ja es pierādu savas spējas bārmeņiem, vai bārmeņi pierādīs savas spējas man? un vai var ierasties ar savu burciņu? savādāk kaut kā negodīgi - bārmenim paliek bildes, man fūgas...
Pieraadiit sev, nedomaju ka visiem katru dienu ir iespejams izmeegjnat roku kokteilu bildesana un barmenu konkurss nebuut nenoZime ka tas ir dzerstins.
Ne tie bārmeņi ir nabagi, ne konkursa organizētāji. Tādēļ pretenzija par "bezbudžetu" vairāk izskatās pēc kāda klerka vēlmes ieraut nāsī fotogrāfam paredzēto naudiņu...
Es nebūt netēmēju uz Marčello- viņš tomēr manā izpratnē nav klerks, bet kolēģis fotogrāfs. Protams, viss nav vērtējams naudas izteiksmē. Bet dzīvot ta vajag par kautko.
Un šajā tēmā informācija tik pat neskaidra , kā kolēģa aicinājums šamā kāzas pa velti bildēt.
Ne vienmeer viss ir noveertejams naudas izteiksmee
Ja jau traktoristu darbu kādreiz vērtēja puslitriņos, tad var atkal teikt - bartera laiki atgriežas. Bet, visticamāk, iedos tev plastmasas glāzi un siltu ice beer 0,3 l izteiksmē.
Es vēl piekristu "treniņa idejai", ja tas būtu kāds mani tiešām interesējošs pasākums mājā pāri ielai. Bet dzīties uz Rīgu, lai "treniņa pēc" bildētu, kā zēni žonglē ar pudelēm pa baltu velti un tērētu slēdža resursu? Nu nē !Tad jau labāk trenēties mājās, veicot "avīzes testu"...))
Friidis:Es vēl piekristu............... Bet dzīties uz Rīgu, lai "treniņa pēc" bildētu, kā zēni žonglē ar pudelēm pa baltu velti un tērētu slēdža resursu? Nu nē !Tad jau labāk trenēties mājās, veicot "avīzes testu"...))
mja.. fridi, bet sheit neviens Tevi nespiezh dzities no citas pasaules malas tas ir viens.. kamer dzivoju rigaa man neliaks problema kautkur dzities bildet. otrs - daudziem cilvekiem ik pa bridim gribas kautko babildet interesantaku par pagalma muriem. treshais - ne visi ir tik mantkarigi, bet gan daudzi ir fotografet griboshie attistities griboshie un ta talak.
es arii neesmu no tiem kas bildee baisi nahaljavu, bet tomer es to daru. ka te viens kolegis forshi pateica : man nav prieka bildet ja manas bildes neredz, bet ja nevaru tas pardot, tad vienalga labak paraadu."
Tie kas par velti prasa pirmo reizi arī turpmāk prasīs par velti bildēt...
Kā jau iepriekš minēja tīri tā ja kāds grib var sporta pēc patrenēties pabildēt utt. Kaut arī ir atšķīrība vai no Tevis gaida bildes vai vienkārši atpūšoties pafotogrāfē...
Friidis:Es vēl piekristu............... Bet dzīties uz Rīgu, lai "treniņa pēc" bildētu, kā zēni žonglē ar pudelēm pa baltu velti un tērētu slēdža resursu? Nu nē !Tad jau labāk trenēties mājās, veicot "avīzes testu"...))
mja.. fridi, bet sheit neviens Tevi nespiezh dzities no citas pasaules malas tas ir viens.. kamer dzivoju rigaa man neliaks problema kautkur dzities bildet. otrs - daudziem cilvekiem ik pa bridim gribas kautko babildet interesantaku par pagalma muriem. treshais - ne visi ir tik mantkarigi, bet gan daudzi ir fotografet griboshie attistities griboshie un ta talak.
es arii neesmu no tiem kas bildee baisi nahaljavu, bet tomer es to daru. ka te viens kolegis forshi pateica : man nav prieka bildet ja manas bildes neredz, bet ja nevaru tas pardot, tad vienalga labak paraadu."
Ironia- nevajag jaukt mantkārību ar veselo saprātu. Piemēram- zirgu sacensības es labprāt un ar interesi pabildētu. Bet bārme`ņus- sorry- labāk mēs ar čomu paši saliesim un saskandināsim...))
60uz5komats6:Vot baigi labprāt aizietu un par velti sabildētu,diemžēl tieši tajā laikā man paredzēts doties nahuj.Vai tēmas autors nevēlas man pievienoties?
D: apsmejos!
fridi, es to nedomaju personigi vai konkreti par kadu pasakumu vai nee. vienam patik bildet zemi otram debesis. rallijaa es ari nahaljavu nebildetu jo man to bildet nepatik
60uz5komats6:Vot baigi labprāt aizietu un par velti sabildētu,diemžēl tieši tajā laikā man paredzēts doties nahuj.Vai tēmas autors nevēlas man pievienoties?
Ja jus zinātu cik daudz šitādas lažas nāk pedējos menēšus uz e-pastu kas minēts WEB-baa. Katru nedelju vairaki , es parasti neatbildu bet gadas tik neatlaidigi eksemplari kas suta atkartoti un beigas vel piezvana ar piedavajumu Tad parasti jautāju JŪS no Labdarības organziācijas ? Otrā galā klusums , beigas saku KURŠ telefonu iedeva , a šie A MES I-NETA atrādām
Marchello: Vispirms ir japaraada kaut kas, lai redz par ko nakamreiz maksaat nevis atnaak kaa balta lapa un paprasa paris tk
PILNĪG GARĀM , cilveku kas strādā profesionāli ar pasūtijumiem parasti apgādā vai nu Menedzeri / Aģenti / Aģentūras vai nu tevi sameklē pēc DARBIEM ko esi tasijis citiem klientiem Portfolio @ Konkursi tas priekš "Haltūristiem @ iesācējiem" kuriem vai nu vispār neviens nekad netaisās maksāt vai izmanto vienu reiz un nakamreiz meklē tādu pašu loxu Taka piedāvājumi NA HAĻAVU parasti ir pilniga profesionāla degradācija un antibizness Ja cilveks TASĀS kautko maksāt viņš ZIN UZ PRIEKŠU par ko viņš grasās maksāt , līgt kautko nezināmu ir LIELS RISKS un vieglprātīga pieja biznesam to reti kurš grib atļauties JA VIENĪGI runa nav par PILNĪGIEM HALĀVŠČIIEM Ar "Portfolio" ar nereti sanāk pietiekami aplauzieni TOS gudrenieki mēdz gan pirkt gan spert i-netā PATS esmu tādus redzējis , reiz viens "Gudris" [Ne musejais bet lidzigs] bijb atvilcis uz "Kastingu" portfolio kurā tai skaitā bija 2 manas darbā tasitas bildes , viss O.K bet tik šis bij nācis pietiekties manā bijušā šancē un kolēģiem tas plakāts bija "Paraugu albūmā " tas nekas ka 7 gadi vecss TĀPĒC praktiski jebkuriem pasūtijumiem kurus IR VĒRTS TAISĪT pat pašiem mazākajiem IZPILDĪTĀJUS zivēlās vai nuPĒC IETEIKUMA vai no iepriekšejas pieredzes . Es VIENMĒR jautāju KUR jūs ņemāt manus kontaktus un VIENMĒR sakontaktēju ar CILVĒKU ko min kā kontaktu devēju , vai arī ja tas ir I-NETS parbaudu ar ko man darīšana lidz ar to man negadās gadijumi ka NESAMAKSĀ vai NE TAS KO GRIBĒJA Citiem ar IESAKU tā darīt vienkarši nav ko velti tērēt laiku
Ar tām maksas un bezmaksas bildēm nav vienkārši. Ja gribas pabildēt, tad labāk bildēt par velti nekā par mazu atlīdzību, ja, protams, interesē bildēt par naudu
Marchello: Vispirms ir japaraada kaut kas, lai redz par ko nakamreiz maksaat nevis atnaak kaa balta lapa un paprasa paris tk
PILNĪG GARĀM , cilveku kas strādā profesionāli ar pasūtijumiem parasti apgādā vai nu Menedzeri / Aģenti / Aģentūras vai nu tevi sameklē pēc DARBIEM ko esi tasijis citiem klientiem Portfolio @ Konkursi tas priekš "Haltūristiem @ iesācējiem" kuriem vai nu vispār neviens nekad netaisās maksāt vai izmanto vienu reiz un nakamreiz meklē tādu pašu loxu Taka piedāvājumi NA HAĻAVU parasti ir umi ka NESAMAKSĀ vai NE TAS KO GRIBĒJA Citiem ar IESAKU tā darīt vienkarši nav ko velti tērēt laiku
NU tas nav nekaads mega profesionalais projekts, vnk cilvekiem interese bildes...kaa jau mineju pats labpraat butu aizbraucis papbildejis un vnk pabijis pasakumaa.
Bet tagad jau te izskataas, ka izdeviigaak ir sedeet majaas urbinaat degunu nevis kko padariit, ne visi visaa saskata biznesu, es biezji bildeju pasakumus kur neviens nemaksaa bet man pasham ir interesanti. Un tikai pateicoties shadaam iespeejam pirms kaada laika, kad saaku bildeet, esmu pietiekami sasniedzis un tie lielie pelniitaaji taa arii seezj majaas rokas kleepii salikushi. Shii nav spiesta lieta, bet gan iespeeja gribeetajiem pabuut tur un uztaisiit kadu labu bildi, kaa arii ieguut jaunus kontaktus.
Es gan nostājos Marchello pusē, jo.... 1kārt - Pieredze 2kārt - šādos pasākumos sapazīsties ar jauniem cilvēkiem (potenc. klientiem) 3kārt - labi pavadīts laiks.
Lutums:Es gan nostājos Marchello pusē, jo.... 1kārt - Pieredze 2kārt - šādos pasākumos sapazīsties ar jauniem cilvēkiem (potenc. klientiem) 3kārt - labi pavadīts laiks.
LATVIEŠI - rulzzz!
Es arī pievienojos šim galdiņam. Un nevajag te liet par "profesionālo degradāciju un antibiznesu". Tie, kuriem šis piedāvājums ir adresēts, paši to jūt un ļoti labi zin savu vietu, spējas un iespējas un viņiem šis piedāvājums bija gana interesants.
Lutums:Es gan nostājos Marchello pusē, jo.... 1kārt - Pieredze 2kārt - šādos pasākumos sapazīsties ar jauniem cilvēkiem (potenc. klientiem) 3kārt - labi pavadīts laiks.
LATVIEŠI - rulzzz!
Zini jus abi esat TIPISKI "Latvju meitblieži" strādājiet jūs labi un korekti stilā ko žargonā sauc "Bučmūļiši" , tādi kā jūs abi ir tūkstošiem un jūsu darbi nekad nevienam nepaliek un nepaliks atmiņā Es ar varu aiziet ar kameru plecā uz draugu pasākumu uzbliest kautko "Na pamjaķ" savā škibajā stilā pilnīgi fanam un bez maksas , bet es to daru tieši tā kā man pašam gribās un tādā pat stilā . Es tev varu pastāstīt pamācošu gadijumu , mums reiz pirms gada vai diviem sanāca ar Mārci pastrādāt uz VIENU pasūtītāju , pareizāk sakot uz DIVIEM bet ar vienu menedzeri foršu meiteni , sanāca tā ka mums bija 1:1 funkcijas tik Marcim vienam klientam man citam , beigās kad viss bij cauri meitene savāca diskus un pretī man iedeva smuku aploksni un prasa "Klau pasaki nebūs par daudz maksāts tam čalim" es saku cik ? Šī parada ciparu kas PRECĪZ 10x mazāks par manējo es zin bij vieglā neizpratēne saku Nuuuu čalis "Jauns smuks mož uzmet vairāk lai var meitenēm kādu drinku uzsaukt " beibe pasmaidija un pateica "Nafig , viņs tikai jaunus smukus skuķus ar sabildēja , a vecās nesmukās zelta pīles i piemirsa " Es šai saku Nuuu tu jau laikam šim nepateici kuras tās "Istās" , a ši man saka ES TEV ar nepateicu bet zināju ka tāpat sabildēsi visussas vajadzīgās sejas , nu jaa PIEREDZE atri nofiksē kas "Pasākumā saimnieki kas tik statisti " tāpēc citi honorāri un var izvēlēties klientus Redz jums veči Latviešiem raksturīgā PROBLĒMA baidieties paparsīt no klienta PAR DAUDZ ka neapvainojās , es atkal saku ciparu kas man TOBRĪD liekas aktuāls un ko klients spēj maksāt , jo es VIENMĒR ievācu ziņas par klienta citiem projektie un tāmēm IEPRIEKŠ un zinu ko viņi spēj maksāt , lidz ar to JA NEMAKSĀ tādu ciparu tad negrib un tādi man simt gadu vajadzīgi
LATVIEŠI - rulzzz!
Zini jus abi esat TIPISKI "Latvju meitblieži" [skip]
Luni, Tu esi saprātīgs cilvēks. Tamdēļ, lūdzu, kaut vai uz mirkli pieļauj, ka uz šīs planētas atrodas arī savādāk domājoši un citas (foto)kastas pārstāvji.
Laikā, kad katram ir (foto)aparāts, bildes cenu vairāk kā jebkad nosaka pasūtītājs. Izlasi par neseno Times vāka bildi par 30USD un cepienu "profesionālo" fotogrāfu aprindās.
Zini jus abi esat TIPISKI "Latvju meitblieži" [skip]
Luni, Tu esi saprātīgs cilvēks. Tamdēļ, lūdzu, kaut vai uz mirkli pieļauj, ka uz šīs planētas atrodas arī savādāk domājoši un citas (foto)kastas pārstāvji.
Laikā, kad katram ir (foto)aparāts, bildes cenu vairāk kā jebkad nosaka pasūtītājs. Izlasi par neseno Times vāka bildi par 30USD un cepienu "profesionālo" fotogrāfu aprindās.
Bildes CENU nosaka DIVI faktori PASŪTOTĀJA VELMES / IESPĒJAS @ FOTOGRĀFA VĒLMES / IESPĒJAS
Kāda runa par cenu , zini man kādu laiku bija biznesa partneri kuri PIEMAKSĀJA lai tasitu kautkadus KONKRĒTUS pasūtijumus PRESTĪŽAM es atkal vienmēr konkrētoes klientus sūtiju uz poda jo man vinī riebās . Tad kad bija jaizdara lielais pasūtijums "Par lielu naudu" to nez kāpēc bija jatasa MAN jo redz es šos vislaki biju šūtijis škērsām bet kolēģus laikam bij "Haļavnā āttieksme" pievīlusi un kautko sie nebij kā nakās nsotrādājuši caur ko klients labāk atzina par lietderīgu pieblatoties man ar liellu piķa bunti nekā riskēt ar lielu budzetu "Haļavas nogurdinātajiem" Zinu cilvēkus kas puss roku atdotu lai nokļūtu iekš VOGUE , man tas gadijās pilnīgi nejauši sabildējot poņķikom jokainu pie tantes atbraukušu škuķi uz parka trepēm , skuķis bij dulls un es biju piedzēries saražojām kautkādas stulbības ar dūmiem un uģuņiem meičai kautkā gadijās klūt par dižstareni un kautkā laikam kaādam bij iepatikušas pāris manas glupās bildes un šās sakārā mani tur sadrukāja uzzināju es to tikai kad atnāca čeks par piķi Katra cilvēka appētīte ir viņa pašaa darīšana , manējā atkarīga no manām tā brīža velēmēm un tā ko izpetijuši mani cilvēki CIK VIŅI PARASTI MAKSĀ un cik šobrīd var atļauties. Nākamais stāsts par bildi par 10 Ls , atnāk viena jauna bet lecīga meitenīte uz kādu aģentūru un NOPĒRK bildītes fragmentu pa 10Ls publicēšanais "Atklātnītēi" , par ko ar šai tiek izrakstīts RĒKINS + Līgums . Nelaiet ne ilgs laiciņš ka konkrētais fragments parādās uz viena no Rigas brandmūriem kāda no auto gigantu reklāmām , rezultātā "Jauno viltnieci' atlaida tai pašā dienā un cien klients ar agentūru tulīnās vienojās par "Sāpju naudu" ~2000Ls skaidrā uzreiz kas arī tika nekavējoši samaksāts Tad vēl ir strīpām iespēju nopirkt KAUTKO uz vāka par 1USD pilnīg legāli un TO PAŠU tik jau citām vajadzibām par 1000 USD