forum.gif
Iesakiet lētāko blices trigeri, kurš atbalsta HSS
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet lētāko blices trigeri, kurš atbalsta HSS
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.09 16:12
 citēt
Praktiski viss jau topika nosaukumā rakstīts - kurš būtu lētākais trigeris ar HSS atbalstu?
Publicēts: 11.08.09 16:17
 citēt
HSS nozīmē Have Safe Sex ?
Publicēts: 11.08.09 16:18
 citēt
pieļauju, - hi sync speed
manuprāt HSS būs ideāls tikai pa vadiem.
Publicēts: 11.08.09 16:26
 citēt
Izskatās diezgan padargs tāds prieks :)

cgi.ebay.com...
Publicēts: 11.08.09 16:43
 citēt
jaa, ir skaiports. es ka reiz shodien skatijos shito briinumu, noperkams mdfoto par 105 ls
g9chon.com... - dpreviewaa esot ar 1/250 varejis sinkoties.
Publicēts: 11.08.09 16:45
 citēt
viņš nav dārgs tehnoloģiski, jo piemaksā par "unikalu" sistemu :)
nu ja, 1/1000 ir smuki, bet kurs tev dos tādu sync atrumu..
Publicēts: 11.08.09 17:00 labots
 citēt
Vienīgais kas reali stabīli atbalsta kautko "Radio variantā " virs 1/120 ir Pocket Wizard ražojumi Plus II ~ 1/500 un MultiMAX ~1/1000 , pārējiem vairumā lidz 1/100 tā stabilitāte . Pat atceros Bowens auxstāk par 1/250 dies ko nestrādāja :):) Ķinizeru štrunti auxstāk par ~1:125 STABĪLI nemedz strādāt :):)

Letakais variants ir Elinchrom Skyport Universal , tas stabīli turot lidz 1/1000 50m attālumā maksā ~150 Eur gabalā piemēram šite www.foto-mueller.at... Pats gan nekad auxstāk par 1/250 neesmu ar šo braucis , vienkarši DIGI un FILMU kamērām parastais sinc laiks ir MAKSIMĀLI 1 /250 , da i studijas blices LĒTĀS nemedz atrāk lādēties :):) Man gan skatoties Kristaps3 bildes liekas visai intresanti KO TAD TA SINHRONIZES neliekas ka sai joma butu kadas tehniskas iespejas vai varesjanas:):) Ja nu vienīgi ir iecere ar kadu Strobo seriju nosvilināt kādu Canon blici :):)
Publicēts: 11.08.09 17:31
 citēt
Doma bija saulē piegaismot.

Kāpēc lai tā Canon blice nosviltu? Sorry par tupiem jautājumiem, bet man ir atmazka - es vēl mācos :D
Publicēts: 11.08.09 18:26
 citēt
blice var nosvilt, ja strobo pārāk bieži - kondiķis var iztecēt dēļ lampas atdotā siltuma..
Publicēts: 11.08.09 19:14
 citēt
Mandalay:manuprāt HSS būs ideāls tikai pa vadiem.
tikai ne pa ļoti gariem!
Mandalay:blice var nosvilt, ja strobo pārāk bieži - kondiķis var iztecēt dēļ lampas atdotā siltuma..
labs elektrolīķis var ne iztecēt, bet jobņīt!
Publicēts: 11.08.09 19:39 labots
 citēt
Kristaps3:Doma bija saulē piegaismot.

Kāpēc lai tā Canon blice nosviltu? Sorry par tupiem jautājumiem, bet man ir atmazka - es vēl mācos :D

Tad tu tipa savu 40.D gribēji ar blici sinhronizēt uz 1/1000?:) Možj der sākumā izlasīt kamaras instrukciju un tad tālāk uzdot jautājumus?:):) SAURAJĀM tas ir "Mazajam spogulkamerām" maksimālāis sinhronizācijas ātrums ir ~1/250 , ātrāk vienkarši SPOGULIS nespēj pacelties sinhroni ar pilnu sledza atvērumu uz Zibeni :):) ĀTRĀS sinhronizācijas notiek TIKAI kamerām ar centrālo sledzi vai arī TUMSĀ kur STROBO + B režims :):)
Publicēts: 11.08.09 20:17
 citēt
Ja runa ir pac Canon blicēm, biju aizņēmies ST2E un līdz 1/2000 sapratās smuki. P.S. Ja jautājums bija par sinhronizāciju starp 40D un 580.
Publicēts: 11.08.09 20:20 labots
 citēt
pie "B" jau nesauksim to par sinchronizāciju. daudz īsāk par 1/320 ņe bivajet X. pie 2X īašaka maucot 1/2 P pa D, pie 4X īsāka 3/4 P pa D ar blicēm, kuras to 1/160 s strobē.
skat arī (laikam tikai platās) kameras ar stikliem, kuros centrālslēdzis.
Publicēts: 11.08.09 20:24
 citēt
UldisS:Ja runa ir pac Canon blicēm, biju aizņēmies ST2E un līdz 1/2000 sapratās smuki. P.S. Ja jautājums bija par sinhronizāciju starp 40D un 580.

tas, ka tev uz LCD radija 1/2000 vel nenozime ka bija 1/2000... drizak ta bija ekspo-T, nevis zibenes x-sync
Publicēts: 11.08.09 20:31 labots
 citēt
UldisS:Ja runa ir pac Canon blicēm, biju aizņēmies ST2E un līdz 1/2000 sapratās smuki. P.S. Ja jautājums bija par sinhronizāciju starp 40D un 580.

Varētu būt kruta bilde ar nogaismotu 10% no kadra :):)

Tiesa pieļauju ka gan jau UldisS mums ir laimīgais EOS-3s īpašnieks kuram vienīgajam varot ar ST2E sasinhronizēt blici strobo režimā uz 1/8000 :):) Es gan īsti nesaprotu kā tas varētu darboties jo SLEDZIM blices brīdī jābūt pilnībā atvērtam:):)
Publicēts: 11.08.09 20:32
 citēt
Luni, paldies par info :)
Publicēts: 11.08.09 21:53 labots
 citēt
www.robgalbraith.com...
tuesday, april 28, 2009 . Supercharged high speed Sync, improved EOS 5 D M2 support in new filmware for PocketWizard Mini TT1 , FlexTT5. 1/8000 - is possible.
Publicēts: 11.08.09 21:57 labots
 citēt
Pentax ME super un daži vecie Canon, kā uzliec blici, uzmet X. zolīdas kameras šodien nomet LĪDZ X, ja uzlikts īsāks laiks. bet ne vienmēr to atspoguļo uz displeja. kas ir pilns kadra atvērums un kā skraida štorkas, to tak nav ne-1-am jāstāsta?
Publicēts: 11.08.09 22:56 labots
 citēt
andrespey:www.robgalbraith.com...
tuesday, april 28, 2009 . Supercharged high speed Sync, improved EOS 5 D M2 support in new filmware for PocketWizard Mini TT1 , FlexTT5. 1/8000 - is possible.

Palielam tas ir tas pats kas razhotaaja (piem. canon) dzimtais high speed sync....respektiivi sviests, ja grib iemuzhinaat aatri kustoshus objektus piegaismojot ar zibspuldzi.
pameeginat saulainaa laikaa aatri kustoshu objektu nofocheet ar un bez zibspuldzes kaut vai lielos sleedza aatrumos. Lai vai cik smiekliigi buus, neass buus ar zibspuldzi focheetais. neiedzilinaasies siikumos...kaapeec
Publicēts: 11.08.09 23:51
 citēt
haralds: kas ir pilns kadra atvērums un kā skraida štorkas, to tak nav ne-1-am jāstāsta?

UldisS noteikti der vismaz ieskata kurs šai jautājumā:):)
Publicēts: 12.08.09 00:01 labots
 citēt
ugisio2:Lai vai cik smiekliigi buus, neass buus ar zibspuldzi focheetais. neiedzilinaasies siikumos...kaapeec

Viens no iemesliem kurus vispār reti kurš rubī ir mainīgais blices impulsa garums , sevišķi ja strādā ar monoblokiem vai mazākas jaudas uzbazāmām blicēm:) Jo JAUDĪGĀKS blieziens JO GARĀKS IMPULSS , jo mazāks jauda bliezienam jo īsāks impulss. Iz blices kuras uz LIELU jaudu burtiski AIZDEGAS UN NODZIEST kautkur vecajos Olympus katalogos var atrast ka viņu blicei uz PILNU jaudu impulsa garums bija 1/15 daļa!! Burtisk IEDEGĀS / NODZIEST nevis "Nozibsnī" :):) Katrā ziņā freeki jas strādā ar KUSTĪBU ņem maksimāli iespējamās jaudas blices un GRIEŽ NOST JAUDU , tieši tā iemesla dēļa STUDIJĀS kas strādā nopietnā profsionālā līmenī izmanto gandīz tikai ĢENERĀTORUS jo viņiem nopietniem modeļiem var vadīt ne tikai JAUDU bet arī IMPUSA GARUMU :):)
Publicēts: 12.08.09 08:48 labots
 citēt
Lunis:
Kristaps3:Doma bija saulē piegaismot.

Tad tu tipa savu 40.D gribēji ar blici sinhronizēt uz 1/1000?:) Možj der sākumā izlasīt kamaras instrukciju un tad tālāk uzdot jautājumus?:):) SAURAJĀM tas ir "Mazajam spogulkamerām" maksimālāis sinhronizācijas ātrums ir ~1/250 , ātrāk vienkarši SPOGULIS nespēj pacelties sinhroni ar pilnu sledza atvērumu uz Zibeni :):) ĀTRĀS sinhronizācijas notiek TIKAI kamerām ar centrālo sledzi vai arī TUMSĀ kur STROBO + B režims :):)

man šķiet, ka samuldējies, ar 580 EX sinhronizē kaut 1/1000 hoķ ar 300D. Zibsene izšauj sēriju impulsu un nogaismo
Publicēts: 12.08.09 10:47 labots
 citēt
da fufelis tas ir... x-sync iespaido ari shutter lag, patiesiba tas jau ari ir viens no iemesliem, kapec tik mazs laiks sinhronizacijai.
velreiz jasaka, ka tas, kas radas uz LCD nemaz nenozime ka ta ir..

man jau ar nikonam un SB-600 rada, ka bus 1/2000 .. nu un !? :D :D

NilsS, tu ar merintsrumentiem visu sameriji - laiku? impulsa garumu? jaudu? a ? :D

Lunis pareizi saka, ja grib iestindzināt attēlu, jāņem X-zibenes un jāgriež uz minimumu.
Teorētiski es varu salodēt tādu ar fiksētu jaudu un minimālu impulsa garumu.

tādas lietas neražo masveidā, jo reti kur izmantojams, un ja ražo tad cipars ir oj-oj-oj
Publicēts: 12.08.09 10:52
 citēt
Mandalay:da fufelis tas ir... x-sync iespaido ari shutter lag, patiesiba tas jau ari ir viens no iemesliem, kapec tik mazs laiks sinhronizacijai.
velreiz jasaka, ka tas, kas radas uz LCD nemaz nenozime ka ta ir..

man jau ar nikonam un SB-600 rada, ka bus 1/2000 .. nu un !? :D :D

NilsS, tu ar merintsrumentiem visu sameriji - laiku? impulsa garumu? jaudu? a ? :D

Lunis pareizi saka, ja grib iestindzināt attēlu, jāņem X-zibenes un jāgriež uz minimumu.
Teorētiski es varu salodēt tādu ar fiksētu jaudu un minimālu impulsa garumu.

tādas lietas neražo masveidā, jo reti kur izmantojams, un ja ražo tad cipars ir oj-oj-oj

mērīšana lai paliek tiem, kam īss :D
un kādēļ es lai mērītu, ja niekojoties arī esmu bliezis ar zibseni pie 1/1000
Publicēts: 12.08.09 11:01
 citēt
NilsS:mērīšana lai paliek tiem, kam īss :D

LOL.. es tev saku, paņem oscilogrāfu un paskaties kas notiek uz lampas..
Publicēts: 12.08.09 11:03
 citēt
ar oscilogrāfu ņemās mīkstie,īsti veči tikai bliež! :D
Publicēts: 12.08.09 11:14
 citēt
Mandalay:
NilsS:mērīšana lai paliek tiem, kam īss :D

LOL.. es tev saku, paņem oscilogrāfu un paskaties kas notiek uz lampas..

nav aktuāli. Man daudz vairāk patīk zibsene + lēni slēdža laiki.
Publicēts: 12.08.09 11:29
 citēt
shvaboc:ar oscilogrāfu ņemās mīkstie,īsti veči tikai bliež! :D

aha, un pēctam mētā |m| un runā glupības forumā..
Publicēts: 12.08.09 11:34
 citēt
Mandalay:
shvaboc:ar oscilogrāfu ņemās mīkstie,īsti veči tikai bliež! :D

aha, un pēctam mētā |m| un runā glupības forumā..

a nav kaut kā tā, ka katrs te runā par ko savu ?
Publicēts: 12.08.09 11:55 labots
 citēt
Oh veči , es saprotu ka vairums no jums nekad nav mācijušis Fotogrāfiju kā amatu bet tā teikt "Apguvuši empīriski" lūrot digimuļka ekrānā "Sanāca nesanāca" variantā, labi vēl ja cilvēks mēdz "Šaubīties" ka kautko vēl savā dzīvē nezi bet tiem kas zin par visiem labāk un Haralda padomus neņems vērā es parādīšu kā priekš "Fotopulciņa pirmās nodarbības" kurā tieši šo arī māca . BRĪDINU ar buedzeta spogulenēm jūs to NEIZDARĪSIET jo viņa ieslēdzot blici BLOĶĒ aparātam iespeju UZLIKT ĪSĀKU LAIKU kā viņam paredzētais SINHRONIZĀCIJAS LAIKS , tas VIENKARŠI ir BEZJĒDZĪGI sinhrozinēt uz īsāku kā PAREDZĒTAIS SINHRONIZĀCIJAS LAIKS . Ņemot vērā ka TXT uz reti kuru no jums iedarbojās , jo `jus taču visu zināt labāk par visiem , paskaidrojumā ir BILDĪTES bildētas uz 1/100 , 1/200, 1/320 , 1/500 , 1/800 , varat sakauneties un neko neteikt . atkārtoju PAMATSKOLAS FOTO PULCĪNA pīrmā nodarbībā šo iemāca . Ja domajat ko tas dirsa lunis mums tur prieksja piebāž a vot tas jums rebus palasīsānai iepriekšējos manos un Haralda texstos. Es protams atvainojos jau iepriekš kā Eliks mums te teica tad tie kas ko zin vai prot vairāk ir "Snobi" nu ko lai dara , tā stulbi sanāca , vismaz čalits jautāja un atzinās ka šis kautko ar nezin , tāpēc paskaidroju UZ PIEMĒRIEM tiem kas ZIN VISJU :):)

Piemirsu , pēdējo kadru uzbildēju ar UldisS iemīļoto 1/2000 daļa sinhronizāciju , ko `vinam pat EXIF pierāda :):) Man ar
Model Canon EOS 50D
Date/time original 2009.08.12. 12:14:19
Shutter speed value 1/2048 s
Aperture value f/5.7
ISO speed ratings ISO 100
Exposure bias value 0.00 eV
Metering mode Center weighted average
Flash Flash did not fire, compulsory flash mode
Focal length 45 mm
White balance Auto white balance

Publicēts: 12.08.09 12:06
 citēt
paldies, Luni, beidzot tu viņus pārliecināji (cerams!?) :D
Publicēts: 12.08.09 12:07
 citēt
fotoshops!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

:mrgreen:
Publicēts: 12.08.09 12:21
 citēt
Mandalay:paldies, Luni, beidzot tu viņus pārliecināji (cerams!?) :D

Naivais :):)
Publicēts: 12.08.09 12:48
 citēt
klau, a shitas tak taa tikai ar analogajiem objektiiviem, ne?
digitalie tachu savac gaismu un tikai tad padod uz sleedzi, visus starus paraleeli - tur nekam tadam nevajag but.
Gudris tachu ar shito nekad nav saskaries visdrizak, tapec tam ta jabut...
Publicēts: 12.08.09 13:04
 citēt
NilsS:a nav kaut kā tā, ka katrs te runā par ko savu?

Te kādreiz ir bijis savādāk?
Publicēts: 12.08.09 13:12
 citēt
versatile:klau, a shitas tak taa tikai ar analogajiem objektiiviem, ne?
digitalie tachu savac gaismu un tikai tad padod uz sleedzi, visus starus paraleeli - tur nekam tadam nevajag but.
Gudris tachu ar shito nekad nav saskaries visdrizak, tapec tam ta jabut...

Kādreiz bija tāda kategorija kuri "Visgudri" medza teikt "Krāsaiasi aparāts un Melnbaltais aparāts" tas bija noklausīts no profiem kuri medza lietot aparātus ar diviem filmu tipiem , ja strādāja uz labu pasūtītāju . Lamriem gan tas nzīmēja vēl ka uz veinas kamera piemēram nedzidrināts objektīvs . Vēl konkrēti šis auxstāk redzamās tēmas ietvaros bija fiška kā varēja "Apvākt loxus" , 90 gadu sākumā lielā vairumā uz pasākumiem saviesās "Haltūristi visziņi" nu ta šie tev traucē strādāt uz pasūtītāju , ja laiks kontrastains tad UZLIEC BLICI un vecām kamerām NEBLOĶĒJĀS ka nevar uzlikt īsāku laiku kā X laiks , tad nu tu uzliec Jaudīgu blici un gāz pasūtijumu LAMERI skatās un dara to pašu un REZULTĀC tādas kā redzams KADROS AUXSTĀK nu protams ka par kautkādiem X vai F šiem bij tumša bilde APĀRĀTS tak visu izdara pats , tad nu viņiem 90% matereāla bij izmetams dēļ svītrām pār kadriem un auxstāk redzamiem efextiem , TEV vienkarši smuki izlidzinātas ēnas:):)
Publicēts: 12.08.09 13:18
 citēt
Es vairāk neko nesaprotu:

40D
1/8000
3200
430EX II
Publicēts: 12.08.09 13:19
 citēt
jaa, man ari ar ricohu kad apkart blandijos dazhreiz prasija, vai krasainas bildes ari var dabuut...
Publicēts: 12.08.09 13:25 labots
 citēt
Kristaps3:Es vairāk neko nesaprotu:

40D
1/8000
3200
430EX II

Es saprotu ka mes te velti muti dzesejam:( Dzimis rāpot lidot nespēs nekādā varianta , Lai jauka diena.
Publicēts: 12.08.09 13:32
 citēt
Vainīgs. Beidzot man daleca. Lai tev arī jauka diena :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):