Arvien vairāk pārliecinos, ka man būs jāpērk printerītis. Netā noskatīju dažus, piemēram, Epson Stylus Photo R300. Problēma sākās, kad gribēju atrast viņa specifikācijās, kādus failu tipus viņš ņems iekšā? Vai manus sagatavotos CMYK failus viņš ņems? Vai Coreļa failus ņems? Vai CMYK pārtaisīs atpakāļ uz RGB un tad atkal uz CMYK? Kur lai šitādus uzzin? Kaukā neveicās man šoreiz ar Googles tanti. Atradu specifikācijas, bet tur viss par papīriem, kasetēm utt.
parasti jau programma nosaka, kas ko un kā... nevis printerītis... programma no datora visu sūta atbilstošajā printera valodā... tas vairs neko nevar mainīt... kāpēc tā savādi jautā?
Vienkārši nav man bijusi darīšana ar šitādiem sīkiem printerīšiem. Līdz šim kko nopietnāku devu drukāt uz drukas darbnīcu. Tur prasības konkrētas - Bildēm jābūt CMYKā, min krāsu pildījumam tik un tik % utt. Un arī rezultāts bija konkrēts. Bet ko darīs šitāds mazs varde, nav ne jausmas...
R300 ir vecs modelis.. kuru vairs nepardod. man tads majas izjaukts, neteiktu ka tas ir kaut kads uberkruts, bet 6 kartridži viņam ir - attiecigi spes izdrukat labi, ja padosi pareizi (lasi programma pareizi pados), jo tur ieksa ir CMYK + gaišie CM.
attiecigi dod tadus failus, kas satures CMYK un kurus vares atvert cita datora ar softu, kas lasa šos failus un suporte CMYK.. Drosi vien kaut kads Irfan nepareizi gljukos, bet Adobe savus dzimtos drukas uz nebedu
R300 vecs modelis? Es negribu vecu modeli! Vecam ātrāk beigsies visādi atbalstiņi. Man jau stāv mājās viens vecs skeneris... Vai kāds var ieteikt kaut ko līdzīgu, bet jaunāku? 6 krāsās un ap 100 Ls.
Paldies, Mandalay! Tas jau ir tuvāk. Dīvaini, tikai, ka šo modeli neatradu Epson latviskajā mājaslapā. Tur gan bija E. Stylus Photo R285 pa Ls 64. Arī 6 krāsas.
P50 ir tikai maija-2009 produkts... pavisam jauns. nekas uberkruts, tas pats kas visos 6-kartridži - clearbrite tehn. un t.t. vienigais vinjam ir tikai USB pieslegums.. nav ne tikls, ne karsu lasitais, ne LCD, ne skeneris.. respektivi pliks USB printeris. (man ari neko vairak nevajadzeja)
Man ir R200. Tas būtu R300 mazākais brālītis. Viss bija kārtībā līdz pārejai uz Windows Vista - pieejamie driveri drukā krāsas galīgi šķībi, ar profiliem vai bez. Protams, kamēr ar XP un veco driveri tika drukāts viss bija skaisti un krāsaini.
Ehh, mandalay, ja ir labs kompis, tad Vistai nav ne vainas.. pats ilgi jamo lietoju, līdz tagad uz win7 pārsēdos...
Par printeri runājot varu ieteikt HP Photosmart 2575.. pats lietoju, un varu teikt, ka aparāts ir godam, un turēts tiek tīklā, lai no visiem datoriem var piekļūt.