildēšanai, kas arī būš +/- pietiekami, lai vakarā knapi uzlekušās zvaigznes arī pagūtu teju vai norietēt...
Publicēts: 07.08.09 19:52
 citēt
Labi ņemu savus vārdus atpakaļ. Bet kaut kā liekas pa tuvu tas ekvators ir priekš Francijas dienvidiem...
Publicēts: 07.08.09 20:01 labots
 citēt
Nu Latvijas tālākais Dienvidu punkts būs uz kādas 56. paralēles, Marseļa uz kādas 42. paralēles.
Tas ir ~ kā Bulgārija... un tas ir BŪTISKU GABALU uz dienvidiem
Publicēts: 07.08.09 20:01
 citēt
zazis:Labi ņemu savus vārdus atpakaļ. Bet kaut kā liekas pa tuvu tas ekvators ir priekš Francijas dienvidiem...

es domaaju, ja pagrieztu kameru pa labi un uz augshu konkreetajaa bildee, tad noteikti vareetu redzeet arii aplja centru! :)
Publicēts: 07.08.09 20:10
 citēt
alchsh - iespējams, bet tad ir jāielien kādā peļķe, lai netraucē apkārtējie priekšmeti, jo centrs būs diezgan tuvu horizontam.
Katrā ziņā tu mani ieinteriģēji, būs kaut kad novembra vidū kad ir vis dzidrākais gaiss jāaizlaiž ārpus Rīgas pabildēt :)
Publicēts: 07.08.09 20:19
 citēt
nuja ... es jav ar uz rudens pusi taisos, tik cerams baterija izvilks! ;)
Publicēts: 07.08.09 20:22
 citēt
Man digitālais vēl nav , tad es ar 100 vai 80 filmiņu mēģināšu. Vai nevari piejūgt pie fočuka signalizācijas aķi 6V vai 9V? tas ilgi tur.
Publicēts: 07.08.09 20:26
 citēt
Nu analogais fočiks jau teorētiski rij krietni mazāk štroma, nekā džigitālais...
Publicēts: 07.08.09 20:28
 citēt
zazis:Vai nevari piejūgt pie fočuka signalizācijas aķi 6V vai 9V? tas ilgi tur.
lielāku španni neisaka. un jebkurā gadījumā labāk caur preteklību vai strāvas limiteri.
Publicēts: 07.08.09 20:35
 citēt
harald - es nedomāju lieku, bet baterijas ārā un to vietā aķi. Bet tas ir tikai minējums.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):